Wildlife Act natuurbehoud project

Project: Wildlife Act Conservation project, KwazuluNatal, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken, gedurende het hele jaar

Prijzen staan in de tekst vermeldWildlife act logo

 

Projectcode : TU47/WLA


button boeken donkergrijs

 

 

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: KwazuluNatal (Zululand), Zuid-Afrika
 • Accommodatie: vrijwilligersaccommodatie
 • Project: natuurbehoud project
 • Duur: 2 – 12 weken (in blokken van 2 weken)
 • Leeftijd: 18 jaar – 65+
 • Maximum aantal vrijwilligers: 5 per locatie
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project op het gebied van natuurbehoud op 5 verschillende locaties in Zululand, (oostkust) Zuid-Afrika
 • Dit project is altijd vrij snel volgeboekt. Vermeld kan worden of er nog plaats is voor een vrouwelijke of mannelijke vrijwilliger. Dit in verband met de kamerindeling (waarbij ook wordt gekeken naar leeftijd)
Wildlife Act Natuurbehoud project, Zululand, Zuid-Afrika

Bij dit project kan je werkzaam zijn bij 5 verschillende Game Reserves in Zululand in het noordelijk deel van KwazuluNatal, (oostkust) Zuid-Afrika. Dit zijn de volgende Game Reserves:

 

 • Hluhluwe-iMfolozi Park (2 projecten)
 • Zululand Rhino Reserve (ZRR)
 • uMkhuze Game Reserve
 • Tembe Elephant Park

 

1. Het Thembe Elephant Park / Zululand = vanwege Corona op dit moment gesloten

 

Gelegen in noordelijke Zululand, grenzend aan de grens van Mozambique ligt het Tembe Nationale Elephant Park. Het park is bekend om het feit dat er meer dan 200 van ’s werelds grootste olifanten leven. Deze olifanten zijn de laatste inheemse kudde in KwazuluNatal en omvatten de legendarische ‘Tuskers’. (Tuskers zijn olifanten wiens enorme slagtanden meer dan 40-45 kg wegen.) In Tembe vind je ‘Isilo’, die op 60 + jarige leeftijd de grootste Tusker in zuidelijk Afrika is.

Tembe bestaat uit 30.000 hectare land, eigendom van de Tembe stam. Nkosi (Chief) Mzimba Tembe schonk het land zodat dit Game Reserve kon ontstaan. Het wordt beheerd door de Tembe stam, terwijl de kostbare bio-diversiteit wordt beheerd door Ezemvelo KZN.

Het is het thuis van een rijke verscheidenheid van dieren, waaronder de ‘Big 5′ . Er zijn ook  nijlpaarden en verschillende soorten antilopen, alleen helaas geen cheetah’s.

Als vrijwilliger verblijf je in het research kamp. Hier zijn drie houten cabine’s geplaatst met een apart douche en toilet gebouw en de mogelijkheid je was te doen. Er is een gemeenschappelijke keuken en zitkamer.

 

2. Manyoni Private Game Reserve / voorheen Rhino Reserve (ZRR), Zululand = geopend 

Zululand Rhino Reserve (ZRR) ligt in de Msunduzi vallei in het noorden van Zululand. Het reservaat heeft meer dan 70 diersoorten en een grote diversiteit aan vogels. Het ZRR is opgericht in 20014 toen 17 landeigenaren hun hekken lieten verwijderen om zo een ‘Big 5’ reservaat op te richten gericht op het behoud van bedreigde diersoorten. Naast de ‘Big 5’ zijn er cheetha’s, giraffen, zebra’s, wilde honden, wildebeesten, verschillende aap soorten, etc.

ZRR is door het WWF (Wereldnatuurfonds) gekozen als de plek om de bedreigde zwarte neushoorn uit te zetten in het wild. In 2005 gebeurde dit voor het eerst.

De focus bij dit project ligt bij de neushoorn, de wilde hond, de cheetah en de olifant. Het volgen van de dieren gebeurt door camera toezicht.

