Wildlife Research stage

Stage: Design Your Own Wildlife & Field Research stage private game reserve, Zuid-Afrika

Deelname mogelijk: 8, 10 of 12 weken gedurende het hele jaar

Prijzen staan in de tekst vermeld

Logo AI new

Projectcode: TUS01/AIDES

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

De stage

 

De stage kort samengevat
  • Plaats: Hoedspruit, Zuid-Afrika (Greater Kruger Area, Private Game Reserve)
  • Accommodatie: Olifant’s River Camp
  • Type stage: Design Your Own Field Research & Wildlife stage
  • Duur: 8, 10 of 12 weken
  • Leeftijd: minimaal 18 jaar
  • Voertaal: Engels
  • Kenmerk: zeer goed georganiseerde onderzoeksstage in een gebied waar de ‘Big Five’ zich bevindt
  • Belangrijk! deze stage bevindt zich niet in het Krugerpark maar er net buiten

 

De stage

Zuid-Afrika heeft een grote culturele historie en wordt ook wel de ‘Rainbow Nation’ genoemd. Deze stage geeft je de mogelijkheid te ervaren hoe het leven in Zuid-Afrika is, dichtbij de ‘Big Five’, in de buurt van het Krugerpark. Je bevindt je bij deze stage niet in het Krugerpark maar in de Greater Kruger Area, zoals dat wordt genoemd Hier vind je de ‘Big Five’ (leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn) en vele andere roofdieren. Naast verder een grote verscheidenheid aan dieren vind je hier ook meer dan 400 vogelsoorten.

Bij deze research stage word je betrokken bij diverse onderzoeksactivteiten. Het research team bevindt zich in de privé lodge in The Greater Kruger Area. Het grootste doel is de bescherming van de luipaard en ander grote katachtigen. Dit door middel van natuurbehoud activiteiten, het geven van voorlichting en het verzamelen van data. De data die je verzamelt worden gebruikt om lange termijn doelen van verschilende foundations te ondersteunen (zoals Save the Elephants en The African Lion & Environmental Research Trust).

The Greater Kruger Area staat bekend om het diverse wildleven. De research in dit gebied richt zich zoals gezegd op het behoud van de grote katachtigen in dit gebied. Het gaat om de luipaard, de leeuw, de hyena, de jakhals en de wilde hond. Om het gedag en de verplaatsingen van de dieren te kunnen volgen wordt er gewerkt met kwalitatief goed identificatie kits.

 

Voor vertrek

Voor vertrek bepaal je wat je zou willen onderzoeken. Je selecteert een bepaald soort dier wat past in de doelen van het project. Het onderzoek richt zich op gedrag en natuurbehoud initiatieven en technieken om de dieren te beschermen. Als stagiaire help je mee indentificatie kits samen te stellen en bewegingen van het door jou gekozen dier te volgen. Aan de hand van verzamelde data kan een plan gemaakt worden hoe deze dieren in de toekomst beter beschermd kunnen worden. Mocht je een ander idee hebben wat je wilt bereiken met je stage, deel dit dan!

Deze stage geeft je de mogelijkheid het ecosysteem van het Afrikaanse wildleven te ontdekken. Deze stage heet voluit: Design Your Own Field Research and Wildlife Internship. Dit betekent dat je zelf vorm kan geven aan je stage.

 

Wat is er bereikt?
  • 21 onderzoeken bij luipaarden zijn uitgevoerd naar het hormoon- en stress niveau van de dieren in zowel beschermde als onbeschermde gebieden
  • 47 vallen zijn verwijderd dit om stroperij tegen te gaan en er voor te zorgen dat de dieren niet verwond worden
  • 165 luipaarden bewegingen  zijn opgenomen en gedocumenteerd
  • Samen met lokale luipaard onderzoekers is er het Hoedspruit Leopard Project opgezet
  • Er is een samenwerking opgezet om drie leeuwen groepen te beschermen

 

Dit is een goede stage voor je als je interesse hebt in:
  • Meer kennis te vergaren over natuurbehoud issues in Zuid-Afrika
  • Kennis op te doen over de lokale ecologie en het conflict tussen mens en dier
  • Het analyseren van data en hier goede rapporten over schrijven
  • Betrokken worden bij ‘camera trap”surveys, het onderhoud van de camera’s en het uploaden van de foto’s in het computer systeem
  • Kennis vergaren over Excel, Camerabase, R Statistical programming, QGIS en Google Earth
  • Kennis op te doen over de top-down effecten van grote katachtigen in het ecosysteem
  • Je communicatie vaardigheden te vergroten in een multiculturele omgeving

