Umkhondo Conservation project, Zuid-Afrika

Project: Umkhondo Conservation project, Mosselbay, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: 2 – 12 weken, gedurende de periode 15 december 2022 – 15 januari 2023 gesloten

Prijs staan in de tekst vermeld

 

Projectcode: TU61/UMKH

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

Het project

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Mosselbay,  Zuid-Afrika
 • Accommodatie: gedeelde accommodatie
 • Type project: Conservation programma
 • Duur: 2 – 12 weken op vaste startdata
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Aantal vrijwilligers: minimaal 6 – maximaal 12 vrijwilligers
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project in een malariavrij gebied
 • Update: dit project is geopend!

 

Projectinformatie

Dit natuurbeschermingsproject/conservation project heeft tot doel landbouwgrond te rehabiliteren en een zelfvoorzienende natuurlijke omgeving op lange termijn te ontwikkelen. Daarnaast wil men gemeenschapsbewustzijn creëren, het bestaande reservaat uitbreiden en het succesvolle onderzoek naar vrij rondlopende cheeta’s voort zetten.

Het project werkt samen met omliggende boerderijen in het reservaat om ervoor te zorgen dat deze doelstellingen en doelen worden bereikt.
Het belangrijkste doel van dit project is om het land terug te brengen in zijn natuurlijke staat en te zorgen voor een zelfvoorzienend, functioneel ecosysteem.

Je neemt deel aan de onderzoeken naar verschillende diersoorten in het reservaat. Het project heeft tal van onderzoeksprojecten lopen en alle gegevens worden verzameld en gebundeld in een gedetailleerd maandelijks rapport. Het projectteam zorgt ervoor dat de vrijwilligers training krijgen in alle werkgebieden waar ze bij betrokken zullen zijn, van cursussen volgen tot het te voet benaderen van dieren.
Hard werken maakt ook deel uit van een normale dag, zoals het opruimen van onkruid en de bestrijding van bodemerosie.

 

Jouw rol

Je werkt van maandag t/m vrijdag (8:30-17:00). De weekenden  zijn je vrije dagen.
Elke dag is anders en zal bestaan ​​uit zowel lezingen in het reservaat als praktisch conservation werk. Het planbord wordt elke dag bijgewerkt en zal je voorzien van details voor de activiteiten van de volgende dag. Elke ochtend wordt er een ochtendbriefing gehouden en elke avond een debriefing om de dagelijkse activiteiten te bespreken.

 

Jouw rol en verantwoordelijkheden kunnen zijn:

 • Het volgen van groot wild
 • Opvolging en monitoring van vrijgelaten cheeta’s
 • Olifantenonderzoek
 • Nachtpatrouilles tegen stropers
 • Training over het te voet benaderen van wilde dieren
 • Mineraal en medisch darten, indien nodig
 • Overnachting Survival Camp (bij een verblijf vanaf 4 weken en langer, bij zomerweer en groepsafhankelijk)
 • Informeren van de lokale gemeenschap, bijvoorbeeld over duurzaamheid & conservation
 • Immobilisatie van dieren in het wild indien nodig
 • Monitoring van de voedingvoorziening van dieren in het wild e
 • Het tellen van dieren en soortenregistratie
 • Maritiem onderwijs (optioneel)
 • Algemene reservetaken: bestrijding van bodemerosie, herstel van vegetatie en onderhoud van wegen en hekken

Het is belangrijk op te merken dat deze beschrijving slechts als voorbeeld dient. De dagelijkse taken en uitdagingen zijn afhankelijk van de vrijwilliger, de tijd van het jaar en het werk dat gedaan moet worden. De uiteindelijke functieomschrijving kan dus flink afwijken van bovenstaande.

