0346 - 833 209

Eswatini Archieven | Travelunique
19
nov

Savannah Conservation, Eswatini

Project: Savannah Conservation project, Eswatini (Swaziland)

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TU82/AOASAVlogo AOA

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Eswatini (het voormalige Swaziland)
 • Accommodatie: gedeelde tenten (2 personen)
 • Type project: Savannah Conservation project
 • Duur: 2 – 12  weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project in het koninkrijk Eswatini

 

Algemene informatie Savannah Conservation project

Als vrijwilliger bij dit project doe je research naar het behoud van het Savannah ecosysteem in Zuidelijk Afrika. Bestudeer vogels, hoefdieren, knaagdieren, reptielen, vleermuizen en vegetatie en een verscheidenheid aan andere planten en dieren die leven in een van de meest unieke natuurgebieden van Zuidelijk Afrika binnen een mondiale biodiversiteit hotspot.

Onderzoek de interface tussen de beschermde gebieden, rurale gemeenschappen en de commerciële landbouw in Eswatini’s Lubombo Conservancy terwijl je gestationeerd ben in het Private Mbuluzi Game Reserve en werk ook in het naburige Hlane Royal National Park en het Mlawula Nature Reserve.

 

Savanne

Hoewel savannes goed vertegenwoordigd zijn in de Afrikaanse beschermde gebieden, worden ze onderworpen aan een toenemende degradatie als gevolg van menselijke invloeden door middel van landgebruik en klimaatverandering. Hoewel bekend om het grote charismatische wild, zoals olifanten, neushoorns en leeuwen, zijn er een aantal kleinere soorten dieren die worden bedreigd en ze zijn misschien wel belangrijker voor de werking van de savannes dan het grote wild.

Hoeweldit project is gevestigd in gebieden met groot wild, zijn de onderzoeken gericht op een grote verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder vogels, hoefdieren, kleine roofdieren, knaagdieren, reptielen, vleermuizen en vegetatie. Je wordt betrokken bij het toezicht op de biodiversiteit, radio telemetrie, beweging studies, etc.

 

Je rol als vrijwilliger

Bij dit project draait het veel om research. Het onderzoek kan inhouden het wegen en meten van jonge dieren (vooral roofvogels), vleermuizen en reptielen (hagedissen en schildpadden) om hun conditie te controleren en hun dynamiek en verspreiding te monitoren. Ook kan er met radio-zenders de dieren worden gevolgd in hun leefgebied, om zo hun bewegingen te bepalen.

Activiteiten waarbij je betrokken zou kunnen zijn:

 • Biodiversiteit Monitoring. Het seizoensgebonden Savannah systeem wordt constant bedreigd door menselijke activiteiten, wat resulteert in een verlies aan biodiversiteit, struik aantasting en vervuiling. Het begrijpen van en het toezicht op de ontwikkeling van de plantaardige en dierlijke habitatgebruik en de populatiedynamiek zijn van cruciaal belang bij de bestrijding van het savanne verlies
 • Leopard schildpadden. De schildpadden worden met een radio gevolgd om beter te begrijpen hoe ze bewegen door het landschap. Je zoekt hierbij naar veranderingen in de vegetatie
 • Helmparelhoen. Een van de slechts twee soorten van de parelhoen. Er is weinig bekend over hoe de landbouw van invloed is op hun habitat gebruik en het broedsucces. Met behulp van GPS en radio-tracking-technologie in aanvulling op nest monitoring, worden gegevens verzameld over dit soort.

 

Flexibiliteit

Houd er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart. Ook kan je de ene dag 8 uur werken en de volgende dag slechts 4 uur, wees dus flexibel. Als er een Public Holiday is, ben je die dag vrij. Klik hier voor de Public Holidays in Eswatini in 2023.

 

Locatie

Je project bevind zich in Eswatini, in het Savannah Research Center gelegen in het Mbuluzi Game Reserve.

 

Weer

Eswatini, een klein landje omgeven door Zuid-Afrika en in het oosten grenzend aan Mozambique, heeft twee klimaatgebieden. De lagere delen hebben een subtropisch klimaat met een duidelijk droog en koel seizoen dat loopt van mei tot oktober. Dat is gelijk de beste tijd om te reizen. In de zomer, die loopt van december tot april, is het vochtig en warm, bijna 30°C. In de bergen, die rijken tot een hoogte van bijna 2000 meter, is het klimaat gematigd en te vergelijken met dat van West-Europa.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 18 jaar. Je dient goed Engels te spreken. Graag ontvangen we voor vertrek een kort Engelstalig CV. Bij voorkeur heb je een achtergrond in dierenopvang, diergeneeskunde, natuurbeheer etc. Voor ieder project van TravelUnique is een Verklaring Omtrent Gedrag een vereist. Deze VOG mag bij aanvang van het project niet ouder zijn dan 6 maanden.

 

Overige informatie

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij bieden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

 

Savannah Conservation project, Eswatini, ©AOA

lijntje lang

Landeninformatie

 

Eswatini, het voormalige Swaziland 

Eswatini, of ook wel geschreven eSwatini, is een koninkrijk dat wordt omringd door Zuid Afrika en Mozambique. De totale landoppervlakte van  bedraagt 17.200 km ². Hiermee is Eswatini 2 maal zo klein als Nederland en 1,9 maal zo klein als België. De hoofdstad is Mbabane, terwijl Manzini de grootste stad van het land is. Hier bevindt zich onder andere de luchthaven. Er wonen ongeveer 1.186.000 mensen in het voormalige Swaziland.
Het land heeft twee hoofdsteden: Mbabane is de bestuurlijke hoofdstad en Lobamba de koninklijke hoofdstad (residentie van de koningin-moeder, de Ntombi) en de wettelijke hoofdstad (zetel van het parlement, dat uit de senaat en het huis van afgevaardigden bestaat).
Een aantal grote steden in Eswatini zijn: Manzini, Big Bend, Malkerns, Mhlume en Hluti.

Eswatini is een land dat 100.000 jaar geleden al werd bewoond. Het landschap staat bekend om de vele natuurreservaten waar je dieren als neushoorns, zebra’s, nijlpaarden, giraffes en krokodillen tegen komt. Daarnaast vind je er watervallen, rotsformaties en moerassen.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Swaziland

lijntje langPraktische informatie 

 

Oriëntatie

Na aankomst is er voor de vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project en de omgeving.

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaren coördinator. Hij of zij is 24 beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique.

 

Accommodatie

Tijdens je verblijf, zal je worden ondergebracht in het Savannah Research Center gelegen in het Mbuluzi Game Reserve. Accommodatie is in tenten (gedeeld door 2 personen), voorzien van matrassen en kussens.

 

Maaltijden

Je ontvangt drie maaltijden per dag. Het ontbijt bestaat meestal uit yoghurt met muesli en brood. De lunch bestaat uit brood en ’s avonds ontvang je een warme maaltijd. Er wordt voor je gekookt, maar men verwacht wel  dat je af en toe meehelpt bij het koken van de maaltijden (en bij het opruimen). Laat vooraf weten of je last van allergieën hebt of dat je speciale dieetwensen wensen hebt. Houd in gedachten dat maaltijden in Eswatini vrij “basic” zijn.

 

Geld

In Eswatini betaal je met de Liliangeni (enkelvoud) of Emalangeli (meervoud), afgekort als E. De munt is één op één gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse Rand, die overigens ook bijna overal wordt geaccepteerd. Je doet er goed aan in de steden van Eswatini genoeg geld te pinnen. Op het platteland zijn nauwelijks pinautomaten.

Zorg er voor dat je in Zuid-Afrika (als je daar vandaan komt) genoeg geld hebt gepind. De Zuid-Afrikaanse Rand kun je immers ook overal in Eswatinials betaalmiddel gebruiken.

Voor actuele koersinformatie klik hier.

 

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar OR Tambo, Johannesburg. Hier word je opgehaald door een vertegenwoordiger van All Out Africa. Informeer bij ons hoe een zo goed- en goedkoop mogelijk ticket te boeken. Aankomst op de luchthaven in Johannesburg is op maandag voor 13.00 uur.

 

Visum

Nederlanders behoeven geen visum om Eswatini te bezoeken. Mocht je er toch één nodig hebben, dan is deze gratis aan de grens of vliegveld te krijgen. De termijn is maximaal 60 dagen. Je paspoort dient minimaal 6 maanden na verlaten van het land nog geldig te zijn.

