Savannah Conservation, Eswatini

Project: Savannah Conservation project, Eswatini (Swaziland)

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TU82/AOASAVlogo AOA

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Eswatini (het voormalige Swaziland)
 • Accommodatie: gedeelde tenten (2 personen)
 • Type project: Savannah Conservation project
 • Duur: 2 – 12  weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project in het koninkrijk Eswatini

 

Algemene informatie Savannah Conservation project

Als vrijwilliger bij dit project doe je research naar het behoud van het Savannah ecosysteem in Zuidelijk Afrika. Bestudeer vogels, hoefdieren, knaagdieren, reptielen, vleermuizen en vegetatie en een verscheidenheid aan andere planten en dieren die leven in een van de meest unieke natuurgebieden van Zuidelijk Afrika binnen een mondiale biodiversiteit hotspot.

Onderzoek de interface tussen de beschermde gebieden, rurale gemeenschappen en de commerciële landbouw in Eswatini’s Lubombo Conservancy terwijl je gestationeerd ben in het Private Mbuluzi Game Reserve en werk ook in het naburige Hlane Royal National Park en het Mlawula Nature Reserve.

 

Savanne

Hoewel savannes goed vertegenwoordigd zijn in de Afrikaanse beschermde gebieden, worden ze onderworpen aan een toenemende degradatie als gevolg van menselijke invloeden door middel van landgebruik en klimaatverandering. Hoewel bekend om het grote charismatische wild, zoals olifanten, neushoorns en leeuwen, zijn er een aantal kleinere soorten dieren die worden bedreigd en ze zijn misschien wel belangrijker voor de werking van de savannes dan het grote wild.

Hoeweldit project is gevestigd in gebieden met groot wild, zijn de onderzoeken gericht op een grote verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder vogels, hoefdieren, kleine roofdieren, knaagdieren, reptielen, vleermuizen en vegetatie. Je wordt betrokken bij het toezicht op de biodiversiteit, radio telemetrie, beweging studies, etc.

 

Je rol als vrijwilliger

Bij dit project draait het veel om research. Het onderzoek kan inhouden het wegen en meten van jonge dieren (vooral roofvogels), vleermuizen en reptielen (hagedissen en schildpadden) om hun conditie te controleren en hun dynamiek en verspreiding te monitoren. Ook kan er met radio-zenders de dieren worden gevolgd in hun leefgebied, om zo hun bewegingen te bepalen.

Activiteiten waarbij je betrokken zou kunnen zijn:

 • Biodiversiteit Monitoring. Het seizoensgebonden Savannah systeem wordt constant bedreigd door menselijke activiteiten, wat resulteert in een verlies aan biodiversiteit, struik aantasting en vervuiling. Het begrijpen van en het toezicht op de ontwikkeling van de plantaardige en dierlijke habitatgebruik en de populatiedynamiek zijn van cruciaal belang bij de bestrijding van het savanne verlies
 • Leopard schildpadden. De schildpadden worden met een radio gevolgd om beter te begrijpen hoe ze bewegen door het landschap. Je zoekt hierbij naar veranderingen in de vegetatie
 • Helmparelhoen. Een van de slechts twee soorten van de parelhoen. Er is weinig bekend over hoe de landbouw van invloed is op hun habitat gebruik en het broedsucces. Met behulp van GPS en radio-tracking-technologie in aanvulling op nest monitoring, worden gegevens verzameld over dit soort.

 

Flexibiliteit

Houd er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart. Ook kan je de ene dag 8 uur werken en de volgende dag slechts 4 uur, wees dus flexibel. Als er een Public Holiday is, ben je die dag vrij. Klik hier voor de Public Holidays in Eswatini in 2023.

 

Locatie

Je project bevind zich in Eswatini, in het Savannah Research Center gelegen in het Mbuluzi Game Reserve.

 

Weer

Eswatini, een klein landje omgeven door Zuid-Afrika en in het oosten grenzend aan Mozambique, heeft twee klimaatgebieden. De lagere delen hebben een subtropisch klimaat met een duidelijk droog en koel seizoen dat loopt van mei tot oktober. Dat is gelijk de beste tijd om te reizen. In de zomer, die loopt van december tot april, is het vochtig en warm, bijna 30°C. In de bergen, die rijken tot een hoogte van bijna 2000 meter, is het klimaat gematigd en te vergelijken met dat van West-Europa.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 18 jaar. Je dient goed Engels te spreken. Graag ontvangen we voor vertrek een kort Engelstalig CV. Bij voorkeur heb je een achtergrond in dierenopvang, diergeneeskunde, natuurbeheer etc. Voor ieder project van TravelUnique is een Verklaring Omtrent Gedrag een vereist. Deze VOG mag bij aanvang van het project niet ouder zijn dan 6 maanden.

