Sport coaching project, Zuid-Afrika

Project: Sport coaching project, Kaapstad, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken,

18 december 2023 tot 22 januari 2024 gesloten

Prijzen staan onderaan de tekst vermeld

Projectcode : TU03/CPS

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevatvolunteer correct travelunique logo
 • Plaats: Kaapstad, Zuid-Afrika
 • Accommodatie: vrijwilligershuis in Muizenberg
 • Type project: sport coaching project
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 16 jaar
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 6
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project
 • We bieden ook het Adventure Club, Sport- en Surf project aan in Kaapstad. Wat is het verschil tussen de projecten? Bij dit project verblijf je in het centrum van Kaapstad. Bij het Adventure Club project is dit een eindje buiten Kaapstad. Bij het Adventure Club project ligt meer de nadruk op surfen en zijn er twee introductie dagen in het weekend voor aanvang van het project en heb je op maandag een “kantoordag”

 

Algemene informatie sport coaching project, Kaapstad, Zuid-Afrika

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen in Kaapstad en meer specifiek, in Zuid-Afrika? Dan is dit een prachtig project in Kaapstad voor sportieve vrijwilligers. Bij dit sport coaching project geef je bewegingsonderwijs op scholen en leer je de kinderen kennen woonachtig in de sloppenwijken van Kaapstad. Deze stad is een prachtige omgeving om vrijwilligerswerk in Afrika te doen. Het biedt zo veel; prachtige stranden, de Tafelberg, Stellenbosch met de wijnlanden, Roben Island, Kaap de Goede Hoop, Boulders Beach, etc.

Na het afschaffen van de Apartheid in Zuid-Afrika (1994) is hier ook het sport- en bewegingsonderwijs op scholen afgeschaft. Dit heeft geleid tot kinderen die te weinig bewegen en de regels van de diverse sporten niet kennen. Daarnaast eten de kinderen woonachtig in de sloppenwijken vaak zeer eenzijdig (Mielie pap, een soort maispap, erg goedkoop maar zeer dikmakend).

Het is bewezen dat sport en lichamelijke opvoeding een positief effect hebben op de ontwikkeling van kinderen. Sport leert kinderen samen te werken en samen te communiceren. Van sporten krijgen kinderen zelfvertrouwen. Daarom wordt het sport onderwijs op scholen langzaam aan weer opgepakt (als er budget voor is). Bij een sport coaching project draait het natuurlijk om bewegen, maar ook om het motiveren van de kinderen om als team aan iets te werken.

 

Interesse

Bij de sport coaching projecten kan je zeker je eigen sport voorkeuren kwijt. Ben je goed in volleybal? Neem een net mee, koop een bal in Afrika en leer de kinderen de regels van het spel en organiseer een toernooi. Daarnaast blijft voetbal een enorm populaire sport in Afrika. Helaas kan er niet gezwommen worden met de kinderen.

Volg je een opleiding op het gebied van sport-en bewegingsonderwijs? Dan is dit een zeer geschikt project. Naast het sporten met de kinderen is er aandacht voor hygiëne, gezonde voeding en gevarieerd eten.

Aan een sport coaching project kan worden deelgenomen door mannen en vrouwen, door gekwalificeerde sportlieden maar ook door vrijwilligers zonder specifieke sport achtergrond. Natuurlijk dien je wel sportief te zijn!

 

Sportontwikkeling

In 1994, in de jaren na de Apartheid heeft de Zuid-Afrikaanse regering het sportonderwijs afgeschaft. Hierdoor zijn er maar weinig jongeren die nog aan sport doen. Dit is een zeer slechte zaak, sport is een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van jongeren; het helpt concentratie te verhogen, stimuleert teamwork en communicatie en ontwikkelt leiderschap. Als vrijwilliger werk je op één van de scholen in de sloppenwijken, met name in Khayelitsha en Langa. Samen met een coach geef je gedurende 45 minuten les aan een klas.

 

Naschoolse opvang

Naschoolse sport activiteiten zorgt ervoor dat jongeren niet op straat belanden. Misbruik van kinderen komt vaak voor als kinderen na school naar huis gaan en vader en/of moeder is nog niet thuis van het werk. Hiervoor zijn na-schoolse activiteiten opgezet. Een voorbeeld is GAPA. GAPA staat voor Grandmother’s Against Poverty & AIDS. Als vrijwilliger deel je jouw kennis op het gebied van sport coaching met de coaches/leerkrachten en de studenten. De studenten in Langa en Khayelitsha kunnen op deze manier profiteren van jouw kennis op het gebied van een bepaalde sport. Sporten waar mee je aan de slag kan zijn o.a. voetbal, rugby, frisbee, etc.