Als vrijwilliger bij ZRR woon je in een groot huis in het reservaat. Je deelt samen met een andere vrijwilliger een kamer. Er is een grote kamer en een patio buiten waar je heerlijk kunt eten. Buiten is de solar douche. Dit is het enige project zonder internet, hier is men mee bezig.

 

3. Mkhuze Game Reserve / Zululand = geopend 

Het Mkhuze Game Reserve werd opgericht in 1912. Het bevindt zich in het noord westelijk deel van het iSimangaliso Wetland Park, een UNESCO World Heritage Site. Het is een prachtig gebied met vele contrasten. Mkhuze beslaat 40.000 hectare grond en er is een grote diversiteit aan flora en fauna aan de heuvels van de Ubombo Mountains. Ook Mkhuze is een ‘Big 5″ reservaat. Hier vind je: leeuwen, buffels, giraffen, olifanten, neushoorns, wildebeesten, luipaarden, hyena’s, steenbokken, duikers, kudu, etc.

Er is ook een grote verscheidenheid aan vogels. Er zijn 420 vogelsoorten geteld. In het natuurlijke meer, de ‘Nsumo pan’, vind je krokodillen, pelikanen, nijlpaarden, etc.

De nadruk bij dit project ligt op het monitoren van de African Wild Dog. Daarnaast is er aandacht voor de leeuwen en cheetah’s. Ook dit gebied wordt geteisterd door stropers. iedere dag worden de wilde honden geteld, dit betekent vroeg op en laat terug. Als vrijwilliger verblijf je in een klein kamp. Het bevindt zich op loopafstand van het toeristenkamp ‘Mantuma camp’. Hier is een restaurant, een winkeltje en een zwembad. De vrijwilligersaccommodatie beschikt over gedeelde kamers, een keuken, een eetkamer en een douche met toiletten.

 

4 en 5. Hluhluwe-Imfolozi Park (HiP) / Zululand = geopend 

Hluhluwe-Imfolozi werd opgericht in 1895 en is één van de oudste Game Reserves in Zuid-Afrika. Het is ook nog eens een heel groot gebied, 960 km2 en het bevat een zeer grote diversiteit aan fauna en flora. Door de grootte van het gebied is het onderverdeeld in 2 secties: de Hluhluwe sectie en deImfolozi sectie (het gebied wordt niet gescheiden door hekken). In het park bevindt zich de ‘Big 5’ en heel veel andere dieren. Het park is ook de beste vogel bestemming, met meer dan 320 soorten vogels. In HiP vinden een tweetal projecten plaats. Dit betekent dat er een project is in de Imfolozi sectie van het park een een project in de Hluhluwe sectie van het park.

Als vrijwilliger verblijf je of in de Hluhluwe sectie of in de Imfolozi sectie. De iMfolozi sectie bestaat vooral uit grasland en was de thuisbasis van ‘Operation Rhino’ in de jaren ’50 en ’60, die er voor zorgde dat de neushoorn werd gered van uitsterven.  Mocht je als vrijwilliger in het iMfolozi gedeelte verblijven dan verblijf je op de top van een heuvel bij een ‘outpost’ in een nieuw Eco-kamp. Er zijn kamers voor 2 personen, een keuken en douches. En er is een spectaculair uitzicht op de Black iMfolozi River. Let op: het kamp is basic en geïsoleerd en er is een generator voor elektriciteit. Neem in iedergeval een zaklamp mee!

 

Research Camp

In de Hluhluwe sectie zijn er hoogtes van 80 tot 540 met boven zeeniveau. Hier verblijf je in het research kamp, wat bekent staat als ‘Dung Beetle’. Het kamp wordt gedeeld met onderzoekers. Er zijn tweepersoons kamers, toiletten, douches en wasmachines. Er is een gedeelde keuken en een ‘braai’ (BBQ). Het kamp bevindt zich op loopafstand van het toeristen kamp genaamd “Hilltop camp”. Hier vind je een restaurant, een kleine winkel en een zwembad. De nadruk ligt hier op de African Wild Dog, de leeuw en de olifanten populatie.

