0346 - 833 209

Mozambique Archieven | Travelunique
25
jun

Landbouw stage, Mozambique

Stage: Internationale landbouw- en watermanagement stage, Nanatha,  Mozambique

Deelname mogelijk: 4 tot 8 weken, gesloten tussen half januari en half maart

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TUS24

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

De stage

 

De land- en watermanagement stage kort samengevat
 • Plaats: Nanatha, Nampula Province, Mozambique
 • Accommodatie: gedeelde accommodatie in vrijwilligerslodge
 • Type stage:  landbouw- en watermanagement
 • Duur: 8 tot 16 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal: Engels / Portugees
 • Kenmerk: stageplaats bij een Nederlandse stichting in Mozambique

 

Meer informatie over de internationale landbouw- en watermanagement stage in Mozambique

Als je op zoek bent naar een stage op het gebied van landbouw- en watermanagement, dan is Mozambique een bijzondere bestemming!

In Nanatha bevindt zich een Nederlandse stichting. Ze richten zich op gezondheidszorg gerelateerde onderwerpen en het creëren van een beter leefmilieu voor de mensen van het dorp.

Er is de Anan Clinica die zich richt op het vergroten van lokale kennis over gezondheid en hieraan gerelateerde onderwerpen (bijvoorbeeld hygiëne, ondervoeding, seksualiteit en voortplanting) en het aanbod van basisgezondheidszorg in de lokale gemeenschappen in Mozambique.

Ervaring heeft geleerd dat goede gezondheid samengaat met vele andere aspecten binnen een gemeenschap. Vandaar dat Anan Clinica de activiteiten heeft uitgebreid naar educatie, landbouw en watermanagement.

Momenteel is er een lagere school, een kleuterschool, een eerste groente-tuin en een eerste water project gerealiseerd in het dorp Nanatha, Nampula Province.

De kleinschalige projecten zijn tot stand gekomen door lokale en buitenlandse vrijwilligers en diverse donateurs.

Het zijn de eerste goede stappen richting een beter welzijn van de bevolking. Echter de weg is nog lang, en we kunnen  alle hulp gebruiken.

 

Stage in Afrika

Sinds 2009 heeft Anan Clinica al veel bereikt door de vele succesvolle projecten. Natuurlijk kan het altijd nog beter en is het belangrijk dat de kennis regelmatig wordt herhaald en wordt verbeterd. Daarom zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers die de lokale mensen van Nanatha iets bij kunnen brengen gerelateerd aan gezondheid, water, landbouw of financiën.

Als stagiaire krijg je te maken met verschillende activiteiten. En het is een fantastische kans om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van dit gebied.

Deze stage biedt je:

 • de kans om de waterkwaliteit te verbeteren
 • een mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan waterzuivering
 • de kans om de verontreinging van de rivier te analyseren en bij te dragen aan een oplossing om deze verontreiniging tegen te gaan
 • De kans om kennis over te dragen aan de lokale gemeenschap
 • De mogelijkheid om onderzoek te doen naar de oorzaken van bodemverontreiniging
 • de kans om een bijdrage te leveren aan nieuwe waterputten

 

Het werk
 • Een educatief programma rond gezondheid opzetten

De eerste doelstelling was het opzetten van een educatief programma voor de gemeenschap van Nanatha rond het thema gezondheid om de kennis over gezondheid, hygiëne en veelvoorkomende ziekten te vergroten. Een Dorpsgezondheidsraad (DGR), bestaande uit 15-20 personen, die ook activistas worden genoemd, hielp hierbij. Deze vrijwilligers hebben een cursus gevolgd over onderwerpen als ondervoeding, diarree, hygiëne, malaria, seksueel overdraagbare ziekten, hiv/aids en gezinsplanning. Deze problemen zijn de oorzaak van de hoge sterfte- en ziektecijfers en zijn relatief eenvoudig te voorkomen. Het is de taak van de activistas om deze kennis te delen met hun gemeenschap.

 • Een programma voor educatie, landbouw en watermanagement opzetten

Nadat we ons meerdere jaren hebben gefocust op gezondheidszorg, is het programma nu uitgebreid met educatie, landbouw en watermanagement. Er zijn drie scholen gebouwd en de huisvesting van de onderwijskrachten is verbeterd. In totaal zijn er vijf klaslokalen voor leerlingen in het basisonderwijs en twee voor de kleuters. De twee moestuinen worden onderhouden door lokale mensen. Voor de kinderen op de scholen is er schoon water. Het systeem zal worden uitgebreid zodat er voor iedereen schoon water beschikbaar zal zijn.

 • Samenwerken met andere NGO’s

Het doel is om meer samen te werken met NGO’s (niet-gouvernementele organisaties) die in het gebied actief zijn om de problemen in Nanatha aan te pakken en te voorzien in de behoefte van de inwoners aan structurele hulp.

Ons streven is om verschillende NGO’s en publieke campagnes over gezondheid een goede basis te verschaffen en om programma’s te implementeren die zijn gericht op het voorkomen van ziekten en het promoten van gezond schoon water en een grotere kennis van landbouw in het algemeen.

 

De achtergrond van Anan Clinica

De mensen van Nanatha hadden Anan (Assoção dos Naturais e Amigos de Nanatha) al opgericht vanuit de gedachte dat ze niet in staat waren om het hoofd te bieden aan de grote problemen die speelden – armoede en ziekte. Ze bundelden dan ook hun krachten. Ze werden (financieel) ondersteund en geholpen door Divers Eco-operation (DEO). DEO is een project voor ecologisch en maatschappelijk verantwoord toerisme dat zich inzet voor armoedebestrijding en algemene ontwikkeling van de lokale gemeenschap van Nanatha. DEO is verbonden aan de nabijgelegen Nuarro lodge. Meer over de Nuarro lodge lees je op www.nuarro.com.

Dankzij de lodge en het memorandum van overeenstemming, de overeenkomst tussen de lodge en de gemeenschap, is de voortgang van dit project gewaarborgd. In dit memorandum zijn de rechten en plichten van beide partijen vastgelegd.  Nuarro sponsort de gemeenschap met een vast bedrag per maand, zodat er een zekere cashflow voor de projecten van de gemeenschap wordt gegenereerd.

