Paarden project, Namibië

Project: Paarden project, Windhoek, Namibië

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken, gedurende het hele jaar 

Prijzen staan in de tekst vermeld

logo Naankuse

Projectcode: TU71/NAHOR

 

button boeken donkergrijs

 

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Windhoek, Namibië
 • Accommodatie: vrijwilligershuis of tenten
 • Project: paarden project voor ervaren ruiters
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project in een prachtig uitgestrekt land, kan samen geboekt worden met het Natuurbehoud project in Windhoek. Klik hier voor dit project
 • Let op! dit paarden project is alleen geschikt voor zeer ervaren ruiters. Bij voorkeur hebben ruiters ervaring met ongetrainde paarden

 

Algemene informatie Naankuse, Windhoek

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen in Afrika en ben je op zoek naar een paarden project in een prachtig land? Dit project biedt je de zeldzame en opwindende kans om in een prachtige omgeving paarden te verzorgen en te berijden.

Bij dit project verblijf je bij de Naankuse Sanctuary, net buiten Windhoek.

Cheeta’s en andere grote katten zijn vaak een plaag voor de boeren in Namibië. Veel vee verdwijnt er door toedoen van de katachtigen. Daarom worden ze vaak afgeschoten door de boeren om zo de veestapel te beschermen. Naankuse probeert het belang van roofdieren in het wild uit te leggen aan de boeren. Boeren wordt gevraagd contact op te nemen met Naankuse als er een roofdier in de buurt is. Cheeta’s en luipaarden worden opgehaald en later weer elders uitgezet in het wild.

 

The Sanctuary

Naankuse biedt een veilig toevluchtsoord voor verweesde en gewonde dieren aan waaronder een aantal leeuwen, luipaarden, cheeta’s, wilde honden, caracals, stokstaartjes, bavianen en struisvogels. Dit zijn dieren die niet teruggeplaats kunnen worden in het wild. Ook vind je hier vele boerderij dieren zoals schapen, geiten, kippen en ganzen. Ze verblijven op de Sanctuary (ook wel de Farm genoemd).

Dit is een internationaal gerenommeerde Wildlife Conservation project in de adembenemend Khomas regio in Namibië. Vrijwilligers werken met een breed scala van Afrikaanse dieren in het wild, met inbegrip van de prachtige tamme cheeta (Rugby). Profiteer van deze unieke gelegenheid om te helpen bij de zorg voor de leeuwen, luipaarden, cheeta’s en nog veel meer.

 

Terugplaatsing dieren

De Sanctuary speelt een belangrijke rol in het redden van en het uitzetten van bedreigde carnivoren in Namibië. Zu willen het aantal wilde dieren die onnodig worden geschoten of gedood verminderen.  De dieren worden geschoten omdat er nog altijd een groot conflict is tussen mens en dier. Dit wordt gedaan door elk grote carnivoor te voorzien van een kraag met zendapparatuur om hun bewegingen bij te houden, hun welzijn te controleren en hun gedrag te bestuderen. Sinds 2008 heeft de Sanctuary meer dan 50 cheeta’s, luipaarden en bruine hyena’s gered en opnieuw teruggeplaatst in het wild.

De Sanctuary is groot, 3.200 hectaren en ligt op een berijdbare afstand van Windhoek. Het is een majestueuze savanne met op de achtergrond een bergdecor. De Otjihase rivier snijdt door het land in de zomermaanden en giraffes, zebra’s, struisvogels, hartenbeesten, springbokken, knobbelzwijnen, cheeta’s lopen vrij rond in heel het land.

 

Paarden project

Naankuse is de perfecte plaats voor enthousiast ruiters. Hier kan je deelnemen aan de ‘Naankuse Equine Experience’. Dit is een vrijwilligers project geschikt voor ervaren ruiters. Ter paard zal je de prachtige omgeving van de Sanctuary verkennen.

Deelname aan het paarden project is mogelijk vanaf minimaal 2 weken. Je verblijft op de Sanctuary en zal je dagen doorbrengen in de stallen.

De ochtenden zal je meedraaien bij het voeren van de dieren, het uitmesten van de stallen, het trainen van jonge en nieuwe paarden. Daarnaast dienen jonge veulens tam te worden gemaakt. De trainingen gebeuren op basis van “Natural Horsemanship en Parelli tactieken. Deze trainingstrategieën houden zowel spelenderwijs leren is als lange trainingsritten in de bush met de meer ervaren paarden. Er zijn ook regelmatig veulens die door middel van een haltertraining in contact komen met mensen.

 

Middagen

In de middag worden de dieren wederom gevoerd en worden er ritten gemaakt. Daarnaast kan je ook worden gevraagd mee te helpen bij de bouw en het onderhoud van en aan de stallen.

Na het paarden project is het mogelijk deel te nemen aan het Natuurbehoud project, je draait dan mee op de Sanctuary. Klik hier voor het project.