 

Savannah Conservation project, Eswatini, ©AOA

lijntje lang

Prijzen 2023

 

2 weken: € 1797

3 weken: € 2239

4 weken: € 2460

Je kan tot en met 12 weken deel nemen aan dit project. Neem contact met ons op voor de prijzen van 5 tot en met 12 weken. Bij TravelUnique betaal je geen administratie- inschrijf- of boekingskosten.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie (tent)
 • Transfer vanaf luchthaven OR Tambo naar de accommodatie
 • Drie maaltijden per dag
 • Ondersteuning door een projectcoördinator

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket naar Johannesburg
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Inentingen
 • Limonade en alcohol
 • Excursies in de weekenden
 • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

 

lijntje lang

Startdata 2023 en aankomsttijden

 

Verblijf mogelijk van 4 tot en met 12 weken bij dit project. Het project start iedere eerste maandag van de maand. Aankomst op het vliegveld van Johannesburg is voor 13.00 uur. Hierna reis je verder met de bus naar Swaziland.

 

Startdata 2023

9 januari, 6 februari, 6 maart, 3 april, 1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 augustus, 4 september en 2 oktober 2023. In november en december is het project gesloten.

 

Savannah Conservation project, Eswatini, ©AOA

lijntje lang  Downloads en links

 

Klik hier voor de Engelstalige brochure over dit Savannah Conservation project in Eswatini

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit Savannah Conservation project in Eswatini, onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Eswatini
 • Sport project. Klik hier voor het project
 • Ook is het mogelijk om te kiezen voor een bouwproject of een onderwijs project, neem contact met ons op voor de mogelijkheden

 

Fotogalerij

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner All Out Africa (AOA).

 

9
okt

Kinderopvang project, Eswatini

Project: Kinderopvang project, Ezulwini Vallei, Eswatini (Swaziland)

Deelname mogelijk: minimaal 4 weken en maximaal 12 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TU21/AOACClogo AOA

 

button boeken donkergrijs

 

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Ezulwini vallei in Eswatini (het voormalige Swaziland)
 • Accommodatie: gedeelde vrijwilligers accommodatie
 • Type project: kinderopvang project
 • Duur: 4 – 12  weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project in het koninkrijk Eswatini

 

Algemene informatie kinderopvang project, Ezulwini vallei, Eswatini

Bij dit project werk je bij het Child Care Project, waarbij je werkt met bestaande NCP’s (Neighbourhood Care Points). Je rol is de lokale medewerkers te assisteren bij het onderwijzen van de syllabus. Deze syllabus bevat o.a. wiskunde, schrijven,  sportactiviteiten, lezen, etc.  Ook word je betrokken bij de weekelijkse sportdag, waarbij je tevens assisteert bij het ontbijt en de lunch. Het doel van het project is de ondersteuning van de lokale kinderen. Je werkt niet met weeskinderen en dit is geen weeshuisproject!

Je wordt betrokken bij:

 • Het onderwijzen van Engels en wiskunde
 • Overbrengen van de leerstof uit de syllabus
 • Voorlezen van verhaaltjes en het bedenken van verhalen
 • Organiseren van sport en spel activiteiten
 • Prepareren en uitdelen van maaltijden
 • Het aanleren van basisvaardigheden, zoals tandenpoetsen en hygiëne

 

De Ezulwini vallei, Eswatini

Ezulwini is een plaats die iedereen bijna kent in Eswatini. Deze vallei ligt aan de voet van Malagwane Hills en wordt overschaduwd door twee puntige rotsen die door de Engelse schrijver J. Rider Haggard Sheba’s Breasts zijn genoemd. De Ezulwini vallei is een groene vallei van ongeveer 20 kilometer lang in Swaziland. Het wordt ook wel een ‘hemelse vallei’ genoemd, omdat zich in deze regio de meeste attracties van het land bevinden. Hot springs, casino’s, luxe hotels, etc.

 

Je rol als vrijwilliger

Als vrijwilliger werk je met (jonge) kinderen en help je de lokale medewerkers van NCP’s waar mogelijk. Je bent dus ondersteunend aan de lokale bevolking, die het voor het zeggen hebben. De nadruk ligt op onderwijs en algemene vaardigheden en het spelen met de kinderen. Als les geef je Engels en wiskunde. Het is mogelijk je eigen ideeën in te brengen, bij het werken in de lagere klassen en dit uit te voeren (bijvoorbeeld knutselen, tekenen, muziek maken, etc.).

Als vrijwilliger ben je ondersteunend aan de lokale verzorgers en medewerkers. Je assisteert onderwijzers, sociaal werkers en verzorgers bij de zorg voor de kinderen. Belangrijk om te vermelden is dat zij het aanspreekpunt voor de kinderen zijn. Je wordt aangemoedigd je kennis en vaardigheden in te zetten bij dit project, dit gebeurt onder leiding van de lokale project coördinator. Minimale duur van deelname aan dit project is drie weken.

 

Je zal betrokken worden bij de volgende taken:
 • Het onderwijzen van Engels, wiskunde, natuurkunde, etc.
 • Organiseren van sportactiviteiten
 • Lezen en voorlezen aan kinderen
 • Verzorging van maaltijden
 • Het aanleren van basic life skills
 Het project 

In Swaziland kan 60% van de kinderen het zich niet veroorloven om naar school te gaan. De reden hiervoor is o.a. de werkeloosheid onder de ouders, HIV/AIDS en de droogte. Swaziland heeft te maken met een enorme werkeloosheid van wel 50%. Daarnaast is 40% van de bevolking HIV positief en zijn er enorm veel kinderen zonder ouders.

Het kinderopvang project probeert de NCP’s te steunen op verschillende manieren. Het onderwijzen van Engels biedt de kinderen in de toekomst meer kans op een baan. Daarnaast is voorlichting over HIV/AIDS zeer noodzakelijk. Voor dit project heb je geen relevante ervaring nodig. Mocht je die wel hebben, dan is dat meer dan welkom!

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…

Iedere dag is weer anders bij het project en afhankelijk van de behoeften van dat moment. Maar een doorsnee dag zou er zo uit kunnen zien:

07.00 uur: opstaan en ontbijten

08.00 uur: neem de lokale bus naar je project

08.30 uur: start werkzaamheden met de kinderen, je neemt de syllabus met ze door

13.00 uur: break

14.00 uur: start middagactiviteiten, bijvoorbeeld sportactiviteit

16.30 uur: terugkeer naar de lodge, zwemmen bij goed weer

18.30 uur: avondeten in het vrijwilligershuis

 

Schoolvakanties en Public Holidays 2023

Tijdens de schoolvakanties zijn de scholen gesloten. Dit betekent dat je werkzaamheden er dan anders uitzien.

Tussen de terms in is het vakantie. De terms zijn als volgt:

Term 1: 18 januari – 14 april 2023

Term 2: 9 mei – 11 augustus 2023

Term 3: 12 september – 7 december 2023

In 2023 is er op de volgende data een Public Holiday in Ewatini: 1 januari, 2 januari, 7 april, 10 april, 19 april, 25 april, 1 mei, 18 mei, 22 juli, 4 september, 6 september, 25 december, 26 december en 30 december 2023.

 

Flexibiliteit

Houd er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart. Ook kan je de ene dag 8 uur werken en de volgende dag slechts 4 uur, wees dus flexibel

 

Locatie

Je project bevind zich in de Ezulwini vallei, waarbij je verblijft in de Lidwala Lodge. De Ezulwini Valley is een vallei in noordwest Eswatini, ook bekend als “de vallei van de hemel”, de vallei is ongeveer 30 kilometer lang. De historische hoofdstad van Eswatini, Lobamba is gelegen in de vallei. In het gebied vind je ook het Gables winkelcentrum.