 

Indeling bij Game Reserves

Je kan een voorkeur uitspreken bij welk Game Reserve je het liefst geplaatst wilt worden. Hier wordt zo veel mogelijk rekening mee gehouden. Echter plaatsing is afhankelijk van je leeftijd. Zo veel mogelijk vrijwilligers van dezelfde leeftijd worden bij elkaar geplaatst. Ook kan het zijn dat er bij een kamer voor 3 personen, alleen nog plaats is voor een man of vrouw. Belangrijk om te melden is dat je geplaatst wordt bij een lokatie die niet je eerste voorkeur heeft!

 

Partners

Er zijn van alle accommodaties foto’s beschikbaar. Laat ons weten als je interesse hebt deze foto’s te ontvangen.

Bij het project wordt samengewerkt met een aantal partners. zoals:

 • WWF (Wereldnatuurfonds)
 • Endangered Wildlife Trust (EWT)
 • The Wildlands Conservation Trust
 • Ezemvelo KZN Wildlife
 • Panthera

 

Taken vrijwilligers bij het Wildlife Act project

Vrijwilligers worden ingezet bij het monitoren van het wild, waaronder:

 • Het dagelijks opzoeken van het wild in een 4×4, door middel van telemetrie
 • GPS apparatuur bedienen om de dieren te vinden. Je leert natuurlijk vooraf hoe de apparatuur te bedienen
 • Het observeren van het gedrag van de dieren
 • Het fotograferen van de dieren en ze identificeren
 • Het plaatsen van camera’s
 • Het tellen van de dieren
 • Een stuk administratie

Afhankelijk van de tijd die je doorbrengt bij het project en in welke tijd van het jaar je het project bezoekt zal je ook deelnemen aan:

 • Dieren een radio halskraag omdoen
 • Deelnemen aan trackings in de nacht (bijvoorbeeld op zoek naar hyena’s)
 • Relocatie van bedreigde dieren
 • Het controleren van nesten van vogels
 • Het verwijderen van onkruid
Training

Je krijgt een training op de volgende gebieden:

 • Hoe telemetrie apparatuur te gebruiken
 • GPS apparatuur te gebruiken
 • Dieren te herkennen (animal identification kit)
 • Camera’s op te hangen
 • Volgen van diersporen
 • Verwerken van gegevens in de computer

Daarnaast krijg je een duidelijke uitleg over de status van natuurbehoud in Zuid-Afrika.

 

Het project

Het doel van dit project is het monitoren van dieren voor elk reservaat. Elk reservaat heeft een verschillende focus.

Als vrijwilliger sta je vroeg op en verlaat je het kamp voor zonsopgang in een open 4×4 auto. Het team probeert de dieren te lokaliseren door middel van telemetrie. Als de dieren zijn gevonden dan worden ze geobserveerd en worden data verzameld.

In de middag heb je vrije tijd. Het is dan warm en de meeste dieren zijn niet erg actief. In de middag heb je de gelegenheid te relaxen, te lexen, te eten of te slapen. Mocht je het leuk vinden onderhoud te plegen aan het kamp, en je bent handig, laat dit dan voor vertrek even weten!

Rond 14.00 / 15.00 uur vertrek je weer om de dieren te vinden die je in de ochtend hebt gemist. Na zonsondergang ben je terug in het kamp voor het avondeten. Minimaal één keer week is er tijd voor administratieve taken.

 

Iedere dag is anders…

Iedere dag in de ‘bush’ is anders. Er wordt ook wel gezegd ‘This is Zululand, not Disneyland!’. Soms is het lastig om de dieren te vinden, soms zie je de ‘Big 5’ op één ochtend. Het is zeker geen safari, dit is werken! Maar het is iedere dag werken in een prachtige omgeving waarbij je onderdeel bent van prachtig natuurbehoud initiatief.

