0346 - 833 209

Seychellen Archieven | Travelunique
20
okt

Seychellen natuurbehoud project

Project: natuurbehoud project, North Island, Seychellen

Deelname mogelijk: 4 weken of 8 weken gedurende het hele jaar

Prijzen staan in de tekst vermeldWildlife act logo

 

Projectcode : TU79/WLAS


button boeken donkergrijs

 

 

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: North Island, Seychellen
 • Accommodatie: vrijwilligersaccommodatie
 • Project: natuurbehoud project
 • Duur: 4 of 8 weken
 • Leeftijd: 18 jaar – 60+
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project op het gebied van natuurbehoud op een paradijselijk eiland
Natuurbehoud project North Island, Seychellen

 

Vrijwilligers op de Seychellen worden onderdeel van een gemotiveerd natuurbehoud- en onderzoeksteam op een paradijselijk privé eiland. Als vrijwilliger werk en woon je op het exclusieve North Island op de Seychellen. De Seychellen worden gezien als één van de mooiste archipels in de wereld met prachtige witte stranden en een azuurblauwe oceaan.

North Island was een plantage tot in de jaren ’70. Na het ineenstorten van de kokosnoot industrie werd het verlaten. Veel ongewenste soorten flora en fauna bleven achter, zoals kokosnoten, koeien, ratten, varkens, wiet, katten en kerkuilen. Wilderness Safaris nam de  uitdaging aan om het eiland in z’n oude glorie te herstellen. Het werd een soort van ‘Ark van Noach’ , waarbij schildpadden en een aantal vogelsoorten geleidelijk weer opnieuw werden teruggebracht op het eiland, samen met een aantal inheemse bomen. Het is een prachtig onbedorven eiland!

 

Het project

Dit project heeft een focus op een drietal gebieden:

 • Het monitoren van bedreigde diersoorten
 • Marine natuurbehoud
 • Herstel van het ecosysteem

Het werk op North Island bevat verschillende aspecten van natuurbehoud, zowel op het land als op zee. Als vrijwilliger word je betrokken bij de activiteiten van het ‘Environmental Department’, dit is veldwerk en data verzamelen. Op dit moment ligt de nadruk op het monitoren van schildpadden. Bij dit project word je onderdeel van het team (Enviromental Officer, Conservation coördinator en Assistent Enviromental Officer). Onder begeleiding van deze drie ervaren mensen zal je veel leren over de flora en fauna op het eiland en over het eiland zelf.

Als vrijwilliger dien je een grote interesse te hebben in natuurbehoud op een tropisch eiland. Het is belangrijk dat je je ervan bewust bent dat het werken is onder hoge temperaturen (28 – 32 graden Celsius) en een hoge luchtvochtigheid. Er wordt veel gelopen, zo’n 5 kilometer per dag door diep zand en heuvelachtig terrein. Geduld en doorzettingsvermogen en zelfstandig kunnen werken is erg belangrijk bij dit project. Je werkt vaak 6 dagen per week tot 16.00 uur, waarbij je op zondag vrij bent.

 

Taken vrijwilligers
 • Het monitoren en markeren van de Green en Hawksbill zeeschildpadden, dit door dagelijke patrouilles op het strand, het tellen van de schalen in oude nesten, etc.
 • Het monitoren van de Aldabra Giant schildpad populatie. Dit gebeurt door middel van GPS signalen en het volgen van sporen over het eiland
 • Het monitoren van de baby Aldabra Giant schildpad
 • Het herstel van de vegetatie van North Island. Dit gebeurt door het verwijderen van kokosnoot zaden, het aanplanten van bomen, het verwijderen van onkruid op drie heuvels op het eiland, etc.
 • Het monitoren van de Seychelles Black Mud schildpad populatie om een schatting te maken van de grootte van de populatie
 • Het monitoren van de introductie van de Seychelles White-Eye populatie (vogels)
 • Het monitoren van de zeevogel populatie, vooral de Wedge-tailed Shearwater an de White-tailed Tropicbird
 • Het bijhouden van de migratie van de vogels en het aantal nesten op het eiland
 • Het bijhouden van de database met flora en fauna op North Island
 • Het monitoren van wijzigigen op de drie stranden door middel van fotografie
 • Snorkelen langs het koraal om zo een fotodatabase over het koraal op te zetten
 • Het monitoren van wijzigingen in het koraal

 

Hoogtepunten van het project
 • Houd je bezig met een drietal aspecten van natuurbeheer
 • Leef op een tropisch eiland
 • Leer alles van experts over de flora en fauna op een tropisch eiland
 • Bezoek de omliggende eilanden in je vrije tijd (zondag)
 • Ga zwemmen, kajakken, kite surfen en relaxen op het strand
 • Maak internationale vrienden!