DEO heeft in samenwerking met de Stichting Anan Clinica een reeks programma’s opgezet om de gemeenschap bij de belangrijkste problemen te helpen:

 • Gemeenschapscentrum

De bouw van een gemeenschapscentrum met twee schoolgebouwen en het gebouw van Anan Clinica.

 • Onderwijs

De Nuarro Lodge heeft twee schoolgebouwen in Nanatha gebouwd.

 • Waterproject

Er is schoon water beschikbaar voor de schoolkinderen

 • Landbouw

Er zijn moestuinen aangelegd zodat er voor de gemeenschap een gevarieerder aanbod van voedsel is.

 • Een markt

Er is een markt gebouwd om de economische activiteit in het dorp te stimuleren. Dankzij de markt wordt de omloopsnelheid van het geld dat in de gemeenschap wordt gestoken, versneld aangezien er 150 personen uit het dorp werken.

De Stichting Anan Clinica werd opgericht in juli 2009 in verband met de gebrekkige gezondheidszorg in het dorp. Dankzij de geïntegreerde aanpak met DEO konden de verschillende problemen in Nanatha als gevolg van armoede worden aangepakt. Sinds 2014 richt de Stichting Anan Clinica zich niet alleen op gezondheid, maar ook op thema’s als geld en duurzaamheid.

 

Dit is een goede stage voor je als je interesse hebt in:
 • Landbouw- en watermanagement
 • Om te wonen en werken op het platteland van Mozambique
 • Minimaal 8 weken naar Afrika te vertrekken

 

Je zal worden betrokken bij:
 • Research
 • Het geven van workshops
 • Administratie. Je biedt ad-hoc support aan het lokale team, dit houdt ook in dat je je bezighoudt met een stukje administratie, email verwerking en het beantwoorden van de telefoon
 • Stage support. Stages zijn een constante leer ervaring. Je wordt dan ook gevraagd je bevinden in een handboek te schrijven met tips voor toekomstige stagiaires

 

Vereiste voor deze stage
 • Minimaal 18 jaar
 • Ervaring en/of kennis op het gebied van landbouw- en/of watermanagement
 • Minimaal 2 maanden beschikbaar
 • Enthousiast en open-minded
 • Engels sprekend, en misschien een beetje Portugees
 • Je kunnen aanpassen aan de Afrikaanse manier van leven

 

Wij bieden: 

 • Professionele begeleiding
 • Volpension in de vrijwilligers kamers van Nuarro Lodge www.nuarro.com
 • Gratis gebruik kunnen maken van de niet gemotoriseerde activiteiten van Nuarro Lodge
 • Mogelijkheid om te duiken of het halen van een Padi (op eigen kosten)
 • Een onvergetelijke ervaring

 

Locatie

De Nuarro Lodge ligt aan het ongerepte strand van ‘Nanatha Bay’ in het noorden van Mozambique. De baai eindigt op een prachtig punt bij een rots genaamd ‘Nuarro’. Gezien de lodge is gebouwd door mensen uit de directe omgeving en met lokale materialen, is er besloten om ook een lokale naam aan de lodge te geven; Nuarro. De traditionele bouwstijl zorgt ervoor dat de lodge mooi samensmelt met de omringende natuur. Nanantha is een klein dorp bestaande uit ongeveer 200 gezinnen, woonachtig in hutten van klei met rieten daken.

 

Weer

 

Mozambique ligt in het zuidoosten van Afrika. Het klimaat is tropisch in het bergachtige noorden en subtropisch in het vlakke zuiden. Het regenseizoen valt in de zomer en die loopt in Mozambique van november tot maart. Beter is het om in de periode mei tot oktober naar het land af te reizen. Het is dan droog en met maximumtemperaturen tussen de 25 en 30°C goed uit te houden. Een andere reden om de zomer te mijden zijn de cyclonen, die van november tot en met februari met enige regelmaat over het land trekken. Meer informatie vind je op www.weeronline.nl

 

 

Eisen 

De minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar. Een VOG is voor elke stage verplicht. Je kan goed werken in een team, bent flexibel en enthousiast. Ook ben je zelfstandig , geduldig en positief. Je heb ervaring op het gebied van landbouw- of watermanagement of een opleiding op dit gebied. Ook vrijwilligers met en financiele achtergrond op opleiding zijn van harte welkom.

 

Flexibiliteit

De werkzaamheden genoemd in deze omschrijving zijn altijd onder voorbehoud. Werktijden en activiteiten kunnen per dag en per periode verschillen. Wees dus flexibel.

 

lijntje lang

Landeninformatie

 

Mozambique

Mozambique ligt in zuidoost-Afrika en heeft een bevolking van meer dan 25 miljoen inwoners. Het land grenst aan Malawi, Zuid-Afrika, Swaziland, Tanzania, Zambia en Zimbabwe. De hoofdstad van Mozambique is Maputo, vroeger heette de stad Lourenco Marques. Het klimaat is tropisch tot subtropisch. De totale oppervlakte van Mozambique is 801.590 vierkante kilometer. Mozambique ’s kustlijn is 2,470 km lang en is de thuisbasis van enkele van de mooiste stranden in Afrika.

Meer dan 65% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. De gemiddelde levensverwachting van de bevolking van Mozambique is 41 jaar.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Mozambique

 

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je van de community werker. Hij of zij bevindt zich op de lodge en gaat mee naar het dorp en is er voor de algemene begeleiding. En natuurlijk ontvang je van TravelUnique alle benodigde informatie over je project voor vertrek. V

 

Accommodatie

Stagiaires zullen worden ondergebracht in de vrijwilligersaccommodatie van de Nuarro Lodge. Je deelt hier een kamer met stagiares en vrijwilligers van dezelfde sekse.

 

Maaltijden

Gedurende je verblijf in de Nuarro Lodge ontvang je volpension.

 

Hoe er te komen?

Je kunt een vlucht boeken naar Nampula of naar Nacala. Hier word je opgehaald door iemand van de tranfer Company. Deze kosten dien je zelf te betalen.
Voor reisadvies kun je natuurlijk altijd contact met TravelUnique opnemen.