Je kan 2, 4, 6, 8, 10 of 12 weken deelnemen aan dit project. Als je 2 weken bij het project verblijft dan zal je bij slechts één Game Reserve werkzaam zijn. Iedere twee weken extra dat je verblijft kan je doorbrengen bij een ander Game Reserve.

Hoe eerder je dit project boekt, des te groter is de kans dat je geplaatst wordt bij het Game Reserve van je voorkeur. Het kan zijn dat één of meerdere Game Reserves vol zitten. Je kan een voorkeur aangeven, maar je je krijgt geen enkele garantie dat je bij je voorkeuren geplaatst wordt! Er wordt met name gekeken waar hulp het meest nodig is. Ook een dagindeling kan wijzigen doordat men moet inspelen op bepaalde omstandigheden (bijvoorbeeld stroperij) In Afrika geldt: wees flexibel.

 

Hoogtepunten van het Wildlife Act project
 • Werk bij een gerenommeerd natuurbehoud project
 • Kies zelf een Game Reserve waar je graag zou willen werken
 • Maak onderdeel uit van een internationaal team van vrijwilligers
 • Verblijf in het kleurrijke KwazuluNatal (Zululand)

 

Belangrijk!

Bij een Game Reserve project bevinden de dieren zich in de vrije natuur. Er kan in de projectomschrijving vermeld staan dat bepaalde dieren zich in het gebied bevinden. Echter je krijgt geen garantie dat je deze dieren ook daadwerkelijk ziet tijdens je verblijf bij het project. Bij een Game Reserve ligt vaak de focus bij de opvang van een bepaald dier (cheetah’s, wild dogs, leeuwen, etc.).

Een ‘re-introduction’ project houdt in dat dieren die niet (meer) voorkomen in het gebied hier weer opnieuw worden uitgezet in het wild. Een ‘breeding project’ houdt in dat men probeert de dieren zich te laten vermenigvuldigen in dit gebied. Dit betekent niet dat er zich dieren in hokken bevinden.

Alle dieren bij een Game Reserve bevinden zich in de vrije natuur. Er kan niet worden gewandeld of worden geknuffeld met dieren zoals de cheetah. Bij een Game Reserve weet men vaak welke dieren, en hoeveel van deze dieren zich in het gebied bevinden. Het is echter geen dierentuin.

 

Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is: het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Locatie

Het Zululand project bevindt zich aan de oostkust van Zuid-Afrika. Zululand is de afkorting van KwazuluNatal een provincie in Zuid-Afrika. Het Zululand project bevindt zich in het noordelijk deel van KwazuluNatal, met name aan de kust. Zululand staat bekend om zijn oude tradites en kleurrijke cultuur. Een prachtig gebied om in te verblijven.

 

Code of Conduct

Bij aankomst bij het project word je gevraagd de Volunteer Code of Conduct te lezen en te ondertekenen. Hierin staat bijvoorbeeld dat je altijd degelijk gekleed gaat. Ook kan je een waarschuwing krijgen als je een dier te dicht nadert in zijn/haar comfort zone. Dit zijn dus de regels die bij het project gelden.

 

Gebied Wildlife Act

Wild Life Act Conservation project, Zuid-Afrika, ©WLA

 

Leeftijd

Leeftijd voor deelname is minimaal 18 jaar. Voor deelname aan ieder project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) noodzakelijk. Je dient in een goede conditie te zijn. Er is geen specifieke ervaring vereist voor deelname aan dit project. De maximum leeftijd van deelname is afhankelijk van de gezondheid van de deelnemer. Een goede beheersing van het Engels is vereist. Daarnaast ben je enthousiast en heb je een passie voor natuurbehoud.

 

Zululand wildlife act project

Wildlife Act Conservation project, Zuid-Afrika, ©WLA

lijntje lang

Landeninformatie 

 

Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens “een wereld in één land” genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de ‘Regenboognatie’. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning ontvang je van TravelUnique. Wij doen er alles aan om je goed voor te bereiden voor je reis naar Afrika en je verblijf bij het Zululand project. In Afrika zal je begeleid worden door een medewerker van Wildlife Act.

