0346 - 833 209

Malawi Archieven | Travelunique
23
feb

Wildlife Sanctuary project, Malawi

Project: Wildlife Sanctuary project, Lilongwe, Malawi

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken, dit project is het hele jaar door geopend

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TU54/LWT

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Lilonge Wildlife Centre
 • Accommodatie: vrijwilligershuis
 • Project: Wildlife Sanctuary project
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Aantal vrijwilligers: 18 maximaal
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project in een prachtige omgeving

 

Malawi, Lilongwe Wildlife Centre

Het Lilongwe Wildlife Centre is in 2007 opgericht als een ‘People and Wildlife Centre’, het eerste centrum in de wereld in deze vorm. Het project beslaat 120 hectare wildernis in het hart van Malawi, rondom de hoofdstad Lilongwe. Het is niet alleen een opvang voor wees- en geredde wilde dieren in Malawi, het is ook een centrum voor de mensen, waarbij onderwijs programma’s worden verzorgd. Er wordt van uit gegaan dat er echt een verschil gemaakt kan worden door de lokale bevolking te betrekken bij natuurbehoud en zo het wild ook wild te houden. Er worden alternatieven aangeboden om zo ontbossing en stroperij tegen te gaan.

 

Resultaten

Er zijn de laatste jaren prachtige resultaten geboekt, honderden dieren zijn gered, zoals Peggy, het schubdier, die arriveerde met een missende achterpoot (dit door in een valstrik te zijn getrapt). Ook werden er regelmatig dieren langs die weg in Lilongwe te koop aangeboden, dit is zo goed als terug gedrongen door een intensieve lokale campagne. De PAW (People and Wildlife) clubs in de armste gebieden van de stad worden ondersteunt door lokale bestuurders. Daarnaast is er ook de steun van The United Nations Development Programme en de City Assembly voor diverse projecten.

 

Je rol als vrijwilliger bij het natuurbehoud project in Lilongwe, Malawi

Als vrijwilliger krijg je te maken met diverse aspecten van het project. Eigen inbreng is hier van belang. Laat weten waar je interesses liggen en waar je graag aan mee werkt. Waaruit je kan kiezen hangt af van de lopende projecten van dit moment. Je kan te maken krijgen met:

 • Het assisteren bij de zorg voor dieren. Samen met de lokale verzorgers zorg je ervoor dat de dieren de beste zorg krijgen die ze verdienen. Dit houdt in: het schoonmaken van de hokken, het verzorgen van de dieren die wees zijn geworden. Belangrijk om te vermelden is dat de zorg voor dieren zeer serious wordt genomen, er is een strikte “No-contact” policy met de dieren. De enige uitzondering is het voeren van weesdieren.
 • Het assisteren van de dierenarts. Je werkt samen met de lokale dierenarts en checkt de dieren die worden binnengebracht. Je helpt bij het geven van vaccinaties en assisteert bij kleine operaties.
 • Assisteren bij het vrijlaten van de dieren. Samen met de “animal care manager” werk je eraan om dieren die gered zijn te laten wennen aan een groep. Als je geluk hebt ben je er getuigen van dat de dieren terugkeren in het wild. Dieren worden vrijgelaten rondom het centrum in een gebied met 90 hectare grond of op een plek elders in het land

 

Overige werkzaamheden
 • Natuurbehoud en ecologie. Als je interesse hebt in conservation/natuurbehoud of ecologisch onderzoek dan zijn er diverse mogelijkheden. Er worden diverse onderzoeken verricht

 

Hoogtepunten van het project
 • Werk samen met de lokale dierverzorgers aan de verzorging van 250 dieren die zijn gered en leer alle aspecten van dierverzorging
 • Leer meer over groot wild en natuurbehoud in Malawi’s enige “Wildlife Rescue Centre”
 • Assisteer de lokale dierenarts, dit houdt in: het assisteren bij kleine operaties, het behandelen van wonden, gezondheidschecks, etc.
 • Wees creatief en ontwerp “speelgoed” om de dieren gelukkig en gezond te houden
 • Ga op nachtsafari
 • Zorg ervoor dat het Wilderness Reserve goed onderhouden wordt. Het Reserve biedt een enorme diversiteit aan van dieren zoals hyena’s, krododillen, verschillende vogelsoorten en dit in een omgeving met hardhouten bomen en bijzondere orchideeën
 • Geniet van een picknick langs de rivier en het spotten van vogels

 

Dagindeling

Je werkt bij dit project 6 dagen per week van 8.00 tot 17.00 uur. Er is slechts één dag in de week dat je vrij bent. In overleg met de projectleiding is het mogelijk om minder (of meer) te werken. Dit is wel afhankelijk van hoe druk het is bij het project. Vrijwilligers die langer dan vier weken bij het project verblijven krijgen een lang weekend vrij na vier weken. Dit is een “emergency wild animal rescue” dit betekent dat er spoedgevallen kunnen aankomen en dit betekent dat je als vrijwilliger flexibel dient te zijn. Soms werk je wat meer uren op een dag, soms misschien ’s nachts als een gewond dier wordt binnengebracht.

 

Overige mogelijkheden bij Lilongwe Wildlife Trust

Naast dit project (Sanctuary vrijwilliger) zijn er nog meerdere mogelijkheden bij LWT. Hierbij moet je denken aan: een research plaats, research activiteiten voor studenten (1 – 12 maanden).

Vet externship (2 – 12 weken), Dit programma is ideaal voor dierenartsen en studenten in opleiding tot dierenarts. Voor diegenen die brede, praktijkgerichte ervaring willen opdoen met dierenartswerk in een opvangcentrum dat ook andere aspecten van het rehabiliteren van dieren omvat. Klinisch werk varieert, maar kan diagnostiek, laboratoriumwerk en procedures omvatten.

Eisen

Minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar. Maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de deelnemer. Je kennis van de Engelse taal dient goed te zijn. Voor ieder TravelUnique project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste, deze VOG dienen we voor aanvang van het project in ons bezit te hebben en mag niet ouder zijn dan 6 maanden bij aanvang van het project.

 

Meer mogelijkheden bij Lilongwe Wildlife Trust

Naast werkzaam te zijn als Sanctuary vrijwilligers zijn er meer opties bij LWT:

 • Vet externship
 • Student research
 • Wildlife Vet Medicine, cursus van 7 dagen

Neem contact met ons op als je meer wilt weten over de bovenstaande mogelijkheden.

 

Weer

Malawi is een klein en langgerekt land dat op zuidelijk halfrond ligt, in het zuidoosten van Afrika. Het klimaat is subtropisch. De droge periode loopt van mei tot oktober. Dat is gelijk de beste tijd om te reizen. Aan het einde van de droge periode is het heet, overdag wordt het op veel plekken tegen de 35°C. Juli is de koelste maand met een dagtemperatuur van 20-25°C. Het Lake Malawi beslaat een vijfde van het land en is een toeristische trekpleister. Ten westen van het meer is het heuvelachtig en daardoor wat koeler.

 

Locatie

Dit project bevindt zich in Lilongwe, de hoofdstad van Malawi. Malawi staat bekent als “The warm heart of Africa”. Dit vanwege de prachtige omgeving en de uiterst vriendelijke bevolking. Malawi is een dichtbevolkt land en tevens één van de armste landen in de wereld. De dichtbevolktheid zorgt ervoor dat natuurlijke bronnen snel uitgeput raken. Ook heeft Malawi te maken met een grote illegale handel in wilde dieren, dit is een groot probleem in het land. Natuurbehoud is van zeer groot belang op dit moment.

 

lilonge leeuw2

Lilongwe Wildlife Trust project, Malawi, ©LWT

lijntje lang

 Landeninformatie

 

Malawi

Malawi is een van de armste landen in de wereld, een land waar meer dan de helft van de bevolking leeft onder de armoede grens en men een gemiddelde dagelijkse inkomen heeft van minder dan 0,60 USD. Slechte medische voorzieningen en ondervoeding kom veelvuldig voor en het aantal sterfgevallen onder kinderen is schrikbarend hoog.
Malawi wordt vaak omschreven als ‘Het warme hart van Afrika’, als gevolg van de vriendelijkheid van zijn volk. Malawi heeft een enorme verscheidenheid aan landschappen. Deze variëren van ruwe hooglanden; deze zijn voor de wandelaars en de bergklimmers een paradijs. Daarnaast zijn er de Mulanje laagland vlakten.
Malawi bekendste attractie is ongetwijfeld Lake Malawi, Afrika’s derde grootste meer. Hier vind je honderden mijlen van tropische gouden zandstranden en het biedt honderden soorten kleurrijke tropische vissen.

 

Lilongwe

Lilongwe is de hoofdstad van Malawi. In 2005 had de stad ongeveer 650.000 inwoners, en de bevolking groeit erg snel. In 2015 lag het aantal inwoners al boven een miljoen. Lilongwe ligt in het midden van het land, ten westen van het Malawimeer op een hoogvlakte, vlak bij de Lilongwerivier. De stad ligt ongeveer 1200 meter boven zeeniveau.

In 1975 werd Lilongwe voor het eerst de hoofdstad (voorheen was dit namelijk de iets zuidelijker gelegen stad Zomba). Sinds 2008 heeft de stad ook Blantyre ingehaald en is zij nu dus de grootste stad van Malawi. Hoewel Lilongwe het politieke centrum is van Malawi, blijft Blantyre wel het economisch centrum vormen.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Malawi
lijntje lang

Praktische informatie 

 

Ondersteuning

Tijdens je verblijf in Malawi zal je ondersteuning en begeleiding krijgen van het team in Malawi. Zij zullen je helpen en begeleiden tijdens je verblijf.
Vooraf ontvang je alle benodigde informatie omtrent je verblijf van TravelUnique.
Het is belangrijk om flexibel te zijn, een open houding te hebben en hard te willen werken. Voor vertrek ontvang je het Pre-departure document met alle relevante informatie.

 

Oriëntatie

Gezondheid en veiligheid wordt zeer serieus genomen bij dit project. Er zijn dan ook diverse policies en procedures die ervoor moeten zorgen dat je geen verwondingen oploopt. Het is niet waarschijnlijk dat je gewond raakt, maar het kan gebeuren. Het is dus zeer belangrijk een goede introductie te krijgen en je bewust te zijn van de mogelijke risico’s die het werken met dieren met zich meebrengt. Je ontvangt een gedetailleerd informatie pakket over eventuele risico’s, informatie over gezondheidsrisico’s en hoe veilig te werken met dieren. Zorg dat je over de benodigde vaccinaties beschikt. Alle vrijwilligers dienen een rabiës injectie te ondergaan en beschermt zijn tegen TB. Het is een vereiste om een negatieve TB test te overleggen bij deelname aan dit project.

 

Accommodatie

Bij dit project kan je wakker worden van het gebrul van een leeuw of apen die op je dak rondlopen. Vrijwilligers verblijven in een gloednieuw vrijwilligershuis in het hart van het Wildlife Centre omgeven door dieren. Hierdoor zit je dicht op de actie en je bevindt je in het de hoofdstad van het land. Er kunnen maximaal 18 vrijwilligers bij dit project verblijven. Je verbijft met vrijwilligers van dezelfde sekse op een kamer.

Bij dit project verblijven internationale vrijwilligers. De voertaal is Engels. Het huis heeft slaapzalen waar je in stapelbedden slaapt. Er is elektriciteit, een keuken, een gemeenschappelijke ruimte om te relaxen, een badkamer en douches met warm water. Er is ook een mooie tuin waar je in de avonduren kan relaxen. Het is mogelijk om voor je accommodatie een upgrade te boeken, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Maaltijden

Er worden drie vegetarische maaltijden per dag verstrekt. Deze maaltijden worden gemaakt door de lokale kok, die zijn best doet internationale maaltijden te bereiden en soms een lokale maaltijd uit Malawi voor te schotelen. Graag legt hij uit hoe deze maaltijden te bereiden. Mocht je last van allergieën hebben of vegetarisch eten, laat dit voor vertrek aan ons weten.