 

Visum

Nederlanders en Belgen dienen in het bezit te zijn van een visum om Mozambique te kunnen bezoeken. Het is mogelijk om bij binnenkomst in Mozambique een visum te kopen voor USD 50 per persoon, maar dit kan lang duren. Er wordt aangeraden voor je vertrek een visum te regelen. en u dus ook aan om al voor vertrek uw visum te regelen. Voor het aanvragen van een visum, kan je contact opnemen met de ambassade van Mozambique in Brussel (Tel: +32(0)2 736 25 64 of +32(0)2 736 00 96). Kijk op de website van de Ambassade van Mozambique voor meer informatie en om het aanvraagformulier te downloaden (klik hier om direct naar de website te gaan). Ook kan je de aanvraag uitbesteden aan de Visumdienst.

 

Geld

De munteenheid van Mozambique is de Metical, in meervoud Meticais en afgekort Mtc. In 2006 zijn van deze munt drie nullen afgehaald (duizend meticais werd dus één metical).

Het grootste deel van de betalingen in Mozambique geschiedt nog altijd met cash. Zuid-Afrikaanse Rands, Euro’s en Dollars kun je er gemakkelijk wisselen en het is raadzaam om daar een voorraadje van mee te nemen.

Je kunt in de grote steden van Mozambique gewoon pinnen. Maar reken op het platteland niet al te vaak op een pinautomaat. Voor actuele koersinformatie klik hier.

 

watermanagement en landbouw stage Mozambique lijntje lang

 

Prijzen 

 

De prijzen voor de Medische stage in Mozambique bedragen

 

8 weken: € 800

12 weken: € 1200

Om deel te nemen aan deze stage dien je tevens € 250 registratiekosten te betalen per persoon.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag
 • Begeleiding van community werker

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Persoonlijke items
 • Limonade en sterke drank
 • Email/internet en telefoonkosten (kosten Wifi)
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Was service
 • Transportkosten

 

lijntje lang

Startdata en aankomsttijden

 

In 2020 zijn de startdata:

Er zijn geen vaste startdata bij dit project. Wil je deelnemen aan het project en je vul je het boekingsformulier in, kies dan voor de 1e van de maand dat je zou willen starten. Wij nemen dan contact met je op om de juiste start- en einddatum met je te bespreken. Je dient minimaal 2 maanden beschikbaar te zijn!

Belangrijk om te melden is dat dit project gesloten is van half januari tot half maart.

Houd er rekening mee dat op een Public Holiday het programma er anders uit kan zien. Vaak is dit een vrije dag.

 

lijntje lang

 

Downloads

 

Klik hier voor de Facebook pagina van het project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

 

Lees voor het boeken van deze stage onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Bij het boeken van een stage ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze stage informatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Stages veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van deze informatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner in Mozambique.

 

24
jun

Medische stage, Mozambique

Stage: Medische stage, Anan Clininca, Nanatha,  Mozambique

Deelname mogelijk: 4 tot 8 weken, gesloten tussen half januari en half maart

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TUS23

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

De stage

 

De medische stage kort samengevat
 • Plaats: Nanatha, Nampula Province, Mozambique
 • Accommodatie: gedeelde accommodatie in vrijwilligerslodge
 • Type stage:  Medische stage
 • Duur: 8 tot 16 weken
 • Leeftijd: minimaal 21 jaar
 • Voertaal: Engels / Portugees
 • Kenmerk: stageplaats bij een Nederlandse stichting in Mozambique

 

Meer informatie over de medische stage in Mozambique bij de Anan Clinica

Als je op zoek bent naar een medische stage, dan is Mozambique een bijzondere bestemming!

Anan Clinica is een Nederlandse stichting die werken in Nanatha, in de provincie Nampula. Ze richten zich op gezondheidszorg gerelateerde onderwerpen en het creëren van een beter leefmilieu voor de mensen van het dorp.

Anan Clinica richtte zich in het begin alleen op het vergroten van lokale kennis over gezondheid en hieraan gerelateerde onderwerpen (bijvoorbeeld hygiëne, ondervoeding, seksualiteit en voortplanting) en het aanbod van basisgezondheidszorg in de lokale gemeenschappen in Mozambique.

Ervaring heeft geleerd dat goede gezondheid samengaat met vele andere aspecten binnen een gemeenschap. Vandaar dat Anan Clinica de activiteiten heeft uitgebreid naar educatie, landbouw en watermanagement.

Momenteel is er een lagere school, een kleuterschool, een eerste groentetuin en een eerste water project gerealiseerd in het dorp Nanatha.

De kleinschalige projecten zijn tot stand gekomen door lokale en buitenlandse vrijwilligers en diverse donateurs.

Het zijn de eerste goede stappen richting een beter welzijn van de bevolking. Echter de weg is nog lang, en ze kunnen  alle hulp gebruiken. Belangrijk om te weten is dat de stage zich vooral richt op voorlichting.

 

Stage in Afrika, Anan Clinica

Sinds 2009 heeft Anan Clinica al veel bereikt door de vele succesvolle projecten. Natuurlijk kan het altijd nog beter en is het belangrijk dat de kennis regelmatig wordt herhaald. Daarom zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers die de lokale mensen van Nanatha iets bij kunnen brengen gerelateerd aan gezondheid, water, landbouw of financiën.

Als stagiaire krijg je te maken met diverse uiteenlopende ziektebeelden. En het is een fantastische kans om het publieke gezondheidszorg systeem in een Afrikaans land mee te maken.