 

Accommodatie

Bij dit project kan je verblijven bij een vijftal verschillende accommodaties. De meeste accommodaties beschikken over een tweepersoonskamer. Daarnaast is er een douche, toilet, gemeenschappelijk eetkamer en keuken. Alle accommodaties zijn basic. Het HiP reservaat is het meest basic. Houdt hier rekening mee bij je keuze. Vraag ons om foto’s van de accommodaties.

 

Maaltijden

Vrijwilligers ontvangen drie maaltijden per dag.

 

Hoe er te komen?

Je vliegt eerst naar Johannesburg, dan dien je een vlucht te boeken naar Richard’s Bay in Zuid-Afrika (vliegtijd ongeveer 1,5 uur). Aankomst is op zondag of op maandag. De voorkeur gaat uit naar aankomst op zondag op de luchthaven van Richard’s Bay. Hier overnacht je dan bij een Bed and Breakfast in de buurt van de luchthaven. We verstrekken je een lijst met een vijftal accommodaties die je gratis op maandag naar de luchthaven brengen. Dit dient voor 12.30 te zijn. Hier word je dan op maandag opgehaald door een medewerker van Wildlife Act. Je kan overnachten tegen een gereduceerd tarief.

Het is ook mogelijk om op maandagochtend in Richard’s Bay aan te komen, de vluchten komen aan om 07:25 AM of 09:15 AM. Later aankomen op maandag is niet mogelijk. Op maandag dien je er voor 12.30 uur te zijn op de luchthaven van Richard’s Bay.

Vertrek is ook op maandag. De vluchten die je kan boeken vertrekken na 12.55 uur. Boek niet eerder een vlucht, je wordt  om 11.30 uur afgezet op het vliegveld.

Belangrijk is dat je de juiste vlucht boekt. Mocht je een andere vlucht boeken dan dien je zelf de transfer kosten te betalen. Check voor het boeken van de vlucht met ons je vluchtgegevens.

Sommige vrijwilligers reizen vanuit Durban naar Richard’s Bay. Je kan dan de Greyhound bus nemen. Die vertrekt om 07.15 uur uit Durban en arriveert om 10.05 in Richard’s Bay. Je wordt dan opgehaald bij de McDonalds.

Tranferkosten van Richard’s Bay naar het project bedraagt ZAR 2600 per persoon.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een stempel in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Vaccinaties

Neem contact met je huidarts of GGD dienst op voor de inentingen die je nodig hebt. In dit gebied zijn malariapillen niet nodig.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa. Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terug wisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

Vrije tijd

Het monitoren van de dieren gebeurt 7 dagen per week. Je zal meestal de zondag vrij hebben. Daarnaast zijn alle middaguren ter vrije besteding. Sodwana Bay en St. Lucia hebben mooie stranden waar je tijd kan doorbrengen.

 

Wildlife Act project, Zuid-Afrika

Wildlife Act Conservation project, Zuid-Afrika, ©WLA

lijntje lang

Prijzen 2023

 

Onderstaande prijzen zijn exclusief airport transfer. De prijs staat vermeld in ZAR. Klik hier voor de juiste koers van de ZAR

2 weken: ZAR 24200

4 weken:  ZAR 41500

6 weken: ZAR 58800

8 weken: ZAR 76100

10 weken: ZAR 93400

12 weken: ZAR 110700

 

Bij TravelUnique betaal je geen boekingskosten, geen hoogseizoen toeslag of reserveringskosten. Boven op deze prijs dien je nog transportkosten te betalen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Drie maaltijden per dag
 • Verblijf in de vrijwilligersaccommodatie
 • 24/7 Begeleiding door het lokale team
 • Training
 • Beddengoed (geen handdoeken)
 • Schoonmaak service

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Ticket Richard’s Bay
 • Transferkosten Richard’s Bay naar het project
 • Verzekeringen
 • Telefoon/internet kosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Frisdrank en alcoholische dranken en snacks
lijntje lang

Startdata 2023 en aankomsttijden

 

Het Zululand project start op vaste data op maandag, gedurende het hele jaar. Je dient op zondag of maandag aan te komen op het vliegveld van Richard’s Bay. Neem voor het boeken van een vlucht contact met ons op voor de juiste aankomsttijden of zie boven ‘hoe er te komen?’. Let op de juiste vluchtnummers. Mocht je een andere vlucht boeken dan dien je zelf de transfer te regelen. Je kan alleen in blokken van 2 weken boeken, het is niet mogelijk om een oneven aantal weken bij het project te verblijven.