 

Weer

Eswatini, een klein landje omgeven door Zuid-Afrika en in het oosten grenzend aan Mozambique, heeft twee klimaatgebieden. De lagere delen hebben een subtropisch klimaat met een duidelijk droog en koel seizoen dat loopt van mei tot oktober. Dat is gelijk de beste tijd om te reizen. In de zomer, die loopt van december tot april, is het vochtig en warm, bijna 30°C. In de bergen, die rijken tot een hoogte van bijna 2000 meter, is het klimaat gematigd en te vergelijken met dat van West-Europa.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 18 jaar. Je dient goed Engels te spreken. Graag ontvangen we voor vertrek een kort Engelstalig CV. Bij voorkeur heb je een achtergrond in het onderwijs of in de kinderopvang. Of je hebt ervaring en/of een opleiding waarbij je gewend bent met het werken met (jonge) kinderen (Pedagogiek, SPH, Culturele en Maatschappelijke Vorming, etc). Voor ieder project van TravelUnique is een Verklaring Omtrent Gedrag een vereist. Deze VOG mag bij aanvang van het project niet ouder zijn dan 6 maanden.

 

Overige informatie

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij bieden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

 

kinderopvang project Eswatini

Kinderopvang project, Eswatini (Swaziland), ©AOA

lijntje lang

Landeninformatie

 

Eswatini (ook wel geschreven als eSwatini), het voormalige Swaziland 

Eswatini is een koninkrijk dat wordt omringd door Zuid Afrika en Mozambique. De totale landoppervlakte van  bedraagt 17.200 km ². Hiermee is Eswatini 2 maal zo klein als Nederland en 1,9 maal zo klein als België. De hoofdstad is Mbabane, terwijl Manzini de grootste stad van het land is. Hier bevindt zich onder andere de luchthaven. Er wonen ongeveer 1.186.000 mensen in het voormalige Swaziland.
Het land heeft twee hoofdsteden: Mbabane is de bestuurlijke hoofdstad en Lobamba de koninklijke hoofdstad (residentie van de koningin-moeder, de Ntombi) en de wettelijke hoofdstad (zetel van het parlement, dat uit de senaat en het huis van afgevaardigden bestaat).
Een aantal grote steden in Eswatini zijn: Manzini, Big Bend, Malkerns, Mhlume en Hluti.

Eswatini is een land dat 100.000 jaar geleden al werd bewoond. Het landschap staat bekend om de vele natuurreservaten waar je dieren als neushoorns, zebra’s, nijlpaarden, giraffes en krokodillen tegen komt. Daarnaast vind je er watervallen, rotsformaties en moerassen.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Swaziland

lijntje langPraktische informatie 

 

Oriëntatie

Na aankomst in de Lidwala Lodge is er voor de vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project en de omgeving.

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaren coördinator. Hij of zij is 24 beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique.

 

Accommodatie

Je verblijft in een comfortabele budgetaccommodatie in de vallei van Ezulwini. De accommdatie is omringd door een prachtige tuin. De lodge heeft zeer vriendelijk personeel. De lodge beschikt ook over een zwembad. Er kunnen maximaal 32 mensen verblijven. Vanuit de lodge worden diverse activiteiten en excursies georganiseerd. In de Lidwala Lodge kan je een heerlijke duik nemen in het zwembad.

 

Maaltijden

Je ontvangt drie maaltijden per dag. Het ontbijt bestaat meestal uit yoghurt met muesli en brood. De lunch bestaat uit brood en ’s avonds ontvang je een warme maaltijd. Er wordt voor je gekookt, maar men verwacht wel  dat je af en toe meehelpt bij het koken van de maaltijden (en bij het opruimen). Laat vooraf weten of je last van allergieën hebt of dat je speciale dieetwensen wensen hebt. Houd in gedachten dat maaltijden in Eswatini vrij “basic” zijn.

 

Geld

In Eswatini betaal je met de Liliangeni (enkelvoud) of Emalangeli (meervoud), afgekort als E. De munt is één op één gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse Rand, die overigens ook bijna overal wordt geaccepteerd. Je doet er goed aan in de steden van Eswatini genoeg geld te pinnen. Op het platteland zijn nauwelijks pinautomaten.

Zorg er voor dat je in Zuid-Afrika (als je daar vandaan komt) genoeg geld hebt gepind. De Zuid-Afrikaanse Rand kun je immers ook overal in Eswatinials betaalmiddel gebruiken.

Voor actuele koersinformatie klik hier.

 

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar OR Tambo, Johannesburg. Hier word je opgehaald door een vertegenwoordiger van All Out Africa. Informeer bij ons hoe een zo goed- en goedkoop mogelijk ticket te boeken. Aankomst op de luchthaven in Johannesburg is op maandag voor 13.00 uur.

 

Visum

Nederlanders behoeven geen visum om Eswatini te bezoeken. Mocht je er toch één nodig hebben, dan is deze gratis aan de grens of vliegveld te krijgen. De termijn is maximaal 60 dagen. Je paspoort dient minimaal 6 maanden na verlaten van het land nog geldig te zijn.

 

Kinderopvang project, Eswatini

Kinderopvang project, Eswatini (Swaziland), ©AOA

lijntje lang

Prijzen 2023

 

4 weken: € 1608

5 weken: € 1854

6 weken: € 2100

7 weken: € 2347

8 weken: € 2413

9 weken: € 2638

10 weken: € 2862

11 weken: € 3086

12 weken: € 3310

Bij TravelUnique betaal je geen inschrijf- of administratiekosten. Ook betaal je niks extra voor deelname in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie
 • Transfer vanaf luchthaven OR Tambo naar de lodge
 • Drie maaltijden per dag
 • Ondersteuning door een projectcoördinator

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vliegticket naar Jphannesburg
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Inentingen
 • Limonade en alcohol
 • Visum
 • Excursies in de weekenden
 • Verklaring Omtrent Gedrag

 

lijntje lang

Startdata 2023 en aankomsttijden

 

Verblijf bij dit project is mogelijk van 4 tot en met 12 weken. Het project start iedere eerste maandag van de maand. Aankomst op het vliegveld van Johannesburg is voor 13.00 uur. Hierna reis je verder met de bus naar Swaziland.

 

Startdata 2023

Dit project start iedere 1e maandag van de maand: 9 januari, 6 februari, 6 maart, 3 april, 1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 augustus, 4 september en 2 oktober 2023. Het project is gesloten in november en in december.

 

kinderopvang project swaziland

Kinderopvang project, Eswatini (Swaziland), ©AOA

lijntje lang  Downloads en links

 

Klik hier voor de Engelstalige brochure over dit kinderopvang project in de Ezulwini vallei, Eswatini

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit kinderopvang project in de Ezulwini vallei, Eswatini, onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in de Ezulwini vallei, Eswatini
 • Sport project. Klik hier voor het project
 • Savanne project. Bij dit conservation project (deelname mogelijk 4 – 12 weken) werk je als onderzoeker met kleine dieren zoals vleermuizen, slangen en vogels in het Hlane Royal National Park. Neem contact met ons op om de brochure over dit project te ontvangen
 • Ook is het mogelijk om te kiezen voor een bouwproject of een onderwijs project. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

 

Vergelijkbare projecten
 • Early Childhood Development project, Kaapstad, Zuid-Afrika. Klik hier voor het project
 • Kinderopvang project, Mangochi District, Malawi. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

AOA-4 Ezulwini vallei swaziland AOA-1 Ezulwini vallei swaziland

AOA-2AOA-3

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner All Out Africa (AOA).

 

16
okt

Bouwproject, Eswatini

Project: Bouwproject, Ezulwini Vallei, Eswatini (Swaziland)

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TU74/AOABUILDlogo AOA

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Ezulwini Vallei, Eswatini (het voormalige Swaziland)
 • Accommodatie: Backpacker lodge
 • Type project: bouwproject
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project in één van de laatste koninkrijken van Afrika
 • Combinatie: het is mogelijk om dit bouw project te combineren met een aantal dagen in het Krugerpark, neem contact op voor meer informatie
Algemene informatie bouwproject, Ezulwini vallei, Eswatini

Bij dit project steek je je handen uit de mouwen! Samen met lokale aannemers bouw je samen aan betere voorzieningen voor met name kinderen. Eswatini, dit is het voormalige Swaziland,  is 1 van Afrika’s laatst resterende monarchieën waar HIV/AIDS hard heeft toegeslagen en heeft gezorgd voor vele weeskinderen. Ongeveer 31% van de bevolking is besmet met HIV. Volgens schattingen in 2010 waren er toentertijd ongeveer 200.000 weeskinderen. Ook de werkloosheid is hoog, 39% van de beroepsbevolking heeft geen baan. Daarnaast heeft 66% van de mensen moeite om in hun dagelijkse levensbehoeften te voorzien. Terwijl 43% in chronische armoede leeft.