Deze stage biedt je:

 • een basis gezondheidszorg stage in een Zuid Afrikaans land
 • Projecten op het gebied van malaria, HIV/AIDS, typhys, cholera en familie planning
 • De kans om kennis over te dragen aan de lokale gemeenschap
 • De mogelijkheid om onderzoek te doen

 

Het werk
 • Een educatief programma rond gezondheid opzetten

De eerste doelstelling was het opzetten van een educatief programma voor de gemeenschap van Nanatha rond het thema gezondheid om de kennis over gezondheid, hygiëne en veelvoorkomende ziekten te vergroten. Een Dorpsgezondheidsraad (DGR), bestaande uit 15-20 personen, die ook activistas worden genoemd, hielp hierbij. Deze vrijwilligers hebben een cursus gevolgd over onderwerpen als ondervoeding, diarree, hygiëne, malaria, seksueel overdraagbare ziekten, hiv/aids en gezinsplanning. Deze problemen zijn de oorzaak van de hoge sterfte- en ziektecijfers en zijn relatief eenvoudig te voorkomen. Het is de taak van de activistas om deze kennis te delen met hun gemeenschap.

 • Een programma voor educatie, landbouw en watermanagement opzetten

Nadat we ons meerdere jaren hebben gefocust op gezondheidszorg, is het programma nu uitgebreid met educatie, landbouw en watermanagement. Er zijn drie scholen gebouwd en de huisvesting van de onderwijskrachten is verbeterd. In totaal zijn er vijf klaslokalen voor leerlingen in het basisonderwijs en twee voor de kleuters. De twee moestuinen worden onderhouden door lokale mensen. Voor de kinderen op de scholen is er schoon water. Het systeem zal worden uitgebreid zodat er voor iedereen schoon water beschikbaar zal zijn.

 • Samenwerken met andere NGO’s

Het doel is om meer samen te werken met NGO’s (niet-gouvernementele organisaties) die in het gebied actief zijn om de problemen in Nanatha aan te pakken en te voorzien in de behoefte van de inwoners aan structurele hulp.

Ons streven is om verschillende NGO’s en publieke campagnes over gezondheid een goede basis te verschaffen en om programma’s te implementeren die zijn gericht op het voorkomen van ziekten en het promoten van gezond schoon water en een grotere kennis van landbouw in het algemeen.

 

De achtergrond van Anan Clinica

De mensen van Nanatha hadden Anan (Assoção dos Naturais e Amigos de Nanatha) al opgericht vanuit de gedachte dat ze niet in staat waren om het hoofd te bieden aan de grote problemen die speelden – armoede en ziekte. Ze bundelden dan ook hun krachten. Ze werden (financieel) ondersteund en geholpen door Divers Eco-operation (DEO). DEO is een project voor ecologisch en maatschappelijk verantwoord toerisme dat zich inzet voor armoedebestrijding en algemene ontwikkeling van de lokale gemeenschap van Nanatha. DEO is verbonden aan de nabijgelegen Nuarro lodge. Meer over de Nuarro lodge lees je op www.nuarro.com.

Dankzij de lodge en het memorandum van overeenstemming, de overeenkomst tussen de lodge en de gemeenschap, is de voortgang van dit project gewaarborgd. In dit memorandum zijn de rechten en plichten van beide partijen vastgelegd.  Nuarro sponsort de gemeenschap met een vast bedrag per maand, zodat er een zekere cashflow voor de projecten van de gemeenschap wordt gegenereerd.

DEO heeft in samenwerking met de Stichting Anan Clinica een reeks programma’s opgezet om de gemeenschap bij de belangrijkste problemen te helpen:

 • Gemeenschapscentrum

De bouw van een gemeenschapscentrum met twee schoolgebouwen en het gebouw van Anan Clinica.

 • Onderwijs

De Nuarro Lodge heeft twee schoolgebouwen in Nanatha gebouwd.

 • Waterproject

Er is schoon water beschikbaar voor de schoolkinderen

 • Landbouw

Er zijn moestuinen aangelegd zodat er voor de gemeenschap een gevarieerder aanbod van voedsel is.

 • Een markt

Er is een markt gebouwd om de economische activiteit in het dorp te stimuleren. Dankzij de markt wordt de omloopsnelheid van het geld dat in de gemeenschap wordt gestoken, versneld aangezien er 150 personen uit het dorp werken.

De Stichting Anan Clinica werd opgericht in juli 2009 in verband met de gebrekkige gezondheidszorg in het dorp. Dankzij de geïntegreerde aanpak met DEO konden de verschillende problemen in Nanatha als gevolg van armoede worden aangepakt. Sinds 2014 richt de Stichting Anan Clinica zich niet alleen op gezondheid, maar ook op thema’s als geld en duurzaamheid.

 

Dit is een goede stage voor je als je interesse hebt in:
 • Meer te weten te komen over het Publieke Gezondheidszorg systeem in een Afrikaans land
 • Het verbeteren van de gezondheidszorg dat effect heeft op kinderen,  jongvolwassenen en volwassenen
 • Een goede begeleiding
 • Om te wonen en werken op het platteland van Mozambique
 • Minimaal 8 weken naar Afrika te vertrekken

 

Je zal worden betrokken bij:
 • Research. Je doet onderzoek om zo de taken van de artsen en verpleegkundigen te ontlasten
 • Het geven van workshops
 • Administratie. Je biedt ad-hoc support aan het lokale team, dit houdt ook in dat je je bezighoudt met een stukje administratie, email verwerking en het beantwoorden van de telefoon
 • Stage support. Stages zijn een constante leer ervaring. Je wordt dan ook gevraagd je bevinden in een handboek te schrijven met tips voor toekomstige stagiaires

 

Vereiste voor deze stage
 • Minimaal 21 jaar, aan het eind van je bachelor of begin master (tussenjaar mag ook)
 • Minimaal 2 maanden beschikbaar
 • Enthousiast en open-minded
 • Engels sprekend, en misschien een beetje Portugees
 • Je kunnen aanpassen aan de Afrikaanse manier van leven

 

Wij bieden: 

 • Professionele begeleiding
 • Vol pension in de vrijwilligers kamers van Nuarro Lodge www.nuarro.com
 • Gratis gebruik kunnen maken van de niet gemotoriseerde activiteiten van Nuarro Lodge
 • Mogelijkheid om te duiken of het halen van een Padi (op eigen kosten)
 • Een onvergetelijke ervaring

 

Locatie

De Nuarro Lodge ligt aan het ongerepte strand van ‘Nanatha Bay’ in het noorden van Mozambique. De baai eindigt op een prachtig punt bij een rots genaamd ‘Nuarro’. Gezien de lodge is gebouwd door mensen uit de directe omgeving en met lokale materialen, is er besloten om ook een lokale naam aan de lodge te geven; Nuarro. De traditionele bouwstijl zorgt ervoor dat de lodge mooi samensmelt met de omringende natuur. Nanantha is een klein dorp bestaande uit ongeveer 200 gezinnen, woonachtig in hutten van klei met rieten daken.