 

Hoogtepunten van dit Conservation programma
 • Ondersteunen van natuurbehoud met een gepassioneerd en toegewijd team
 • Hands-on werk in reservaten en assisteren van dierenartsen in het wild waar nodig
 • De beroemde Big 5 van Zuid-Afrika zien
 • Meer leren over anti-stroperij en overleven in de bush
 • Deelnemen aan belangrijke onderzoeksthema’s
 • Persoonlijke ondersteuning krijgen van de vrijwilligerscoördinator
 • Geweldige tochten en avonturen beleven in en rond de Tuinroute
 • Nieuwe vrienden maken van over de hele wereld

 

Locatie

 

Het Game Reserve Conservation-project is in een wildreservaat op ongeveer 15 minuten afstand van Mosselbaai, Zuid-Afrika.

 

Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is, het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar. De maximale leeftijd voor deelname is afhankelijk van de gezondheid van de deelnemer. Je zal stukken moeten kunnen lopen en fysiek werk moeten kunnen verrichtten. Je kan goed werken in een team, bent flexibel en enthousiast en hebt natuurlijk een grote interesse in natuurbehoud/conservation.

 

Flexibiliteit

De werkzaamheden genoemd in deze projectomschrijving zijn altijd onder voorbehoud. Werktijden en activiteiten kunnen per dag en per periode verschillen. Wees dus flexibel.

 

Umkhondo Conservation project, Zuid-Afrika, ©Umkhondo

lijntje lang

Landeninformatie

 

Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens “een wereld in één land” genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de “Regenboognatie”. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.
Zuid-Afrika is de enige Fair Trade bestemming in de wereld.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over KwazuluNatal

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je van de lokale projectmanagers en natuurlijk vooraf van TravelUnique. Je ontvang je advies en informatie over je reis en je ontvangt een aantal weken voor vertrek het ‘pre-departure’ document over het programma. Bij aankomst krijg je van het lokale team informatie over de huidige status van het programma en alle informatie over je nieuwe leefomgeving.

 

Accommodatie

Je verblijft in een gemeenschappelijk vrijwilligershuis op het reservaat. Het huis heeft vier slaapzalen waar tussen de  3 en 6 vrijwilligers slapen en twee gedeelde badkamers. Er is een volledig uitgeruste gemeenschappelijke keuken met een magnetron, barbecuefaciliteiten, een oven en een wasmachine. Het huis heeft een geweldig uitzicht over het reservaat, een open haard en een bar. Er is ook een apart huisje voor maximaal 6 personen met een badkamer en een kleine keuken. Voor een upgrade vergoeding heb je de mogelijkheid om te verblijven in een enkele luxe tent, met een bed en elektriciteit, verhoogd op een houten terras met uitzicht op het reservaat. De badkamer (toilet, wastafel, douche) is buiten en gedeeld.

Er is een pooltafel, tv en wifi aanwezig (beperkt, geen streaming of Skype). De was wordt één keer per week gedaan door de huismanager. De wasmachine is beschikbaar in het vrijwilligershuis als je deze vaker nodig hebt.

 

Maaltijden

Er worden dagelijks drie maaltijden verstrekt. Je maakt je eigen ontbijt (basisbenodigdheden zijn in huis). In de late ochtend is er een koffiepauze in het reservaat. De lunch en het avondeten worden verzorgd in het vrijwilligershuis of als picknickoptie in het reservaat wanneer je ver weg werkt.
Een vegetarische optie is beschikbaar en het is ook mogelijk om rekening te houden met speciale dieetwensen. Graag vooraf duidelijk aangeven of hier behoefte aan is. Voor deze maaltijden wordt een kleine toeslag per week gerekend aangezien deze ingrediënten niet makkelijk te verkrijgen zijn (ZAR 200 per week).

 

Hoe er te komen?

Je dient aan te komen op George Airport of het busstation van Mosselbaai, waar je wordt opgehaald door het vrijwilligerspersoneel. Zowel bij aankomst als bij vertrek is er vervoer voorzien tussen 10.00 en 17.00 uur. Van Mosselbay naar het reservaat (exclusief de transfer van George naar Mosselbay)
Transfer vanaf de luchthaven van George kost momenteel R650 enkele reis, dit kan worden verdeeld als er meer dan één student tegelijk aankomt. Er worden geen kosten berekend voor de phaal- of terugbrengservice in Mosselbaai.