 

Taken
 • Het maken van bakstenen
 • Voorbereidende werkzaamheden zodat het land bebouwd kan worden
 • Het afgraven van land en het aanbrengen van een fundering
 • Het bouwen van verschillende soorten gebouwen (klaslokalen, toiletten, etc.)
 • Aanleg van omheiningen
 • De aanleg van tuinen die kunnen dienen als moestuin
 • Schilderwerkzaamheden
 • Aanleg van speeltoestellen en het onderhoud hiervan

 

“Build a Future”

Dit project wordt “Build a Future” genoemd. Het bouwproject streeft ernaar kwetsbare kinderen te ondersteunen. De kinderen worden ondersteunt door de aanleg van onderkomens, tuinen, watersystemen en andere voorzieningen.

Aan de andere kant kan je jouw vaardigheden overbrengen aan de lokale aannemers. Het project maakt gebruik van lokaal geproduceerde bouwmaterialen, waar mogelijk en lokale bouwmethoden. Dit bouwproject richt zich op vrijwilligers die hard kunnen werken, bij voorkeur ervaring hebben in de bouw, maar ook op groepen die willen worden betrokken bij grootschalige bouwprojecten.

Je zal worden betrokken bij de bouw van klaslokalen voor de kinderen, om ze zo een goede onderwijs omgeving te bieden. Ook word je betrokken bij de aanleg van tuinen. Hierdoor kunnen de kinderen van een gezonde maaltijd worden voorzien. Onder toezicht van de lokale aannemer maak je bastenen, stort je funderingen, wordt er gestuukt en worden ramen, deuren, kozijnen en daken geplaatst.

Ook zal je je bezighouden met de afwerking van de gebouwen en de voorzieningen. Er wordt gewerkt met een aantal kleine kinderopvang centra, de zogenoemde Neighbourhood Care Points (NCP’s) en een aantal non-profit organisaties in Swaziland die er op zijn gericht kwetsbare kinderen te ondersteunen door middel van het verstrekken van voedsel, onderwijs en het bieden van een veilige omgeving.

 

De Ezulwini vallei,  Eswatini

Ezulwini is een plaats die iedereen bijna kent in Eswatini. Deze vallei ligt aan de voet van Malagwane Hills en wordt overschaduwd door twee puntige rotsen die door de Engelse schrijver J. Rider Haggard Sheba’s Breasts zijn genoemd. De Ezulwini vallei is een groene vallei van ongeveer 20 kilometer lang in Eswatini Het wordt ook wel een ‘hemelse vallei’ genoemd, omdat zich in deze regio de meeste attracties van het land bevinden. Hot springs, casino’s, luxe hotels, etc.

 

5 redenen om voor het bouwproject in Eswatini te kiezen:
 1. Je leert alles over de traditionele manier van bouwen in Eswatini
 2. Je helpt mee om het welzijn van kwetsbare kinderen te vergroten
 3. Door je bezoek aan The Cultural Village leer je meer over de rijke cultuur in Swaziland
 4. Je ziet de spectaculaire bergen en het prachtige landschap van het land
 5. Je hebt een grote impact op het leven van kinderen in één van de armste landen van Afrika

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…

Iedere dag is weer anders bij het project en afhankelijk van de behoeften van dat moment. Maar een doorsnee dag zou er zo uit kunnen zien:

07.00 uur: opstaan en ontbijten

07.30 uur: op weg naar je project

08.00 uur: start werkzaamheden

12.00 – 12.30 uur: pauze, tijd om wat te eten

12.30 uur: aan de slag waar je in de ochtend mee ben begonnen

15.00 uur: terugkeer naar de accommodatie. Je kan een duik in het zwembad nemen

18.30 uur: avondeten in het vrijwilligershuis

 

Schoolvakanties en Public Holiday 2023

Tijdens de schoolvakanties zijn de scholen gesloten. Dit betekent dat je dan werkzaam zal zijn in op ander locaties en niet op de scholen.

Tussen de terms in is het vakantie. De terms zijn als volgt:

Term 1: 18 januari – 14 april 2023

Term 2: 9 mei – 11 augustus 2023

Term 3: 12 september – 7 december 2023

In 2023 is er op de volgende data een Public Holiday in Ewatini: 1 januari, 2 januari, 7 april, 10 april, 19 april, 25 april, 1 mei, 18 mei, 22 juli, 4 september, 6 september, 25 december, 26 december en 30 december 2023.

 

Flexibiliteit

Houd er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart. Ook kan je de ene dag 8 uur werken en de volgende dag slechts 4 uur, wees dus flexibel.

 

Locatie

Je project bevindt zich in de Ezulwini vallei, waarbij je verblijft in de Lidwala Lodge. De Ezulwini Valley is een vallei in noordwest Eswatini, ook bekend als “De vallei van de hemel”, de vallei is ongeveer 30 kilometer lang. De historische hoofdstad van Eswatini, Lobamba is gelegen in de vallei. In het gebied vind je ook het Gables winkelcentrum.

 

Weer

Eswatini, een klein landje omgeven door Zuid-Afrika en in het oosten grenzend aan Mozambique, heeft twee klimaatgebieden. De lagere delen hebben een subtropisch klimaat met een duidelijk droog en koel seizoen dat loopt van mei tot oktober. Dat is gelijk de beste tijd om te reizen. In de zomer, die loopt van december tot april, is het vochtig en warm, bijna 30°C. In de bergen, die rijken tot een hoogte van bijna 2000 meter, is het klimaat gematigd en te vergelijken met dat van West-Europa.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit bouw project is 18 jaar. Je dient goed Engels te spreken. Voor ieder project van TravelUnique is een Verklaring Omtrent Gedrag een vereist. Deze VOG mag bij aanvang van het project niet ouder zijn dan 6 maanden. Bij deelname aan een bouwproject dien je in een goede conditie te zijn en geen rugklachten te hebben. Er wordt gewerkt in de nabijheid van kinderen in een plattelandsomgeving. Belangrijk hier is dat je netjes en niet te bloot gekleed gaat.

 

Overige informatie

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij bieden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

 

bouwproject,Eswatin, Swaziland

Bouwproject, Eswatini/Swaziland, ©AOA

lijntje lang

Landeninformatie

 

Eswatini/Swaziland

Eswatini of eSwatini is vanaf april 2018 de nieuwe naam van het voormalige Swaziland. Het is een koninkrijk dat wordt omringd door Zuid Afrika en Mozambique. De totale landoppervlakte van Eswatini bedraagt 17.200 km ². Hiermee is Eswatini 2 maal zo klein als Nederland en 1,9 maal zo klein als België. De hoofdstad is Mbabane, terwijl Manzini de grootste stad van het land is. Hier bevindt zich onder andere de luchthaven. Er wonen ongeveer 1.186.000 mensen in het land.

Het land heeft twee hoofdsteden: Mbabane is de bestuurlijke hoofdstad en Lobamba de koninklijke hoofdstad (residentie van de koningin-moeder, de Ntombi) en de wettelijke hoofdstad (zetel van het parlement, dat uit de senaat en het huis van afgevaardigden bestaat).
Een aantal grote steden in Eswatini zijn: Manzini, Big Bend, Malkerns, Mhlume en Hluti.

Eswatini is een land dat 100.000 jaar geleden al werd bewoond. Het landschap staat bekend om de vele natuurreservaten waar je dieren als neushoorns, zebra’s, nijlpaarden, giraffes en krokodillen tegen komt. Daarnaast vind je er watervallen, rotsformaties en moerassen.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Eswatini

lijntje langPraktische informatie 

 

Oriëntatie

Na aankomst in de Lidwala Lodge is er voor de vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het bouw project en de omgeving.

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaren coördinator. Hij of zij is 24 beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique.

 

Accommodatie

Je verblijft in de Lidwala Backpacker Lodge, dit is een comfortabele budgetaccommodatie in de vallei van Ezulwini. Het is gekozen tot “beste hostel in Eswatini”. De lodge heeft zeer vriendelijk personeel. De lodge beschikt ook over een zwembad. Er kunnen maximaal 32 mensen verblijven. Vanuit de lodge worden diverse activiteiten en excursies georganiseerd.

