Onderwijsproject, Eswatini

Project: Onderwijsproject, Ezulwini Vallei, Eswatini (Swaziland)

Deelname mogelijk: minimaal 4 weken en maximaal 12 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TU39/AOAlogo AOA

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Ezulwini vallei in Eswatini (het voormalige Swaziland)
 • Accommodatie: Lidwala Backpacker Lodge
 • Type project: onderwijsassistentie project
 • Duur: 4 – 12  weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project in het koninkrijk Eswatini

 

Algemene informatie onderwijsproject, Ezulwini vallei, Eswatini/Swaziland

Bij dit project werk je als klassenassistent(e) op scholen in Eswatini. Eswatini heeft één van het hoogst aantal HIV geïnfecteerden in de wereld en ook de werkeloosheid is zeer hoog. Dit beïnvloedt de toekomst van de kinderen in Eswatini. Bij dit project assisteer je lokale onderwijzers bij de lessen Engels, wiskunde, aardrijkskunde, natuurkunde, etc.

Onderwijs is een belangrijk element in het leven van kinderen, wat bijdraagt aan een betere toekomst. Een groot aantal kinderen in Eswatini heeft geen toegang tot onderwijs en in 2010 waren er ongeveer 200.000 kinderen wees in Eswatini. Het schoolsysteem in Eswatini is gebasseerd op het Engelse schoolsysteem. De scholen waar wordt gewerkt liggen in centraal Eswatini, in het Elzulwini – Lobamba plattelandsgebied. In dit gebied bevinden zich diverse scholen, die vaak overbevolkt zijn en te weinig leerkrachten hebben.

Veel van de scholen hebben een tuin waar kinderen basisvaardigheden leren over voedsel. Je helpt mee in deze tuinen. De overige taken waarbij je helpt zijn: sportactiviteiten en leeractiviteiten.

 

De Ezulwini vallei, Eswatini/Swaziland

Ezulwini is een plaats die iedereen bijna kent in Eswatini. Deze vallei ligt aan de voet van Malagwane Hills en wordt overschaduwd door twee puntige rotsen die door de Engelse schrijver J. Rider Haggard Sheba’s Breasts zijn genoemd. De Ezulwini vallei is een groene vallei van ongeveer 20 kilometer lang in Swaziland. Het wordt ook wel een ‘hemelse vallei’ genoemd, omdat zich in deze regio de meeste attracties van het land bevinden. Hot springs, casino’s, luxe hotels, etc.

 

Je rol als vrijwilliger

Als vrijwilliger werk je met (jonge) kinderen en help je de onderwijzers waar mogelijk. De nadruk ligt op Engels en wiskunde. Het is mogelijk je eigen ideeën in te brengen, bij het werken in de lagere klassen en dit uit te voeren (bijvoorbeeld knutselen, tekenen, muziek maken, etc.).

Als vrijwilliger ben je ondersteunend aan de lokale verzorgers en onderwijzers. Je assisteert onderwijzers, sociaal werkers en verzorgers bij de zorg voor de kinderen. Belangrijk om te vermelden is dat zij het aanspreekpunt voor de kinderen zijn. Je wordt aangemoedigd je kennis en vaardigheden in te zetten bij dit project, dit gebeurt onder leiding van de lokale projectcoördinator. Minimale duur van deelname aan dit project is vier weken.

 

Je zal betrokken worden bij de volgende taken:
 • Het onderwijzen van Engels, wiskunde, natuurkunde, etc.
 • Het nakijken van testen en toetsen
 • Meehelpen bij het voorbereiden van de lessen
 • Meedraaien bij de sportactiviteiten (voetbal, netball)
 • Het organiseren van bijvoorbeeld muzieklessen, knutselen, etc.
 • Klassenassistentie
 • Meehelpen in de bibliotheek
 • Meedraaien daar waar nodig is
 Het onderwijsproject 

In Eswatini/Swaziland kan 60% van de kinderen het zich niet veroorloven om naar school te gaan. De reden hiervoor is o.a. de werkeloosheid onder de ouders, HIV/AIDS en de droogte. Swaziland heeft te maken met een enorme werkeloosheid van wel 50%. Daarnaast is 40% van de bevolking HIV positief en zijn er enorm veel kinderen zonder ouders.

Het onderwijsproject probeert de scholen te steunen op verschillende manieren. Het onderwijzen van Engels biedt de kinderen in de toekomst meer kans op een baan. Daarnaast is voorlichting over HIV/AIDS zeer noodzakelijk. Voor dit project heb je geen relevante ervaring nodig. Mocht je die wel hebben, dan is dat meer dan welkom! Je zal werken op lagere scholen en worden ingezet naargelang je achtergrond en interesses.