 

Overige informatie

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij bieden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

 

Savannah Conservation project, Eswatini, ©AOA

lijntje lang

Landeninformatie

 

Eswatini, het voormalige Swaziland 

Eswatini, of ook wel geschreven eSwatini, is een koninkrijk dat wordt omringd door Zuid Afrika en Mozambique. De totale landoppervlakte van  bedraagt 17.200 km ². Hiermee is Eswatini 2 maal zo klein als Nederland en 1,9 maal zo klein als België. De hoofdstad is Mbabane, terwijl Manzini de grootste stad van het land is. Hier bevindt zich onder andere de luchthaven. Er wonen ongeveer 1.186.000 mensen in het voormalige Swaziland.
Het land heeft twee hoofdsteden: Mbabane is de bestuurlijke hoofdstad en Lobamba de koninklijke hoofdstad (residentie van de koningin-moeder, de Ntombi) en de wettelijke hoofdstad (zetel van het parlement, dat uit de senaat en het huis van afgevaardigden bestaat).
Een aantal grote steden in Eswatini zijn: Manzini, Big Bend, Malkerns, Mhlume en Hluti.

Eswatini is een land dat 100.000 jaar geleden al werd bewoond. Het landschap staat bekend om de vele natuurreservaten waar je dieren als neushoorns, zebra’s, nijlpaarden, giraffes en krokodillen tegen komt. Daarnaast vind je er watervallen, rotsformaties en moerassen.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Swaziland

lijntje langPraktische informatie 

 

Oriëntatie

Na aankomst is er voor de vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project en de omgeving.

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaren coördinator. Hij of zij is 24 beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique.

 

Accommodatie

Tijdens je verblijf, zal je worden ondergebracht in het Savannah Research Center gelegen in het Mbuluzi Game Reserve. Accommodatie is in tenten (gedeeld door 2 personen), voorzien van matrassen en kussens.

 

Maaltijden

Je ontvangt drie maaltijden per dag. Het ontbijt bestaat meestal uit yoghurt met muesli en brood. De lunch bestaat uit brood en ’s avonds ontvang je een warme maaltijd. Er wordt voor je gekookt, maar men verwacht wel  dat je af en toe meehelpt bij het koken van de maaltijden (en bij het opruimen). Laat vooraf weten of je last van allergieën hebt of dat je speciale dieetwensen wensen hebt. Houd in gedachten dat maaltijden in Eswatini vrij “basic” zijn.

 

Geld

In Eswatini betaal je met de Liliangeni (enkelvoud) of Emalangeli (meervoud), afgekort als E. De munt is één op één gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse Rand, die overigens ook bijna overal wordt geaccepteerd. Je doet er goed aan in de steden van Eswatini genoeg geld te pinnen. Op het platteland zijn nauwelijks pinautomaten.

Zorg er voor dat je in Zuid-Afrika (als je daar vandaan komt) genoeg geld hebt gepind. De Zuid-Afrikaanse Rand kun je immers ook overal in Eswatinials betaalmiddel gebruiken.

Voor actuele koersinformatie klik hier.

 

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar OR Tambo, Johannesburg. Hier word je opgehaald door een vertegenwoordiger van All Out Africa. Informeer bij ons hoe een zo goed- en goedkoop mogelijk ticket te boeken. Aankomst op de luchthaven in Johannesburg is op maandag voor 13.00 uur.

 

Visum

Nederlanders behoeven geen visum om Eswatini te bezoeken. Mocht je er toch één nodig hebben, dan is deze gratis aan de grens of vliegveld te krijgen. De termijn is maximaal 60 dagen. Je paspoort dient minimaal 6 maanden na verlaten van het land nog geldig te zijn.

 

Savannah Conservation project, Eswatini, ©AOA

lijntje lang

Prijzen 2023

 

2 weken: € 1797

3 weken: € 2239

4 weken: € 2460

Je kan tot en met 12 weken deel nemen aan dit project. Neem contact met ons op voor de prijzen van 5 tot en met 12 weken. Bij TravelUnique betaal je geen administratie- inschrijf- of boekingskosten.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie (tent)
 • Transfer vanaf luchthaven OR Tambo naar de accommodatie
 • Drie maaltijden per dag
 • Ondersteuning door een projectcoördinator

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket naar Johannesburg
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Inentingen
 • Limonade en alcohol
 • Excursies in de weekenden
 • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

 

lijntje lang

Startdata 2023 en aankomsttijden

 

Verblijf mogelijk van 4 tot en met 12 weken bij dit project. Het project start iedere eerste maandag van de maand. Aankomst op het vliegveld van Johannesburg is voor 13.00 uur. Hierna reis je verder met de bus naar Swaziland.

 

Startdata 2023

9 januari, 6 februari, 6 maart, 3 april, 1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 augustus, 4 september en 2 oktober 2023. In november en december is het project gesloten.

 

Savannah Conservation project, Eswatini, ©AOA

lijntje lang  Downloads en links

 

Klik hier voor de Engelstalige brochure over dit Savannah Conservation project in Eswatini

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit Savannah Conservation project in Eswatini, onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Eswatini
 • Sport project. Klik hier voor het project
 • Ook is het mogelijk om te kiezen voor een bouwproject of een onderwijs project, neem contact met ons op voor de mogelijkheden

 

Fotogalerij

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner All Out Africa (AOA).

 

Comments are closed.