Houd er wel rekening hebben dat Malawi één van de armste landen in de wereld is, dit betekent dat faciliteiten en ingrediënten soms moeilijk te verkrijgen zijn. Er is ook een Braai (BBQ) voor de zaterdagavonden. Je kan er ook voor kiezen in een goed restaurant in de stad te gaan eten, echter dit Wildlife Centre staat bekent om zijn prima lunches.

 

Vrije tijd

Er is draadloze internet beschikbaar. Dus in je vrije tijd, kan je via een blog je avonturen aan familie en vrienden laten weten. Lilongwe is volgens Afrikaanse standaard veilig, schoon en een rustige stad, maar met een leuk uitgaansleven, wat je kan gaan ontdekken. Maar in de weekenden en avonden kan je je ook prima vermaken in het Wildlife Centre. Je kan een biertje aan de bar drinken, aan een picknick in de wildernis deelnemen, een nachtsafari boeken en er zijn markten met voedsel en kunstwerken (souvenirs) op loopafstand .

Mocht je een excursie willen boeken in het weekend dan kan dat natuurlijk ook. Wat je kan doen is:

 • Een trip naar Lake Malawi
 • Safari in South Luangwa, in de buurt van Zambia, één van de beste wildlife reservaten in heel Afrika
 • Mount Mulanje, de hoogste berg van Malawi

Vraag ons naar de kosten voor een lang weekend.

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Lilongwe International Airport. Lilongwe is de hoofdstad van Malawi. Je wordt opgehaald op de luchthaven door een medewerker van het project en dan is het ongeveer 25 minuten rijden naar het project. Hierna neem je je intrek in het huis en ontmoet de overige vrijwilligers.

Aankomst en vertrek bij dit project is iedere DINSDAG. Vraag ons om een vluchtadvies. Je kan vliegen via Addis Ababa (Ethiopian Airlines of via Nairobi (Kenya Airlines).

 

Visum

Vanaf 1 oktober 2015 is een visum verplicht voor Malawi. Je dient een toeristenvisum aan te vragen die geldig is voor een 30-daagse singel entry. Dit visum kan je kosteloos verlengen tot een periode van 90 dagen. De kosten bedragen USD 50. Je kan het visum online voor vertrek aanschaffen.

 

AI Lilongwe-1

Lilonge Wildlife Trust project, Malawi, ©LWT

lijntje lang
PRIJZEN 2022 & 2023

 

Let op! de prijzen voor dit project zijn vermeld in GBP. Klik hier voor de juiste koers.

2 weken: £ 1370

3 weken: £ 1775

4 weken: £ 2235

5 weken: £ 2575

6 weken: £ 2885

7 weken: £ 3180

8 weken: £ 3450

Neem contact met ons op voor de prijs van 9, 10, 11 en 12 weken. Je betaalt bij TravelUnique geen reserverings-, administratie of overige kosten, tenzij anders vermeld.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen
 • Airport transfers van en naar Lilongwe International Airport op dinsdag
 • Alle transport gerelateerd aan je werk
 • Draadloos internet
 • T-shirt
 • Lokale SIM kaart
 • Schoonmaakservice
 • Wasservice
 • Oriëntatie bij aankomst
 • Verblijf in het vrijwilligershuis
 • Ondersteuning van coördinator gedurende je tijd in Malawi
 • Drie maaltijden iedere dag en onbeperkt thee, koffie en fruitsappen

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vlucht naar Malawi
 • Verzekeringen
 • Luchthaven transfer als je op een andere dag dan dinsdag aankomt
 • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visum
 • Telefoongesprekken
 • Softdrinks, bier en wijn
 • Excursies buiten het programma om

 

Belangrijk!

Het geld wat binnenkomt door vrijwilligers wordt geheel besteed aan het Wildlife Centre. Van het geld wordt voedsel en medicijnen voor de dieren gekocht en wordt het onderkomen van de dieren verbeterd en ervoor gezorgd dat dieren die hier toe in staat zijn weer worden uitgezet in het wild. Daarnaast wordt geld aangewend voor onderwijs en projecten in de gemeenschap. Je bijdrage aan dit project zorgt er ook voor dat 60 lokale mensen een baan hebben bij dit project.

lijntje lang
STARTDATA 2022 & 2023 EN AANKOMSTTIJDEN

 

Malawi kan je het hele jaar door bezoeken. Het regenseizoen loopt van november/december tot februari/maart. Maar meestal regent het slechts een uurtje en dit maakt het land prachtig groen. In oktober en november kunnen de temperaturen oplopen tot 32 graden. De koelste maand is juli, het is dan ongeveer 25 graden, alleen zijn de nachten dan kouder.

Dit Lilongwe  Wildlife Sanctuary project start iedere dinsdag gedurende het jaar. Aankomst is op de dag dat het project start. Je kan tussen de 2 en 12 weken deelnemen aan dit project.

 

Boekingsformulier

Mocht je dit project boeken via het boekingsformulier, let er dan op dat het te betalen bedragen in GBP (Britse pond) is!

Klik hier voor de actuele koers van de GBP.

 

AI Lilongwe-2

Lilongwe Wildlife Trust, Malawi, ©LWT

lijntje lang

Downloads

Klik hier voor  Engelstalige brochure over dit natuurbehoud project in Lilongwe

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Malawi
 • Onderwijs project, Mangochi District, Malawi. Klik hier voor het project
 • Medisch project, Mangochi Distict, Malawi. Klik hier voor het project
 • Kleuterschool project, Mangochi District, Malawi. Klik hier voor het project
 • Sport project, Mangochi District, Malawi. Klik hier voor het project

 

Vergelijkbare projecten
 • Imire neushoorn project, Zimbabwe. Klik hier voor het project
 • Naankuse natuurbehoud project, Namibië. Klik hier voor het project
Fotogalerij

 

LWC accommodatie2 Lilongwe

 

LWC accommodatie1 Lilongwe

LWC accommodatie Lilongwe

 

LWC4 Lilongwe malawiLWC1

 

LWC3LWC2

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartners African Impact(AI) en Lilongwe Wildlife Trust (LWT)

26
okt

Kleuterschool project, Malawi

Project: Kleuterschool project, Mangochi District, Malawi

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TU44/NAVCHILD

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Monkey Bay, Mangochi District, Malawi
 • Accommodatie: vrijwilligershuis
 • Type project: kleuterschool project
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project aan het Lake Malawi

 

Type vrijwilliger

Dit project is zeer geschikt voor een onafhankelijke, avountuurlijke vrijwilliger. Er staat 24/7 lokale begeleiding tot je beschikking. Maar je dient een aantal zaken zelf te regelen zoals je transport bij aankomst en vertrek, je transport tijdens je project en je maaltijden (self-catering concept). Dit is nieuw ten opzichte van voorgaande jaren bij dit project (ingevoerd maart 2021).

 

Informatie kleuterschool projectbutton youtube

Malawi is een van de armste landen in de wereld, meer dan de helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens. De meerderheid van de bevolking woont in plattelandsgebieden en is voorzien van gratis onderwijs, maar helaas is dit onderwijs niet al te best. Veel van de kinderen passen niet in de klaslokalen, als gevolg van de enorme aantallen. Het is niet ongebruikelijk, een klas met 50 – 100 leerlingen en één leerkracht.

Vaak is er voor de kinderen niet de mogelijkheid om op een stoel te zitten, waardoor ze noodgedwongen op de vloer zitten. De kinderen krijgen dus zeker geen één op één aandacht. Kinderen met leerproblemen lopen op deze manier vaak een grote leerachterstand op. Het komt vaak voor dat kinderen een aantal jaren achter elkaar blijven zitten.

 

De meeste kinderen beginnen met onderwijs op de basisschool op de leeftijd van zes jaar. Onder de zes jaar gaan kinderen niet naar een kleuterschool, vooral niet in plattelandsgebieden. Je vindt er een enkele privé kleuterschool, voor ouders die dit kunnen betalen (vaak in de steden).

In sommige plattelandsgebieden organiseren de inwoners zelf een kleuterschool om de kinderen zo van basiskennis te voorzien. Vaak hebben deze schooltjes te maken met te weinig middelen en te weinig personeel.

Onderzoek heeft uitgewezen dat er een link is tussen goed onderwijs op een kleuterschool en de resultaten van leerlingen op de lagere school. Een basis introductie Engels op jonge leeftijd bereidt de leerlingen voor op de lessen op de lagere school, die in het Engels worden gegeven vanaf Standard 5 (groep 5).

De plaatselijke leerkrachten op de kleuterschool zijn vaak niet opgeleid en spreken vaak zelf onvoldoende Engels. Je kan hier van grote toegevoegde waarde zijn door mee te helpen de Engelse vaardigheden van zowel leerkrachten als kinderen te ontwikkelen.

 

Je rol als vrijwilliger bij het kleuterschool project

De kleuterschool heeft dagelijk tussen de 50-100 kinderen. Vrijwilligers zijn van vitaal belang om de kinderen te vermaken, te helpen met het basisonderwijs als voorbereiding op de lagere school en ervoor te zorgen dat elk kind heeft gegeten.

Het werk houdt in:

 • Aanleren van basisvaardigheden Engels waaronder het alfabet, dagen van de week en de vormen aan de kinderen op de kleuterschool
 • Geven van pap aan ondervoede kinderen als onderdeel van een voedingsprogramma
 • Opnemen van het gewicht van de kinderen en de verbetering ervan controleren
 • Het promoten van de voordelen van een goede hygiëne en een goede mondhygiëne en de kinderen te leren hun tanden te poetsen

Sinds de start van dit vrijwilligersproject, zijn de kinderkamer opnieuw geschilderd, is er speelgoed en zijn er spelletjes waarmee de kinderen kunnen spelen. Meer recent is er een voedingsprogramma geïntroduceerd; het verstrekken van pap om ondervoeding aan te pakken. Het ontbijt kan rommelig verlopen, dus hoe meer hulp er is, des te beter.

 

Middag activiteiten

Na de ochtend te hebben doorgebracht op de kleuterschool, kan je vervolgens helpen bij diverse projecten in de middag. Afhankelijk van ervaring en interesses, kun je meedoen aan de volgende projecten:

Workshops

Er zijn dagelijks workshops voor kinderen die op de basisschool zitten in de plaatselijke bibliotheek. De meeste sessies zullen inhouden dat kinderen de kans krijgen om die dingen te doen die ze normaal niet doen, zoals kleuren, knutselen of het doen van puzzels en spelletjes. Daarnaast wordt er extra Engels les en wiskunde gegeven.

Conservation en Wildlife
Onderwijs leerlingen over natuurbehoud en hoe de natuur te beschermen in Malawi.

Sport
Middag sport sessies omvatten een scala van verschillende sporten, de meest populaire zijn voetbal en volleybal. Er zijn ook meer informele spelletjes zoals balspellen, overslaan etc.

 

Schoolvakanties 2022

In Malawi zijn er drie school termijnen per jaar. Dit geldt ook voor de kleuterschool.  Handig is om de volgende richtlijnen aan te houden:
Eerste termijn: van half januari tot half april.
Tweede termijn: van begin mei tot einde juli
Derde termijn : van midden/eind augustus tot half november

Tussen de schooltermijnen in is het vakantie. Tijdens de schoolvakanties is de kleuterschool gesloten maar er is nog steeds behoefte aan vrijwilligers. In de vakanties zijn er vakantieclubs; georganiseerde vakantieklassen en activiteiten voor de kinderen met het doel om hen van de straat te houden en uit de problemen. Je kan sporten met de lokale teams, je leert de jongeren meer over kunst en muziek uit jouw land.

Er is veel minder structuur en je moet creatief en gemotiveerd zijn om ervoor te zorgen dat de kinderen elke dag terugkomen om met je te werken.
Belangrijk is wel om te weten dat de scholen in Afrika heel anders zijn dan onze Westerse scholen. Er is minder structuur en tijd is niet altijd even belangrijk. Daarnaast is het niet verboden om kinderen een lijfstraf te geven op school.