 

Maaltijden

Je ontvangt drie maaltijden per dag. Het ontbijt bestaat meestal uit yoghurt met muesli en brood. De lunch bestaat uit brood en ’s avonds ontvang je een warme maaltijd. Er wordt voor je gekookt, maar men verwacht wel  dat je af en toe meehelpt bij het koken van de maaltijden (en bij het opruimen). Laat vooraf weten of je last van allergieën hebt of dat je speciale dieetwensen wensen hebt. Houd in gedachten dat maaltijden in Eswatini vrij “basic” zijn.

 

Geld

In Eswatini betaal je met de Liliangeni (enkelvoud) of Emalangeli (meervoud), afgekort als E. De munt is één op één gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse Rand, die overigens ook bijna overal wordt geaccepteerd. Je doet er goed aan in de steden van Eswatini genoeg geld te pinnen. Op het platteland zijn nauwelijks pinautomaten.

Zorg er voor dat je in Zuid-Afrika (als je daar vandaan komt) genoeg geld hebt gepind. De Zuid-Afrikaanse Rand kun je immers ook overal in Eswatini als betaalmiddel gebruiken.

Voor actuele koersinformatie klik hier.

 

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar Johannesburg, hier word je opgehaald door een vertegenwoordiger van All Out Africa. Het is een reis van ongeveer 5 uur van Johannesburg naar het Koninkrijk Eswatini. Informeer bij ons hoe een zo goed- en goedkoop mogelijk ticket te boeken.

 

Visum

Nederlanders of Belgen behoeven geen visum om Eswatini te bezoeken. Mocht je er toch één nodig hebben, dan is deze gratis aan de grens of vliegveld te krijgen. De termijn is maximaal 60 dagen. Je paspoort dient minimaal 6 maanden na verlaten van het land nog geldig te zijn.

 

bouw project swaziland

Bouw project, Eswatini/Swaziland, ©AOA

lijntje lang

Prijzen 2023

 

2 weken: € 1162

3 weken: € 1431

4 weken: € 1608

5 weken: € 1854

6 weken: € 2100

7 weken: € 2347

8 weken: € 2413

9 weken: € 2638

10 weken: € 2862

11 weken: € 3086

12 weken: € 3310

Bij TravelUnique betaal je geen inschrijf- of administratiekosten. Ook betaal je niks extra voor deelname in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie
 • Transfer vanaf  OR Tambo International Airport Johannesburg naar de lodge
 • Drie maaltijden per dag
 • Ondersteuning door een projectcoördinator

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Inentingen
 • Limonade en alcohol
 • Excursies in de weekenden
 • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

lijntje lang

Startdata 2023 en aankomsttijden

 

Verblijf mogelijk van 2 tot en met 12 weken bij dit bouwproject. Het project start iedere eerste maandag van de maand. Aankomst op het vliegveld van Johannesburg is voor 13.30 uur.

Dit project start de 1e maandag van de maand.

 

Startdata 2023

Dit project start iedere 1e maandag van de maand: 9 januari, 6 februari, 6 maart, 3 april, 1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 augustus, 4 september en 2 oktober 2023. Het project is gesloten in  december.

 

bouwproject Swaziland

Bouwproject, Eswatini/Swaziland, ©AOA

lijntje lang Downloads en links

 

Download hier de Engelstalige brochure over dit bouwproject in de Ezulwini vallei, Eswatini

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

 

Lees voor het boeken van dit bouwproject in de Ezulwini vallei, Swaziland onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in de Ezulwini vallei, Eswatini
 • Klik hier voor de overige projecten in Eswatini

 

Fotogalerij

 

AOA-4 Ezulwini vallei swaziland AOA-1 Ezulwini vallei swaziland

AOA-2AOA-3

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner All Out Africa (AOA).

 

8
feb

Sportonderwijs project, Eswatini

Project: Sportonderwijs project, Ezulwini Vallei, Eswatini (Swaziland)

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TU40/AOASPORTlogo AOA

 

button boeken donkergrijs

 

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Ezulwini Vallei in centraal Eswatini (het voormalige Swaziland)
 • Accommodatie: Lidwala Backpacker Lodge
 • Type project: sportonderwijs project
 • Duur: 2 – 12  weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project voor sportievelingen

 

Algemene informatie sportonderwijs project, Ezulwini vallei, Eswatini (Swaziland)

Bij dit sportonderwijs project werk je als sportcoach in Eswatini, het voormalige Swaziland. Je coacht kansarme kinderen op het gebied van voetbal, tennis, volleybal, korfbal en andere sporten. Ga aan de slag als vrijwilliger om sporttalent te motiveren en sportieve kansen voor kinderen aan te bieden.

De focus van het sportonderwijs project in Eswatini is om het welzijn van kansarme kinderen en jong volwassenen binnen de landelijke gemeenschappen door middel van sport te verbeteren. Als vrijwilliger zal je helpen om sportieve activiteiten te begeleiding en te organiseren zoals voetbal (soccer), volleybal, zwemmen, tennis en korfbal. Je werkt met jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot en met 25 jaar.

 

Soorten sporten

Je kan ook als coach op het gebied van tafeltennis, golf, squash, mountainbiken en/of rugby werkzaam zijn, dit is afhankelijk van je vaardigheden en de behoeften van de lokale bevolking op dat moment. Het doel is om de jeugd aan te moedigen om deel te nemen aan bepaalde activiteiten met andere kinderen buiten de schooltijden om. Dit is goed voor het creëren van zelfvertrouwen.

 

Waarom kiezen voor dit sportonderwijs project?

Veel kinderen in Eswatini kunnen het zich niet veroorloven om naar school te gaan, dit vaak vanwege de hoge werkloosheid (50%) onder hun ouders. Door verveling en uitzichtloosheid kunnen de jonge volwassenen in de verleiding komen deel te nemen aan criminele activiteiten. Sport kan een doel en betekenis toevoegen aan het leven van kansarme jongeren, dit houdt ze gestimuleerd, fit en gezond.

Naast werkeloosheid is ook het HIV/AIDS aantal geïnfecteerde mensen enorm in Eswatini. Dit heeft er toe geleid dat veel kinderen één of beide ouders hebben verloren aan AIDS.

 

Scholen

Er zijn een aantal basisscholen en kinderdagverblijven in het gebied. Als vrijwilligers is er de uitdaging de kinderen enthousiast te maken om te sporten. Soms zijn dit sporten waarvan de kinderen de regels niet kennen. Dit omdat sport onderwijs op scholen in Swaziland niet gewoon is. Sportdagen zijn erg populaire evenementen op de scholen en dagverblijven. Het is dan vaak ook zo dat je door de kinderen zeer enthousiast zal worden verwelkomt.

 

Je rol als vrijwilliger

Een belangrijke rol bij dit project is kinderen te enthousiasmeren om deel te nemen aan sportactiviteiten die worden georganiseerd. Wil je bijvoorbeeld een fitnesstraining opzetten, dan zal je zelf een leraar moeten regelen, je eigen team moeten samenstellen en de oefeningen in elkaar moeten zetten. Sociale vaardigheden is ook een belangrijk deel van dit project. Leer de kinderen verantwoording te nemen; dat als je in een team meedraait je niet zo maar kan afhaken of niet komt opdagen. Sport kan het zelfvertrouwen van een kind enorm doen toenemen. Je kan bij dit project zelf je teams opzetten en een competitie starten. Ben je zelf goed in een bepaalde sport? Leer het de kinderen en organiseer wedstrijden.

 

 Het sportonderwijs project 

Het doel van dit sportonderwijs project is het verbeteren van de kwaliteit van leven van de kinderen en jongeren die wonen in de plattelandsgebieden van Eswatini door middel van sport. De focus bij dit project ligt op een drietal sporten:

 1. Voetbal
 2. Volleybal
 3. Netball

De kinderen en jongeren die deelnemen aan de sportactiviteiten zijn tussen de 7 en 25 jaar oud. Bij dit project is het belangrijk wat je zelf meebrengt aan ervaring en interesses. Mocht je bijvoorbeeld goed kunnen zwemmen of tennissen of rugby spelen? Breng dan je kennis en vaardigheden over op de kinderen en de jongeren. Ook is het mogelijk door middel van dans en muziek met de kinderen aan de slag te gaan. Leren zwemmen is ook belangrijk in de ontwikkeling van de kinderen. Daarnaast is er de mogelijkheid de kinderen te laten kennismaken met paardrijden.

