Wild Vets project, Zuid-Afrika

Project: Wild Vets project, diverse locaties, Zuid-Afrika

Deelname: 2 of 3 weken op vaste data in 2023

Prijs staat in de tekst vermeldlogo live4now

Projectcode: TU34/L4NWV

 

button boeken donkergrijs

 

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: diverse locaties in Zuid-Afrika
 • Accommodatie: gedeelde accommodatie
 • Type project: project voor studenten diergeneeskunde of voor diegene die ervaring hebben met het werken met dieren
 • Duur: 2 of 3 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 8
 • Kenmerk: project waarbij je ervaring opdoet met het werken met groot wild
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Update: wacht niet te snel met het boeken van dit project, het zit snel vol!

 

Algemene informatie dierenartsen / Wild Vets project, Wild Vets project, 2 of 3 weken 

Het dierenartsen project of ‘Wild Vets’ programma is speciaal ontwikkeld voor diegene die een studie diergeneeskunde volgen of deze studie (net) hebben afgerond. Je kan ook deelnemen aan dit project als je ervaring hebt met het werken met dieren, dit is in overleg met het project.

Bij dit dierenartsen programma is het mogelijk om ervaring op te doen met ‘groot wild’ onder begeleiding van een professionele ‘wildlife’ dierenarts.

Aspecten zoals ecologisch beheer, ziekten binnen het wildleven, opname technieken en de zorg voor dieren in achtergestelde gebieden zullen voorbij komen. Accommodatie, maaltijden en transport zijn helemaal geregeld bij dit project.

Deelname aan dit dierenartsen project is als individu mogelijk, waarbij je onderdeel wordt van een internationale groep studenten, maar ook voor een groep die een opleiding volgen tot dierenarts aan de universtiteit. Een begeleider van de universiteit kan gratis deelnemen aan dit project (en betaalt alleen de kosten van een vliegticket), bij een groepsgrootte van minimaal 12 personen.

Deelname aan dit dierenartsen project is alleen mogelijk gedurende 2 of 3 weken, volgens een vast programma.

 

SDG’s (Sustainable Development Goals)

 

 

Voorbeeld dagindeling 2-weeks Wild Vets project (dit programma is aan wijzigingen onderhevig. Klik op de link om het juiste programma voor 2023 te zien)

 

Week 1

Dag 1: Aankomst op het vliegveld van Johannesburg. Hier word je opgewacht door een medewerker van Live4now. Je zal naar je accommodatie worden gebracht.

Dag 2: De dag start met oriëntatie waarbij het programma besproken wordt en je ontmoet de dierenarts.

Dag 3 & dag 4: deze dagen ga je met de dierenarts op pad. Activiteiten waarbij je betrokken kan zijn, zijn: het vangen van groot wild, het verzorgen van gewonde dieren, het inenten van dieren, etc.

Dag 5: Cheetah interactie. De rangers zullen meer vertellen over de geschiedenis van de vier katachtigen die er zijn in Zuid-Afrika (Cheeta, Serval, Carcacul en Wild cat). In de middag bezoek je een lokale markt.

Dag 6: Assisteren van de dierenarts

Dag 7: vandaag zal je ‘dart guns’ klaarmaken

 

Week 2

Dag 8:  Vandaag volg je een slangencursus.

Dag 9 – 11: Bezoek aan het Krugerpark. Vandaag is het vertrek naar het Krugerpark (Zuid-Afrika’s grootste natuurgebied) Tijdens het verblijf in het Krugerpark word je onderwezen over verschillende aspecten over het management van het park. De accommodatie is in het Skukuza Camp. Dit kamp is een perfecte uitvalbasis voor het zien van groot wild

Dag 12, 13, 14:  Bezoek aan de achtergebleven gebieden waarbij geassisteerd wordt bij de Community Vet Clinic. CVC is een non-profit organisatie die dieren verzorgd en voorlichting geeft over de verzorging van dieren aan mensen woonachtig in de sloppenwijken

Dag 15: Vertrek

Wil je alleen of als groep deelnemen aan het 3-weekse programma? Neem dan contact met ons op om de brochure te ontvangen met de programma indeling.

 

Het programma

KLik hier voor het 2-weekse programma.