 

 

Hoogtepunten van het kleuterschool project
 • Assisteer op een kleuterschool in een landelijke omgeving aan het Lake Malawi
 • Leer kinderen basisvaardigheden om ze zo voor te bereiden op de lagere school
 • Help mee bij het verstrekken van pap als onderdeel van een voedingsprogramma voor ondervoede kinderen
 • Help de kleine kinderen om hun tanden te poetsen
 • Wees ondersteunend aan de lokale leiding van de kleuterschool
 • Bedenk stimulerende spelletjes voor kinderen
 • Organiseer in de middag sport sessies met oudere leerlingen
 • Help mee bij een clubje om leerlingen te stimuleren te lezen en geef basis Engels lessen aan jonge kinderen op de kleuterschool
Eisen

Minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar. Maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de deelnemer.

Dit project is vooral geschikt voor oudere, ervaren vrijwilligers omdat er een grote mate van zelfstandigheid van je wordt verwacht.

Je kennis van de Engelse taal dient goed te zijn. Mocht dat niet zo zijn dan wordt een TEFL cursus aangeraden. Voor ieder TravelUnique project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste, deze VOG dienen we voor aanvang van het project in ons bezit te hebben en mag niet ouder zijn dan 6 maanden.

Dit project zoek zowel jonge als oudere vrijwilligers die ervaring hebben met het lesgeven op een kleuterschool of op een basisschool of een relevante opleiding op dit gebied hebben of volgen.

Je bent bijvoorbeeld werkzaam in de kinderopvang bij een kinderdagverblijf. Je dient te kunnen aantonen dat je ervaring te hebben met het werken met kinderen. Graag ontvangen we van je een Engelstalig CV. Besef wel dat je ondersteunend bent aan de lokale leiding. Dit in verband met een veilig hechting van de kinderen. Het kan zijn gezien je ervaring, dat het niet mogelijk is om deel te nemen aan dit project.

 

Weer

Malawi is een klein en langgerekt land dat op zuidelijk halfrond ligt, in het zuidoosten van Afrika. Het klimaat is subtropisch. De droge periode loopt van mei tot oktober. Dat is gelijk de beste tijd om te reizen. Aan het einde van de droge periode is het heet, overdag wordt het op veel plekken tegen de 35°C. Juli is de koelste maand met een dagtemperatuur van 20-25°C. Het Lake beslaat een vijfde van het land en is een toeristische trekpleister. Ten westen van het meer is het heuvelachtig en daardoor wat koeler.

 

Locatie

Dit project bevindt zich in het zuidelijke deel van Lake Malawi in het Mangochi District. Je verblijft in een klein dorp, 14 kilometer ten zuiden van Monkey Bay. Dit is een landelijk gebied.

 

kleuterschool project, Malawi

Kleuterschool project, Malawi, ©AI

lijntje lang

 Landeninformatie

 

Malawi

Malawi ligt in Zuidelijk Afrika ten westen van Zambia.
Het land grenst verder aan Mozambique en Tanzania. De oppervlakte is 118.480 vierkante kilometer. Daarmee is het ongeveer 3,5 keer zo groot als Nederland.
Het is een langgerekt land. De lengte is ruim 800 kilometer en de breedte varieert tussen de 80 en de 160 kilometer.

Malawi is een van de armste landen in de wereld, een land waar meer dan de helft van de bevolking leeft onder de armoede grens en men een gemiddelde dagelijkse inkomen heeft van minder dan 0,60 USD.

 

Het warme hart van Afrika

Malawi wordt vaak omschreven als ‘Het warme hart van Afrika’, als gevolg van de vriendelijkheid van zijn volk. Het lND heeft een enorme verscheidenheid aan landschappen. Deze variëren van ruwe hooglanden; deze zijn voor de wandelaars en de bergklimmers een paradijs. Daarnaast zijn er de Mulanje laagland vlakten.

De bekendste attractie is ongetwijfeld Lake Malawi, Afrika’s derde grootste meer. Hier vind je honderden mijlen van tropische gouden zandstranden en het biedt honderden soorten kleurrijke tropische vissen. Het meer ligt in het oosten van het land en is, net als het land zelf, langgerekt. Het meer neemt een vijfde deel van de totale oppervlakte van het land in beslag.

Het Lake Malawi ligt in de Centraal-Afrikaanse Slenk en het diepste punt is 785 meter. Het meer watert af in de Shire, die daarna in de Zambezi in Mozambique uitkomt om in de Indische Oceaan af te wateren. Ten westen van het meer liggen steile heuvels met een gemiddelde hoogte van duizend meter. In het zuiden ligt de hoogste berg van het land, de Mount Mulanje (drieduizend meter).

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Malawi
lijntje lang

Praktische informatie 

 

Ondersteuning

Tijdens je verblijf in Malawi zal je ondersteuning en begeleiding krijgen van het team in Malawi. Zij zullen je helpen en begeleiden tijdens je verblijf. Het personeel van de scholen helpt je gedurende de dag en de projectcoördinator kan je aanspreken voor alle hulp die je nodig hebt.
Vooraf ontvang je alle benodigde informatie omtrent je verblijf van TravelUnique.
Het is belangrijk om flexibel te zijn, een open houding te hebben en hard te willen werken. Voor vertrek ontvang je het pre-departure document met alle relevante informatie.

 

Oriëntatie

Tijdens je eerste dag bij het project krijg je een uitgebreid oriëntatie programma van je projectcoördinator. Dit houdt in:

 • Een introductie over de cultuur en waarden & normen in het land
 • Introductie over het kleuterschool project
 • Basiscursus lokale taal
 • Je gezondheid en veiligheid
 • Waarden & normen tijdens je werk
 • Geld en transport
 • Introductie over het werkgebied, het project en de staf
 • (Uit)eten
 • Uitleg over de excursies die mogelijk zijn in je vrije tijd
 • Bezoek aan Monkey Bay
Accommodatie

Je verblijft in een zeer comfortabele accommodatie. Het huis bevindt zich direct aan de oevers van Lake Malawi. Het huis is omheind met een toegangshek en het huis heeft een grote groene tuin.
De kamer deel je met een andere vrijwilliger van dezelfde sekse of je slaapt op een slaapzaal. Je verblijft bij dit project met internationale vrijwilligers. De voertaal bij het project is Engels. Er is stromend water (koud water, wat meestal heerlijk is in het warme Malawi), een douche en westerse toiletten. Wees je ervan bewust er bijna altijd elektriciteit en water tot je beschikking is, maar heel soms, door bezuinigingen, er even een gebrek aan water en elektriciteit kan worden ervaren. Voor muskietennetten wordt gezorgd.

 

Maaltijden

Maaltijden zijn niet inbegrepen bij het project. Het is een self-catering principe. Er zijn wel keukenbenodigdheden aanwezig. Hierdoor kan je rekening houden met je eetvoorkeuren en dieetwensen.

 

Vrije tijd

Er zijn een aantal plekken die je zou kunnen bezoeken in het weekend, zoals Nationale Parken of het Mulanje massief. De projectmedewerkers staan klaar om je te helpen bij het organiseren van excursies. Deze weekend activiteiten zijn niet inbegrepen in je projectkosten, deze activiteiten kan je boeken tijdens je project en dien je dan contant te voldoen in USD.

Wat je kan doen is:

 • Een bezoek aan het Liwonde Nationaal Park met zijn verscheidenheid aan wilde dieren en talrijke olifanten en de vele hippo’s in de rivier
 • Ga naar het populaire toeristische dorp Cape Maclear gelegen aan de rand van het meer. Geniet van snorkelen of een boottocht op Lake Malawi
 • Ontspan in het koele kronendak van het Zomba Plateau. Hier heb je een spectaculair uitzicht. Je kunt hier wandelen en paardrijden
 • South Luangawa National Park bezoeken
 • Kamperen op Domwe Island, een onderdeel van het meer, het grootste niet bewoonde eiland

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Lilongwe International Airport. Aankomst is voor 14.00 uur.  Je regelt zelf je transfer naar het vrijwilligershuis of laat dit regelen door iemand van het project (kosten USD 175 enkele reis). Dan vertrek je naar het vrijwilligershuis, een reis van ongeveer 3,5 uur. Hierna neem je je intrek in het huis en ontmoet de overige vrijwilligers.

 

Geld

Er is een pinautomaat op het vliegveld van Lilongwe (bij aankomst) en in Mangochi,
de dichtbijzijnde grote stad. Bankpassen met een Maestro logo kan je hier gebruiken. Soms is het op te nemen bedrag beperkt of is de automaat buiten dienst. US dollars en pounds sterling zijn het meest makkelijk te wisselen. Neem voor excursies US dollars mee. Creditcards worden niet overal geaccepteerd. Echter een creditkaart kan handig zijn, in geval van nood.

 

Visum

Vanaf 1 oktober 2015 is een visum verplicht voor Malawi. Bij aankomst op het vliegveld van Lilongwe dien je een visum aan te schaffen. De kosten bedragen USD 75,00 voor een visum van 3o dagen. Dit bedrag dien je contant te voldoen of te pinnen via de Malawi Savings Bank. Je kan ter plaatse je visum verlengen. Een medewerker van het project zal je hierbij helpen.

 

Kleuterschool project, Malawi

Kleuterschool project, Malawi, ©NAV

lijntje lang

Prijzen 2022

 

De prijs bedraagt £ 500 aan de Naturally Africa Foundation. Voor iedere maand meer + £ 100. Plus £ 75 per week voor de self-catering accommodatie. Ook betaal je een registratie fee van GBP 200.

4 weken: £ 800 + £ 200 registratie fee

8 weken: £ 1200 + £ 200 registratie fee

12 weken: £ 1600 + £ 200 registratie fee

De prijzen zijn exclusief airport transfer. Dit dien je zelf te boeken of in overleg met TravelUnique.

Er wordt geadviseerd te boeken voor de duur van minimaal 4 weken. En in blokken van vier weken. Het is ook mogelijk een oneven aantal weken bij dit project te verblijven. Neem contact met ons op voor de prijs van een oneven aantal weken.

Bij TravelUnique betaal je geen administratie, reservering- of boeking kosten. Ook betaal je niks extra bij vertrek in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen
 • Een unieke vrijwilligerservaring!
 • Oriëntatie bij aankomst
 • Accommodatie
 • Ondersteuning 24/7

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vluchten
 • Verzekeringen
 • Kosten VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
 • Email/Internet (niet altijd mogelijk), telefoongesprekken
 • Maaltijde, softdrinks, bier en wijn
 • Transfer van- en naar het vrijwilligershuis
 • Dagelijks transport
 • Excursies
 • Transfer bij een verblijf van een oneven aantal weken

lijntje lang

Startdata 2022 en aankomsttijden

 

Dit project start tweemaal per maand op een maandag.

 

De startdata in 2022 zijn op:

 

Dit project zal heropenen op maandag 9 mei 2022.

De overige startdata zijn op 23 mei, 6 juni, 20 juni, 4 juli, 18 juli, 1 augustus, 15 augustus, 29 augustus, 12 september, 26 september, 10 oktober, 24 oktober, 7 november, 21 november (max. 4 weken) en 5 december 2022 (max. 2 weken).

Aankomst is op de dag dat het project start.

Je kan tussen de 4 en 12 weken deelnemen aan dit project.

Dit kleuterschool project in Malawi start op maandag op vaste data. Aankomst op de luchthaven van Lilongwe is op maandag voor 14.00 uur.  De vlucht die net na 14.00 uur landt is ook geen probleem. Dit in verband met de reistijd naar het project en de slechte weg.

