0346 - 833 209

Zimbabwe Archieven | Travelunique
15
mrt

Fotografie project, Zimbabwe

Project: Wildlife fotografie project, Victoria Falls, Zimbabwe

Deelname mogelijk: 2 – 12  weken, gedurende het hele jaar

Prijzen staat in de tekst vermeld

Projectcode: TU24/VFP

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Victoria Falls, Zimbabwe
 • Accommodatie: tenten
 • Type project: wildlife fotografie- en natuurbehoud project
 • Duur: 2 – 12 weken weken
 • Leeftijd: minimaal 17 jaar
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 10
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project in 2 Nationale Parken nabij de Victoria Watervallen
 • YouTube: klik hier voor een fimpje over dit project

 

Victoria Falls, wildlife fotografie, onderzoeks- en natuurbehoud projectimire fototoestel

Het Zambezi en Victoria Falls National Park in Zimbabwe is absoluut één van de meest indrukwekkende gebieden met groot wild in Zuidelijk Afrika. Het Victoria Falls National Park in een World Heritage Site en hier vind je vier van de ‘Big Five’, waardoor er zich veel mogelijkheden voordoen om prachtige foto’s te maken. Hier vind je dieren als olifanten, buffels, leeuwen, hyena’s en verschillende soorten antilopen.

Dit project is een samenwerking tussen LE (Lion Encounter) en ALERT (African Lion & Environmental Research Trust) en ZPWMA (Zimbabwe Parks and Wildlife Management Authority) om onderzoek te doen en zich in te zetten voor natuurbehoud in het gebied Victoria Falls.

 

Je rol als vrijwilliger

Als vrijwilliger bij dit project heb je de mogelijkheid je fotografie vaardigheden te ontwikkelen door een 3-daagse fotografie workshop. Hier leer je hoe groot wild in beeld te brengen en zo een portfolio op te bouwen. Ook leer je hoe onderzoek te doen in een kwetsbaar ecosysteem en sporen te vinden en te navigeren in de bush. Het Zambezi and Victoria Falls National Park in Zimbabwe is een prachtige omgeving voor een fotograaf.

Je dag zal bestaan uit fotografie en natuurbehoud/onderzoek. Afhankelijk van het seizoen zal je betrokken worden bij verschillende activiteiten in twee Nationale Parken.

 

Activiteiten fotografie project

Allereerst start je met een 3-daagse fotografie cursus. Hier leer je de basisvaardigheden ‘wildlife’ fotografie tijdens workshops. Ook leer je hier je foto’s te bewerken. Belangrijk om te melden is dat dit een beginnerscursus is. Ervaren fotografen kunnen de cursus overslaan. Naast fotografie zijn er verschillende activiteiten waaraan je ook deelneemt:

 

1. Onderzoek naar grote katachtigen

In het Zambezi National Park vind je leeuwen, luipaarden, cheetah’s, de Afrikaanse wilde hond en de hyena. Je rol als vrijwilliger is om onderzoek te doen naar deze dieren en data te verzamelen. Data worden al wandelend verzameld of door het observeren van waterputten, door middel van camera’s, etc. Als een dier wordt gevonden dan dient er een foto te worden gemaakt, de GPS locatie te worden genoteerd en overige zinvolle informatie te worden genoteerd. Recent zijn een aantal grote katachtigen voorzien van een ‘collar’, dit is een nekkraag die door middel van een GPS systeem kan worden getraceerd. Er is toestemming om de hyena en luipaard te voorzien van een nekkraag en dit kan worden uitgebreid met andere dieren om zo hun bewegingen en jachtpatronen te kunnen vastleggen. Als vrijwilliger werk je mee met het aanleggen van een ‘ID kit’ voor de hyena’s die voorzien zijn van een nekkraag.

 

2. Olifanten

Er is een zeer grote olifanten populatie in dit gebied, maar er is maar weinig bekend hoe hun gedrag is tijdens de verschillende seizoenen. Je zal worden betrokken bij het vastleggen van hun locatie en de uiterlijke kenmerken noteren om zo tot een database van individuele olifanten te komen. Ook ligt er nadruk op onderzoek naar het gedrag van deze dieren en hun invloed op de vegetatie en verschillende diersoorten in het Park.

 

3. Vogels

Je bent ook mede verantwoordelijk voor het verzamelen van data over de vogelstand, met een focus op roofvogels.

 

4. Het tellen van wild (Game Counts)

Als onderdeel van het onderzoek naar grote katachtigen help je mee het aantal dieren van een bepaald soort te tellen en uit te vinden hoe hun aantallen over het Park zijn verdeeld.

 

5. National Park Management

Je zal het management van het Park ondersteunen op diverse gebieden. Dit kan op het gebied van het bestrijden van onkruid zijn, het aanleggen van waterdrinkplaatsen, activiteiten om stroperij tegen te gaan, het opruimen van afval, etc.