 

Vrije tijd

Het toegewezen personeelsstrand op het Noordereiland biedt de perfecte gelegenheid om ’s middags na het werk te gaan zwemmen, snorkelen of van een zonsondergang te genieten. Het personeelsstrand is niet geschikt om te zwemmen en snorkelen tijdens de zuidelijke moessonperiode (mei/juni tot november), maar het gastenstrand (East Beach) kan in deze periode elke dag na 16.00 uur worden gebruikt voor activiteiten.

Uitrusting zoals surfplanken, paddleboards en kajaks zijn elke dag na 16.00 uur beschikbaar op East Beach (op voorwaarde dat de eilandgasten ze niet gebruiken).
Deelnemers aan dit project kunnen verwachten 6 dagen per week te werken, met een rustdag op vrijdag.

Je kunt ervoor kiezen om je rustdag op het Noordereiland door te brengen, of je kunt je rustdagen verzamelen om het eiland 3 dagen eerder te verlaten aan het einde van je tijd op het project om andere eilanden te bezoeken. Zo verken je de Seychellen terwijl je bijdraagt aan natuurbehoud, op een prachtig privé-eiland!

 

Belangrijk! 

North Island is een van ’s werelds meest exclusieve 7-sterrenresorts waar gasten een hoge vergoeding betalen voor hun privacy (meer dan 6000 Euro per nacht). Met het oog hierop zal je de gastenstranden (West Beach en East Beach) niet kunnen gebruiken voor ontspanningsdoeleinden en zal je geen gebruik kunnen maken van de gastenfaciliteiten op de stranden (ligstoelen etc.). Je kunt geen gebruik maken van de gastenzwembaden of van het eten in het gastenrestaurant. Je bijdrage aan het natuurbehoud op het eiland betekent dat je deel uitmaakt van het personeel op het eiland.

Je mag dan ook niet gezien worden zonder een personeelsuniform op het eiland (de enige gebieden waar persoonlijke kleding mag worden gedragen zijn in het vrijwilligershuis, in het personeelsdorp en op het personeelsstrand).

 

Weer

De Seychellen zijn een eilandengroep bestaande uit 115 eilanden. Deze liggen in de Indische Oceaan, vlak onder de evenaar. Het klimaat is tropisch. De warmste periode is van november tot mei: overdag gemiddeld 30°C. In de ‘koude’ periode wordt het 25 tot 30°C. Het eiland is nat. Van maart tot en met september valt er 50 tot 200 millimeter neerslag per maand. De natste maanden zijn december tot en met februari. Met de vele koraaleilanden (75 in totaal) zijn de Seychellen een waar tropisch duikparadijs. De eilandengroep ligt net buiten het tropisch cyclonengebied.

 

Locatie

North Island één van 115 eilanden van de Seychellen. Het ligt vijf kilometer ten noorden van het eiland Silhouette en 32 km van het hoofdeiland Mahé. Het eiland is in zijn geheel een resort met de naam North Island Lodge. Het is daarom niet vrij toegankelijk.

 

Leeftijd

Leeftijd voor deelname is minimaal 18 jaar. Voor deelname aan ieder project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) noodzakelijk. Je dient in een goede conditie te zijn (lange afstanden te kunnen lopen, zo’n 5 kilometer per dag). Er is geen specifieke ervaring vereist voor deelname aan dit project. De maximum leeftijd van deelname is afhankelijk van de gezondheid van de deelnemer. Als vrijwilliger moet je wel snel dingen oppikken en moet je zelfstandig kunnen werken. Je moet goed tegen hoge temperaturen kunnen (tot wel 32 graden Celsius) en tegen een hoge luchtvochtigheid. Natuurlijk heb je een grote interesse in natuurbehoud en ben je geduldig, verantwoordelijk, gedisciplineerd en enthousiast.