Ook is het mogelijk dit project te combineren met een bezoek aan één van de onderzoekssite van het project. Klik hier voor meer informatie. Let wel op dat er dan een aangepast tarief geldt.

 

Dagelijkse werkzaamheden paarden project
 • Het voeren van de paarden
 • Het uitmesten van de stallen
 • Het trainen van jonge- en nieuwe paarden
 • Het longeren van paarden
 • Het maken van lange ritten door het prachtige Namibische landschap
 • Repareren van stallen
 • Bouwen van stallen
Locatie

Bij dit paarden project ben je werkzaam bij de Naankuse Wildlife Sanctuary in de Khomas regio, 42 kilometer ten oosten van Windhoek, ongeveer 45 minuten rijden vanaf de hoofdstad Windhoek, Namibië.

 

Weer en klimaat

Het in het zuidwesten van Afrika gelegen Namibië heeft een droog klimaat. Het heeft de eer om twee verschillende woestijngebieden binnen de landsgrenzen te hebben. Aan de kust ligt de Namibwoestijn, in het oosten de Kalahari woestijn. Daar tussen in ligt een langgerekt bergplateau. De zomer loopt op het zuidelijk halfrond van december tot april. In de woestijngebieden kan het kwik dan oplopen tot 45°C. Dan valt ook de meeste neerslag. Het droge winterseizoen, van mei tot oktober, is veruit de beste tijd om naar Namibië af te reizen.

 

Ai namibie6

Paarden project, Naankuse, Namibië, ©AI

lijntje lang

Landeninformatie

 

Namibië

Namibië is met een oppervlakte van 824.296 km² twintig keer zo groot als Nederland (27 keer België). Het land telt slechts 2,1 miljoen inwoners en de bevolkingsdichtheid bedraagt 2,4 mensen per km² waardoor Namibië het dunst bevolkte landen in Afrika is.

De oorspronkelijke bewoners van Namibië zijn de San (Bosjesmannen), een volk van jagers van wie er nog slechts enkelen duizenden leven in het oostelijk deel van Namibië, langs de flanken van de Kalahariwoestijn. In Namibië leven momenteel minstens elf verschillende bevolkingsgroepen. De grootste groep is de Ovambo (1 miljoen). Zij wonen in het hoge noorden wonen maar migreren steeds vaker naar Windhoek. Andere groepen zijn de Nama, Kavango, Caprivi, Herero, Damara, Basters en Himba. De blanken maken ongeveer negen procent van de totale bevolking uit.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Namibië

lijntje lang

Praktische informatie 

 

Vrije tijd

Vrijwilligers werken een halve dag op zaterdag en zijn vrij op zondag zodra de paarden zijn gevoederd. Er zijn mogelijkheden om te genieten van een aantal activiteiten, die helaas niet allemaal bij de prijs zijn inbegrepen, zoals:

 • Een natuurwandeling over de boerderij
 • Het beklimmen van rotsen
 • Het spelen van voetbal met de bosjesmannen
 • Zwemmen in het zwembad of waterval
 • Braai (barbecue)
 • Paintballen en abseilen
 • Naar Windhoek waar je het winkelcentrum kan bezoeken en ontspannen kan lunchen bij het beroemde Jo Beerhouse
 • Trakteer jezelf op een beetje luxe tijdens je tijd op het project. Je kunt 1 of 2 nachten verblijfven in de gastenlodge. Hier je heerlijk ontspannen met een drankje een duik nemen in het zwembad en genieten van de rustige en prachtige omgeving.
 • Zondag’s lunch in de lodge plus een middag ontspannen bij het zwembad met een koel drankje

Vrijwilligers dienen te vliegen naar Windhoek International Airport genaamd Hosea Kutako International Airport (WDH), waar ze zullen worden opgewacht bij aankomst en overgebracht naar de Wildlife sanctuary (ongeveer 45 minuten rijden).

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je van TravelUnique. Voor vertrek ontvang je een uitgebreid “pre-departure” document, waarin alle details zijn opgenomen die je nodig zal hebben om je goed voor te bereiden voor je reis naar Afrika. Dit document bevat informatie over de accommodatie, het personeel, visum , optionele activiteiten, wat mee te nemen en een medisch advies. We doen alles wat we kunnen om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid op reis gaat naar Afrika. Ook ontvangt je meer informatie bij aankomst en zal je begeleid worden tijdens je gehele verblijf in Namibië.

 

Accommodatie 
tent Namibie

©Naankuse, Namibië

Tijdens het verblijf bij het paarden project verblijf je in de Sanctuary net buiten Windhoek. De Sanctuary biedt comfortabele en schone kamers in het vrijwilligershuis aan of je verblijft in een grote twin tent met voortent en slaap compartiment. Er zijn over het algemeen drie vrijwilligers per kamer in het huis (zelfde geslacht) en twee vrijwilligers in de tent. Er zijn
gemeenschappelijke douches en toiletten met heet water doormiddel van zonne-energie (helaas is er niet altijd warm water!) en stopcontacten in de gemeenschappelijke ruimtes.