In het kleine koninkrijk Eswatinikunnen veel kinderen niet naar school. Zonder de structuur van dagelijks school hebben de kinderen geen stimulerende factor die ze bezighoudt in de jaren dat ze zich ontwikkelen. Het gebrek aan structuur en een uitzichtloze toekomst samen met verveling kan leiden tot ongewenst gedrag (criminaliteit, verslavingen, etc.).

 

Lobamba

Bij dit project werk je ook met kinderen tussen de 3 – 6 jaar bij Neighbourhood Care Points (NCP’s) in the Ezulwini vallei.

Zelfs met een schoolopleiding op zak is het erg moeilijk om werk te vinden, de werkeloosheid in Eswatini is enorm. Dit kan ook leiden tot verveling, criminaliteit en verslavingen. Sport blijkt een goede stimulans te zijn voor kinderen en jongeren om ze gefocused te houden, ze van de straat te houden en natuurlijk fit te houden.

Het sport project bevindt zich in het hart van Eswatini, Lobamba en strekt zich uit tot aan Manzini, de grootste stad van . Lobamba is omgeven door symbolische nationale monumenten zoals The House of Parliaments, Ludzidzini Royal Residence, The National Church, The National Museu, The late King Sobhuzu II memoriaal en het nationaal stadium Somhlolo. Het Lobamba National Primary School’s Sport veld is de basis voor dit project. Belangrijk om te melden is dat je bij dit sport onderwijs project soms zelf je materialen dient mee te nemen. Houd je bijvoorbeeld van volleybal, neem zelf een net mee. Het is niet altijd zeker dat de materialen zich bij het project bevinden.

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…

Iedere dag is weer anders bij het project en afhankelijk van de behoeften van dat moment. Maar een dag zou er zo uit kunnen zien:

09.00 uur: Zorg dat je alle sportspullen bij elkaar hebt en vertrek naar de NCP

09.30 – 12.00 uur: Organiseer een sportdag voor de kinderen woonachtig in het weeshuis

12.00 uur: Lunch

In de middagen zal je wedstrijden coachen, sporten met de oudere kinderen, dit gebeurt vanuit het lokale Sports Centre

 

Schoolvakanties & Public Holidays 2023

Tijdens de schoolvakanties zijn de scholen gesloten. Dit betekent dat je werkzaamheden er dan anders uitzien.

Tussen de terms in is het vakantie. De terms zijn als volgt:

Term 1: 18 januari – 14 april 2023

Term 2: 9 mei – 11 augustus 2023

Term 3: 12 september – 7 december 2023

In 2023 is er op de volgende data een Public Holiday in Ewatini: 1 januari, 2 januari, 7 april, 10 april, 19 april, 25 april, 1 mei, 18 mei, 22 juli, 4 september, 6 september, 25 december, 26 december en 30 december 2023.

 

Flexibiliteit

Houd er ook rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart. Ook kan je de ene dag 8 uur werken en de volgende dag slechts 4 uur, wees dus flexibel!

 

Locatie

Je sportonderwijs project bevind zich in de Ezulwini vallei, waarbij je verblijft in de Lidwala Lodge. De Ezulwini Valley is een vallei in noordwest Eswatini, ook bekend als “de vallei van de hemel”, de vallei is ongeveer 30 kilometer lang. De historische hoofdstad van Eswatini, Lobamba is gelegen in de vallei. In het gebied vind je ook het Gables winkelcentrum.

 

Weer

Eswatini, een klein landje omgeven door Zuid-Afrika en in het oosten grenzend aan Mozambique, heeft twee klimaatgebieden. De lagere delen hebben een subtropisch klimaat met een duidelijk droog en koel seizoen dat loopt van mei tot oktober. Dat is gelijk de beste tijd om te reizen. In de zomer, die loopt van december tot april, is het vochtig en warm, bijna 30°C. In de bergen, die rijken tot een hoogte van bijna 2000 meter, is het klimaat gematigd en te vergelijken met dat van West-Europa.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 18 jaar. Je dient goed Engels te spreken. Graag ontvangen we voor vertrek een kort Engelstalig CV. Natuurlijk ben je sportief. Voor ieder project van TravelUnique is een Verklaring Omtrent Gedrag een vereist. Deze VOG mag bij aanvang van het project niet ouder zijn dan 6 maanden.

 

Overige informatie

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij bieden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

 

sportonderwijs project, Eswatini, Swaziland

Sportonderwijs project, Eswatini/Swaziland, ©AOA

lijntje lang

Landeninformatie

 

Eswatini/Swaziland

Eswatini is een koninkrijk dat wordt omringd door Zuid Afrika en Mozambique. Tot april 2018 stond het bekend als Swaziland. De totale landoppervlakte van Eswatini bedraagt 17.200 km ². Hiermee is Eswatini 2 maal zo klein als Nederland en 1,9 maal zo klein als België. De hoofdstad is Mbabane, terwijl Manzini de grootste stad van het land is. Hier bevindt zich onder andere de luchthaven.

Er wonen ongeveer 1.186.000 mensen in Eswatini.
Het land heeft twee hoofdsteden: Mbabane is de bestuurlijke hoofdstad en Lobamba de koninklijke hoofdstad (residentie van de koningin-moeder, de Ntombi) en de wettelijke hoofdstad (zetel van het parlement, dat uit de senaat en het huis van afgevaardigden bestaat).
Een aantal grote steden in Eswatini zijn: Manzini, Big Bend, Malkerns, Mhlume en Hluti.

Eswatini is een land dat 100.000 jaar geleden al werd bewoond. Het landschap staat bekend om de vele natuurreservaten waar je dieren als neushoorns, zebra’s, nijlpaarden, giraffes en krokodillen tegen komt. Daarnaast vind je er watervallen, rotsformaties en moerassen.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Eswatini

lijntje langPraktische informatie 

 

Oriëntatie

Na aankomst bij het sportonderwijs project is er in de Lidwala Lodge voor de vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project en de omgeving.

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaren coördinator. Hij of zij is 24 beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique.

 

Accommodatie

Je verblijft in de Lidwala Backpacker Lodge, dit is een comfortabele budgetaccommodatie in de vallei van Ezulwini. Het is gekozen tot ‘beste hostel’ in Eswatini. De lodge heeft zeer vriendelijk personeel. De lodge beschikt ook over een zwembad. Er kunnen maximaal 32 mensen verblijven. Vanuit de lodge worden diverse activiteiten en excursies georganiseerd. Je dient wel je eigen slaapzak mee te nemen, er zijn lakens, een kussen en extra dekens aanwezig. Er is een gezamelijk zitkamer met een televisie en een pooltafel. Er is ook draadloos internet (hiervoor dien je wel vouchers te kopen bij de receptie). Op loopafstand bevinden zich een restaurant en een bar.

 

Maaltijden

Je ontvangt drie maaltijden per dag. Het ontbijt bestaat meestal uit yoghurt met muesli en brood. De lunch bestaat uit brood (je krijgt een lunchpakket mee) en ’s avonds ontvang je een warme maaltijd. Er wordt voor je gekookt door de accommodatie manager, maar men verwacht wel dat meehelpt bij het koken van de maaltijden (en bij het opruimen). Laat vooraf weten of je last van allergieën hebt of dat je speciale dieetwensen wensen hebt. Houd in gedachten dat maaltijden in Eswatini vrij “basic” zijn.

 

Geld

In Eswatini betaal je met de Liliangeni (enkelvoud) of Emalangeli (meervoud), afgekort als E. De munt is één op één gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse Rand, die overigens ook bijna overal wordt geaccepteerd. Je doet er goed aan in de steden van Swaziland genoeg geld te pinnen. Op het platteland zijn nauwelijks pinautomaten.

Zorg er voor dat je in Zuid-Afrika (als je daar vandaan komt) genoeg geld hebt gepind. De Zuid-Afrikaanse Rand kun je immers ook overal in Eswatini als betaalmiddel gebruiken.

Voor actuele koersinformatie klik hier.