 

Weer

 

Mozambique ligt in het zuidoosten van Afrika. Het klimaat is tropisch in het bergachtige noorden en subtropisch in het vlakke zuiden. Het regenseizoen valt in de zomer en die loopt in Mozambique van november tot maart. Beter is het om in de periode mei tot oktober naar het land af te reizen. Het is dan droog en met maximumtemperaturen tussen de 25 en 30°C goed uit te houden. Een andere reden om de zomer te mijden zijn de cyclonen, die van november tot en met februari met enige regelmaat over het land trekken. Meer informatie vind je op www.weeronline.nl

 

 

Eisen 

De minimum leeftijd voor deelname is 21 jaar. Een VOG is voor elke stage verplicht. Je kan goed werken in een team, bent flexibel en enthousiast. Ook ben je zelfstandig , geduldig en positief. Je heb een afgerond studie geneeskunde of bent bezig aan het eind van je Bachelor / start Master.

 

Flexibiliteit

De werkzaamheden genoemd in deze omschrijving zijn altijd onder voorbehoud. Werktijden en activiteiten kunnen per dag en per periode verschillen. Wees dus flexibel.

 

lijntje lang

Landeninformatie

 

Mozambique

Mozambique ligt in zuidoost-Afrika en heeft een bevolking van meer dan 25 miljoen inwoners. Mozambique grenst aan Malawi, Zuid-Afrika, Swaziland, Tanzania, Zambia en Zimbabwe. De hoofdstad van Mozambique is Maputo, vroeger heette de stad Lourenco Marques. Het klimaat is tropisch tot subtropisch. De totale oppervlakte van Mozambique is 801.590 vierkante kilometer. Mozambique ’s kustlijn is 2,470 km lang en is de thuisbasis van enkele van de mooiste stranden in Afrika.

Meer dan 65% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. De gemiddelde levensverwachting van de bevolking van Mozambique is 41 jaar.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Mozambique

 

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning en advies ontvang je van de community werker. Hij of zij bevindt zich op de lodge en gaat mee naar het dorp en is er voor de algmene begeleiding. En natuurlijk ontvang je van TravelUnique alle benodigde informatie over je project voor vertrek.

 

Accommodatie

Stagiaires zullen worden ondergebracht in de vrijwilligersaccommodatie van de Nuarro Lodge. Je deelt hier een kamer met stagiares en vrijwilligers van dezelfde sekse.

 

Maaltijden

Gedurende je verblijf in de Nuarro Lodge ontvang je volpension.

 

Hoe er te komen?

Je kunt een vlucht boeken naar Nampula of naar Nacala. Hier word je opgehaald door iemand van de tranfer Company. Deze kosten dien je zelf te betalen.
Voor reisadvies kun je natuurlijk altijd contact met TravelUnique opnemen.

 

Visum

Nederlanders en Belgen dienen in het bezit te zijn van een visum om Mozambique te kunnen bezoeken. Het is mogelijk om bij binnenkomst in Mozambique een visum te kopen voor USD 50 per persoon, maar dit kan lang duren. Er wordt aangeraden voor je vertrek een visum te regelen. en u dus ook aan om al voor vertrek uw visum te regelen. Voor het aanvragen van een visum, kan je contact opnemen met de ambassade van Mozambique in Brussel (Tel: +32(0)2 736 25 64 of +32(0)2 736 00 96). Kijk op de website van de Ambassade van Mozambique voor meer informatie en om het aanvraagformulier te downloaden (klik hier om direct naar de website te gaan). Ook kan je de aanvraag uitbesteden aan de Visumdienst.

 

Geld

De munteenheid van Mozambique is de Metical, in meervoud Meticais en afgekort Mtc. In 2006 zijn van deze munt drie nullen afgehaald (duizend meticais werd dus één metical).

Het grootste deel van de betalingen in Mozambique geschiedt nog altijd met cash. Zuid-Afrikaanse Rands, Euro’s en Dollars kun je er gemakkelijk wisselen en het is raadzaam om daar een voorraadje van mee te nemen.

Je kunt in de grote steden van Mozambique gewoon pinnen. Maar reken op het platteland niet al te vaak op een pinautomaat. Voor actuele koersinformatie klik hier.

 

lijntje lang

Prijzen 

 

De prijzen voor de Medische stage in Mozambique bedragen

 

8 weken: € 800

12 weken: € 1200

Om deel te nemen aan deze stage dien je tevens € 250 registratiekosten te betalen per persoon.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag
 • Begeleiding van community werker

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Persoonlijke items
 • Limonade en sterke drank
 • Email/internet en telefoonkosten (kosten Wifi)
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Was service
 • Transportkosten

 

lijntje lang

Startdata en aankomsttijden

 

In 2019 zijn de startdata:

Er zijn geen vaste startdata bij dit project. Wil je deelnemen aan het project en je vul je het boekingsformulier in, kies dan voor de 1e van de maand dat je zou willen starten. Wij nemen dan contact met je op om de juiste start- en einddatum met je te bespreken. Je dient minimaal 2 maanden beschikbaar te zijn!

Belangrijk om te melden is dat dit project gesloten is van half januari tot half maart.

Houd er rekening mee dat op een Public Holiday het programma er anders uit kan zien. Vaak is dit een vrije dag.

 

lijntje lang

Downloads

 

Klik hier voor de Facebook pagina van het project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

 

Lees voor het boeken van deze stage onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Bij het boeken van een stage ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

 

 

 Anan clinica Mozambique

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze stage informatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Stages veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van deze informatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner in Mozambique.