Of je nu logeert in het huis of in een tent je ontvangt drie maaltijden per dag, waarbij je meehelpt deze maaltijden te bereiden.

Houd je meer van luxe?
Het is ook mogelijk om te verblijven in een luxe lodge. Je zal het ontbijt en de lunch hebben met de overige vrijwilligers en het diner en de overnachting zal plaatsvinden in een luxe lodge. Je kan een offerte aanvragen als je interesse hebt in een luxere accommodatie.

 

Geld

De munteenheid van Namibië is de Namibian Dollar. Als je je Namibië reis combineert met een bezoek aan Zuid Afrika, wees dan bewust dat je in Zuid-Afrika niet met de Namibian dollar kunt betalen. In Namibië kun je wel met de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR) betalen. Beide muntheden hanteren een gelijke koers; 1 Namibian Dollar is gelijk aan 1 ZAR. Klik hier voor de actuele koers.

We raden je aan om er niet vanuit te gaan dat je met credit card kunt betalen. Reis altijd met contant geld in Namibië. Bij pompstations kan je alleen met contant geld betalen.

Bij de meeste Nederlandse banken zijn om veiligheidsredenen bankpassen standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Je kunt er zelf voor kiezen om deze uit te breiden naar ‘wereld’, zodat je pinpas ook buiten Europa bruikbaar is. Omdat je gaat reizen buiten Europa raden we je aan dit voor vertrek te doen.

 

Gezondheid

In vergelijking met andere Afrikaanse landen is Namibië een schoon en netjes land. Hierdoor loop je minder kans om ziek te worden dan elders. Maar er zijn meer bacteriën aanwezig want Namibië heeft een tropisch klimaat. Een tropisch klimaat vormt met zijn vochtige warmte een goede voedingsbodem voor ziekteverwekkers. We raden je aan om contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Zij kunnen je een persoonlijk advies geven over de gewenste vaccinaties.

 

Visum

Als toerist heb je geen visum nodig voor Namibie. Gelukkig is ook het visum voor vrijwilligers onlangs afgeschaft.

 

paard-1

Paarden project, Naankuse, Namibië, ©Naankuse

lijntje lang

Prijzen 2023

 

2 weken: € 1290

3 weken: € 1795

4 weken: € 2295

5 weken: € 2795

6 weken: € 3249

7 weken: € 3649

8 weken: € 3995

De prijzen van dit project zijn gekoppeld aan de koers van de ZAR. Hierdoor kunnen prijzen tussentijds worden aangepast (naar boven of naar beneden). Bij TravelUnique betaal je geen boeking- of reserveringskosten en betaal je niks extra bij deelname in het hoogseizoen. Wil je langer dan 8 weken bij dit project verblijven (tot max. 12 weken), neem dan contact met ons op voor de juiste prijs.

 

Bij de prijs inbegrepen
 • Transfer vliegveld Windhoek
 • Oriëntatie programma bij aankomst
 • Begeleiding gedurende je project
 • Accommodatie en maaltijden
 • Was service
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vlucht Windhoek
 • Transferkosten op andere dagen
 • Activiteiten buiten het programma om
 • Verzekeringen
 • Eventuele inentingen
 • Internet en telefoonkosten
 • Bier, wijn en andere sterke drank

lijntje lang

Startdata 2023 en aankomsttijden

 

Dit paarden project start op de dag dat jou het beste uitkomt. Minimale deelname is 2 weken. Mocht je bijvoorbeeld 2 weken en 2 dagen bij het project verblijven, dan dien je de extra dagen te betalen, per dag is dit euro 65.

Dit project is het gehele jaar geopend behalve gedurende de vaccinatie periode van de paarden dan mogen de paarden niet zweten. Wanneer dit precies is wordt vermeld wanneer dit bekend is.

Wil je het boekingsformulier gebruiken? Kies dan voor de 1e van de maand waarin je wilt aankomen bij het project. Wij nemen dan contact met je op om de juiste start- en einddatum met je af te stemmen.

 

AI paarden

Paarden project, Naakuse, Namibië, ©AI

lijntje lang

Downloads

 

Download hier de Engelstalige brochure over dit paarden project

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

Kaart projecten

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

 

Overige projecten in Namibie

 

 • Medisch project, Epukiro, Namibie. Klik hier voor het project
 • Natuurbehoud project, Windhoek, Namibie. Klik hier voor het project
 • Research project, Namibie. Klik hier voor het project

 

Vergelijkbare projecten
 • Imire paarden project, Zimbabwe. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

Naankuse paarden project namibie Naankuse paarden project namibie

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartners African Impact (AI) en Naankuse.

 

Comments are closed.