Voordat je deelname goedgekeurd wordt zal er een Zoom gesprek in het Engels plaatsvinden. Dit is geen sollicitatiegesprek maar een gesprek om kennis met je te maken en te kunnen inschatten of je fit genoeg bent om deel te nemen aan het project.

 

seychellen-2 lijntje lang

Landeninformatie 

 

Seychellen

De Seychellen, officieel de Republiek der Seychellen, zijn een land en archipel in Afrika ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan, ongeveer 1600 km ten oosten van het Afrikaanse continent. De Seychellen bestaan uit meer dan 115 eilanden. Minder dan een derde daarvan is bewoond. Van de 91.650 (2014) inwoners woont zo’n 90% op het hoofdeiland Mahé, dat met 155 km² net zo groot is als Texel. De hoofdstad Victoria ligt ook op dit eiland. De Seychellen zijn met hun inwoneraantal het kleinste land van Afrika en het behoort tot de kleinste landen van de wereld. Het land scoort het hoogst op de ontwikkelingsindex (HDI) van alle landen op dit continent maar heeft tegelijkertijd ook de grootste inkomensongelijkheid.

De Seychellen leven voor een groot deel van het toerisme. Niet alleen vanwege de stranden met hun typische granietformaties maar ook door de unieke flora en fauna. Een lokaal gezegde stelt dat hier ooit het Hof van Eden lag.

 

Britse kolonie

Doordat de Seychellen lange tijd een Britse kolonie waren, is de wetgeving en het onderwijssysteem op dat van de Britten gebaseerd. Toch hebben de Fransen duidelijk hun sporen nagelaten. De eilanden maken meer een Franse indruk dan een Britse. Verder zijn de meeste achternamen Frans en veel plaatsaanduidingen zijn ook Franstalig.

Op de Seychellen komen 81 plantensoorten voor die nergens anders ter wereld te vinden zijn.

De bekendste is de coco de mer, een kokospalmsoort. Deze kokos heeft de grootste kokosnoot (en ook het grootste zaad) ter wereld en is te vinden op slechts één eiland van de Seychellen, namelijk op Praslin. Hij groeit in het regenwoud midden op het eiland, in de Vallee de Mai. De noten van dit levende fossiel lijken op dubbele gewone kokosnoten. Ze kunnen een lengte van ongeveer 40 centimeter en een gewicht van 15-25 kilogram bereiken en bevatten slechts één enkel zaad.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie

lijntje lang

Praktische informatie

 

Ondersteuning

Ondersteuning ontvang je van TravelUnique. Wij doen er alles aan om je goed voor te bereiden voor je reis naar Afrika. Op de Seychellen zal je helemaal begeleid worden door CJ Havemann, Tarryn Retief en Elliot Mokhobo.

 

Accommodatie

Vrijwilligers wonen in het vrijwilligershuis. Je deelt je kamer met een andere vrijwilliger (twee eenpersoons bedden per kamer). Er is een gedeelde badkamer. Hier heb je de mogelijkheid te zwemmen en te snorkelen of heerlijk te relaxen op het strand na werktijd. Er zijn surfboarden, kajaks, paddleboards, etc. Na 16.00 uur kun je je heerlijk uitleven op het strand. Er is 1 uur per dag WiFi.

 

Maaltijden

Vrijwilligers ontvangen drie maaltijden per dag die je eet met elkaar. Op maandag, woensdag en vrijdag is het mogelijk om na het eten snacks te kopen. Er is schoon drinkwater.

 

Hoe er te komen?

Vliegen vanaf Schiphol duurt zo’n 9 uur en 50 minuten. De vluchten naar de Seychellen gaan vaak via Parijs. Je kan vliegen met Air Seychelles of je kiest voor een vlucht met Emirates vanaf Düsseldorf en via Dubai. Je dient aan te komen op Mahé, Seychelles International Airport. Vanaf hier neem je de ferry naar  North Island. Zie verder startdata en aankomstijden.