 

5
feb

Marine project, Mozambique

Project: Walvishaaien project, Tofo, Mozambique

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 8 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

 

Projectcode: TU37/AOAMOZlogo AOA

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Tofo (provincie Inhambane), Mozambique
 • Accommodatie: Albatroz Lodge
 • Type project: marine project
 • Duur: 2 – 8 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project aan de prachtige kust van Mozambique inclusief- of exclusief duikcursus

 

Algemene informatie marine onderzoek- en walvishaaien conservation project, Tofo, Mozambique

In het Engels heet dit project ‘Marine Research and Whale Shark Conservation Project’. Dit marine project houdt in dat je meehelpt bij het onderzoek naar walvishaaien, dat je status van het koraal onderzoekt, dat je onderzoek doet naar bultrug walvissen en manta rays en natuurlijk ontdek je hoe prachtig Mozambique is als duikbestemming.

Bij dit marine project draait het om onderzoek en het verzamelen van data. Dit is onderzoek naar het koraal, naar walvishaaien, walvissen (humpback whales) en naar ander elementen in de zee. Het onderzoek wordt weer gebruikt om bewustzijn te creëren over de status van het zeeleven en om aanbevelingen te doen hoe beter het onderwaterleven te beschermen. Dit project is een project van All Out Africa samen met Peri-Peri divers, Zavora Marine Lab, Ponta Dolphin Encouters en Ecocean Global Whale Shark Database.

 

Sustainable Development Goals

 

 

Walvishaaien

Walvishaaien zijn de grootste vissen in de oceaan. Het zijn haaien, die niet gevaarlijk zijn voor mensen omdat ze zich voeden met plankton. Walvishaaien zijn een bedreigde diersoort en zijn vrij makkelijk te zien (doordat ze zo groot zijn, tot wel 20 meter lang).

Walvishaaien zeggen een hoop over de productiviteit in de oceaan. Er is weinig bekend over de dynamiek binnen de populatie en wat de gevaren zijn voor deze dieren. Wel wordt door toename van het aantal boot- en vis activiteiten hun migratie beïnvloedt.

Ook het koraal heeft te lijden onder het toerisme en menselijke handelingen. Eén van de onderdelen van dit marine project is het koraal in Tofo aan een onderzoek te onderwerpen, dit gebeurt door middel van een internationaal programma om het koraal te inspecteren. Dit houdt in dat er gedoken wordt, er foto’s onderwater worden gemaakt en de verschillende vissen in kaart worden gebracht.

 

Je rol als marine vrijwilligerbutton youtube

Als marine vrijwilliger help je mee bij het onderzoek onder leiding van een ervaren coördinator en wetenschapper. Je zal data verzamelen bij wandelingen over het strand, zwemtochten, duiken en boottochten. Als marine vrijwilliger wordt je niet alleen betrokken bij het verzamelen van data maar ook bij fondsenwerving. Je kan een prachtige ervaring verwachten op het gebied van duiken, snorkelen en het strandleven.

Als marine vrijwilliger help je mee het aantal walvishaaien in kaart te brengen, het gedrag van deze dieren te onderzoeken en het maken van onderwater foto’s. Daarnaast breng je de stand van het koraal in kaart.

 

ID foto’s 

Vooraf zal je worden geleerd hoe je ID foto’s kan maken van manta rays en andere dieren. Op bepaalde momenten in het jaar zal je ook meedoen aan het onderzoek naar humpback whales en schildpadden. Een andere activiteit is het meehelpen het strand schoon te houden. Ook is het mogelijk dat je meewerkt bij een zwemschool en je meehelpt het belang van natuurbehoud over te brengen op de lokale bevolking.

 

 Het marine en walvishaaien project 

Het walvishaaien gedeelte van dit project houdt in dat je samen met een ervaren wetenschapper de boot opgaat voor een oceaan safari om te zwemmen met deze prachtige dieren in de open oceaan. Hier kan je onderwater foto’s maken om de dieren te identificeren en schrijf je overige relevante data op. Data kunnen zijn:

 • GPS locatie, de toestand van het oppervlakte- en zeewater
 • De grootte, sexe, gedrag en uiterlijke kenmerken van de walvishaai
 • Een  ID foto

Om aan deze activiteiten deel te nemen ben je een goede zwemmer en heb je bij voorkeur ervaring met snorkelen. Daarnaast heb je geen angst om te duiken.

 

Data verzamelen 

Het monitoren van het koraal vindt plaats onder leiding van de project coördinator en de wetenschapper aan boord. Hierbij wordt onderwater data verzameld. Dit houdt in:

 • Het noteren van de aanwezige visstand
 • Het maken van ID foto’s van mantras, schildpadden en leopard sharks
 • Het in kaart brengen van de koraalgroepen

Om hier aan deel te nemen kan je duiken of ben je bereid een duikcursus te volgen.

Er word je een vierdaagse, internationaal erkende, duikopleiding aangeboden. Deze PADI cursus maakt deel uit van het project en traint je om mee te doen aan het duiken naar koraal. Mocht je al een opleiding hebben gevolgd dan is er de mogelijkheid om een gevorderde cursus te volgen of een aantal duiken te maken.

In de maanden juni – oktober kun je de humback whales zien bij de seizoensmigratie langs de kust. Vanaf de duinen en vanaf de boot worden de dieren geobserveerd.

Er is ook nog een schildpadden project. In de periode november – februari zie je de schilpadnesten op het strand. Dit zijn de zogenaamde leatherback- en hawksbill turtles. Het aantal nesten is de laatse jaren enorm gedaald, dit door stropers. De laatste 8 jaren zijn er bijna geen nesten meer gevonden. Je zal worden ingezet bij patrouille over het stand, het vinden van nesten, het registeren van gevonden schalen, etc.

Alle data worden ingevoerd in de computer database.

Er is een zwemschool waar scholen en een weeshuis gebruik van maken. De school wordt gerunt door een gekwalificeerde zweminstructeur. Mocht je het leuk vinden dan kan je hierbij helpen.

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…

Iedere dag is weer anders bij het project en afhankelijk van de behoeften van dat moment. Maar een doorsnee dag zou er zo uit kunnen zien:

07.30 uur: opstaan en ontbijten

08.30 uur: data entry op de computer, gegevens van de vorige dag worden ingevoerd.