 

Clinics

Vrijwilligers doen twee keer per week mee aan een Sports Coaching Clinic (VUSA Academy) om via rugby de kinderen levenslessen aan te bieden. De kinderen komen veelal uit kansarme milieus. Naast het leren sporten en het verbeteren van de gezondheid en fitheid, krijgen de kinderen met wie je werkt ook begeleiding bij hun schoolvakken en een warme maaltijd voordat ze naar huis gaan.

Het doel van dit project is tweeledig: kinderen worden op deze manier na schooltijd van straat gehouden en daarnaast door de nauwe samenwerking met de coaches wordt hun zelfvertrouwen en interesse in sport vergroot. Dit bevorderd de ontwikkeling van de kinderen en hun rugby vaardigheden. Maar ook hun teamwerk, leiderschap, samenwerking en hun Engels. Per coach bestaan de groepen vaak uit 30 tot 50 kinderen. Dit is een reden waarom alle extra handen en ideeën meer dan welkom zijn! Het aantrekkelijk houden van de activiteiten is een uitdaging waar vrijwilligers een rol in hebben. Elke oefening kan deze kinderen helpen. Oefeningen die zeker niet altijd rugby gerelateerd moeten zijn.

 

Je assisteert bij:
 • Het maken van creatieve spellen/sporten en het organiseren van lessen
 • Coachen van populaire sporten zoals rugby, voetbal en hockey
 • Het opzetten en afnemen van fitness testen
 • Meehelpen bij clincs
 • Jouw kennis en kunde delen met coaches en studenten
 • Werken op crèches met kinderen tot 7 jaar
 • Naschoolse opvang

 

Hoogtepunten van het sport project
 • Je assisteert  en zal sportactiviteiten begeleiden tijdens de schooluren
 • Kom met nieuwe initiatieven op het gebied van sport en sport coaching
 • Breng tijd door met coaches om nieuwe sportprogramma’s op te zetten
 • Dompel je onder in de Capetonian cultuur en ontdek lokale restaurants, musea, markten en het nachtleven
 • Maak internationale vrienden voor het leven

 

 Schooltermijnen en Public Holidays 2023

1e  Term: 1 april – 11 april 2023

2e Term: 24 juni – 17 juli 2023

3e Term: 30 september – 9 oktober 2023

4e Term: start 15 december 2023

 

Public Holidays 2023

1 januari, 2 januari, 21 maart, 7 april, 10 april, 27 april, 1 mei, 16 juni, 9 augustus, 24 sepember, 25 september, 16 december, 25 en 26 december 2023. Op deze dagen ben je vrij.

Het project ziet er dan anders uit als het vakantie is, er wordt dan niet gewerkt op scholen. Er wordt dan meer gewerkt bij Holiday Clubs. Tijdens een Public Holiday ben je vrij.

 

Locatie

Kaapstad is uitgeroepen tot ‘World’s top tourist destination’ en is één van de mooiste steden in de wereld. Je vindt hier de Table Mountain, Robben Island, The V&A Waterfront, etc. Echter Kaapstad heeft ook een keerzijde. Bij dit project in Kaapstad ben je als vrijwilliger werkzaam bij de ‘Cape Flats’ een verzamelnaam voor een aantal grote sloppenwijken in Kaapstad; Khayelitsha, Gugulethu, Langa, Mitchell’s Plain, Nyanga, Athlone en Grassy Park. Vaak worden deze plaatsen aangeduid als ‘dump plaatsen van de Apartheid’. De Cape Flats zijn een melting pot van verschillende culturen, ethniciteiten en talen. Ondanks vele verschillen zijn er veel parallelen; grote armoede, misbruik, werkeloosheid en HIV/AIDS.

 

Khayelitsha

Dit is de grootste township in Kaapstad en hier zijn de meeste projecten gesitueerd. De sloppenwijk heeft zo’n 2 miljoen inwoners, inwoners woonachtig in verschillende soorten huizen, van krotten gemaakt van afvalhout of ijzer tot grote stenen huizen. Als vrijwilliger verblijf je in een vrijwilligershuis in Muizenberg (zie accommodatie).