 

Vrije tijd

Mosselbaai is een zeer vriendelijke en relatief kleine stad met een schilderachtig stadscentrum en prachtige uitzichten. De omgeving, bekend als de Tuinroute, omdat het altijd groen is, is wereldberoemd en biedt adembenemende landschappen, ongerepte stranden, inheemse bossen en spectaculaire dieren in het wild.

Er zijn geweldige golven om te leren surfen met beginnersvriendelijke golven op Diaz Beach, maar er zijn ook veel meer veeleisende golven voor geavanceerd surfen. Behalve tijdens de zomervakantieperiodes (voornamelijk Kerstmis en Pasen), is het gebied relatief rustig en zeer ontspannen.

Een van de beroemdste surfplekken ter wereld, Jeffrey’s Bay, ligt slechts 300 km ten oosten van Mosselbaai en veel van ’s werelds beste surfers, waaronder 11-voudig wereldkampioen Kelly Slater, beoordelen Jeffrey’s Bay als de beste golven ter wereld.
De Tuinroute staat ook bekend om zijn grote verscheidenheid aan avontuurlijke en natuurgerichte activiteiten, waaronder snorkelen en duiken, sandboarden, paragliden, parachutespringen, bungeejumpen, kanoën, kajakken, zip-sliding en de Big 5 in het wild. Je kan deelnemen aan activiteiten zoals gamedrives en walvissen spotten.

De programmacoördinatoren zullen je helpen bij het regelen en boeken van excursies op je vrije dagen. Ze werken met  betrouwbare lokale operators, om zo de Tuinroute te verkennen. Ook kan je verschillende andere steden en stranden bezoeken en andere activiteiten doen.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een stempel in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terug wisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

Umkhando Conservation project, Zuid-Afrika, ©Pixabay

lijntje lang

Prijzen 2022

 

2 weken: ZAR 21.400 (in maart 2022 is dit ongeveer euro 1270 *)

4 weken: ZAR 42.800

8 weken: ZAR 85.600

Ieder week extra: ZAR 10.700

Klik hier voor de koers van de ZAR.

(*) door fluctuaties in de koers van de ZAR kan dit bedrag hoger of lager uitvallen.

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Accommodatie
 • Theoretische lessen en praktische training
 • Studie materiaal
 • Twee maal per week was service
 • Alle transportkosten tijdens het project
 • Drie maaltijden per dag
 • 24/7 assistentie
 • Transferop afgesproken dagen
 • (beperkt) internet
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Limonade en sterke drank
 • Telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Excursies in het weekend
 • Transfer George – Mosselbaai

 

lijntje lang

Startdata 2022 en aankomsttijden

 

Aankomst bij dit project is op zondag, vertrek is ook weer op zondag.

De startdatum is in overleg. Wil je boeken via het boekingsformulier? Vul dan de eerste van de maand in dat je wenst te starten en we nemen contact met je op om de start- en einddatum door te spreken.

Je dient op zondag aan te komen op het vliegveld van George of het busstation van Mossel Bay. Hier wordt je opgehaald door iemand van het project. Aankomst en vertrek is tussen 10.00 – 17.00 uur. De transfer van George airport naar het project kost ZAR650 wat kan worden verdeeld over het aantal vrijwilligers die tegelijk aankomen. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het ophalen vanaf Mossel Bay.

Neem contact met ons op voor de juiste aankomst- en vertrektijd bij dit project. Check dit voordat je een ticket boekt!

 

Umkhando Conservation project, Zuid-Afrika, ©Pixabay

lijntje lang

Downloads

Neem contact met ons op voor de Engelstalige brochure over dit programma in Zuid-Afrika

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

 

Lees voor het boeken onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Bij het boeken van een project of programma ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

 

Mocht je meer foto’s willen zien van het project of van de accommodatie, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze informatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten en programma’s veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner, van African Impact (AI) en van Pixabay.

 

Comments are closed.