 

malawi kleuterschool project

Kleuterschool project, Malawi, ©AI

lijntje lang

Downloads en links

 

Wil je de Engelstalige brochure over dit kleuterschool project ontvangen? Neem dan contact met ons op

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit kleuterschool project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Malawi
 • Onderwijs project. Klik hier voor het project
 • Medisch project. Klik hier voor het project
 • Sport project. Klik hier voor het project
 • Natuurbehoud project, Lilongwe. Klik hier voor het project

 

Vergelijkbare projecten
 • Kinderopvang project, Gweru, Zimbabwe. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

accommodatie Malawi kleuterschool projectMalawi NaturallyAccommodatie Malawi kleuterschool project accommodatie malawi kleuterschool project

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartners Naturally Africa Volunteers (NAV)  en African Impact (AI).

 

1
jun

Sportproject, Malawi

Project: Sport- en onderwijsproject, Mangochi District, Malawi

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken, dit project is het hele jaar door geopend

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TU43/NAVSPORT

 

button boeken donkergrijs

 

lijntje kort

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Monkey Bay, Mangochi District, Malawi
 • Accommodatie: vrijwilligershuis aan het Lake Malawi
 • Type project: sport- en onderwijsproject
 • Duur: 4 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project voor de onafhankelijke en ervaren vrijwilliger!

 

Type vrijwilliger

Dit project is zeer geschikt voor een onafhankelijke, ervaren (oudere) vrijwilliger. Er staat 24/7 lokale begeleiding tot je beschikking. Maar je dient een aantal zaken zelf te regelen zoals je transport bij aankomst en vertrek, je transport tijdens je project en je maaltijden (self-catering concept). Dit is nieuw ten opzichte van voorgaande jaren bij dit project (ingevoerd maart 2021).

 

Achtergrond community sport- en onderwijsproject Malawi

De kinderen in Malawi kunnen gratis naar de lagere school. Helaas is deze school vaak van slechte kwaliteit, vooral in de plattelandsgebieden. Dit heeft te maken met de enorme aantallen kinderen in een klas (soms meer dan 100 leerlingen). Daarnaast zijn er weinig middelen zoals boeken, pennen, schriften etc. Kinderen zitten vaak op de grond en de lagere groepen zitten vaak buiten onder een boom.

Dit geldt eigenlijk ook voor sportactiviteiten. Er is geen sportuitrusting en er zijn geen gemotiveerde (sport) leraren. Dit wil zeggen dat team sporten bijna niet voorkomen. Kinderen willen wel graag sporten zoals voetbal, nettbal, etc. Helaas is er vaak zelfs geen goede bal om mee te spelen.

Dit community sport en onderwijs project is ingedeeld in een ochtend- en in een middag project. Dat ziet er als volgt uit:

 

Ochtendproject

Zoals al eerder genoemd is Malawi een van de armste landen in de wereld, meer dan de helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens. De meerderheid van de bevolking woont in plattelandsgebieden en is voorzien van gratis onderwijs, maar helaas is dit onderwijs niet al te best. De kinderen krijgen dus zeker geen één op één aandacht. Kinderen met leerproblemen lopen op deze manier vaak een grote leerachterstand op. Het komt vaak voor dat kinderen een aantal jaren achter elkaar blijven zitten.

De meeste kinderen beginnen met onderwijs op de basisschool op de leeftijd van zes jaar. Vaak zitten kinderen van verschillende leeftijden en niveau’s door elkaar. Scholieren die eigenlijk al qua leeftijd op de middelbare school horen te zitten, zitten nog op de lagere school. Dit komt omdat ze laat met scholing zijn begonnen of een aantal jaren zijn blijven zitten.

Daar is je hulp als sport- en onderwijs vrijwilliger hard nodig. Het leren van Engels is een onderwerp dat van groot belang is op school evenals wiskunde. Het is bewezen dat kinderen die hulp hebben gehad van vrijwilligers betere schoolresultaten hebben behaalt.

 

Middagproject

Je bent gedurende de ochtenden werkzaam op school. In de middag start je met het onderwijzen en spelen van diverse sporten. Voetbal is veruit de populairste sport in Malawi. Daarnaast wordt netball veel gespeeld door de meisjes. Andere sporten zoals volleybal en badminton worden ook aangeboden. Helaas zijn er weinig materialen voorhanden en is er ook een gebrek aan kennis over deze sporten. Je assisteert bij:

 • Warming ups
 • Balvaardigheid
 • Het spelen van wedstrijden
 • Fitness
 • Coolingdown
 • Het geven van adviezen op het gebied van voedsel en hygiëne

De betrokkenheid en het enthousiasme van de vrijwilligers moedigt kinderen aan deel te nemen aan sport- en trainingssessies. Dit is belangrijk voor hun gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Zo leren ze teamvaardigheden en er vindt een positieve activiteit in hun vrije tijd plaats. Af en toe kunnen er lokale toernooien worden georganiseerd tussen nabijgelegen dorpen of scholen, dit geeft je team de gelegenheid om hun nieuwe vaardigheden en uithoudingsvermogen te laten zien.

Andere sporten die je als coach kan oppakken zijn cricket, volleybal en zwemmen. Laat het ons weten als je een bepaalde sport zou willen coach.

Belangrijk om te weten is dat er slechts een basisuitrusting beschikbaar is voor de sporten. Als gevolg van het klimaat en het dagelijks gebruik door de teams is er altijd behoefte aan nieuwe items, vooral aan voetballen. Lukt het om een voetbal of andere sport items mee te nemen, dan zal dat zeer worden gewaardeerd door je team.

 

Schoolvakanties 2022

In Malawi zijn er drie school termijnen per jaar, de data variëren en worden vaak pas op het laatste moment bevestigd. Handig is om de volgende richtlijnen aan te houden:

Eerste termijn: van half januari tot half april
Tweede termijn: van begin mei tot einde juli
Derde termijn : van midden/eind augustus tot half november

Tijdens de schoolvakanties is er nog steeds behoefte aan vrijwilligers. In de vakanties zijn er vakantieclubs; georganiseerde vakantieklassen en activiteiten voor de kinderen met het doel om hen van de straat te houden en uit de problemen. Je kan sporten met de lokale teams , je leert de jongeren meer over kunst en muziek uit jouw land. Er is veel minder structuur en je moet creatief en gemotiveerd zijn om ervoor te zorgen dat de kinderen elke dag terugkomen om met je te werken.

Belangrijk is wel om te weten dat de scholen in Afrika heel anders zijn dan onze Westerse scholen. Er is minder structuur en tijd is niet altijd even belangrijk. Daarnaast is het niet verboden om kinderen een lijfstraf te geven op school.

 

Hoogtepunten van het community sport- en onderwijsproject
 • Maak een verschil in het leven van kinderen woonachtig in één van de armste gebieden in de wereld
 • Help mee met het coachen op het gebied van voetbal, volleybal en andere sporten
 • Speel voetbalwedstrijden tegen teams uit andere plaatsen
 • Verblijf in een vrijwilligershuis met uitzicht op Lake Malawi
 • Dompel je onder in de vriendelijke cultuur van Malawi en maak (internationale) vrienden voor het leven
Eisen

Minimum leeftijd voor deelname aan dit community sport- en onderwijsproject is 18 jaar. Maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de deelnemer. Dit project is vooral geschikt voor de wat oudere, ervaren vrijwilliger. Dit omdat een grote mate van zelftandigheid van je wordt verwacht en je zelf veel dient te regelen (maaltijden, transport, transfer, etc.). Voor ieder TravelUnique project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste, deze verklaring mag bij aanvang van het project niet ouder dan 6 maanden zijn. Mocht je geen relevantie onderwijs ervaring hebben, of niet eerder vrijwilligerswerk hebben gedaan dan raden we aan een TEFL cursus te volgen (2-3 daagse cursus).

 

Weer

Malawi is een klein en langgerekt land dat op zuidelijk halfrond ligt, in het zuidoosten van Afrika. Het klimaat is subtropisch. De droge periode loopt van mei tot oktober. Dat is gelijk de beste tijd om te reizen. Aan het einde van de droge periode is het heet, overdag wordt het op veel plekken tegen de 35°C. Juli is de koelste maand met een dagtemperatuur van 20-25°C. Het Lake Malawi beslaat een vijfde van het land en is een toeristische trekpleister. Ten westen van het meer is het heuvelachtig en daardoor wat koeler.

 

Locatie

Dit community sport-  en onderwijsproject bevindt zich in het zuidelijke deel van Lake Malawi in het Mangochi District. De accommodatie bevindt zich ongeveer 14 kilometer ten zuiden van Monkey Bay.

 

AI malawi community sport en onderwijs project

Community- en sport project, Malawi, ©AI

lijntje lang

Landeninformatie

 

Malawi

Malawi ligt in Zuidelijk Afrika ten westen van Zambia. Het grenst verder aan Mozambique en Tanzania. De oppervlakte is 118.480 vierkante kilometer. Malawi is daarmee ongeveer 3.5 keer zo groot als Nederland. Het is een langgerekt land. De lengte is ruim 800 kilometer en de breedte varieert tussen de 80 en de 160 kilometer.

Malawi is een van de armste landen in de wereld, een land waar meer dan de helft van de bevolking leeft onder de armoede grens en men een gemiddelde dagelijkse inkomen heeft van minder dan 0,60 USD.

 

Het warme hart van Afrika 

Malawi wordt vaak omschreven als ‘Het warme hart van Afrika’, als gevolg van de vriendelijkheid van zijn volk. Het land heeft een enorme verscheidenheid aan landschappen. Deze variëren van ruwe hooglanden; deze zijn voor de wandelaars en de bergklimmers een paradijs. Daarnaast zijn er de Mulanje laagland vlakten.

De bekendste attractie is ongetwijfeld Lake Malawi, Afrika’s derde grootste meer. Hier vind je honderden mijlen van tropische gouden zandstranden en het biedt honderden soorten kleurrijke tropische vissen. Het meer ligt in het oosten van het land en is, net als het land zelf, langgerekt. Het meer neemt een vijfde deel van de totale oppervlakte van het land in beslag. Het Lake Malawi ligt in de Centraal-Afrikaanse Slenk en het diepste punt is 785 meter.

Het meer watert af in de Shire, die daarna in de Zambezi in Mozambique uitkomt om in de Indische Oceaan af te wateren. Ten westen van het Lake Malawi liggen steile heuvels met een gemiddelde hoogte van duizend meter. In het zuiden ligt de hoogste berg, de Mount Mulanje (drieduizend meter).

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Malawi
lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Tijdens je verblijf in Malawi zal je begeleiding krijgen van het team in Malawi.  Het personeel van de scholen helpt je gedurende de dag en de projectcoördinator kan je aanspreken voor alle hulp die je nodig hebt.
Vooraf ontvang je alle benodigde informatie omtrent je verblijf van TravelUnique.
Het is belangrijk om flexibel te zijn, een open houding te hebben en hard te willen werken. Voor vertrek ontvang je het ‘pre-departure’ document met alle relevante informatie.

 

Oriëntatie

Tijdens je eerste dag krijg je een uitgebreid oriëntatie programma van je projectcoördinator. Dit houdt in:

 • Een introductie over de cultuur en waarden & normen in Malawi
 • Toelichting op de taken binnen het community sport en onderwijs project
 • Basis cursus lokale taal
 • Je gezondheid en veiligheid in Malawi
 • Waarden & normen tijdens je werk
 • Geld en transport in Malawi
 • Introductie in het werkgebied, het project en de staff
 • (Uit)eten
 • Uitleg over de excursies die mogelijk zijn in je vrije tijd
 • Bezoek aan Monkey Bay
Accommodatie

Je verblijft in een comfortabele accommodatie. Het huis is omheind met een toegangshek en het huis heeft een grote groene tuin.

De kamer deel je met een andere vrijwilliger van dezelfde sekse of je slaapt op een slaapzaal. Bij dit project ben je werkzaam met internationale vrijwilligers. De voertaal bij het project is Engels. Er is stromend water (koud water), een douche en westerse toiletten. Wees je ervan bewust er bijna altijd elektriciteit en water tot je beschikking is, maar heel soms, door bezuinigingen, er even een gebrek aan water kan worden ervaren.