 

Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is: het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Eisen

Het project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 16 jaar, er is geen ervaring vereist. Er is geen maximum leeftijd. Een passie voor sport is wel een vereiste. Voor vertrek raden wij aan boeken te lezen over Zuid-Afrika, Apartheid en HIV/AIDS.
Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is een vereiste. Deze VOG dienen wij voor aankomst bij het project in ons bezit te hebben en mag niet ouder zijn dan 6 maanden. Mocht je 16 of 17 jaar zijn, dan dienen je ouders een ‘parental consent’ formulier te tekenen, waarin ze toestemming geven voor deelname aan het project.

 

Reizen naar Zuid-Afrika onder de 18 jaar

Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Zuid-Afrika heeft de immigratiewetten aangescherpt. Een belangrijke verandering in deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een afschrift van de geboorte akte van hun kinderen. Ook voor alleenreizende minderjarigen hebben de nieuwe regels consequenties.

Deze nieuwe regels zijn van kracht vanaf 1 juni 2015. Ben je 16 of 17 jaar en reis je alleen naar Zuid-Afrika dan dient je de volgende documenten mee te nemen als je alleen reist:

 • Een geldig paspoort
 • Origineel uittreksel uit het geboorteregister
 • Gelegaliseerd kopie van het paspoort van je ouders
 • Een Letter of Acceptence of Responsibility (door ons verstrekt)
 • Kopie van het paspoort van een medewerker van African Impact (door ons verstrekt

 

African Impact

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door African Impact gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika als vrijwilliger kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging.

Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat je als vrijwilliger maximaal profijt hebt van je bijdrage, maar wees flexibel!

 

sport coaching project Muizenberg, Muizenberg, Zuid-Afrika

Sport coaching project,Kaapstad, ©AI

lijntje lang

 Landeninformatie

 

Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens “een wereld in één land” genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de “Regenboognatie”. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.
Zuid-Afrika is de enige Fair Trade bestemming in de wereld. TravelUnique biedt ook een aantal Fair Trade projecten aan.

 

Kaapstad

Kaapstad, beoordeeld als top toeristen bestemming in de wereld en één van wereld’s mooiste steden; het is een prachtige bestemming om vrijwilligerswerk te gaan doen. De stad biedt diverse culturele uitstapjes, zoals Robben Island, The V&A Waterfront, Kaap de Goede Hoop National Park en Cape Point, het meest zuid-westelijke punt van het Afrikaanse continent en nog veel meer. Daarnaast is er de mogelijkheid om prachtige wandelingen te maken, het strand te bezoeken, te surfen, de Tafelberg te beklimmen, tussen de pinguïns te zwemmen,Capetown heeft het allemaal!

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Kaapstad

lijntje lang

 Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je van de lokale projectmanagers van African Impact bij aamkomst en verblijf bij je project en natuurlijk vooraf van TravelUnique. Je ontvangt advies en informatie over je reis. En  je ontvangt een aantal weken voor vertrek het ‘pre-departure’ document over jouw project. Bij aankomst krijg je van het lokale team informatie over de huidige status van het project en alle informatie over je nieuwe leefomgeving. Je zal 24 uur per dag, 7 dagen per week ondersteuning ontvangen van het plaatselijk projectteam.

 

Accommodatie

Tijdens je vrijwilligerswerk in Kaapstad zal je verblijven in Het Lenox Guesthouse. Het adres is: The Lenox Guesthouse, 2 Mill Street, Gardens, Kaapstad.

Het Lenox Guesthouse is gebouwd in de oude Kaap-Hollandse stijl. Het is een comfortabele accommodatie gunstig gelegen nabij supermarkten, cafés, bars en restaurantjes! Het is in het hart van de levendige stad Kaapstad, met diverse bezienswaardigheden in de buurt. De woning is ruim, met een tuin, braai (barbecue), balkons met uitzicht op de stad, een grote eetkamer, een hal en andere sociale ruimtes.

Er zijn meerdere slaapkamers die ruimte bieden aan 4 – 8 personen. In de kamers vind je single bedden of stapelbedden en er zijn gedeelde badkamerfaciliteiten met (heet) water douches.

Bedlinnen wordt verstrekt en een schoonmaakdienst zal dagelijks de kamers schoonmaken. Schoon drinkwater is ook gratis verkrijgbaar. Houd er rekening mee dat, zoals de meeste huizen in Kaapstad, het Lenox Guesthouse geen centrale verwarming heeft zodat het koud wordt tijdens winter! Vergeet niet in onze zomermaanden warme kleding mee te nemen (zie het kopje winter in Kaapstad).

