Paarden project, Zimbabwe

Project: Paarden project, Antelope Park, Gweru, Zimbabwe

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken, gedurende het hele jaar

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TU66/APH

 

button boeken donkergrijslijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Antelope Park, Gweru, Zimbabwe
 • Accommodatie: gedeelde vrijwilligersaccommodatie in een Private Game Reserve
 • Type project: paarden project
 • Duur: 2 – 12 weken weken
 • Leeftijd: minimaal 17 jaar
 • Aantal deelnemers: maximaal 10
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project in een Private Game Reserve
 • Update: dit project is geopend

 

Holistic Horse Management

Ben je op zoek naar een stage in Afrika omdat je dol op paardrijden bent? Bij dit project zal je gedurende je verblijf betrokken worden bij ‘Horse Management project. Hierbij verblijf je in een  Private Game Reserve in Zimbabwe.

Tijdens je verblijf in het prachtige Antelope Park zal je ervaring opdoen in het dagelijks management van een Afrikaanse stal. Daarnaast verzorgt de stal lessen, paarden safari’s en de sporten polo en polocosse. Je zal betrokken worden bij deze activiteiten. En ook zal je meedraaien met de taken in de stallen, Er zijn meer dan 30 paarden. Dit zijn ‘cross-breeds’, paarden die voornamelijk worden gebruikt voor de horse safari’s en ’thoroughbreds’. De laatste worden getraind voor polo en polocrosse disciplines.

 

Introductie

In de eerste  week van deze stage zal er een introductie zijn over de stal en de programma’s. Je leert hoe het er aan toe gaat in en sport- en recreatie stal. Hierna assisteer je de gidsen en de manager van de stal bij de dagelijkse werkzaamheden.

Onder begeleiding van de stalmanager, word je niet alleen een betere ruiter, ook leer je meer over hoe paarden te begrijpen. Ze zal haar ervaring met je delen en je meer leren over polocrosse, dressuur en springen.

Hoe langer je verblijft, hoe meer verantwoordelijkheid je zal krijgen. Veel van de taken zijn op het rijden van de paarden gericht; het berijden van de paarden, fitness training, het ontdekken van wildlife vanaf de rug van een paard, etc.

Naast het werk in de stallen is er voldoende tijd om zelf te rijden. Ook is er de mogelijkheid om mee te gaan kamperen tijdens een paardensafari.

Je hebt de kans om Antelope Park te vertegenwoordigen op toernooien en springconcoursen in Zimbabwe. Iedere ruiter is van harte welkom, van zeer ervaren tot beginnende ruiters.

 

Stal methode

Vrijwilligers wordt gevraagd de holistische methoden van de stal te volgen voor sommige activititeiten, zoals de polocrosse training en de training van de safari paarden. Er zijn diverse methoden uitgeprobeerd om veilige safari paarden te trainen en hoog geschoolde polo paarden af te leveren. Deze methoden worden natuurlijk uitgelegd, zodat je kan assisteren bij het trainen van de paarden. Er wordt zeker opengestaan voor andere methoden.

De werkweek loopt van maandag tot en met zaterdag. Op zondag ben je vrij. Een extra vrije dag per week kan geregeld worden waardoor je aan andere activiteiten in en rondom Antelope Park kan deelnemen.

Bij deze stage is het belangrijk dat je flexibel bent en je een open houding hebt omdat activiteiten nog wel eens kunnen variëren. Gemiddeld breng je 4 – 6 uur per dag door op de rug van een paar.

 

Overige activiteiten

Tijdens je verblijf is het mogelijk om deel te nemen aan een paardensafari met overnachting. Je verblijft tussen de giraffen, wildebeesten, impala’s en vier olifanten. Er kan hierna van je gevraagd worden deze activiteit te organiseren voor vrijwilligers. Tijdens het polocrosse seizoen (april – september) kan je deelnemen aan wedstrijden op club niveau. Dit betekent dat je weekenden kan doorbrengen bij een andere poloclub of bij een springconcours. Deze weekenden zijn helaas voor eigen kosten.