 

De vier pijlers van deze stage
  1. Het verzamelen van data. Op regelmatige game drives verzamel je data over de locatie en het gedrag van de dieren.  Je wordt ook betrokken bij het tellen van wild (game counts)
  2. Data analyse. De verzamelde data worden geanalyseerd en in rapporten samengevat. Er word je geleerd de data op een juiste manier te interpreteren
  3. Camera trap survey. Als stagiaire ben je verantwoordelijk voor het organiseren van de camera standen, het uploaden van de foto’s en de verwerking in de Camerabase software
  4. Focus project. Tijdens je stage kies je 1 dier waar je specifiek onderzoek naar doet. Welk dier dit is wordt samen met je mentor bepaald na je training sessies. Aan het eind van je stage zal je een presentatie houden over het dier aan het research team

 

Verder zal je worden betrokken bij een samenwerking met de research vrijwilligers die zich hier ook bevinden. Wekelijks heb je een afspraak met je mentor (een professionele onderzoeker) om de doelen door te spreken, je kwaliteiten door te nemen en de zaken te bespreken waar je tegen aan loopt. Ook zal je je handen uit de mouwen moeten steken bij bijvoorbeeld het verwijderen van onkruid. Ook onderwijs over natuurbeheer maakt deel uit van de stage. Dit gebeurt op lagere- en middelbare scholen. Je legt de kinderen de noodzaak van natuurbehoud en de bescherming van grote katachtigen uit.  En als laatste zal je presentaties geven, bijvoorbeeld over welke uitdagingen de grote katachtigen te wachten staan, over ecology en over wildeven in het algemeen.

 

Samengevat; de taken
  • Het monitor en gegevens verzamelen over Zuid-Afrikaan grootste roofdieren. Dit zijn de luipaard, de leeuw, de cheeta, de wilde hond en de hyena
  • Dagelijks werken met het onderzoeksteam van zeer ervaren rangers in het veld en in het research lab
  • Het verzamelen van gegevens over roofdieren en in het bijzonder over de luipaard, dit door middel van camera’s en het zoeken naar sporen van deze dieren
  • Het observeren van de dynamiek tussen de leeuwen
  • Uren doorbrengen in het veld voor het observeren van Afrika’s grote katachtigen
  • Het assisteren van het management van het Reserve om zo dit bijzonder ecosystemen in stand te houden
  • Werken in de Afrikaanse bush met een veelheid van wilde dieren en prachtige natuur om je heen
  • Het bijwonen van lezingen over bijvoorbeeld stroperij of culturele presentaties
  • Zelf presentaties verzorgen

 

Redenen om voor deze stage te kiezen:
  • Verblijf rondom het Krugerpark
  • Analyse van grote katachtige en je inzetten voor het behoud van deze prachtige roofdieren
  • Verzamelen van data en het doen van onderzoek naar o.a. de luipaard en de leeuw
  • Zorgen voor een update van de leeuwen ID kits, door het toevoegen van nieuwe foto’s, uiterlijke kenmerken en bepaald gedrag
  • Meehelpen bij natuurbehoud initiatieven zoals het verwijderen van onkruid, het repareren van de wegen, etc.
  • Het zien van de ‘Big Five’ (dit kunnen we natuurlijk niet garanderen)
  • Internatioale vrienden voor het leven maken!

 

Locatie

Je verblijf Mpumulanga. Dit gebied heet  ‘Greater Kruger Area’. Het is niet in het Krugerpark zelf, maar net er buiten. In dit gebied vind je de ‘Big Five’.

 

Weer

Zuid-Afrika heeft een klimaat dat voor reizigers ideaal is, het hele jaar kan het land bezocht worden. De zomer op het zuidelijk halfrond, waar Zuid-Afrika gelegen is, loopt van december tot en met februari. Dit is de periode waarin ook de meeste neerslag valt. Nat is het land zeker niet. In en rondom Kaapstad, aan de zuidwestkust, is het ‘s zomers droog. De zomers zijn aangenaam warm met 25°C aan de kust en tegen de 30°C landinwaarts. Het westelijke gedeelte, waar de Kalahariwoestijn ligt, is het warmst (35°C). In de winter, juni tot september, zakt het kwik tot 20°C. Aan de zuidwestkust is het dan nog wat koeler.