Update november 2021 : aankomst is op dit moment in Durban. Neem contact met ons op voor je een vlucht boekt waar je dient te landen.

 

De startdata in 2023 zijn op:

9 januari, 23 januari, 6 februari, 20 februari, 6 maart, 20 maart, 3 april, 17 april, 1 mei, 15 mei, 29 mei, 12 juni, 26 juni, 10 juli, 24 juli, 7 augustus, 21 augustus, 4 september, 18 september, 2 oktober, 16 oktober, 30 oktober, 13 november, 27 november, 11 december en 25 december 2023.

 

Belangrijk!

Twee maal per jaar vindt er een ‘staff meeting’ plaats. Dit betekent dat je als vrijwilliger deze dagen doorbrengt in St. Lucia. De kosten voor verblijf zijn voor eigen rekening (er wordt een speciaal tarief aangeboden). In St. Lucia zijn er verschillende mogelijkheden voor excursies, zoals: paardrijden, kajakken, boottochten, bezoek aan een Zulu dorp, etc.

De stafmeeting in 2023 zal plaatsvinden op 31 januari en 1 februari 2023. Dit betekent dat je twee nachten in St. Lucia zal doorbrengen. Je hoeft de accommodatie niet zelf te boeken, helaas wel zelf te betalen.

Dit project is altijd zeer snel volgeboekt, tijdig boeken wordt aangeraden.

 

Wild life act, Zuid-Afrika

Wildlife Act Conservation project, Zuid-Afrika, ©WLA

lijntje lang
Downloads

 

Download hier de Engelstalige brochure over dit Wildlife Act project

Klik hier voor de Facebookpagina van dit project

 

lijntje lang

 

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit Wildlife Act project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

 

Zululand wildlife act project-1

zululand wildlife act project accommodatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mocht je meer foto’s wensen te ontvangen van de accommodatie of van het Zululand project, neem dan contact met ons op.

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner Wildlife ACT (WLA).

 

Comments
 1. Therese

  3 september 2018 - 17:11

  Bram Schaffelaar, Wildlife Act project, Zuid-Afrika februari en maart 2018 (8 weken)

  Ik wilde sinds mijn terugkomst uit Zuid-Afrika altijd nog een keer een berichtje sturen. Doordat ik vlak daarna door ben gereisd naar Indonesië is dat er helaas niet van gekomen. Toch bij deze wil ik je nog graag bedanken voor de inspiratie en de hulp bij het vinden van Wildlife ACT. Ik heb in februari en maart echt een geweldige twee maanden gehad in Kwazulu-Natal. Ook heb ik Thomas Groen nog een middag gesproken vlak voordat ik klaar was bij Wildlife ACT. Hij was net zo enthousiast als ik. Na mijn periode bij WACT heb ik dus nog een maand gereisd vanaf Natal tot aan Kaapstad. Dat was ook echt geweldig. In Kaapstad heb ik nog met de media persoon van WACT gesproken in hun hoofdkantoor. Op basis van dat gesprek en eigen ervaring bij WACT heb ik een artikel geschreven wat waarschijnlijk ook nog op hun site gaat komen. Wellicht vindt je het ook leuk om het te lezen. Het artikel heb ik bijgevoegd in de bijlage. Mocht ik nog iets terug kunnen doen door een keertje over mijn ervaring te vertellen met WACT of iets dergelijks dan hoor ik het graag. Maar vooral nogmaals bedankt voor de inspiratie.

  Groetjes,

  Bram