 

Maaltijden

Maaltijden zijn niet inbegrepen bij het project (sinds maart 2021). Het is een self-catering principe. Er zijn wel keukenbenodigdheden aanwezig. Hierdoor kan je rekening houden met je eetvoorkeuren en dieetwensen.

 

Vrije tijd

Er zijn een aantal plekken die je zou kunnen bezoeken in het weekend, zoals Nationale Parken of het Mulanje massief. De projectmedewerkers staan klaar om je te helpen bij het organiseren van excursies. Deze weekend activiteiten zijn niet inbegrepen in je projectkosten, deze activiteiten kan je boeken tijdens je project en dien je dan contant te voldoen in USD.

Wat je kan doen is:

 • Een bezoek aan het Liwonde Nationaal Park met zijn verscheidenheid aan wilde dieren en talrijke olifanten en de vele hippo’s in de rivier
 • Ga naar het populaire toeristische dorp Cape Maclear gelegen aan de rand van het meer. Geniet van snorkelen of een boottocht op Lake Malawi
 • Ontspan in het koele kronendak van het Zomba Plateau. Hier heb je een spectaculair uitzicht. Je kunt hier wandelen en paardrijden
 • South Luangawa National Park bezoeken
 • Kamperen op Domwe Island, een onderdeel van Lake Malawi, het grootste niet bewoonde eiland in Lake Malawi
Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Lilongwe International Airport. De aankomstdag is op maandag voor 14.00 uur. Na aankomst word je opgewacht op het vliegveld door de projectcoördinator. Dan vertrek je naar het vrijwilligershuis, een reis van ongeveer 3,5 uur. Hierna neem je je intrek in het huis en ontmoet de overige vrijwilligers.
Arriveer je op een andere dag dan de startdata of later dan 14.00 uur, dan dien je zelf je transfer te regelen en te betalen. De kosten bedragen $ 175 (enkele reis). Dit dien je dan cash te betalen.

 

Geld

Er is een pinautomaat op het vliegveld van Lilongwe (bij aankomst) en in Mangochi, de dichtbijzijnde grote stad. Bankpassen met een Maestro logo kan je hier gebruiken. Soms is het op te nemen bedrag beperkt of is de automaat buiten dienst. US dollars en pounds sterling zijn het meest makkelijk te wisselen. Neem voor excursies US dollars mee. Creditcards worden niet overal geaccepteerd. Echter een creditkaart kan handig zijn, in geval van nood.

 

Visum

Vanaf 1 oktober 2015 is een visum verplicht voor Malawi. Bij aankomst op het vliegveld van Lilongwe dien je een visum aan te schaffen. De kosten bedragen USD 75 voor een visum van 3o dagen. Dit bedrag dien je contant te voldoen of te pinnen via de Malawi Savings Bank. Dit visum kan ter plaatse worden verlengd.

 

AI malawi community sport en onderwijs project

Community- en sport project, Malawi, ©NAV

lijntje lang

Prijzen 2022

 

De prijzen staan vermeld in GBP. Klik hier voor de actuele koers.

De prijs bedraagt £ 500 aan de Naturally Africa Foundation. Voor iedere maand meer + £ 100. Plus £ 75 per week voor de self-catering accommodatie. Ook betaal je een registratie fee van GBP 200.

4 weken: £ 800 + £ 200 registratie fee

8 weken: £ 1200 + £ 200 registratie fee

12 weken: £ 1600 + £ 200 registratie fee

De prijzen zijn exclusief airport transfer. Dit dien je zelf te boeken of in overleg met TravelUnique

Er wordt geadviseerd te boeken voor de duur van minimaal 4 weken. En in blokken van vier weken. Het is ook mogelijk een oneven aantal weken bij dit project te verblijven. Neem contact met ons op voor de prijs van een oneven aantal weken.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Buitengewone vrijwilligerservaring!
 • Oriëntatie bij aankomst
 • Accommodatie
 • Ondersteuning, 24/7

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vluchten
 • Verzekeringen
 • De kosten VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
 • Email/Internet (niet altijd mogelijk), telefoongesprekken
 • Maaltijden, Softdrinks, bier en wijn
 • Transfer vanaf het vliegveld (heen- en terugreis) + transport tijdens je project
 • Excursies

lijntje lang

Startdata 2022 en aankomsttijden

 

Dit community sport- en onderwijsproject start tweemaal per maand op een maandag. Dit project zal heropenen op maandag 9 mei 2022.

 

De startdata in 2022 zijn op:

9 mei, 23 mei, 6 juni, 20 juni, 4 juli, 18 juli, 1 augustus, 15 augustus, 29 augustus, 12 september, 26 september, 10 oktober, 24 oktober, 7 november, 21 november (max. 4 weken) en 5 december 2022 (max. 2 weken).

Aankomst is op de dag dat het project start.

Je kan tussen de 4 en 12 weken deelnemen aan dit project. Als je graag 2 weken zou willen deelnemen kan dit overlegd worden, de voorkeur gaat wel uit naar een deelname van vier weken. Aankomst is op de dag dat het project start. Aankomst is voor 14.00 uur. Dit omdat het nog een lange reis is naar je uiteindelijke bestemming. 

 

lijntje lang

Downloads

 

Wil je de Engelstalige brochure over dit sport- en onderwijs project ontvangen? Neem dan contact met ons op

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

Ai malawi sportproject

Sport- en community project, Malawi, ©NAV

lijntje lang

button boeken donkergrijs

 

Lees voor het boeken van dit sport- en onderwijsproject onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Malawi
 • Onderwijs project. Klik hier voor het project
 • Medisch project. Klik hier voor het project
 • Kleuterschool project. Klik hier voor het project
 • Natuurbehoud project. Lilongwe. Klik hier voor het project

 

Vergelijkbare projecten
 • Sportproject, Kaapstad, Zuid-Afrika. Klik hier voor het project, vanaf 2023
 • Sportproject, Livingstone, Zambia. Klik hier voor het project
 • Sportproject, Eswatini (Swaziland). Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

Malawi-14 Malawi-12

Malawi-11 Malawi-10

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartners Naturally Africa Volunteers (NAV) en African Impact (AI).

 

1
jun

Medisch project, Malawi

Project: Medisch project, Mangochi District, Lake Malawi

Deelname mogelijk: minimaal 4 weken en maximaal 12 weken, dit project is het gehele jaar door geopend

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TU42/NAVMED

 

button boeken donkergrijs

 

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Mangochi District, Malawi
 • Accommodatie: vrijwilligershuis aan het Lake Malawi
 • Type project: medisch project
 • Duur: 4 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Transfertijd: ongeveer 3 uur
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project voor de onafhankelijke en ervaren vrijwilliger!

 

Type vrijwilliger

Dit project is zeer geschikt voor een onafhankelijke, zelfstandige, (ervaren) vrijwilliger. Er staat 24/7 lokale begeleiding tot je beschikking. Maar je dient een aantal zaken zelf te regelen zoals je transport bij aankomst en vertrek, je transport tijdens je project en je maaltijden (self-catering concept). Dit is nieuw ten opzichte van voorgaande jaren bij dit project (ingevoerd maart 2021).

 

Het Mangochi District medisch project, Malawi

Dit is een zeer divers medisch- en gezondheidszorg project waarbij je de mogelijkheid hebt de kwaliteit van de zorg te verbeteren in plattelandsgebieden in het Mangochi District in Malawi. Het project heeft een sterke nadruk op onderwijzen en bewustwoording.

Dit project is met name heel geschikt voor vrijwilligers met een medische achtergrond. Ook vrijwilligers zonder relevante opleiding en werkervaring kunnen deelnemen aan dit project, je bent dan voornamelijk werkzaam met kinderen. Malawi is één van de armste landen ter wereld, waarbij meer dan de helft van de bevolking leeft onder de armoede grens.

De meerderheid van de bevolking leeft in plattelandsgebieden en geniet van gratis medische zorg. De regering van Malawi heeft een gratis gezondheidszorg systeem opgezet op drie niveaus. Gezondheidszorg centra behandelen de meest makkelijke kwalen en geven zuigelingenzorg.

 

Tweedelijn gezondheidszorg

Gevallen die niet binnen dit niveau vallen gaan naar de ziekenhuizen binnen het district. Dit is de tweedelijn gezondheidszorg. Hieronder vallen ook basis operaties. De derde lijn wordt uitgevoerd in één van de drie centrale ziekenhuizen. Er bevindt zich een ziekenhuis in het noorden, in het midden van het land en in het zuiden van het land.

Toegang tot de gezondheidszorg en de voorzieningen zijn slecht. De meerderheid van de bevolking woont in plattelandsgebieden en kan het zich niet veroorloven of is niet in staat om deze centra te bereiken. Meer dan de helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens.

Daarnaast wordt Malawi geconfronteerd met een constante onzekerheid met betrekking tot voedsel, een hoog aantal gevallen van ondervoeding en een hoog geboortecijfer. Malawi is een van de tien landen in de wereld dat het zwaarst getroffen is door de HIV/AIDS-pandemie en het heeft tevens een hoog aantal malaria besmettingen.

 

Hoogtepunten van het medisch project
 • Het verstrekken van een opleiding aan lokale vrijwilligers om op deze wijze het kennisniveau te vergroten
 • Werk in lokale ziekenhuizen en klinieken
 • Probeer malaria tegen te gaan door goede voorlichting te verstrekken
 • Het aanbieden van primaire medische behandeling en zorg
 • Het creëren van bewustzijn en het bijdragen aan het verminderen van epidemische ziekten in Malawi zoals HIV/AIDS
 • Zorg en basisonderwijs bieden aan kinderen
 • Het samenwerken met lokale artsen/verpleegkundigen en internationale vrijwilligers

Het medische project in het Mangochi District in Malawi bestaat uit een aantal initiatieven binnen de gemeenschap, gezondheidszorg voorlichtingsinitiatieven en medische initiatieven. Je werkzaamheden zullen afhankelijk van je ervaring en opleiding en waar op dat moment het meest behoefte aan is. Niettemin zal je betrokken worden bij diverse onderdelen van het project zoals:

 

Thuiszorg (HBC, Home Based Care)

HBC is een nieuw initiatief dat is opgezet is sommige plattelandsdorpen en biedt thuiszorg aan. Ook wordt aan groepen lokale vrijwilligers lessen gegeven over onderwerpen zoals HIV/AIDS, malariapreventie, persoonlijke hygiëne, EHBO, wondzorg, infectiepreventie, seksuelevoorlichting, voorlichting over voeding en TB (tuberculose). Door deze lokale vrijwilligers worden de huisbezoeken gebracht.
Er worden huisbezoeken gebracht aan chronisch zieke patiënten. De lessen vormen een waardevol onderdeel van de opleiding van lokale vrijwilligers tot thuiszorg zorgverleners. Als vrijwilliger draai je mee met het HBC project (ga je mee op huisbezoek) of help je mee een nieuw project op te zetten in een ander dorp.

 

Wondverzorging

De wondzorg vindt plaats op de vroege ochtenden in verschillende dorpen en maakt deel onderdeel uit van het Home Based Care onderwijs. Vrijwilligers worden betrokken bij de schoonmaak van wonden, het aanleggen van verbanden en het schrijven van verwijzingen naar het ziekenhuis bij meer ernstige wonden. Ook wordt er advies gegeven over verdere behandeling en/of het gebruik van antibiotica.