 

Taken

Je helpt mee bij:

 • Horse safari’s als gids
 • Het geven van lessen aan groepen vrijwilligers die verblijven bij Antelope Park
 • De fitness training van de polocrosse paarden
 • De lessen in probleem oplossende methoden
 • Het verzorgen van safari’s in het Game Reserve
 • De ondersteuning van de veearts
 • Geven van lessen aan gasten
 • Het verzorgen van de paarden en de stallen
 • Oefenen met de polopaarden

 

Hoogtepunten van deze holistisch paarden management stage
 • Doe waardevolle ervaring in Holistic Stable & Horse management in een prachtige Afrikaanse setting
 • Werk met meer dan 30 prachtige paarden
 • Leer meer over het spelen van polo
 • Assisteer bij paardrijlessen en tochten
 • Dompel je onder in de Zimbabwaanse cultuur
 • Neem deel aan excursies om meer van het prachtige Zimbabwe te zien
 • Maak (internationale) vrienden voor het leven!

 

Locatie

De locatie waar je verblijft is Antelope Park, Gweru, Zimbabwe. Antelope Park is een Private Game Reserve, ongeveer vier uur rijden vanaf de hoofdstad Harare en drie uur rijden vanaf Bulawayo. Gweru is gelegen in de ‘Midlands’ van Zimbabwe en is een malariavrij gebied.

 

Het weer

Zimbabwe ligt op het zuidelijk halfrond en grenst onder meer aan Zuid-Afrika. Het grootste gedeelte van het land wordt bedekt door een bergplateau. Hierdoor wordt het subtropische klimaat wat gematigd. De temperaturen schommelen gedurende het jaar tussen de 20 en 30°C. De droge en koele periode loopt van april tot en met oktober. Dit is veruit de beste tijd om het land te bezoeken. Van november tot en met maart is het warm en vochtig, en vallen er van tijd tot tijd pittige buien.

 

Volunteer Encounter

Bij aankomst bij je stage word je door Violunteer Encounter gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat de organisatie niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig je stage verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor deelname is 17 jaar. Ervaring als ruiter is vereist (mag beginnend niveau zijn). Voor iedere project van TravelUnique is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Indien je 17 jaar bent dienen je ouders een formulier te ondertekenen waarin ze je toestemming geven voor deelname. Verder ben je flexibel en enthousiast.

 

paarden project, Zimbabwe, Antelope Park

Paarden project, Antelope Park, Zimbabwe, ©AI

lijntje lang

LANDENINFORMATIE

 

Zimbabwe

Zimbabwe is een prachtig land met een zeer vriendelijke bevolking. In het noorden vind je de wateren van de machtige Zambezi rivier en de Victoria Falls. Steile bergketens van Zimbabwe naar Mozambique en in het oosten de open graslanden, het land van de Matabele in de zuidelijke regio’s en de rijke landbouwgronden noordwaarts door Mashonaland. Zimbabwe kan worden omschreven als “het beste exemplaar van de National Geographic”, volgens Lonely Planet.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zimbabwe
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Victoria Falls

lijntje lang

 Praktische informatie

 

Ondersteuning

Bij je stage in Afrika is er gedurende je verblijf de hulp van een ervaring projectmanager en projectcoördinator. Hij of zij is 24 per dag beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Vooraf ontvang je van TravelUnique alle benodigde informatie.

 

Oriëntatie

Bij aankomst in Antelope Park zal je eerst een introductie krijgen, je krijgt informatie over:

 • Antelope Park en de stallen
 • Een ‘meet en greet’ met de medewerkers van de stallen
 • De accommodatie
 • Je rol
Accommodatie

Je zal verblijven in een twee-, drie- of vier-persoons kamer op het Private Game Reserve. Je deelt een kamer met anderen van dezelfde sekse. De voertaal bij het project is Engels. Er is een zwembad en een internet aansluiting. Je dient hiervoor vouchers te kopen bij de receptie, te betalen in USD). Helaas is het internet niet altijd even betrouwbaar. Er is een  douche en toilet tegenover de slaapvertrekken. Je kamer wordt dagelijks schoongemaakt en je kunt gebruik maken van de was service.