 

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar Johannesburg, hier word je opgehaald door een vertegenwoordiger van All Out Africa. Informeer bij ons hoe een zo goed- en goedkoop mogelijk ticket te boeken.

 

Visum

Nederlanders behoeven geen visum om Eswatini te bezoeken. Mocht je er toch één nodig hebben, dan is deze gratis aan de grens of vliegveld te krijgen. De termijn is maximaal 60 dagen. Je paspoort dient minimaal 6 maanden na verlaten van het land nog geldig te zijn.

 

sportonderwijs project swaziland, Eswatini

Sportonderwijs project, Eswatini/Swaziland, ©AOA

lijntje lang

Prijzen 2023

 

2 weken: € 1162

3 weken: € 1431

4 weken: € 1608

5 weken: € 1854

6 weken: € 2100

7 weken: € 2347

8 weken: € 2413

9 weken: € 2638

10 weken: € 2862

11 weken: € 3086

12 weken: € 3310

Bij TravelUnique betaal je geen inschrijf- of administratiekosten. Ook betaal je niks extra voor deelname in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag
 • Transfer vanaf het vliegveld OR Tambo
 • Ondersteuning door een projectcoördinator

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Persoonlijke reis- en annuleringsverzekering
 • Vliegticket naar Johannesburg
 • Transfer Johannesburg – Eswatini per bus
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Inentingen
 • Limonade en alcohol
 • Visum
 • Excursies in de weekenden
 • Verklaring Omtrent Gedrag

 

lijntje lang

Startdata 2023 en aankomsttijden

 

Verblijf bij dit sportonderwijs project is mogelijk van 2 tot en met 12 weken. Het project start iedere eerste maandag van de maand.

Aankomst in Johannesburg is voor 13.00 uur. Je wordt opgewacht op het vliegveld door een medewerker van All Out Africa. De bus naar Swaziland vertrekt om 14.45 uur.

Een vlucht naar huis kan geboekt worden na 14.30 uur.

 

Startdata 2023

9 januari, 6 februari, 6 maart, 3 april, 1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 augustus, 4 september, 2 oktober en 6 november 2023. Het project is gesloten in november en in december.

 

sportonderwijs project swaziland, Eswatini

Sportonderwijs project, Eswatini/Swaziland, ©AOA

 lijntje lang Downloads en links

 

KLik hier om de Engelstalige brochure over dit sportonderwijs project te bekijken

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van een project onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Eswatini
 • Klik hier voor de overige projecten in Eswatini
Vergelijkbare projecten
 • Sportproject, Kaapstad, Zuid-Afrika. Klik hier voor het project
 • Sportproject, Livingstone, Zambia. Klik hier voor het project
 • Sportproject, Mangochi District, Malawi. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

AOA-13 AOA-12 sport onderwijs project swaziland

 

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner All Out Africa (AOA).

 

7
feb

Onderwijsproject, Eswatini

Project: Onderwijsproject, Ezulwini Vallei, Eswatini (Swaziland)

Deelname mogelijk: minimaal 4 weken en maximaal 12 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode: TU39/AOAlogo AOA

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Ezulwini vallei in Eswatini (het voormalige Swaziland)
 • Accommodatie: Lidwala Backpacker Lodge
 • Type project: onderwijsassistentie project
 • Duur: 4 – 12  weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project in het koninkrijk Eswatini

 

Algemene informatie onderwijsproject, Ezulwini vallei, Eswatini/Swaziland

Bij dit project werk je als klassenassistent(e) op scholen in Eswatini. Eswatini heeft één van het hoogst aantal HIV geïnfecteerden in de wereld en ook de werkeloosheid is zeer hoog. Dit beïnvloedt de toekomst van de kinderen in Eswatini. Bij dit project assisteer je lokale onderwijzers bij de lessen Engels, wiskunde, aardrijkskunde, natuurkunde, etc.

Onderwijs is een belangrijk element in het leven van kinderen, wat bijdraagt aan een betere toekomst. Een groot aantal kinderen in Eswatini heeft geen toegang tot onderwijs en in 2010 waren er ongeveer 200.000 kinderen wees in Eswatini. Het schoolsysteem in Eswatini is gebasseerd op het Engelse schoolsysteem. De scholen waar wordt gewerkt liggen in centraal Eswatini, in het Elzulwini – Lobamba plattelandsgebied. In dit gebied bevinden zich diverse scholen, die vaak overbevolkt zijn en te weinig leerkrachten hebben.

Veel van de scholen hebben een tuin waar kinderen basisvaardigheden leren over voedsel. Je helpt mee in deze tuinen. De overige taken waarbij je helpt zijn: sportactiviteiten en leeractiviteiten.

 

De Ezulwini vallei, Eswatini/Swaziland

Ezulwini is een plaats die iedereen bijna kent in Eswatini. Deze vallei ligt aan de voet van Malagwane Hills en wordt overschaduwd door twee puntige rotsen die door de Engelse schrijver J. Rider Haggard Sheba’s Breasts zijn genoemd. De Ezulwini vallei is een groene vallei van ongeveer 20 kilometer lang in Swaziland. Het wordt ook wel een ‘hemelse vallei’ genoemd, omdat zich in deze regio de meeste attracties van het land bevinden. Hot springs, casino’s, luxe hotels, etc.

 

Je rol als vrijwilliger

Als vrijwilliger werk je met (jonge) kinderen en help je de onderwijzers waar mogelijk. De nadruk ligt op Engels en wiskunde. Het is mogelijk je eigen ideeën in te brengen, bij het werken in de lagere klassen en dit uit te voeren (bijvoorbeeld knutselen, tekenen, muziek maken, etc.).

Als vrijwilliger ben je ondersteunend aan de lokale verzorgers en onderwijzers. Je assisteert onderwijzers, sociaal werkers en verzorgers bij de zorg voor de kinderen. Belangrijk om te vermelden is dat zij het aanspreekpunt voor de kinderen zijn. Je wordt aangemoedigd je kennis en vaardigheden in te zetten bij dit project, dit gebeurt onder leiding van de lokale projectcoördinator. Minimale duur van deelname aan dit project is vier weken.

 

Je zal betrokken worden bij de volgende taken:
 • Het onderwijzen van Engels, wiskunde, natuurkunde, etc.
 • Het nakijken van testen en toetsen
 • Meehelpen bij het voorbereiden van de lessen
 • Meedraaien bij de sportactiviteiten (voetbal, netball)
 • Het organiseren van bijvoorbeeld muzieklessen, knutselen, etc.
 • Klassenassistentie
 • Meehelpen in de bibliotheek
 • Meedraaien daar waar nodig is
 Het onderwijsproject 

In Eswatini/Swaziland kan 60% van de kinderen het zich niet veroorloven om naar school te gaan. De reden hiervoor is o.a. de werkeloosheid onder de ouders, HIV/AIDS en de droogte. Swaziland heeft te maken met een enorme werkeloosheid van wel 50%. Daarnaast is 40% van de bevolking HIV positief en zijn er enorm veel kinderen zonder ouders.

Het onderwijsproject probeert de scholen te steunen op verschillende manieren. Het onderwijzen van Engels biedt de kinderen in de toekomst meer kans op een baan. Daarnaast is voorlichting over HIV/AIDS zeer noodzakelijk. Voor dit project heb je geen relevante ervaring nodig. Mocht je die wel hebben, dan is dat meer dan welkom! Je zal werken op lagere scholen en worden ingezet naargelang je achtergrond en interesses.

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…

Iedere dag is weer anders bij het project en afhankelijk van de behoeften van dat moment. Maar een doorsnee dag zou er zo uit kunnen zien:

07.00 uur: opstaan en ontbijten

07.30 uur: neem de lokale bus naar je project

08.00 uur: start werkzaamheden met de kinderen, zorg dat ze in een rij staan om naar binnen te gaan en start de dag met een gebed en mededelingen

11.00 – 11.30: break

11.30 – 13.00 uur: werken in de klassen, voor de groepen 1 en 2 zit de dag erop

14.00 uur: einde schooldag voor de groepen 3 tot en met 7

14.00 – 16.00 uur: huiswerk groepen

18.00 uur: avondeten in het vrijwilligershuis

 

Schoolvakanties & Public Holidays 2023

Tijdens de schoolvakanties zijn de scholen gesloten. Dit betekent dat je werkzaamheden er dan anders uitzien.