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…

Iedere dag is weer anders bij het project en afhankelijk van de behoeften van dat moment. Maar een doorsnee dag zou er zo uit kunnen zien:

07.00 uur: opstaan en ontbijten

07.30 uur: neem de lokale bus naar je project

08.00 uur: start werkzaamheden met de kinderen, zorg dat ze in een rij staan om naar binnen te gaan en start de dag met een gebed en mededelingen

11.00 – 11.30: break

11.30 – 13.00 uur: werken in de klassen, voor de groepen 1 en 2 zit de dag erop

14.00 uur: einde schooldag voor de groepen 3 tot en met 7

14.00 – 16.00 uur: huiswerk groepen

18.00 uur: avondeten in het vrijwilligershuis

 

Schoolvakanties & Public Holidays 2023

Tijdens de schoolvakanties zijn de scholen gesloten. Dit betekent dat je werkzaamheden er dan anders uitzien.

Tussen de terms in is het vakantie. De terms zijn als volgt:

Term 1: 18 januari – 14 april 2023

Term 2: 9 mei – 11 augustus 2023

Term 3: 12 september – 7 december 2023

In 2023 is er op de volgende data een Public Holiday in Ewatini: 1 januari, 2 januari, 7 april, 10 april, 19 april, 25 april, 1 mei, 18 mei, 22 juli, 4 september, 6 september, 25 december, 26 december en 30 december 2023.

 

Flexibiliteit

Houd er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart. Ook kan je de ene dag 8 uur werken en de volgende dag slechts 4 uur, wees dus flexibel

 

Locatie

Je project bevind zich in de Ezulwini vallei, waarbij je verblijft in de Lidwala Lodge. De Ezulwini Valley is een vallei in noordwest Eswatini, ook bekend als “de vallei van de hemel”, de vallei is ongeveer 30 kilometer lang. De historische hoofdstad van Eswatini, Lobamba is gelegen in de vallei. In het gebied vind je ook het Gables winkelcentrum.

 

Weer

Eswatini, een klein landje omgeven door Zuid-Afrika en in het oosten grenzend aan Mozambique, heeft twee klimaatgebieden. De lagere delen hebben een subtropisch klimaat met een duidelijk droog en koel seizoen dat loopt van mei tot oktober. Dat is gelijk de beste tijd om te reizen. In de zomer, die loopt van december tot april, is het vochtig en warm, bijna 30°C. In de bergen, die rijken tot een hoogte van bijna 2000 meter, is het klimaat gematigd en te vergelijken met dat van West-Europa.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 18 jaar. Je dient goed Engels te spreken. Graag ontvangen we voor vertrek een kort Engelstalig CV. Bij voorkeur heb je een achtergrond in het onderwijs of in de kinderopvang. Of je hebt ervaring en/of een opleiding waarbij je gewend bent met het werken met (jonge) kinderen (Pedagogiek, SPH, Culturele en Maatschappelijke Vorming, etc). Voor ieder project van TravelUnique is een Verklaring Omtrent Gedrag een vereist. Deze VOG mag bij aanvang van het project niet ouder zijn dan 6 maanden.

 

Overige informatie

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij bieden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

 

Onderwijsproject Eswatini/Swaziland

Onderwijsproject Eswatini/Swaziland, ©AOA

lijntje lang

Landeninformatie

 

Eswatini wordt ook wel geschreven als eSwatini /Swaziland

Eswatini is de huidige naam van het voormalige Swaziland, een koninkrijk dat wordt omringd door Zuid Afrika en Mozambique. De totale landoppervlakte van  bedraagt 17.200 km ². Hiermee is Eswatini 2 maal zo klein als Nederland en 1,9 maal zo klein als België. De hoofdstad is Mbabane, terwijl Manzini de grootste stad van het land is. Hier bevindt zich onder andere de luchthaven. Er wonen ongeveer 1.186.000 mensen in het voormalige Swaziland.
Het land heeft twee hoofdsteden: Mbabane is de bestuurlijke hoofdstad en Lobamba de koninklijke hoofdstad (residentie van de koningin-moeder, de Ntombi) en de wettelijke hoofdstad (zetel van het parlement, dat uit de senaat en het huis van afgevaardigden bestaat).
Een aantal grote steden in Eswatini zijn: Manzini, Big Bend, Malkerns, Mhlume en Hluti.

Eswatiniis een land dat 100.000 jaar geleden al werd bewoond. Het landschap staat bekend om de vele natuurreservaten waar je dieren als neushoorns, zebra’s, nijlpaarden, giraffes en krokodillen tegen komt. Daarnaast vind je er watervallen, rotsformaties en moerassen.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Swaziland

lijntje langPraktische informatie 

 

Oriëntatie

Na aankomst in de Lidwala Lodge is er voor de vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project en de omgeving.