 

De kleuterschool (voor vrijwilligers zonder medische ervaring)

Werken bij het weeshuis is geschikt voor alle vrijwilligers, ongeacht je medische achtergrond. Maar meestal worden hier vrijwilligers ingezet met weinig of geen relevante medische ervaring. Dit project vindt in de ochtenden plaats op een kleuterschool, er zijn de volgende taken:

 • Geef basisonderwijs aan kleuterklassen
 • Help mee bij het voedingproject
 • Onderwijs de plaatselijk verzorgende Engels
 • HIV/AIDS voorlichting

Dit programma beoogt de kennis over HIV/AIDS te vergroten om zo het stigma geassocieerd met de ziekte te verminderen. De lokale gemeenschap krijgt tevens meer informatie over preventie en behandelmethoden. Er is in groepsverband ondersteuning en begeleiding voor diegenen die met HIV/AIDS leven. Voorlichting kan ook advies op het gebied van voeding bevatten en voorlichting over andere verwante ziekten.
Je helpt mee met het geven van workshops en presentaties. Deze workshops worden gegeven voor mensen die met HIV/AIDS leven en andere hierover willen vertellen. De informatie en inhoud van de workshop wordt door het project geleverd.

 

Rural hospital

Dit onderdeel van het project is geschikt voor vrijwilligers met een medische achtergrond/ervaring.
Het centrum heeft een aantal afdelingen waar vrijwilligers met relevante ervaring kunnen meedraaien zoals de kraamkliniek, de vrouwenafdeling, de mannenafdeling, op het laboratorium en bij tandheelkundige behandeling.
Meestal zullen gekwalificeerde vrijwilligers de lokale verpleegkundigen en artsen helpen bij hun dagelijkse taken. Dit kunnen taken zijn op het gebied van verloskunde, het lopen van rondes, wonden verzorgen, kleine medische ingrepen, etc.

Er is ook een labtechnicus beschikbaar voor het uitvoeren van testen op het gebied van hemoglobine, malaria, syfilis en zwangerschap.
Vrijwilligers die geneeskunde studeren kunnen wellicht ook meer inzicht krijgen in tropische en besmettelijke ziekten en kennis opdoen over de behandeling hiervan.

 

Registratie

Als je deel neemt aan dit onderdeel van het project (Rural Hospital) dien je geregisteerd te worden bij The Medical of Nursing Council of Malawi. Een registratie is alleen mogelijk voor afgestudeerde artsen en HBO Verpleegkundigen. Helaas komt een MBO opleiding Verzorgende-IG niet in aanmerking voor registratie. Vooraf ontvangen we graag een kopie van je diploma (in het Engels), het orginele document graag meenemen naar het project. Ook ontvangen we graag vooraf een kopie van je paspoort.

Bij aankomst dien je ook twee pasfoto’s bij je te hebben. Registratie kost voor een verpleegkundige USD 100 voor een arts is dat USD 250. Als je eenmaal geregistreerd bent breng je drie ochtenden of middagen door in het ziekenhuis. Dit is na drie weken introductie (voor verpleegkundigen) en zes weken introductie voor artsen.

 

Niet registreren

Je kan je natuurlijk ook niet laten registeren en tijd doorbrengen bij andere onderdelen van het project. We raden verpleegkundigen die zich laten registeren aan om minimaal 8 weken deel te nemen aan dit project, aangeraden voor doktoren wordt om minimaal 12 weken deel te nemen aan het project.

 

Malaria voorlichting

Vele mensen worden in Malawi ieder jaar getroffen door malaria. De meest arme mensen worden het eerst getroffen omdat ze geen geld hebben goede voorzorgsmaatregelen te nemen. De beste manier om malaria te voorkomen is om zo min mogelijk in contact te komen met de malariamug. Je wordt betrokken bij onderwijs op het gebied van malaria en de preventie van malaria. Preventie van malaria kan door:

 • De distributie van muskietennetten en deetspray
 • Het maken van kapotte netten
 • Het sprayen van de huizen
 • Het geven van voorlichting
 • Het dichten van gaten in huizen/hutten

Wil je deelnemen aan dit onderdeel van het project, laat dit dan vooraf weten, er dienen minimaal 2 vrijwilligers beschikbaar te zijn voor dit project. Hierdoor kunnen we niet garanderen dat je altijd kan deelnemen aan dit onderdeel van het project. Ook is het zo dat dit project hoge materiaalkosten met zich meebrengt, een goede uitvoering van dit project is afhankelijk van de beschikbare middelen.

 

Eisen

Minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar. Maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de deelnemer. Voor ieder TravelUnique project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste.

Dit project is zeer geschikt voor de (ervaren), zelfstandige vrijwilliger. Dit omdat een aantal zaken zelf geregeld moeten worden. Zoals maaltijden, dagelijks transport en je transfer.

Verpleegkundigenen artsen in opleiding zijn zeer welkom bij dit project.

Belangrijk! Ga je in de klinieken  werken dan ontvangen we graag vooraf een kopie van je paspoort, je CV en je diploma (allemaal in het Engels). De orginele documenten dien je mee te nemen naar het project plus twee pasfoto’s (paspoortformaat). Je dient dan geregistreerd te worden. Dit bedrag is USD 100 voor verpleegkundigen en USD 250 voor artsen. De meeste vrijwilligers laten zich niet registeren.

 

Weer

Malawi is een klein en langgerekt land dat op zuidelijk halfrond ligt, in het zuidoosten van Afrika. Het klimaat is subtropisch. De droge periode loopt van mei tot oktober. Dat is gelijk de beste tijd om te reizen. Aan het einde van de droge periode is het heet, overdag wordt het op veel plekken tegen de 35°C. Juli is de koelste maand met een dagtemperatuur van 20-25°C. Het Malawi meer beslaat een vijfde van het land en is een toeristische trekpleister. Ten westen van het meer is het heuvelachtig en daardoor wat koeler.

 

Locatie

Dit project bevindt zich in het zuidelijke deel van Lake Malawi in het Mangochi District. Het vrijwilligershuis bevindt zich ongeveer 14 kilometer ten zuiden van Monkey Bay.

 

AI Malawi-Mangotchi district, medisch project

Medisch project, Malawi, ©NAV

lijntje lang

Landeninformatie

 

Malawi

Malawi ligt in Zuidelijk Afrika ten westen van Zambia. Het land grenst verder aan Mozambique en Tanzania. De oppervlakte is 118.480 vierkante kilometer. Daarmee is het ongeveer 3,5 keer zo groot als Nederland.
Het is een langgerekt land. De lengte is ruim 800 kilometer en de breedte varieert tussen de 80 en de 160 kilometer.

Het is een van de armste landen in de wereld, een land waar meer dan de helft van de bevolking leeft onder de armoede grens en men een gemiddelde dagelijkse inkomen heeft van minder dan 0,60 USD.

 

Het warme hart van Afrika

Malawi wordt vaak omschreven als ‘Het warme hart van Afrika’, als gevolg van de vriendelijkheid van zijn volk. Het land heeft een enorme verscheidenheid aan landschappen. Deze variëren van ruwe hooglanden; deze zijn voor de wandelaars en de bergklimmers een paradijs. Daarnaast zijn er de Mulanje laagland vlakten.

De bekendste attractie is ongetwijfeld Lake Malawi, Afrika’s derde grootste meer. Hier vind je honderden mijlen van tropische gouden zandstranden en het biedt honderden soorten kleurrijke tropische vissen. Het Lake Malawi ligt in het oosten van het land en is, net als het land zelf, langgerekt. Het meer neemt een vijfde deel van de totale oppervlakte van het land in beslag. Het Lake Malawi ligt in de Centraal-Afrikaanse Slenk en het diepste punt is 785 meter.

Het meer watert af in de Shire, die daarna in de Zambezi in Mozambique uitkomt om in de Indische Oceaan af te wateren. Ten westen van het Lake Malawi liggen steile heuvels met een gemiddelde hoogte van duizend meter. In het zuiden ligt de hoogste berg van Malawi, de Mount Mulanje (drieduizend meter).

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Malawi

lijntje lang

Praktische informatie 

 

Ondersteuning

Tijdens je verblijf zal je ondersteuning en begeleiding krijgen van het team in Malawi. Zij zullen je helpen en begeleiden tijdens je verblijf. De  projectcoördinator in het vrijwilligershuis, kan je aanspreken voor alle hulp die je nodig hebt. Vooraf ontvang je een pre-departure document met alle benodigde informatie omtrent je verblijf en project.

 

Oriëntatie

Tijdens je eerste dag in Malawi krijg je een uitgebreid oriëntatie programma van je projectcoördinator. Dit houdt in:

 • Een introductie over de cultuur en waarden & normen in Malawi
 • Basis cursus lokale taal
 • Je gezondheid en veiligheid in Malawi
 • Waarden & normen tijdens je werk
 • Geld en transport in Malawi
 • Introductie in het werkgebied, het project en de staff
 • (Uit)eten
 • Uitleg over de excursies die mogelijk zijn in je vrije tijd
 • Excursie naar het plaatsje
Accommodatie

Je verblijft in een comfortabele vrijwilligershuis. De huis bevindt zich direct aan het strand van Lake Malawi. Het huis is omheind met een toegangshek en het huis heeft een grote groene tuin. De kamer deel je met een andere vrijwilliger of je slaapt op een slaapzaal. Er is stromend (koud) water (het is meestal warm weer, wat een koude douche iets aangenamer maakt), een douche en westerse toiletten.

Wees je ervan bewust er bijna altijd elektriciteit en water tot je beschikking is, maar heel soms, door bezuinigingen, er even een gebrek aan water kan worden ervaren. Het personeel van het huis bestaat uit een kok en coördinator, (hoewel vrijwilligers ook hun steentje bijdragen om het huis schoon en netjes te houden) en bewaker gedurende de nacht, voor je veiligheid.

 

Maaltijden

Maaltijden zijn niet inbegrepen bij het project. Het is een self-catering principe. Er zijn wel keukenbenodigdheden aanwezig. Hierdoor kan je rekening houden met je eetvoorkeuren en dieetwensen.

 

Vrije tijd

Er zijn een aantal plekken die je zou kunnen bezoeken in het weekend, zoals Nationale Parken of het Mulanje massief. De projectmedewerkers staan klaar om je te helpen bij het organiseren van excursies. Deze weekend activiteiten zijn niet inbegrepen in je projectkosten, deze activiteiten kan je boeken tijdens je project en dien je dan contant te voldoen in USD.

Wat je kan doen is:

 • Allereerst een bezoek aan het Liwonde Nationaal Park met zijn verscheidenheid aan wilde dieren en talrijke olifanten en de vele hippo’s in de rivier
 • Ten tweede Ga naar het populaire toeristische dorp Cape Maclear gelegen aan de rand van het meer. Geniet van snorkelen of een boottocht op Lake Malawi
 • En natuurlijk ontspan in het koele kronendak van het Zomba Plateau. Hier heb je een spectaculair uitzicht. Je kunt hier wandelen en paardrijden
 • South Luangawa National Park bezoeken
 • Kamperen op Domwe Island, het grootste niet bewoonde eiland in Lake Malawi

 

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Lilongwe International Airport. Aankomst is voor 14.00 uur. Als je een transfer geboekt hebt vertrek je naar het vrijwilligershuis, een reis van ongeveer 3,5 uur.Of je regelt zelf je transfer. Hierna neem je je intrek in het huis en ontmoet de overige vrijwilligers.

 

Geld

Er is een pinautomaat op het vliegveld van Lilongwe (bij aankomst) en in Mangochi,
de dichtbijzijnde grote stad. Bankpassen met een Maestro logo kan je hier gebruiken. Soms is het op te nemen bedrag beperkt of is de automaat buiten dienst. US dollars en pounds sterling zijn het meest makkelijk te wisselen. Neem voor excursies US dollars mee. Creditcards worden niet overal geaccepteerd. Dus een creditkaart kan handig zijn, in geval van nood.

 

Visum

Vanaf 1 oktober 2015 is een visum verplicht. Bij aankomst op het vliegveld van Lilongwe dien je een visum aan te schaffen. De kosten bedragen USD 75 voor een visum van 3o dagen. Dit bedrag dien je contant te voldoen of te pinnen via de Malawi Savings Bank. Het visum kan ter plaatse worden verlengd.

 

AI malawi medisch mangotchi district

Medisch project, Malawi, ©AI

lijntje lang

Prijzen 2022

 

De prijzen staan vermeld in GBP. Klik hier voor de actuele koers.