De accommodatie is simpel en rustiek, in bruintinten, maar comfortabel en heeft alles wat je nodig hebt. Het is mogelijk een luxere accommodatie te boeken. Laat van de voren even weten of je hierin interesse hebt, we kunnen je dan de kosten van een upgrade sturen. Er zijn twee mogelijkheden tot upgraden:

 • East African Style Safari tents, met twee kamers en een en-suite badkamer
 • Thatched River Lodge, ook met twee kamers en een en-suite badkamer uitkijkend over de rivier

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Lunch en het avondeten worden gemaakt door de aanwezige kok. Je eten is in buffetstijl, je kan zelf opscheppen wat je wilt eten. Belangrijk om te weten is dat in deze landelijke omgeving is eten vaak simpel maar voedingsrijk. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieet wensen of allergieën zijn.

 

Hoe er te komen?

Vlieg vanaf Johannesburg, Zuid-Afrika naar Bulawayo, of vlieg naar Harare (de hoofdstad van Zimbabwe). Zie voor verdere informatie omtrent vluchten het kopje ‘aankomsttijden’. Na aankomst bij het Antelope Park Project is er voor alle stagiaires en vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs” vertellen van de werkzaamheden. Je ontvangt een map met alle benodigde informatie. Hierin staan bijvoorbeeld de rivieren, wegen en tracks van het wildleven. Je zal zien waar je komt te werken evenals waar de andere stagiaires en vrijwilligers werkzaam zullen zijn. Uiteraard zullen de veiligheidsvoorschriften met je worden doorgenomen.

 

Visum

Bij aankomst in Zimbabwe dien je een toeristen visum aan te vragen bij aankomst in Harare of Bulawayo. Kosten van een visum bedragen $30 (dit dien je contant te betalen). Het verkrijgen van een visum bij aankomst op het vliegveld is erg gemakkelijk.

Vrijwilligers kunnen maximaal 12 weken bij dit project verblijven. Echter, diegene die langer dan vier weken blijven, hebben een extra vergunning nodig van Gweru Immigrations. Je krijgt dan een ‘Temporary Employment Permit’. Dit dient contant voldaan te worden door de vrijwilliger en bedraagt $500. Een medewerker van Volunteer Encounter zal je helpen bij het verkrijgen van een permit.

 

Paarden project, Antelope Park, Zimbabwe, ©AI

lijntje lang

Prijzen 2022

 

Let op! de prijzen staan vermeld in Engels Ponden (GBP). Klik hier voor de juiste koers van de GBP.

 

2 weken: £ 1199

3 weken: £ 1785

4 weken: £ 2184

5 weken: £ 2415

6 weken: £ 2688

7 weken: £ 2891

8 weken: £ 3192

Bij TravelUnique betaal je geen administratie- of reserveringskosten. Ook betaal je niks extra’s voor deelname in het hoogseizoen. Het is mogelijk om max. 12 weken bij dit project te verblijven. Neem voor de prijzen van 8 tot en met 12 weken contact met ons op.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Transfer van Bulawayo Airport of Harare International airport naar- en van het project
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag
 • Wekelijkse was service en schoonmaakservice
 • Ondersteuning door de manager van de stallen

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Ticket naar Harare International Airport of Bulawayo Airport
 • Verzekeringen
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Alcohol
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visum kosten
 • Excursies

 

Populaire excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

De Victoria Falls worden ook wel genoemd “Africa’s adrenaline capital”, je kunt een helikoptervlucht boven de watervallen boeken, bungee jumpen, raften, paardrijden, op een olifant rijden, game drives, skydiving, kanoën en nog veel meer. Ook zijn er dagtrips naar de Great Zimbabwe Ruins en de Granite Ridge.
Het is ook mogelijk een weekend trip naar het naburige Botswana te boeken. Na het boeken van de stage ontvang je een lijst met mogelijke excursies en de prijzen.

 

lijntje lang

Startdata 2022 en aankomsttijden

 

Dit project start  MAANDAG, op vaste data. Verblijf mogelijk 2 tot en met 12 weken.