 

Visum

Om als toerist naar de Seychellen te kunnen reizen, heb je een toeristenvisum nodig. Dit visum kun je bij aankomst in de Seychellen aanschaffen, hieraan zijn geen kosten verbonden. Een visum voor de Seychellen geeft je recht op een verblijf van maximaal dertig dagen in het land. Het is mogelijk om het visum in de Seychellen steeds met drie maanden te verlengen tot een maximum van twaalf maanden. Je paspoort moet nog geldig zijn na terugkomst. Verder moet je een vliegticket hebben met bevestigde terug- of doorvlucht. Daarnaast moet je laten zien waar je verblijft en je dient voldoende geld bij je te hebben om in je levensonderhoud te voorzien.

 

Vaccinaties

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor de Seychellen. Hepatitus A wordt aangeraden. Er is geen malarie op de Seychellen.

 

Geld

Op de Seychellen dien je te betalen met de Seychelles Rupee. Maar ook buitenlandse valuta worden geaccepteerd, zoals de euro en de USD. Bij aankomst op het vliegveld is er de mogelijk geld te wisselen.

 

Vrije tijd

De hoofdstad van de Seychellen is Victoria, een leuke plaats met winkels die lokale producten verkopen. Er zijn ook een aantal nachtclub’s en restaurants waar je de plaatselijke gerechten kunt proeven. Taxi’s zijn er erg goedkoop en voor USD 0,35 rijd je over Mahé. Je kan ook één van de overige 155 eilanden bezoeken. Er is een ferry naar Praslin en naar La Digue. Dit is leuk om in de weekenden te doen. Ook kan je The Vallee de Mai bezoeken, een ‘world heritage site’ op Praslin. La Dingue is een prachtig paradijselijk eiland met één van de mooiste stranden ter wereld. De overige eilanden zijn wat duurder om te bezoeken.

 

seychellen-3lijntje lang

Prijzen 2022

 

Onderstaande prijzen zijn exclusief airport transfer.

Per 4 weken: € 2500

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Drie maaltijden per dag
 • Verblijf in het vrijwilligershuis
 • Begeleiding door het lokale team
 • Beddengoed (geen handdoeken)
 • Schoonmaak service

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Heen- en terugvlucht naar Mahé
 • Airport transfer
 • Eventuele overnachting bij aankomst en vertrek
 • Taxikosten naar accommodatie overnachting
 • Verzekeringen
 • Telefoon/internet
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag
 • Frisdrank en alcoholische dranken en snacks
lijntje lang

Startdata 2022 & 2023 en aankomsttijden

 

Het project start op vaste data op maandag, gedurende het hele jaar.

Je dient aan te komen op Mahé, Seychelles International Airport. Je neemt de ferry boot naar North Island vanaf Mahé, die vertrekt op de Inter Island Quay om 09.00 uur op maandagochtend. Deze boot is gratis. En er wordt er voor gezorgd dat je naam op de lijst met namen staat. Of je dient heel vroeg op maandagochtend aan te komen of je komt aan op zondag, zodat je op tijd bent voor de ferry. In Mahé kan je dan overnachten bij Reef Holiday Appartments of bij Madam Charles Guesthouse. Dit is ongeveer 8 kilometer vanaf het vliegveld. Iemand van het project regelt een taxi van het vliegveld naar deze accommodatie en naar de ferry de volgende dag.

Vertrek is ook op maandag met de ferry van 15.00 uur. Je bent rond 16.00 / 16.30 op Mahé. Of je boekt maandagavond een vlucht naar huis of op dinsdagochtend.Het is mogelijk om 4, 6, 8, 10 of 12 weken deel te nemen aan dit project.

 

Startdata in 2022 zijn op:

30 mei, 27 juni, 25 juli, 22 augustus, 19 september, 17 oktober, 14 november en 12 december 2022.

Startdata in 2023 zijn op:

9 januari, 6 februari, 6 maart, 3 april, 1 mei, 29 mei, 26 juni, 24 juli, 21 augustus, 18 september, 16 oktober, 13 november en 11 december 2023.

Dit project is zeer snel volgeboekt. Mocht je willen deelnemen aan dit project dan wordt tijdig boeken aangeraden. Neem contact met ons op voor de beschikbare data.

 

seychellen-1lijntje lang

Downloads

 

Klik hier voor de Engelstalige brochure over dit project.

Klik hier voor de Facebookpagina van dit project.

 

lijntje lang

 

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van een project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Fotogalerij

 

Wildlife act Seychellen-1

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner Wildlife ACT.