De prijs bedraagt £ 500 aan de Naturally Africa Foundation. Voor iedere maand meer + £ 100. Plus £ 75 per week voor de self-catering accommodatie. Ook betaal je £ 200 registratie fee.

4 weken: £ 800 + £ 200 registratie fee

8 weken: £ 1200 + £ 200 registratie fee

12 weken: £ 1600 + £ 200 registratie fee

De prijzen zijn exclusief airport transfer. Deze tranfer kan je zelf boeken of in overleg met TravelUnique regelen.

Er wordt geadviseerd te boeken voor de duur van minimaal 4 weken. En in blokken van vier weken. Het is ook mogelijk een oneven aantal weken bij dit project te verblijven. Neem contact met ons op voor de prijs van een oneven aantal weken.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Een unieke vrijwilligerservaring!
 • Oriëntatie bij aankomst
 • Accommodatie
 • Ondersteuning van de coördinator 24/7

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vlucht
 • Verzekeringen
 • Email/internet (niet altijd mogelijk), telefoongesprekken
 • Kosten VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
 • Maaltijden Softdrinks, bier en wijn
 • Visum
 • Excursies
 • Transfer van en naar het vliegveld en lokaal transport
lijntje lang

Startdata 2022 en aankomsttijden

 

Dit project zal heropenen op maandag 9 mei 2022.

De startdata in 2022 zijn op:

9 mei, 23 mei, 6 juni, 20 juni, 4 juli, 18 juli, 1 augustus, 15 augustus, 29 augustus, 12 september, 26 september, 10 oktober, 24 oktober, 7 november, 21 november (max. 4 weken) en 5 december 2022 (max. 2 weken).

Aankomst is op de dag dat het project start. Vertrek is ook op maandag.

Dit medisch project in het Mangochi District start op maandag. Je dient aan te komen in Lilongwe voor 14.00 uur op deze maandag. Dit in verband met de nog lange reis naar het project.

 

lijntje lang

Downloads

 

Wil je de Engelstalige brochure over dit medisch project ontvangen? Neem dan contact met ons op

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

Ai malawi mangotchi district

Medisch project, Malawi, ©NAV

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van een project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in het Mangotch District in Malawi
 • Onderwijs project. Klik hier voor het project
 • Sport- en onderwijs project. Klik hier voor het project
 • Kleuterschool project. Klik hier voor het project

 

Vergelijkbare projecten
 • Medisch project, Gweru, Zimbabwe. Klik hier voor het project
 • Medisch project, Namibië. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

Malawi-11 Malawi-10

Malawi mangochi districtMalawi-12

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartners Naturally Africa (NAV) en African Impact (AI).

 

1
jun

Onderwijsproject, Malawi

Project: Onderwijsproject, Mangochi District, Malawi

Deelname mogelijk: minimaal 4 weken en maximaal 12 weken, dit project is het gehele jaar geopend

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TU41/NAVEDUC

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Monkey Bay, Mangochi District, Lake Malawi, Malawi
 • Accommodatie: vrijwilligersaccommodatie
 • Type project: onderwijsassistentie project
 • Duur: 4 -12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project voor de onafhankelijke en ervaren vrijwilliger!

 

Type vrijwilliger

Dit project is zeer geschikt voor een onafhankelijke, ervaren vrijwilliger. Er staat 24/7 lokale begeleiding tot je beschikking. Maar je dient een aantal zaken zelf te regelen zoals je transport bij aankomst en vertrek, je transport tijdens je project en je maaltijden (self-catering concept). Dit is nieuw ten opzichte van voorgaande jaren bij dit project (ingevoerd maart 2021).

 

Het onderwijsproject aan het Lake Malawibutton youtube

Malawi is een van de armste landen in de wereld, meer dan de helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens. De meerderheid van de bevolking woont in plattelandsgebieden en is voorzien van gratis onderwijs, maar helaas is dit onderwijs niet al te best. Veel van de kinderen passen niet in de klaslokalen, als gevolg van de enorme aantallen. Het is niet ongebruikelijk, een klas met 70 – 100 leerlingen en één leerkracht. Vaak is er voor de kinderen niet de mogelijkheid om op een stoel te zitten, waardoor ze noodgedwongen op de vloer zitten. De kinderen krijgen dus zeker geen één op één aandacht. Kinderen met leerproblemen lopen op deze manier vaak een grote leerachterstand op. Het komt vaak voor dat kinderen een aantal jaren achter elkaar blijven zitten.

 

Start onderwijs

De meeste kinderen beginnen met onderwijs op de basisschool op de leeftijd van zes jaar. Vaak zitten kinderen van verschillende leeftijden en niveau’s door elkaar. Scholieren die eigenlijk al qua leeftijd op de middelbare school horen te zitten, zitten nog op de lagere school. Dit komt omdat ze laat met scholing zijn begonnen of een aantal jaren zijn blijven zitten.

 

Je rol als vrijwilliger

Je zal werken bij één van de lokale plattelandsscholen. Het belangrijkste deel van dit project is onderwijs geven aan kinderen van verschillende leeftijden en niveaus. Vrijwilligers krijgen een deel van de klas toegewezen om zo meer één op één aandacht te geven aan de leerlingen. Dit kan natuurlijk alleen als je een gekwalificeerde leraar bent. Vrijwilligers zonder onderwijs ervaring zullen als klassenassistent worden ingezet.

Als vrijwilliger help je bij een van de plaatselijke basisscholen, tenzij je een hoop ervaring met lesgeven hebt, in dat geval kunnen wij je vragen om te helpen op een Middelbare school. Je zal helpen met de lessen Engels, wiskunde etc. en in de middag bij de buitenschoolse lessen.

 

Schooltijden

Scholen beginnen eerder in Malawi dan in Westerse landen. Je vertrekt om 07.00 uur naar de school waar je bent geplaatst. Hier zal je een specifieke groep leerlingen toegewezen krijgen, maar vergeet niet de dat de leerlingen van alle leeftijden zijn. De rol die je hebt is de ondersteuning van de leraar, met wie je nauw zal samenwerken gedurende je tijd bij het project. De klassen kunnen zeer groot zijn, tussen 60 en 100 leerlingen en soms meer.

Wij raden je aan goed te communiceren met de lokale leraar om vast te stellen hoe je samen het beste werkt en je de beste hulp kan bieden. De eerste paar dagen zal je je waarschijnlijk gewoon houden aan de standaard lessen, maar later kan je eventueel naar eigen inzicht, samen met de leraar op een andere manier lessen opzetten.

Als je het vertrouwen hebt van de leraar en als er onderwerpen zijn die je sterk interesseren, dan kan je zelf lessen maken en deze in de praktijk brengen. Er wordt niet verwacht dat je zelfstandig de klassen draait, maar je bent er om te helpen met de grote klassen en ervoor te zorgen dat alle leerlingen voldoende aandacht krijgen.

 

Middagactiviteiten

Je zal op school eindigen om ongeveer 11.00 uur in de ochtend en er zal hierna een welkome lunchpauze zijn tijdens het heetste deel van de dag. Afhankelijk van het seizoen en de activiteiten van die dag, ben je weer op school terug om ongeveer 14.00 uur. Soms pas om 15.00 uur als je aan sportcoaching deelneemt. De middag activiteiten vinden plaats van maandag tot en met donderdag en je bent meestal terug bij het vrijwilligershuis rond 17.00 uur. Vrijdagmiddag is ter vrije besteding, zodat je eventueel kan vertrekken op een georganiseerde weekendexcursie.

De project coördinatoren zullen proberen om je te betrekken bij de activiteiten waar je het  meest geïnteresseerd in bent. Maar wees flexibel!

 

Middag activiteiten variëren per school, ze omvatten o.a.:
 • De bibliotheek, je werkt hier met kleinere groepen kinderen, om het lezen te verbeteren en de spreekvaardigheid Engels te verbeteren
 • Wildlife en milieu clubjes
 • IT lessen, dat is een nieuw initiatief
 • Sport en spel, zoals volleybal, voetbal, korfbal, etc. Als je een bijzondere interesse hebt in een bepaalde sport of een ervaren coach bent, laat het ons dan weten
 • Drama, muziek, kunst en ambachten, afhankelijk van je persoonlijke interesses

 

Het werk houdt in:
 • Onderwijsassistentie; je helpt met name kinderen met achterstanden
 • Het meehelpen bij het spelen van spelletjes, knutselen, lezen, schilderen, etc.
 • De ondersteuning van de leerkracht
 • Meedraaien bij de ‘Liberary Club’
 • Organsieren van drama, muziek, kunstprojecten en projecten die je persoonlijk aandraagt
 • Sportcoaching

 

School in Malawi

Als je niet eerder tijd hebt doorgebracht op een school in Afrika, dan moet je je voorbereiden op een hele andere wereld.  Er is relatief weinig structuur en tijd is vaak geen prioriteit.

De middelen zijn zeer beperkt op de meeste scholen, dus je moet creatief zijn in het plannen van je lessen Heb je krijt en een schoolbord, dan heb je geluk!  Verwacht niet dat alle leerlingen schriften, pennen, potloden en papier tot hun beschikking hebben.

Initiatiefrijk, motiverende vaardigheden, flexibiliteit, geduld en een goed gevoel voor humor zijn zeker nuttige eigenschappen voor een vrijwilliger in Malawi. Vaak raak je snel gewend aan deze voor ons nieuwe manier van lesgeven, en zal je genieten van de ervaring en het onderwijzen van de kinderen is zeer de moeite waard!

Heb je leermiddelen of educatief materiaal wat je mee kan nemen? Deze spullen zullen dankbaar worden ontvangen. Neem contact met  ons op als je materiaal wilt meenmen naar het project en we zullen aan de coördinatoren vragen waar het meeste behoefte aan is op dat moment. Mocht je geld hebben ingezameld voor dit project, overleg dan zelf met de project coördinator waarin het geld het best kan worden besteed.

Je dient je ervan bewust te zijn dat lijfstraffen zijn toegestaan in Malawi. Dit kan leiden tot lastige situaties voor vrijwilligers. Het best wat je kan doen als je je ongemakkelijk voelt in een bepaalde situatie, is weggaan.

 

Schoolvakanties 2022

In Malawi zijn er drie school termijnen per jaar, de data variëren en worden vaak pas op het laatste moment bevestigd. Handig is om de volgende richtlijnen aan te houden:

Eerste termijn: van half januari tot half april
Tweede termijn: van begin mei tot einde juli
Derde termijn : van midden/eind augustus tot half november

Tijdens de schoolvakanties is er nog steeds behoefte aan vrijwilligers. In de vakanties zijn er vakantieclubs, georganiseerde vakantieklassen en activiteiten voor de kinderen met het doel om hen van de straat te houden en uit de problemen. Je kan sporten met de lokale teams, je leert de jongeren meer over kunst en muziek uit jouw land.

Er is veel minder structuur en je moet creatief en gemotiveerd zijn om ervoor te zorgen dat de kinderen elke dag terugkomen om met je te werken.

Belangrijk!

Belangrijk is wel om te weten dat de scholen in Afrika heel anders zijn dan onze Westerse scholen. Er is minder structuur en tijd is niet altijd even belangrijk. Daarnaast is het niet verboden om kinderen een lijfstraf te geven op school.

 

Hoogtepunten van het project
 • Werk mee op een plattelandsschool in Malawi
 • Werk met kinderen
 • Geef voorlichting op het gebied van HIV/AIDS
 • Help mee de gemeenschap naar een hoger niveau te tillen door middel van onderwijs, voorlichting, sport en gezondheidszorg
 • Help kinderen die niet makkelijk leren door middel van bijlessen
 • Leer kinderen over wildlife en natuurbehoud in Malawi
 • Bezoek het Lake Malawi in je vrije tijd en geniet van de prachtige omgeving en de aardige mensen
Eisen

Minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar. Maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de deelnemer. Voor ieder TravelUnique project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Mocht je niet voldoende Engels spreken dan vragen we je een TEFL cursus van 2-3 dagen te volgen.