 

6. Onderzoek naar insecten

We hopen dat je van insecten houdt. Dit onderdeel van het programma doet onderzoek naar de complexe relatie tussen insecten en planten in het Park.

 

7. Natuurbehoud onderwijs

Een belangrijk onderdeel van dit project is natuurbehoud onderwijs aan de lokale bevolking. Als vrijwilliger zal je meehelpen het belang van natuurbehoud uit te leggen aan de lokale bevolking die aan de rand van het National Park woont. Je stelt lessen samen en geeft deze lessen op de plaatselijke scholen.

 

Hoogtepunten van het fotografie project in Zimbabwe
 • Neem deel aan een 3-daagse fotografie workshop waarbij je de basisvaardigheden leert over fotografie en editing (dit is een beginners workshop, meer ervaren fotografen slaan vaak de cursus over)
 • Je werkt temidden van het Afrikaanse wild in Victoria Falls
 • Dagelijks bezoek aan het Zambezi National Park om data te verzamelen en het ecosysteem van het Park te monitoren
 • Maak foto’s die kunnen worden gebruikt in marketing materialen
 • Werk in twee prachtige natuurparken
 • Leer meer over het Afrikaanse wildleven
 • Ontdek de Zimbabwaans cultuur
 • Geef natuurbehoud onderwijs aan de lokale bevolking
 • Maak (internationale) vrienden voor het leven
Locatie

De locatie is in Victoria Falls nabij de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Victoria Falls ligt op een vier landen punt. Aan de overkant ligt Livingstone, Zambia. Ook is vanuit Victoria Falls de Caprivi strook van Namibië te bereizen en het Chobe National Park in Botswana.

 

Het weer

Zimbabwe ligt op het zuidelijk halfrond en grenst ondermeer aan Zuid-Afrika. Het grootste gedeelte van het land wordt bedekt door een bergplateau. Hierdoor wordt het subtropische klimaat wat gematigd. De temperaturen schommelen gedurende het jaar tussen de 20 en 30°C. De droge en koele periode loopt van april tot en met oktober. Dit is veruit de beste tijd om het land te bezoeken. Van november tot en met maart is het warm en vochtig, en vallen er van tijd tot tijd pittige buien.

 

Volunteer Encounter

Bij aankomst bij je vrijwilligersproject word je door Volunteer Encounter gevraagd de ‘Terms and Conditions & Code of Conduct’ te lezen en te ondertekenen. Je tekent o.a. voor de volgende zaken:

 • Dat Volunteer Encounter niet verantwoordelijk is voor ongevallen, kwijt geraakte spullen, ziekten, etc.
 • Je zelf verantwoordelijk bent voor een geldig paspoort, visum, etc.
 • Als je voortijdig het project verlaat je geen recht hebt op een terugbetaling van je geld
 • Je je houdt aan de Gedragsregels (Code of Conduct)

Wil je voor aanvang van je project de regels ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 17 jaar. Mocht je 17 jaar zijn en willen deelnemen aan het project dan dienen je ouders een formulier in te vullen waarbij ze toestemming geven tot deelname aan het project. De maximum leeftijd van de vrijwilliger is afhankelijk van zijn of haar gezondheid. Ervaring is niet vereist. Wel een grote belangstelling voor fotografie en natuurbehoud. De workshop van drie dagen is voor fotografen zonder veel ervaring op het gebied van fotografie.

 

 

fotografie project, Victoria Falls, Zimbabwe

Fotografie project, Victoria Falls, Zimbabwe, ©AI

lijntje lang

Landeninformatie

 

Zimbabwe

Zimbabwe ligt in zuidelijk Afrika tussen Zuid-Afrika en Zambia. Zimbabwe is helemaal ingesloten door land en grenst aan Botswana, Mozambique, Zambia en Zuid-Afrika. De oppervlakte van Zimbabwe is 390.580 vierkante kilometer. Zimbabwe is daarmee ongeveer 9,4 keer zo groot als Nederland.

In Zimbabwe vind je in de wildparken leeuwen, giraffen, elanden, waterbokken, zebra’s en ander wild. De grote koedoe is het nationale dier van Zimbabwe.

In het Hwange National Park tref je de grootste kuddes olifanten en buffels van Afrika aan. In het Lake Mutirikwi National Park, bij Masvingo leven nog de zeldzame witte neushoorn, oribies en nyala’s.

 

 Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zimbabwe
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Victoria Falls
lijntje lang

Praktische informatie 

 

Accommodatie

Je zal verblijven op de research locatie in tenten.  Er zijn 9 tenten en twee tenten extra voor diegene die een privé accommodatie boeken. Er zijn 4 toiletten, 4 douches en 4 wastafels. In de avonden kan je rond het kampvuur zitten en overzie je het een waterdrinkplaats voor dieren.