 

Eisen 

De minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar. Een VOG is voor elke stage verplicht. Belangrijk is dat je een grote interesse hebt in natuurbehoud en dat je in een goede conditie bent. Je zal stukken moeten kunnen lopen en fysiek werk moeten kunnen verrichtten. Je kan goed werken in een team, bent flexibel en enthousiast.

Verder is het belangrijk dat je over goede computervaardigheden beschikt. Je hebt ervaring met Word en Excel en bij voorkeur met QGIS. Heb je ervaring in het verzamelen van data/data research dan is dit een pre, maar het is niet noodzakelijk. Een positieve houding is zeer belangrijk evenals een flexibele houding. Aandacht voor detail is noodzakelijk bij data verzameling en verwerking.

 

African Impact

Bij aankomst bij je stage word je door African Impact gevraagd de “Terms and Conditions & Code of Conduct” te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

  • Dat African Impact niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
  • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
  • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
  • Dat je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je stage de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Flexibiliteit

De werkzaamheden genoemd in deze omschrijving zijn altijd onder voorbehoud. Werktijden en activiteiten kunnen per dag en per periode verschillen. Wees dus flexibel. Ook kan niet worden gegarandeerd welke dieren je tijdens je project zal zien. De nadruk ligt op de roofdieren, echter je krijgt geen enkele garantie dat je de cheeta, luipaard, leeuw, etc. ook daadwerkelijk zal zien.

 

AI Big Five roofdieren project grote katachtigen stage

Field Research en Wildlife stage, Krugerpark, Zuid-Afrika, ©AI

lijntje lang

Landeninformatie

 

Zuid-Afrika

Er is geen land met zoveel variatie als Zuid-Afrika. En het is zo makkelijk te bereizen. Zuid-Afrika wordt wel eens “een wereld in één land” genoemd en dat is terecht. Je vindt er vele nationale parken, wildreservaten, schitterende natuurgebieden, moderne steden, gezellige dorpjes en prachtige verlaten stranden.

Zuid-Afrika heeft als bijnaam de “Regenboognatie”. Die naam dankt het land vooral aan de veelzijdigheid en veelkleurigheid van land, bevolking en cultuur. Dit alles maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming.
Zuid-Afrika is de enige Fair Trade bestemming in de wereld.

 

Meer informatie
  • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
  • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zuid-Afrika

 

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je van je mentor van African Impact en natuurlijk van TravelUnique. Vooraf ontvang je advies en informatie over je reis, je ontvangt een aantal weken voor vertrek het ‘pre-departure’ document. Bij aankomst krijg je van het lokale team informatie over de huidige status van het project en alle informatie over je nieuwe leefomgeving.

 

Oriëntatie

Na aankomst zal je een oriëntatie programma krijgen van je mentor over de doelen van het project en jouw rol als stagiaire. Je krijgt o.a.

  • Een introductie over de omgeving
  • Overzicht over de doelen van het project en je rol
  • Introductie over de dieren die je zal monitoren en hun gedrag

 

Accommodatie

Het adres waar je verblijf is: Olifants River Accommodation, Phalaborwa, Greater Kruger Area, 1380, Zuid-Afrika.

Je verblijft in Olifants River Camp in het hart van de Afrikaanse wildernis. Het is een traditionele bushlodge in een BIG 5 reservaat met alle faciliteiten en toebehoren die je nodig hebt voor een comfortabel en authentiek verblijf in Afrika.

Het team heeft een passie voor milieubehoud en dat wordt weerspiegeld in de manier waarop de lodge wordt gerund. Recycling, duurzaam gebruik van hulpbronnen, milieueducatie en het gebruik van lokaal geteelde producten en ethisch verantwoorde ingrediënten zijn allemaal belangrijke aspecten van het leven in Olifants River Camp.

De accommodatie bestaat uit 3 grote slaapzalen met uitzicht op de rivier de Olifants. Alle kamers hebben airco en badkamers. Er is een zwembad, een vuurplaats buiten waar braais (BBQ’s) worden georganisserd. Lounge plekken, evenals een kleine winkel waar je snacks en standaard toiletartikelen kunt kopen.

Er worden regelmatig evenementen georganiseerd, waaronder presentaties over natuurbehoud, filmavonden, documentaires, spelletjesavonden, zonsondergangavonden in de bush, quizavonden en gamedrives.