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaren coördinator. Hij of zij is 24 beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique.

 

Accommodatie

Je verblijft in een Backpacker Lodge, dit is een comfortabele budgetaccommodatie in de vallei van Ezulwini. De lodge heeft zeer vriendelijk personeel. Vanuit de lodge worden diverse activiteiten en excursies georganiseerd.

 

Maaltijden

Je ontvangt drie maaltijden per dag. Het ontbijt bestaat meestal uit yoghurt met muesli en brood. De lunch bestaat uit brood en ’s avonds ontvang je een warme maaltijd. Er wordt voor je gekookt, maar men verwacht wel  dat je af en toe meehelpt bij het koken van de maaltijden (en bij het opruimen). Laat vooraf weten of je last van allergieën hebt of dat je speciale dieetwensen wensen hebt. Houd in gedachten dat maaltijden in Eswatini vrij “basic” zijn.

 

Geld

In Eswatini betaal je met de Liliangeni (enkelvoud) of Emalangeli (meervoud), afgekort als E. De munt is één op één gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse Rand, die overigens ook bijna overal wordt geaccepteerd. Je doet er goed aan in de steden van Eswatini genoeg geld te pinnen. Op het platteland zijn nauwelijks pinautomaten.

Zorg er voor dat je in Zuid-Afrika (als je daar vandaan komt) genoeg geld hebt gepind. De Zuid-Afrikaanse Rand kun je immers ook overal in Eswatinials betaalmiddel gebruiken.

Voor actuele koersinformatie klik hier.

 

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar OR Tambo, Johannesburg. Hier word je opgehaald door een vertegenwoordiger van All Out Africa. Informeer bij ons hoe een zo goed- en goedkoop mogelijk ticket te boeken. Aankomst op de luchthaven in Johannesburg is op maandag voor 13.00 uur.

 

Visum

Nederlanders behoeven geen visum om Eswatini te bezoeken. Mocht je er toch één nodig hebben, dan is deze gratis aan de grens of vliegveld te krijgen. De termijn is maximaal 60 dagen. Je paspoort dient minimaal 6 maanden na verlaten van het land nog geldig te zijn.

 

Onderwijsproject Eswatini, Swaziland

Onderwijsproject, Eswatini/Swaziland, ©AOA

lijntje lang

Prijzen 2023

 

4 weken: € 1608

5 weken: € 1854

6 weken: € 2100

7 weken: € 2347

8 weken: € 2413

9 weken: € 2638

10 weken: € 2862

11 weken: € 3086

12 weken: € 3310

 

Bij TravelUnique betaal je geen inschrijf- of administratiekosten. Ook betaal je niks extra voor deelname in het hoogseizoen.

Het project kan met vier weken worden verlengd. De kosten voor 4 weken extra bedragen euro 1021.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie
 • Transfer vanaf PR Tambo naar de lodge
 • Drie maaltijden per dag
 • Ondersteuning door een projectcoördinator

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Persoonlijke reis- en annuleringsverzekering
 • Vliegticket
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Inentingen
 • Limonade en alcohol
 • Visum
 • Excursies in de weekenden
 • Verklaring Omtrent Gedrag

lijntje lang

Startdata 2023 en aankomsttijden

 

Verblijf mogelijk van 4 tot en met 12 weken bij dit project. Het project start iedere eerste maandag van de maand. Aankomst op het vliegveld van Johannesburg is voor 13.00 uur. Hierna reis je verder met de bus naar Swaziland.

 

Startdata 2023

9 januari, 6 februari, 6 maart, 3 april, 1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 augustus, 4 september en 2 oktober. Het project is in november en december gesloten.

 

Onderwijsproject Swaziland, Eswatini

Onderwijsproject, Eswatini/Swaziland, ©AOA

lijntje lang  Downloads en links

 

Klik hier voor de Engelstalige brochure over dit onderwijs project in de Ezulwini vallei, Eswatini

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit onderwijs project in de Ezulwini vallei, Eswatini, onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in de Ezulwini vallei, Eswatini/Swaziland
 • Sport project. Klik hier voor het project

 

Vergelijkbare projecten
 • Onderwijsproject, Mangochi District, Malawi. Klik hier voor het project
 • Onderwijsproject, Zanzibar. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

AOA-4 Ezulwini vallei swaziland AOA-1 Ezulwini vallei swaziland

AOA-2AOA-3

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner All Out Africa (AOA).

 

Comments are closed.