 

Voorbeeld dagindeling 3-weeks Wild Vets project (dit programma is aan wijzigingen onderhevig. Klik op de link om het juiste programma  voor 2023 te zien)

 

Week 1

Dag 1: Aankomst op het vliegveld van Johannesburg. Hier word je opgewacht door een medewerker van Live4now. Je zal naar je accommodatie worden gebracht

Dag 2: De dag start met oriëntatie waarbij het programma besproken wordt  en je ziet welke natuurbehoud initiatieven zijn ontwikkeld in dit Game Reserve

Dag 3: Deze dag ga je op pad in het Game Reserve. Activiteiten zijn: het opsporen van valstrikken, het monitoren van de neushoorn en olifant, etc. Je zal deze dag veel dieren zien!

Dag 4: Olifanten interactie. Je krijgt van de rangers een achtergrond geschetst van de olifant en je krijgt de kans de dieren van dichtbij mee te maken

Dag 5: Boottocht nijpaarden en krokodillen. Dit gebeurt in St. Lucia. Hier vindt er een boottocht plaats van 1,5 uur

Dag 6: Reis naar Pretoria. De lodge bevindt zich in een gebied genaamd ‘Brits’. Hier verblijf je de rest van de overige 2 weken

Dag 7: Dag om te relaxen

 

Week 2

Dag 8 – 10: Het assisteren van de ‘wildlife vet’. Je gaat samen me de dierenarts op pad waarbij je te maken kan krijgen met het inenten van groot wild, ‘game capture’, het behandelen van zieke dieren, etc.

Dag 11: Cheetah breeding centre en een bezoek aan de lokale markt. Bij het centrum leer je meer over de cheetah en de belangrijke rol die het het fokprogramma speelt bij het beschermen van deze bedreigde diersoorten. Op de terugweg kan je souvenirs voor thuis kopen

Dag 12: Het assisteren van de dierenarts

Dag 13: Je leert verdovingspistolen klaar te maken en te schieten met een pistool

Dag 14: Slangencursus. Hier leer je alles over de verschillende soorten slangen in Zuid-Afrika

 

Week 3

Dag 15 – 17: Bezoek aan het Krugerpark. Vandaag is het vertrek naar het Krugerpark (Zuid-Afrika’s grootste natuurgebied) Tijdens het verblijf in het Krugerpark word je onderwezen over verschillende aspecten over het management van het park. De accommodatie is in het Skukuza Camp. Dit kamp is een perfecte uitvalbasis voor het zien van groot wild.

Dag 18 – 20: Het assisteren van de dierenarts. Bezoek aan de achtergebleven gebieden waarbij geassisteerd wordt bij de Community Vet Clinic. CVC is een non-profit organisatie die dieren verzorgd en voorlichting geeft over de verzorging van dieren aan mensen woonachtig in de sloppenwijken.

Dag 21: Vertrek

Wil je alleen of als groep deelnemen aan het 2- of 3-weekse programma? Neem dan contact met ons op om de brochure te ontvangen met de programma indeling.

 

Het programma

KLik hier voor het 3-weekse programma.

 

Public Holidays 2023

1 januari, 2 januari, 21 maart, 7 april, 10 april, 27 april, 1 mei, 16 juni, 9 augustus, 24 sepember, 25 september, 16 december, 25 en 26 december 2023. Op deze dagen ben je vrij.

 

Aspecten waar je mee te maken krijgt bij dit dierenartsen project
 • Ziekten bij groot wild
 • Natuurbehoud initiatieven
 • ‘Game capture’ technieken
 • Relocatie van wild
 • Werken met slangen
 • Ecologisch management
 • Werk samen met ervaren ‘wildlife’ dierenartsen
 • Werken als dierenarts in achtergestelde gebieden
 • Onderwijs
 • Medicijnen en het gebruik er van
 • Het verdoven van wild
 • Het gedrag van dieren
 • Parasieten
 • Het runnen van een Game Reserve

 

Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is: het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog.

De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Wild Vets project, Zuid-Afrika

Wild Vets project, Zuid-Afrika, ©AI

lijntje lang

LANDENINFORMATIE

 

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land met een onrustige verleden. Dit heeft geleid tot een grote scheiding tussen de rijke minderheid en de zeer arme meerderheid. Zuid-Afrika is vastbesloten gelijkheid voor alle burgers na te streven, maar om dit te realiseren moet het alle hulp krijgen die het kan krijgen.