WiFi is beschikbaar in de hele lodge, maar je bevindt je in de bush, dus het kan traag en onbetrouwbaar zijn. Er zijn keuken-, huishoud-, en onderhoudsteams, evenals on-site projectcoördinatoren die 24 uur per dag, 7 dagen per week zorgen voor je welbevinden.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Ontbijt staat klaar en kan je pakken. Het ontbijt bestaat meestal uit toast, muesli, koffie en thee. Lunch en diner zijn verzorgde maaltijden en worden door de kok klaargemaakt. Op de meeste dagen zal je een lunchpakket meekrijgen.

 

Hoe er te komen?

Je dient eerst een vlucht te boeken naar Johannesburg. Er zijn dagelijkse meerdere vluchten naar Johannesburg. Hierna vlieg je via Johannesburg naar de eindbestemming, het vliegveld van Nelspruit (Kruger Mpumalanga International Airport). Je dient hier op zondag aan te komen voor 13.30. Je vertrekt ook weer op een zondag. Vluchten na 12.00 uur kan je boeken bij je vertrek. Mocht een vlucht naar Hoedspruit goedkoper zijn, dan is dit ook een optie. Je landt dan op Eastgate Airport. Op het vliegveld word je opgewacht door een vertegenwoordiger van African Impact. Het is vanaf beide vliegvelden ongeveer nog 2 uur rijden naar het project.

 

Visum

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen in het land verblijft. Bij de douane krijg je een stempel in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het paspoort moet tenminste nog 30 dagen geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht.

 

Geld

De munteenheid in Zuid-Afrika is de rand (ZAR). De rand is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent en 1, 2 en 5 rand en biljetten van 10, 20, 50, 100 en 200 rand.

Bekijk hier de huidige koers van de Zuid-Afrikaanse rand.

Euro’s kun je op veel plaatsen omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Vergeet niet je pinpas aan te zetten voor geldopname buiten Europa! Op luchthavens en in steden en dorpen kun je vrij makkelijk pinnen. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd (niet bij benzinepompen, hier accepteert men alleen cash). Travellercheques worden redelijk geaccepteerd, maar bij banken moet je vaak lang in de rij staan en veel papieren invullen. Dus het beste is gewoon geld te pinnen. Terug wisselen van rand in harde valuta is geen probleem.

 

AI roofdieren project krugerpark grote katachtigen

Field Research en Wildlife stage, Krugerpark, Zuid-Afrika, ©AI

lijntje lang

Prijzen 2023

 

De prijzen voor deze stage rondom het Krugerpark bedragen:

8 weken: € 4345

10 weken: € 5045

12 weken: € 5745

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Wil je 9 of 11 weken verblijven bij deze stage? Neem dan contact met ons op.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
  • Vervoer vanaf- en naar het vliegveld van Nelspruit
  • Oriëntatie programma
  • Dagelijks vervoer
  • Accommodatie
  • Drie maaltijden per dag
  • Begeleiding van een mentor
Niet bij de prijs inbegrepen
  • Verzekeringen
  • Vliegticket
  • Limonade en sterke drank
  • Email/internet en telefoonkosten
  • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
  • Ophalen en wegbrengen naar het vliegveld op afwijkende tijden
  • Transportkosten gedurende de weekenden

lijntje lang

Startdata 2023 en aankomsttijden

 

In 2023 zijn de startdata:

Zondag 8 januari, 22 januari, 5 februari, 19 februari, 5 maart, 19 maart, 2 april, 16 april, 30 april, 14 mei, 28 mei, 11 juni, 25 juni, 2 juli, 9 juli, 16 juli, 23 juli, 30 juli, 6 augustus, 13 augustus, 20 augustus, 27 augustus, 3 september, 17 september, 1 oktober, 15 oktober, 29 oktober, 12 november, 26 november, 10 december en 24 december 2023.

Je dient aan te komen op zondag op het vliegveld van Nelspruit, op zondag voor 13.30 uur. Vertrek is ook op een zondag. Je bent dan op de luchthaven rond 10.30 uur.  Mocht een vlucht naar Hoedspruit goedkoper zijn, dan is dit ook een optie. Neem contact met ons op voor de juiste aankomst- en vertrektijd bij dit project. Check dit voordat je een ticket boekt!

 

AI krugerpark roofdieren project grote katachtigen

Field Research en Wildlife stage, Krugerpark, Zuid-Afrika, ©AI

lijntje lang

Downloads

 

Klik hier voor de Engelstalige brochure over deze stage

 

What-to-wear-wildlife-conservation1

lijntje lang

button boeken donkergrijs

 

Lees voor het boeken van deze stage onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Bij het boeken van een stage ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze stage informatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Stages veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van deze informatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact.

 

Comments are closed.