10.00 uur: wandeling naar het duikcentrum, bereid je voor op een oceaan safari. Om walvishaaien te vinden, snorkel en neem foto’s

13.00 uur: lunchtijd

14.00 uur: je kan je bezigheden met het in elkaar zetten van lesmaterialen voor scholen, het verzamelen van data vanaf de duinen, de stranden schoonmaken, etc.

15.30 uur: einde werkdag en vertrek naar het vrijwilligershuis

18.00 uur: avondeten in het vrijwilligershuis

 

Extra informatie
 • Vrijwilligers zullen deelnemen in 8 oceaan safari’s en 4 research duiken, naast de PADI cursus, bij een 4-wekelijks programma
 • Je bent een geoefende zwemmer, dit is belangrijk!
 • Als je 2 weken wenst deel te nemen dan dien je al een duikcertificaat te hebben
 • Vrijwilligers met een medische geschiedenis of ouder dan 45 jaar dienen een medische verklaring te overleggen
 • Vrijwilligers die malaria tabletten slikken mogen niet duiken
 • Je dient je duikpas te overleggen als je een ervaren duiker bent
 • Je dient voor je eerste duik een Scuba Review in te vullen, de kosten die hieraan verbonden zijn dien je in Tofo te voldoen
 • Een open water certificaat gaat tot 18 meter. Wil je tot 30 meter duiken, dan zijn hier extra kosten aan verbonden
 • Vraag naar de lijst met vissen die je kan zien tijdens de duiken

 

Flexibiliteit

Houd er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart. Ook kan je de ene dag 8 uur werken en de volgende dag slechts 4 uur, wees dus flexibel. Ook belangrijk om te weten is dat Portugees en Engels de officiële talen zijn in Mozambique. Dit betekent dat niet iedereen goed Engels spreekt, hier krijg je mee te maken bij je project.

 

Locatie

Het vrijwilligershuis staat in Tofo. Tofo is een vissersdorp dat ligt aan de oostkust van het schiereiland Inhambane tussen de Indische Oceaan en een klein binnenlands moeras gebied. Hier vind je kristalheldere water met witte zandstranden; ideaal voor toeristen, backpackers, mensen die van duiken houden en voor vrijwilligers. Het plaatsje is nog steeds niet echt ontdekt door de vele toeristen en hier vind je nog ongerepte stranden, die zeker niet overvol zijn.

Beach
Tofo Beach telt verschillende bars, restaurants en hotels. Het trekt vooral duikliefhebbers. De unieke bedding met z’n fantastische en wonderschone flora en fauna trekt duikers vanuit de hele wereld. Hier vind je walvishaaien en manta’s. Deze prachtige plaats is nog steeds een onontdekte bestemming en is genoemd als één van de top duikbestemmingen ter wereld.

Gebouwen in het dorp verraden de Portugese invloeden uit de koloniale periode tussen 1920 en 1970. Lokale vissers hebben Tofo Bay altijd gebruikt als haven voor hun vissersboten. De dagelijkse visvangst wordt nog steeds direct op het strand of op de markt in Tofo verkocht.

Inhambane-stad (hier vind je de luchthaven), ligt 17 kilometer van Tofo Beach. Het dorp kan bereikt worden via een weg die loopt van de ene kant van het schiereiland naar de andere kant. De weg loopt langs eindeloze palmboomplantages die zijn geïntroduceerd tijdens de koloniale periode.

 

Weer

Mozambique ligt in het zuidoosten van Afrika. Het klimaat is tropisch in het bergachtige noorden en subtropisch in het vlakke zuiden. Het regenseizoen valt in de zomer en die loopt in Mozambique van november tot maart. Beter is het om in de periode mei tot oktober naar het land af te reizen. Het is dan droog en met maximumtemperaturen tussen de 25 en 30°C goed uit te houden. Een andere reden om de zomer te mijden zijn de cyclonen, die van november tot en met februari met enige regelmaat over het land trekken.

 

Public Holidays 2022

Tijdens een Public Holiday ben je vrij. In Mozambique zijn er op de volgende data een Public Holiday in 2022: 1 januari, 3 februari, 7 april, 1 mei, 2 mei, 25 juni, 7 september, 25 september, 26 september, 4 oktober, 25 & 26 december 2022.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor deelname aan dit marine project is 18 jaar. Je dient goed Engels te spreken. Graag ontvangen we voor vertrek een Engelstalig CV. Je dient een goede zwemmer te zijn bij dit project en bij voorkeur een duikopleiding hebben gevolgd. Heb je dit niet, dan krijg je een vierdaagse PADI cursus. Voor ieder project van TravelUnique is een Verklaring Omtrent Gedrag een vereist. Deze VOG mag bij aanvang van het project niet ouder zijn dan 6 maanden.

 

Overige informatie

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij bieden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

 

AOA Mozambique-1 marine project tofo

Walvishaaien project, Mozambique, ©AOA

lijntje lang

Landeninformatie

 

Mozambique

Mozambique ligt in zuidoost-Afrika en heeft een bevolking van meer dan 25.000.000. inwoners. Aangrenzende landen zijn Malawi, Zuid-Afrika, Swaziland, Tanzania, Zambia en Zimbabwe. De hoofdstad van Mozambique is Maputo, vroeger heette de stad Lourenco Marques. Het klimaat is tropisch tot subtropisch. De totale oppervlakte van Mozambique is 801.590 vierkante kilometer. Mozambique ’s kustlijn is 2,470 km lang en is de thuisbasis van enkele van de mooiste stranden in Afrika.

Meer dan 65% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. De gemiddelde levensverwachting van de bevolking van Mozambique is 41 jaar.

 

Tofo en Inhambane

Inhambane ligt 350 km noordelijk van Maputo en was vanaf 1534 een Portugese handelspost en is daarmee een van de oudste plaatsen in zuidelijk Afrika. Inhambane heeft een kathedraal die stamt uit 1700, koloniale architectuur, een lokale markt in Maxixe ( spreek uit als ma-sjiesj) en de dhows (vissersbootjes). Genoeg te zien en te doen. Vlakbij Inhambane liggen Tofo en Barra.