 

De startdata in 2022 zijn op:

3 januari, 10 januari, 24 januari, 7 februari, 21 februari, 7 maart, 21 maart, 4 april, 18 april, 2 mei, 16 mei, 30 mei, 13 juni, 27 juni, 4 juli, 11 juli,  18 juli, 25 juli, 1 augustus, 15 augustus, 22 augustus, 29 augustus, 5 september, 19 september, 3 oktober, 17 oktober, 14 november, 28 november, 12 december en 26 december 2022.

In overleg is het ook mogelijk om op een andere datum te starten. Je dient dan zelf de tranferkosten naar het project te betalen. Vraag ons naar de kosten van een private transfer.

 

Aankomst en vertrek Bulawayo

Mocht je besluiten aan te komen op Bulawayo (wordt ten zeerste aangeraden), dan dien je aan te komen op een maandag met de SA (South African Airways) vlucht SA 8110, die om 12.05 uur aankomt. Hierna word je direct naar het project gebracht. Mocht je een andere vlucht boeken dan wordt er helaas een extra fee in rekening gebracht. Bij vertrek vanaf Bulawayo, boek dan de vlucht die op maandag vertrekt, de SA 8111, vertrek om 12.50 uur.

Je kan er ook voor kiezen om aan te komen op het vliegveld van Harare, dit is ook op maandag. Zorg ervoor dat je vlucht in Harare aankomt tussen 10.30 uur en 14.00 uur. Bij vertrek boek dan de vlucht ook op een zondag. Je bent voor 11.00 op het vliegveld voor je retourvlucht. Vluchten vanaf 13.00 uur kunnen geboekt worden.

 

Public Holidays 2022

Houd er rekening mee dat op een Public holiday het programma er anders uit kan zien. Vaak is dit een vrije dag. De Public Holidays zijn op: 1 januari, 21 februari, 15 april tot en met 18 april, 1 mei, 2 mei, 25 mei, 8 augustus, 9 augustus, 10 augustus, 22 december, 25 & 26 december en 27 december 2022.

 

paarden project antelope park zimbabwe

Paarden project, Antelope Park, Zimbabwe, ©AI

lijntje lang

Downloads en links

 

Wil je de Engelstalige brochure over dit project ontvangen, neem dan contact met ons op

Klik hier voor de site van Antelope Park

Klik hier voor de Facebook pagina van het project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Bij het boeken van een project ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Projecten in Antelope Park, Zimbabwe

 

 • Medisch project, klik hier voor meer informatie
 • Kinderopvang project, klik hier voor meer informatie
 • Fotografie project, klik hier voor meer infomatie

 

Fotogalerij

 

©Rowie van Hooijdonk

AP2  

 

Meer informatie

Mocht je na het lezen van deze omschrijving vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen per telefoon of per mail. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken om deze stage door te spreken, hier zijn uiteraard geen kosten aan verbonden. Ook is het mogelijk met vrijwilligers in contact  te komen die eerder hebben deelgenomen aan dit project.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze informatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Stages en projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact (AI)  en Volunteer Encounter (VE) en oud-vrijwilligster Rowie van Hooijdonk.

Comments
 1. Therese

  16 augustus 2021 - 16:32

  Rowie van Hooijdonk, Horse Management project, Antelope Park, Zimbabwe, juli 2021, 4 weken

  Dag Therese en Bianca,

  Inmiddels ben ik alweer een aantal dagen thuis, maar mijn gedachten blijven teruggaan naar Zimbabwe. Wat een fantastische tijd heb ik daar beleefd! Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest, en ik ben jullie dan ook ontzettend dankbaar! Dit heb ik kort maar duidelijk proberen omschrijven in de reviews die ik zojuist heb gepost, voor Therese op de Facebook pagina van TravelUnique en voor Bianca via Trustpilot. Indien jullie deze graag ergens anders of op een andere manier plaatsen, mag dit zeker. Ik stuur hierbij nog wat foto’s die jullie eventueel mogen gebruiken. Ik gun jullie in deze moeilijke tijden voor de reis-sector al het goeds!

  Nogmaals ontzettend bedankt,

  Met vriendelijke groet,

  Rowie van Hooijdonk (dierenarts)