 

Het huis

Voor beddengoed is gezorgd, voor handdoeken niet. Het huis heeft een kluis voor waardevolle spullen. In het huis is een conciërge aanwezig voor het bereiden van de maaltijden en een schoonmaakster die ook voor de was zorgt en de kamers schoonmaakt. Helaas is er geen zwembad. Er zijn voldoende winkels in de directe omgeving.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag, ontbijt kun je zelf pakken en bestaat uit muesli, brood, thee en koffie. Lunch en diner worden voor je klaargemaakt door de kok des huizes. In het weekend moet je je eigen maaltijd maken omdat de leiding dan vrij is. In de weekenden is er ruimte genoeg om toeristische plekken te bezoeken en de omgeving te verkennen. Veel vrijwilligers zijn in de weekenden op stap.

In de accommodatie wordt een mix van internationale en lokale gerechten gekook. Enkele voorbeelden van traditionele Zuid-Afrikaanse maaltijden zijn bobotie, een curry in Kaap-Maleisstijl of een echte Zuid-Afrikaanse braai. Probeer lokale desserts zoals melktaart, malva pudding of pepermunt taart.

Zuid-Afrika is over het algemeen een vleesetende cultuur. Braais (een barbecue in Afrikaanse stijl) zijn geliefde tradities. Je kunt echter zo ongeveer alles op een Braai klaarmaken, er is een gevarieerde eetcultuur. Dus veganisten en vegetariërs zullen nooit honger lijden

 

Winter in Kaapstad

Veel van onze vrijwilligers nemen deel aan de projecten in Kaapstad gedurende onze zomermaanden juli en augustus. Het is dan winter in Zuid-Afrika. Dit betekent vaak overdag een aangename temperatuur van rond de 25 graden (en soms een dag regen). Maar ook dat het na zonsondergang flink afkoelt. In de nachten kan de temperatuur rond de 1-5 graden liggen. Dit is koud. Koud omdat bijna geen enkel huis in Zuid-Afrika beschikt over verwarming en dubbel glas. Hierdoor is het in de huizen vochtig koud. Dit leidt soms tot verkoudheid, oorpijn, bronchitis, etc. Houd hier rekening mee! Belangrijk is dat je voldoende warme kleding meeneemt (een winterjas, sjaal, dichte schoenen, etc).

 

Hoe er te komen?

Je kan direct van Amsterdam naar Kaapstad vliegen (KLM), maar het is goedkoper omdat via een tussenstop (Londen, Frankfurt) te doen (bijvoorbeeld via South African Airways). Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door een lokale vertegenwoordiger van African Impact die je direct naar het vrijwilligershuis in Gardens brengt.
Voor reisadvies kun je natuurlijk altijd contact met TravelUnique opnemen.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een stempel in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terugwisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

Meenemen van spullen

Bij het project zijn ze zeer blij met spullen die vanuit Nederland of België worden meegenomen naar het project. Dit kan kleding zijn, speelgoed, sportmaterialen, etc. Houd er rekening mee dat het bij het project in Kaapstad het niet mogelijk is zelf de meegebrachte spullen uit te delen aan de kinderen. De spullen gaan naar een depot en de dagelijkse leiding verdeeld de spullen onder de kinderen.

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…

Dit kan gezien worden als een typische dag op je project, maar natuurlijk is iedere dag anders. Een flexibele instelling is dan ook een hele belangrijke eigenschap van een vrijwilliger.
07.00 uur: opstaan, ontbijten, je maakt je klaar voor vertrek naar je project
08.30 uur: je wordt opgehaald om naar je ochtend project te gaan
09.00 uur: start van je werkzaamheden
12.30 uur: na de lunch van de kinderen wordt je opgehaald om zelf te gaan lunchen in je vrijwilligershuis
14.30 uur: je wordt gebracht naar je middag project
17.00 uur: einde werkdag, je wordt opgehaald en teruggebracht naar het vrijwilligershuis, hier wordt de dag doorgesproken
18.00 uur: avondeten in het vrijwilligershuis, hierna avond ter vrije besteding, Kaapstad heeft een bruisend nachtleven, dus mogelijkheden genoeg!

 

Stagemarkt.nl

Het is mogelijk dit project als stage te gebruiken. Dit geldt voor Crebonummer 25414, coördinator sportinstructie, training en coaching. Neem contact met ons op als dit voor jou van toepassing is.