Een TEFL cursus is een cursus die ingaat op het geven van Engelse les in het buitenland. De kosten voor het volgen van de cursus dien je zelf te voldoen. Het is mogelijk om online een cursus van 60 uur volgen, de kosten hiervoor bedragen 230 euro. Je kunt deze bij de JoHo volgen. Mocht je hier meer over willen weten neem dan contact met ons op.

Dit project is geschikt voor vrijwilligers die ervaring hebben als leerkracht of een opleiding volgen om leerkracht te worden. Dit project is geschikt voor zelfstandige vrijwilligers. Dit omdat je een aantal zaken zelf dient te regelen zoals je maaltijden, transfer en dagelijks transport.

Mocht je geen onderwijsbevoegdheid hebben en niet in de gelegenheid zijn om een TEFL cursus te volgen, kies dan voor het Kleuterschool project in Malawi, voor deelname aan dit project is geen TEFL cursus verplicht. Klik hier voor het Kleuterschool project. Bekijk hier het filmpje ‘Growing up in Malawi’.

 

Weer

Malawi is een klein en langgerekt land dat op zuidelijk halfrond ligt, in het zuidoosten van Afrika. Het klimaat is subtropisch. De droge periode loopt van mei tot oktober. Dat is gelijk de beste tijd om te reizen. Aan het einde van de droge periode is het heet, overdag wordt het op veel plekken tegen de 35°C. Juli is de koelste maand met een dagtemperatuur van 20-25°C. Het Malawi-meer beslaat een vijfde van het land en is een toeristische trekpleister. Ten westen van het meer is het heuvelachtig en daardoor wat koeler.

 

Locatie

Dit project bevindt zich in het zuidelijke deel van Lake Malawi in het Mangochi District. Het vrijwilligershuis bevindt zich ongeveer 14 kilometer ten zuiden van Monkey Bay (zie kaart).

 

Onderwijs project, Malawi

Onderwijs project, Malawi, ©NAV

lijntje lang

Landeninformatie

 

Malawi

Malawi ligt in Zuidelijk Afrika ten westen van Zambia. Het land grenst verder aan Mozambique en Tanzania. De oppervlakte van Malawi is 118.480 vierkante kilometer. Daarmee is het land 3,5 keer zo groot als Nederland.
Malawi is een langgerekt land. De lengte is ruim 800 kilometer en de breedte varieert tussen de 80 en de 160 kilometer.

Helaas is het een van de armste landen in de wereld, een land waar meer dan de helft van de bevolking leeft onder de armoede grens en men een gemiddelde dagelijkse inkomen heeft van minder dan 0,60 USD.

 

Het warme hart van Afrika

Malawi wordt vaak omschreven als ‘Het warme hart van Afrika’, als gevolg van de vriendelijkheid van zijn volk. Malawi heeft een enorme verscheidenheid aan landschappen. Deze variëren van ruwe hooglanden; deze zijn voor de wandelaars en de bergklimmers een paradijs. Daarnaast zijn er de Mulanje laagland vlakten.

De bekendste attractie is ongetwijfeld Lake Malawi, Afrika’s derde grootste meer. Hier vind je honderden mijlen van tropische gouden zandstranden en het biedt honderden soorten kleurrijke tropische vissen. Het Lake Malawi ligt in het oosten van het land en is, net als het land zelf, langgerekt. Het meer neemt een vijfde deel van de totale oppervlakte van Malawi in beslag.

Lake Malawi ligt in de Centraal-Afrikaanse Slenk en het diepste punt is 785 meter. Het meer watert af in de Shire, die daarna in de Zambezi in Mozambique uitkomt om in de Indische Oceaan af te wateren. Ten westen van het Lake Malawi liggen steile heuvels met een gemiddelde hoogte van duizend meter. In het zuiden ligt de hoogste berg van Malawi, de Mount Mulanje (drieduizend meter).

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Malawi

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Tijdens je verblijf in Malawi zal je ondersteuning en begeleiding krijgen van het team in Malawi. Zij zullen je helpen en begeleiden tijdens je verblijf. Het personeel van de scholen helpt je gedurende de dag en de projectcoördinator, die in het vrijwilligershuis woont, kan je aanspreken voor alle hulp die je nodig hebt.

Vooraf ontvang je alle benodigde informatie omtrent je verblijf van TravelUnique.
Het is belangrijk om flexibel te zijn, een open houding te hebben en hard te willen werken. Voor vertrek ontvang je het ‘pre-departure’ document met alle relevante informatie (telefoonnummers, adres, wat mee te nemen, etc.).

 

Oriëntatie

Tijdens je eerste dag in Monkey Bay krijg je een uitgebreid oriëntatie programma van de projectcoördinator. Dit houdt in:

 • Een introductie over de cultuur en waarden & normen in Malawi
 • Basis cursus lokale taal
 • Je gezondheid en veiligheid in Malawi
 • Waarden & normen tijdens je werk
 • Geld en transport in Malawi
 • Introductie over het werkgebied, het project en de staff
 • (Uit)eten
 • Uitleg over de excursies die mogelijk zijn in je vrije tijd
 • Excursie naar het plaatsje
Accommodatie

Je verblijft in een zeer comfortabele vrijwilligershuis. De huis bevindt zich direct aan het strand van Lake Malawi. Het huis is omheind met een toegangshek en het huis heeft een grote groene tuin.
De kamer deel je met een andere vrijwilliger of je slaapt op een slaapzaal. Er is stromend water (koud water, wat meestal heerlijk is in het warme Malawi), een douche en westerse toiletten. Wees je ervan bewust dat er bijna altijd elektriciteit en water tot je beschikking is, maar heel soms, door bezuinigingen, er even een gebrek aan water kan worden ervaren.

Het personeel van het huis bestaat uit een coördinator en bewaker gedurende de nacht, voor je veiligheid.

 

Maaltijden

Maaltijden zijn niet inbegrepen bij het project. Het is een self-catering principe. Er zijn wel keukenbenodigdheden aanwezig. Hierdoor kan je rekening houden met je eetvoorkeuren en dieetwensen.

 

Transport

Het transport van de luchthaven naar het vrijwilligershuis is niet bij de prijs inbegrepen. Je kan zelf je transfer regelen of iemand van het project regelt dit voor je, dit kost dan £ 175 voor een enkele reis. Dit biedt de vrijwilliger flexibiliteit om zelf naar Nkope te komen. De meeste activiteiten bij het project zijn op loopafstand van de accommodatie. Er staan ook een aantal fietsen bij het huis die gebruikt kunnen worden. Daarnaast zijn de “local njinga (fietstaxi’s) erg goedkoop evenals de matolas (mini busjes). De inwoners reizen veel per voet of fiets tussen de verschillende dorpen.

 

Geld

Er is een pinautomaat op het vliegveld van Lilongwe (bij aankomst) en in Mangochi, de dichtbijzijnde grote stad. Bankpassen met een Maestro logo kan je hier gebruiken. Soms is het op te nemen bedrag beperkt of is de automaat buiten dienst. US dollars en pounds sterling zijn het meest makkelijk te wisselen. Neem voor excursies US dollars mee. Creditcards worden niet overal geaccepteerd. Echter een creditkaart kan handig zijn, in geval van nood.

 

Vrije tijd

Er zijn een aantal plekken die je zou kunnen bezoeken in het weekend, zoals Nationale Parken of het Mulanje massief. De projectmedewerkers staan klaar om je te helpen bij het organiseren van excursies. Deze weekend activiteiten zijn niet inbegrepen in je projectkosten, deze activiteiten kan je boeken tijdens je project en dien je dan contant te voldoen in USD.

Wat je kan doen is:

 • Een bezoek aan het Liwonde Nationaal Park met zijn verscheidenheid aan wilde dieren en talrijke olifanten en de vele hippo’s in de rivier
 • Ga naar het populaire toeristische dorp Cape Maclear gelegen aan de rand van het meer. Geniet van snorkelen of een boottocht op Lake Malawi
 • Ontspan in het koele kronendak van het Zomba Plateau. Hier heb je een spectaculair uitzicht. Je kunt hier wandelen en paardrijden
 • South Luangawa National Park bezoeken
 • Kamperen op Domwe Island, een onderdeel van Lake Malawi, het grootste niet bewoonde eiland in Lake Malawi
Hoe er te komen?

Je dient een vlucht te boeken naar Lilongwe International Airport. Aankomst is voor 14.00 uur. Als je een transfer geboekt hebt vertrek je naar het vrijwilligershuis, een reis van ongeveer 3,5 uur. Of je regelt zelf je transfer. Hierna neem je je intrek in het huis en ontmoet de overige vrijwilligers.

 

Visum

Vanaf 1 oktober 2015 is een visum verplicht voor Malawi. Bij aankomst op het vliegveld van Lilongwe dien je een visum aan te schaffen. De kosten bedragen USD 75 voor een visum van 30 dagen. Dit bedrag dien je contant te voldoen of te pinnen via de Malawi Savings Bank. Het visum kan ter plaatse worden verlengd.

 

Onderwijs project, Malawi

Onderwijs project, Malawi, ©NAV

lijntje lang

Prijzen 2022

 

De prijzen zijn in GBP. Klik hier voor de actuele koers.

De prijs bedraagt £ 500 aan de Naturally Africa Foundation. Voor iedere maand meer + £ 100. Plus £ 75 per week voor de self-catering accommodatie. Daarnaast betaal je een registratie fee van £ 200.

4 weken: £ 800 + £ 200 registratie fee

8 weken: £ 1200 + £ 200 registratie fee

12 weken: £ 1600 + £ 200 registratie fe

De prijzen zijn exclusief airport transfer. De transfer kan je zelf boeken of regelen in overleg met TravelUnique. 

Er wordt geadviseerd te boeken voor de duur van minimaal 4 weken. En in blokken van vier weken. Het is ook mogelijk een oneven aantal weken bij dit project te verblijven. Neem contact met ons op voor de prijs van een oneven aantal weken.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen
 • Een bijzondere vrijwilligerservaring
 • Accommodatie
 • Ondersteuning van het lokale team  24/7
 • Orientatie programma
Niet bij de prijs inbegrepen
 • Vlucht
 • Verzekeringen
 • Maaltijden en dranken
 • Airport transfer ongeveer £ 175 enkele reis of zelf te regelen
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Email/Internet (niet altijd mogelijk), telefoongesprekken
 • Visum
 • Excursies
lijntje lang

Startdata 2022 en aankomsttijden

 

De startdata in 2022 zijn op:

9 mei, 23 mei, 6 juni, 20 juni, 4 juli, 18 juli, 1 augustus, 15 augustus, 29 augustus, 12 september, 26 september, 10 oktober, 24 oktober, 7 november, 21 november (max. 4 weken) en 5 december 2022 (max. 2 weken).

Aankomst is op de dag dat het project start. Aankomst is voor 14.00 uur. Dit in verband met de lange reistijd naar het project.

 

Onderwijs project, Malawi

Onderwijs project, Malawi, ©NAV

lijntje lang

Downloads

 

Wil je de Engelstalige brochure over dit project ontvangen? Neem dan contact met ons op

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

Klik hier voor de Twitter pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van een project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Malawi, Mangochi District, Lake Malawi
 • Medisch project. Klik hier voor het project
 • Sport- en onderwijs project. Klik hier voor het project
 • Kleuterschool project. Klik hier voor het project
 • Natuurbehoud project, Lilongwe. Klik hier voor het project
Vergelijkbare projecten
 • Onderwijs project, Zanzibar. Klik hier voor het project. Opent weer medio 2022

 

Fotogalerij

 

Malawi-10 onderwijs project lake malawi mangotchi district Malawi-11

Malawi-14 Malawi-15 lake malawi

 

Malawi-12Malawi-13

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartners Naturally Africa Volunteers (NAV) en African Impact (AI).