Tussen de terms in is het vakantie. De terms zijn als volgt:

Term 1: 18 januari – 14 april 2023

Term 2: 9 mei – 11 augustus 2023

Term 3: 12 september – 7 december 2023

In 2023 is er op de volgende data een Public Holiday in Ewatini: 1 januari, 2 januari, 7 april, 10 april, 19 april, 25 april, 1 mei, 18 mei, 22 juli, 4 september, 6 september, 25 december, 26 december en 30 december 2023.

 

Flexibiliteit

Houd er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart. Ook kan je de ene dag 8 uur werken en de volgende dag slechts 4 uur, wees dus flexibel

 

Locatie

Je project bevind zich in de Ezulwini vallei, waarbij je verblijft in de Lidwala Lodge. De Ezulwini Valley is een vallei in noordwest Eswatini, ook bekend als “de vallei van de hemel”, de vallei is ongeveer 30 kilometer lang. De historische hoofdstad van Eswatini, Lobamba is gelegen in de vallei. In het gebied vind je ook het Gables winkelcentrum.

 

Weer

Eswatini, een klein landje omgeven door Zuid-Afrika en in het oosten grenzend aan Mozambique, heeft twee klimaatgebieden. De lagere delen hebben een subtropisch klimaat met een duidelijk droog en koel seizoen dat loopt van mei tot oktober. Dat is gelijk de beste tijd om te reizen. In de zomer, die loopt van december tot april, is het vochtig en warm, bijna 30°C. In de bergen, die rijken tot een hoogte van bijna 2000 meter, is het klimaat gematigd en te vergelijken met dat van West-Europa.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 18 jaar. Je dient goed Engels te spreken. Graag ontvangen we voor vertrek een kort Engelstalig CV. Bij voorkeur heb je een achtergrond in het onderwijs of in de kinderopvang. Of je hebt ervaring en/of een opleiding waarbij je gewend bent met het werken met (jonge) kinderen (Pedagogiek, SPH, Culturele en Maatschappelijke Vorming, etc). Voor ieder project van TravelUnique is een Verklaring Omtrent Gedrag een vereist. Deze VOG mag bij aanvang van het project niet ouder zijn dan 6 maanden.

 

Overige informatie

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij bieden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

 

Onderwijsproject Eswatini/Swaziland

Onderwijsproject Eswatini/Swaziland, ©AOA

lijntje lang

Landeninformatie

 

Eswatini wordt ook wel geschreven als eSwatini /Swaziland

Eswatini is de huidige naam van het voormalige Swaziland, een koninkrijk dat wordt omringd door Zuid Afrika en Mozambique. De totale landoppervlakte van  bedraagt 17.200 km ². Hiermee is Eswatini 2 maal zo klein als Nederland en 1,9 maal zo klein als België. De hoofdstad is Mbabane, terwijl Manzini de grootste stad van het land is. Hier bevindt zich onder andere de luchthaven. Er wonen ongeveer 1.186.000 mensen in het voormalige Swaziland.
Het land heeft twee hoofdsteden: Mbabane is de bestuurlijke hoofdstad en Lobamba de koninklijke hoofdstad (residentie van de koningin-moeder, de Ntombi) en de wettelijke hoofdstad (zetel van het parlement, dat uit de senaat en het huis van afgevaardigden bestaat).
Een aantal grote steden in Eswatini zijn: Manzini, Big Bend, Malkerns, Mhlume en Hluti.

Eswatiniis een land dat 100.000 jaar geleden al werd bewoond. Het landschap staat bekend om de vele natuurreservaten waar je dieren als neushoorns, zebra’s, nijlpaarden, giraffes en krokodillen tegen komt. Daarnaast vind je er watervallen, rotsformaties en moerassen.

 

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Swaziland

lijntje langPraktische informatie 

 

Oriëntatie

Na aankomst in de Lidwala Lodge is er voor de vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project en de omgeving.

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaren coördinator. Hij of zij is 24 beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Voor vertrek ontvang je alle benodigde informatie van TravelUnique.

 

Accommodatie

Je verblijft in een Backpacker Lodge, dit is een comfortabele budgetaccommodatie in de vallei van Ezulwini. De lodge heeft zeer vriendelijk personeel. Vanuit de lodge worden diverse activiteiten en excursies georganiseerd.

 

Maaltijden

Je ontvangt drie maaltijden per dag. Het ontbijt bestaat meestal uit yoghurt met muesli en brood. De lunch bestaat uit brood en ’s avonds ontvang je een warme maaltijd. Er wordt voor je gekookt, maar men verwacht wel  dat je af en toe meehelpt bij het koken van de maaltijden (en bij het opruimen). Laat vooraf weten of je last van allergieën hebt of dat je speciale dieetwensen wensen hebt. Houd in gedachten dat maaltijden in Eswatini vrij “basic” zijn.

 

Geld

In Eswatini betaal je met de Liliangeni (enkelvoud) of Emalangeli (meervoud), afgekort als E. De munt is één op één gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse Rand, die overigens ook bijna overal wordt geaccepteerd. Je doet er goed aan in de steden van Eswatini genoeg geld te pinnen. Op het platteland zijn nauwelijks pinautomaten.

Zorg er voor dat je in Zuid-Afrika (als je daar vandaan komt) genoeg geld hebt gepind. De Zuid-Afrikaanse Rand kun je immers ook overal in Eswatinials betaalmiddel gebruiken.

Voor actuele koersinformatie klik hier.

 

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar OR Tambo, Johannesburg. Hier word je opgehaald door een vertegenwoordiger van All Out Africa. Informeer bij ons hoe een zo goed- en goedkoop mogelijk ticket te boeken. Aankomst op de luchthaven in Johannesburg is op maandag voor 13.00 uur.

 

Visum

Nederlanders behoeven geen visum om Eswatini te bezoeken. Mocht je er toch één nodig hebben, dan is deze gratis aan de grens of vliegveld te krijgen. De termijn is maximaal 60 dagen. Je paspoort dient minimaal 6 maanden na verlaten van het land nog geldig te zijn.

 

Onderwijsproject Eswatini, Swaziland

Onderwijsproject, Eswatini/Swaziland, ©AOA

lijntje lang

Prijzen 2023

 

4 weken: € 1608

5 weken: € 1854

6 weken: € 2100

7 weken: € 2347

8 weken: € 2413

9 weken: € 2638

10 weken: € 2862

11 weken: € 3086

12 weken: € 3310

 

Bij TravelUnique betaal je geen inschrijf- of administratiekosten. Ook betaal je niks extra voor deelname in het hoogseizoen.

Het project kan met vier weken worden verlengd. De kosten voor 4 weken extra bedragen euro 1021.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie
 • Transfer vanaf PR Tambo naar de lodge
 • Drie maaltijden per dag
 • Ondersteuning door een projectcoördinator

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Persoonlijke reis- en annuleringsverzekering
 • Vliegticket
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Inentingen
 • Limonade en alcohol
 • Visum
 • Excursies in de weekenden
 • Verklaring Omtrent Gedrag

lijntje lang

Startdata 2023 en aankomsttijden

 

Verblijf mogelijk van 4 tot en met 12 weken bij dit project. Het project start iedere eerste maandag van de maand. Aankomst op het vliegveld van Johannesburg is voor 13.00 uur. Hierna reis je verder met de bus naar Swaziland.

 

Startdata 2023

9 januari, 6 februari, 6 maart, 3 april, 1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 augustus, 4 september en 2 oktober. Het project is in november en december gesloten.

 

Onderwijsproject Swaziland, Eswatini

Onderwijsproject, Eswatini/Swaziland, ©AOA

lijntje lang  Downloads en links

 

Klik hier voor de Engelstalige brochure over dit onderwijs project in de Ezulwini vallei, Eswatini

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit onderwijs project in de Ezulwini vallei, Eswatini, onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in de Ezulwini vallei, Eswatini/Swaziland
 • Sport project. Klik hier voor het project

 

Vergelijkbare projecten
 • Onderwijsproject, Mangochi District, Malawi. Klik hier voor het project
 • Onderwijsproject, Zanzibar. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

AOA-4 Ezulwini vallei swaziland AOA-1 Ezulwini vallei swaziland

AOA-2AOA-3

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner All Out Africa (AOA).