 

sport coaching project vrijwilligerswerk Kaapstad, Zuid-Afrika

Sport coaching project, Kaapstad, ©AI

lijntje lang

Prijzen 2023

 

2 weken: € 1345

3 weken: € 1595

4 weken: € 1845

5 weken: € 2095

6 weken: € 2345

7 weken: € 2595

8 weken: € 2845

9 weken: € 3095

10 weken: € 3345

11 weken: € 3595

12 weken: € 3845

Je betaalt bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Transfer
 • 24/7 ondersteuning
 • Dagelijkse transfer van- en naar het project
 • Wekelijks schoonmaakservice
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag, niet in de weekenden

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vliegticket
 • Internet (ZAR 50) en telefoonkosten
 • Was service (ZAR 60)
 • Verzekeringen
 • Telefoongesprekken
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Excursies
 • Frisdrank en alcoholische dranken
Optionele excursies
 • Aquila Private Game reserve
 • Hop-on-hop-of stadstour
 • Shark Cage Diving in Gansbaai
 • Sky Diving
 • Surflessen
 • Weekend Garden Route

Excursies kun je het best boeken in het vrijwilligershuis. Iedere week wordt er een lijst opgehangen met de excursies die in het weekend plaatsvinden. Hier kan je op intekenen als je wilt. Het is goedkoper om hier je excursies te boeken dan vooraf in Nederland of België. Het staat je natuurlijk vrij zelf iets te boeken of te regelen.

 

lijntje lang

Startdata 2023 & 2024 en aankomsttijden 

 

Verblijf bij dit sport coaching project is mogelijk van 2 tot en met 12 weken. Startdatum: op vaste data op maandag.
Aankomst bij dit project is op deze maandag gewenst tussen 09.00 en 15.00 uur. Vertrek is ook op maandag. Check met ons je vluchtgegevens voordat je een vlucht boekt.

 

Startdata 2023

Maandag 23  januari, 6 februari, 20 februari, 6 maart, 20 maart, 3 april, 17 april, 1 mei, 15 mei, 29 mei, 12 juni, 26 juni, 10 juli, 24 juli, 7 augustus, 21 augustus, 4 september, 18 september, 2 oktober, 16 oktober, 30 oktober, 13 november, 27 november en 4 december 2023.

Het project is gesloten van 16 december 2023 tot 22 januari 2024. De eerste startdatum in 2024 is dus op 22 januari.

 

Startdata 2024

Maandag 22 januari, 5 februari, 19 februari, 4 maart, 18 maart, 1 april, 15 april, 29 april, 13 mei, 27 mei, 10 juni, 24 juni, 8 juli, 15 juli, 22 juli, 29 juli, 5 augustus, 12 augustus, 19 augustus, 26 augustus, 2 september, 16 september, 30 september, 14 oktober, 28 oktober, 11 november, 25 november en 9 december 2024.

Aankomst bij het sport coaching project is op maandag voor 15.00 uur. Dus landt je vlucht later dan 15.00 uur dan word je verzocht om aan te komen op zondag en een overnachting te boeken in hotel Verde op de luchthaven van Capetown International. Klik hier voor de site van hotel Verde. Natuurlijk kan je ook elders overnachten (in het centrum van de stad). Je wordt dan de volgende dag op maandagochtend opgehaald om naar het vrijwilligershuis te worden gebracht door een medewerker van African Impact.

 

sport coaching project, Muizenberg

Sport coaching project, Kaapstad, ©AI

lijntje lang

Downloads

 

Download hier de Engelstalige brochure over het sport coaching project in Kaapstad, Zuid-Afrika

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit sport coaching project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Kaapstad, Zuid-Afrika
 • Early childhood development project. Klik hier voor het project

 

Vergelijkbare projecten
 • Sport project, Livingstone, Zambia. Klik hier voor het project
 • Sport project, Mangochi District, Malawi. Klik hier voor het project
 • Sport project, Eswatini (voorheen Swaziland). Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

AI CPT sport coaching project kaapstad, zuid-afrika

AI CPT sport coaching project Kaapstad zuid-afrikaAI CPT-01

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Bij de samenstelling van deze informatie is de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Er bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact (AI).

 

Comments
 1. therese2

  10 juni 2014 - 18:32

  Bob Jongejan, sportproject Kaapstad, januari/februari 2012
  “Het vrijwilligerswerk was in één woord super. Echt heel erg genoten en de projecten waren zeer leuk om te doen. Pluspunt was vooral de variatie tussen het ochtendprogramma en het middagprogramma. Goed om afwisseling te hebben en niet de hele dag bij het zelfde project te staan”