Een must voor duikers is uiteraard het spotten van walvishaaien en manta rays, die in dit deel van Mozambique bijna gegarandeerd gespot kunnen worden!

Wat kan je doen in Tofo en Inhambane:

 • Snorkelen en duiken, je ziet hier o.a. barracuda, walvishaaien (bijna gegarandeerd), luipaardhaai, tijgerhaai en zambesi haai, bulrugwalvis (september-november)
 • Paardrijden
 • Schildpadden bekijken
 • Een boottocht naar Pensi Bay
 • Surfen
 • Quad biken, paardrijden, kayakken op de lagune of op zee
 • Een bezoek aan de markt Maxixe

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Mozambique
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Inhambane

lijntje langPraktische informatie 

 

Oriëntatie

Na aankomst in Tofo is er voor de marine vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project en de omgeving. Je zal Tofo en Inhambane beter leren kennen. Hierna zal je gedurende vier dagen een ‘open water scuba diving course’ volgen. De weekenden zijn ter vrije besteding, je kan dan: paardrijden, kayaken, surfen, kite surfen, snorkelen of relaxen op het strand.

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaren coördinator. Hij of zij is 24 beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique.

 

Accommodatie

Je verblijft in een vrijwilligershuis in Tofo. Het huis ligt ongeveer 100 meter van het strand.  Het huis heeft 6 slaapkamers met vier losse bedden en een paar kamer met twee bedden. Je deelt je kamer met vrijwilligers van dezelfde sekse. Er nemen internationale vrijwilligers deel aan dit marine project, dit betekent dat de voertaal Engels is. Lakens en een kussen vind je bij aankomst.

Neem in de winter wel je slaapzak mee (mei – augustus). Er zijn gedeelde toiletten en douches. Er is een mogelijkheid je was te doen, dit gebeurd nog wel met de hand. Je kan een kamer moeten delen met een andere vrijwilliger. In een vrijwilligershuis slapen vrouwen bij vrouwen en mannen bij mannen. Mocht je als stel reizen neem dan contact met ons op. Er is een gemeenschappelijke keuken en een woonkamer.

 

Maaltijden

Je ontvangt drie maaltijden per dag. Het ontbijt bestaat meestal uit yoghurt met muesli en brood. De lunch bestaat uit brood en ’s avonds ontvang je een warme maaltijd. Er wordt voor je gekookt, maar men verwacht wel  dat je af en toe meehelpt bij het koken van de maaltijden (en bij het opruimen). Laat vooraf weten of je last van allergieën hebt of dat je speciale dieetwensen wensen hebt. Houd in gedachten dat maaltijden in Mozambique vrij “basic” zijn.

 

Geld

De munteenheid van Mozambique is de Metical, in meervoud Meticais en afgekort Mtc. In 2006 zijn van deze munt drie nullen afgehaald (duizend meticais werd dus één metical).

Het grootste deel van de betalingen in Mozambique geschiedt nog altijd met cash. Zuid-Afrikaanse Rands, Euro’s en Dollars kun je er gemakkelijk wisselen en het is raadzaam om daar een voorraadje van mee te nemen.

Je kunt in de grote steden van Mozambique gewoon pinnen. Maar reken op het platteland niet al te vaak op een pinautomaat. Voor actuele koersinformatie klik hier.

 

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar Johannesburg en vlieg vanuit Johannesburg door naar Inhambane in Mozambique. Wanneer je vliegt op Johannesburg, komt je bagage niet automatisch aan op je eindbestemming. Haal je koffer/tas op in Johannesburg en check opnieuw in voor je aansluitende vlucht. Hierdoor voorkom je dat je bagage niet aankomt.
Op het vliegveld word je opgewacht door je lokale projectcoördinator die je naar je accommodatie zal brengen.

 

Visum

Voor Mozambique heb je een visum nodig. Neem contact met ons op voor informatie.

 

lijntje lang

Prijzen 2022 & 2023

 

3 weken: € 2540 incl. cursus, € 2287 excl. cursus

4 weken: € 2910 incl. cursus, € 2657 excl. cursus

6 weken: € 3873 incl. cursus, € 3620 excl. cursus

8 weken: € 4451 incl. cursus, € 4196 excl. cursus

10 weken: € 5319 incl. cursus, € 5066 excl. cursus

12 weken: € 6157 incl. cursus, € 5934 excl. cursus

Gebruik je het boekingsformulier? Dan ontvang je van ons een offerte, de prijs is afhankelijk van het feit of je een gekwalificeerde duiker bent of niet. Ook kan je een offerte ontvangen voor 5, 7, 9 of 11 weken. Gekwalificeerde duikers kunnen minimaal 2 weken bij dit project verblijven. Voor niet-gekwalificeerde duikers geldt een minimale deelname van 3 weken.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Vliegveld transfer vanaf en naar Inhambane Airport
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag
 • Ondersteuning door een projectcoördinator
 • PADI Open Water cursus als je dit boekt

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vliegticket naar Inhambane, Mozambique
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Inentingen
 • Limonade en alcohol
 • Luchthaventransfer buiten de vaste aankomstdag om
 • Was
 • Visum
 • Excursies
 • Verklaring Omtrent Gedrag

 

lijntje lang

Startdata 2022 & 2023 en aankomsttijden

 

Dit project start de 1e maandag van de maand. Het project is gesloten in december.

Gekwalificeerde duikers kunnen minimaal 2 weken bij dit project verblijven. Voor niet-gekwalificeerde duikers geldt een minimale deelname van 3 weken.

 

Startdata 2022

3 januari, 7 februari, 7 maart, 4 april, 2 mei, 6 juni, 4 juli, 1 augustus, 5 september, 3 oktober en 7 november 2022.

In december is het project gesloten.

 

Startdata 2023

9 januari, 6 februari, 6 maart, 3 april, 1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 augustus, 4 september, 2 oktober en 6 november 2023.

In december is het project gesloten.

 

lijntje lang Downloads en links

 

Download hier de Engelstalige brochure over dit marine project

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit marine project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Vergelijkbare projecten
 • Haaien project, Gansbaai, Zuid-Afrika. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

azafady banner-3

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner All Out Africa (AOA).