Het is een zeer mooi land met een fascinerende geschiedenis, niets is te vergelijken met zijn prachtige landschappen en zijn vriendelijke mensen. Het land staat bekend als de “Regenboognatie” vanwege de vele culturen die hier samen leven.
Er is iets speciaals aan Zuid-Afrika. Het is een bepaalde gevoel dat je niet uit kan leggen; je zal moeten komen om het zelf te ervaren.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika
lijntje lang

Praktische informatie

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een sticker in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terugwisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

Gezondheid en veiligheid

Om je gezondheid en veiligheid zo goed mogelijk te garanderen bieden we je:

 • Dat je wordt opgehaald en weggebracht van en naar het vliegveld
 • Alle ritten worden gemaakt door professionele chauffeurs
 • Studenten dienen een ‘indemnity form’ bij aankomst te tekenen
 • Ziekenhuizen en doktoren bevinden zich in de dichtbijzijnde stad
 • Een van de coördinatoren heeft een eerste hulp diploma en heeft een eerste hulp box altijd paraat
 • Laat je voor vertrek adviseren door een arts inzake vaccinaties en malaria

 

Wild Vets project, Zuid-Afrika

Wild Vets project, Zuid-Afrika, ©Live4Now

lijntje lang

Prijzen 2023

 

De prijs voor dit dierenartsen of ‘Wild Vets’ project gedurende 2 weken bedraagt € 3060. Dit bedrag is exclusief vliegticket.

En de prijs voor dit dierenartsen of ‘Wild Vets’ project gedurende 3 weken bedraagt € 3700. Dit bedrag is exclusief vliegticket.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Drie maaltijden per dag
 • Accommodatie (gedeeld met andere vrijwilligers)
 • Activiteiten
 • Alle transport van- en naar de projecten
 • Toegang tot wasmachine
 • Donatie voor het project
 • Transfer
 • Oriëntatie programma bij aankomst
 • Koffie, thee en water
 • 24-uurs begeleiding gedurende je gehele verblijf
 • Gratis WiFi in de Bonamanzi Lodge
 • Opschrijfboek en een pen

 

Wat is niet bij de prijs inbegrepen?
 • Vlucht
 • Inentingen
 • Reis- annulerings verzekering
 • De kosten van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
 • Souvenirs
 • Telefoon-, internetkosten

lijntje lang

Startdata 2023 en aankomsttijden

 

Deelname aan dit dierenartsen project is mogelijk met een groep van minimaal 12 personen + begeleider van de universiteit. Hierbij betaalt de begleider alleen zijn of haar ticket. Of je neemt alleen deel aan het project en sluit je aan bij een internationale groep diergeneeskunde studenten.

De startdata voor 2023 zijn:

 

Voor het programma van 2 weken 

15 mei – 29 mei 2023

19 augustus – 2 september 2023

 

Voor het volledige programma (3 weken)

Klik hier voor het volledige programma.

21 mei – 8 juni 2023

4 juni – 22 juni 2023

11 juni – 29 juni 2023

25 juni – 13 juli 2023

2 juli – 20 juli 2023

16 juli – 3 augustus 2023

23  juli – 10 augustus 2023

6 augustus – 24 augustus 2023

Mocht een startdatum volgeboekt zijn, neem dan contact met ons op of er annuleringen zijn. Ook kan het voorkomen dat een startdatum toch al volgeboekt is terwijl er vermeld staat dat er nog plaats is. Dit komt omdat het project internationale vrijwilligers trekt en we niet altijd direct doorkrijgen als een datum vol is.

 

Wild Vets project, Zuid-Afrika, ©Live4Now

lijntje lang

Downloads

 

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

 

Lees voor het boeken van dit project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

 

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner Live4now en African Impact (AI).

 

Comments
 1. Therese

  29 augustus 2022 - 09:56

  Lina Korchi, Wild Vets project, Zuid-Afrika, juli 2022

  Hey Thérèse,

  Het was echt superleuk, een unieke kans. Ik heb geen klachten alles was tiptop in orde.
  Super bedankt voor de goede hulp vooraf.

  Mvg
  Lina Korchi