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Belangrijk om te weten is dat in deze landelijke omgeving is eten vaak simpel maar voedingsrijk is. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieet wensen of allergieën zijn.

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaring projectmanager en projectcoördinator. Hij of zij is 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Vooraf ontvang je van TravelUnique alle benodigde informatie. Bij aankomst bij het project ontvang je de volgende informatie:

 • Een vrijwilligershandboek
 • Introductie in de 2 Nationale Parken waar je werkzaam zult zijn
 • Kennismaking met het personeel en de gidsen
 • Rondleiding in Victoria Falls
 • Uitleg over het research programma en hoe het computersysteem werkt
 • 3-daagse fotografie cursus
 • Informatie over je veiligheid in een National Park

 

Hoe er te komen?

Vlieg vanaf Johannesburg, Zuid-Afrika naar Victoria Falls in Zimbabwe. Zie voor verdere informatie omtrent vluchten het kopje ‘aankomsttijden’. Na aankomst bij het project is er voor alle vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project. Je ontvangt een map met alle benodigde informatie. Hierin staan bijvoorbeeld de rivieren, wegen en tracks van het wildleven. Je zult zien waar je komt te werken evenals waar de andere vrijwilligers werkzaam zullen zijn. Uiteraard zullen de veiligheidsvoorschriften met je worden doorgenomen.

 

Visum

Bij aankomst in Zimbabwe dien je een visum aan te vragen. Dit visum is 30 dagen geldig.  Kosten van een visum bedragen $30. Dit dien je contant in USD te betalen.

Vrijwilligers kunnen maximaal 4 weken bij dit project verblijven. Echter, diegene die langer dan vier weken blijven, bijvoorbeeld om verder in Zimbabwe vrijwilligerswerk te doen, hebben een extra vergunning nodig van Immigrations. Je krijgt dan een ‘Temporary Employment Permit’. Dit dient contant voldaan te worden door de vrijwilliger en bedraagt $500. Een medewerker van het projectt zal je helpen bij het verkrijgen van een permit.

 

AI Big Five project, fotografie project, Victoria Falls, Zimbabwe

Fotografie project, Victoria Falls, Zimbabwe, ©AI

lijntje lang

Prijzen 2023

 

Let op! De prijzen staan vermeld in Britse ponden. Klik hier voor de koers van de GBP.

2 weken: £ 1589

3 weken: £ 2158

4 weken £ 2708

5 weken: £ 3208

6 weken: £ 2708

7 weken £ 4208

8 weken: £ 4708

Bij TravelUnique betaal je geen administratie- of reserveringskosten. Ook betaal je niks extra’s bij vertrek in het hoogseizoen. Neem contact met ons op voor de prijzen van 9 tot en met 12 weken.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Transfer
 • Oriëntatie programma
 • Dagelijks transport
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag
 • Wekelijkse was service
 • Ondersteuning door een projectcoördinator

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
 • Visum
 • Excursies
 • Fotografie materialen

 

Populaire excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Als je vrijwilligerswerk doet in Afrika wil je meestal ook iets van de omgeving zien. De Victoria Falls worden ook wel genoemd ‘Africa’s adrenaline capital’, je kunt een helikoptervlucht boven de watervallen boeken, bungee jumpen, raften, paardrijden,  game drives, skydiving, kanoën en nog veel meer. Ook zijn er trips mogelijk vn drie dagen naar Antelope Park of naar Botswana of Zambia.

We hebben een lijst met excursies en de prijzen hiervan die je kunt boeken in Victoria Falls.

 

lijntje lang

Startdata 2023 en aankomsttijden

 

Dit project is geopend voor vrijwilligers. Echter reizen naar Zimbabwe vanuit NL of Belgie staat nog op code Oranje. Wanneer dit zal wijzigen is nog onbekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Verblijf bij het fotografie project is mogelijk voor een periode van 12 weken, hierna kan indien gewenst een ander project van TravelUnique geboekt worden. Aankomst en vertrek dient te vallen tussen 08.00 en 19.00 uur. Meestal word je bij vertrek rond 11.30 uur bij het vliegveld afgezet.

 

De startdata in 2023 zijn op:

2 januari, 16 januari, 6 februari, 13 februari, 6 maart, 13 maart, 27 maart, 3 april, 17 april, 1 mei, 15 mei, 29 mei, 5 juni, 19 juni, 3 juli, 10 juli, 17 juli, 24 juli, 14 augustus, 21 augustus, 28  augustus, 4 september, 18 september, 2 oktober, 16 oktober, 6 november, 13 november, 27 november, 11 december en 25 december 2023.

Houd er rekening mee dat op een Public holiday het programma er anders uit kan zien. Vaak is dit een vrije dag. Klik hier voor de Public Holidays in Zimbabwe in 2023.

 

 

AI fotografie project, Victoria Falls, Zimbabwe

Fotografie project, Victoria Falls, Zimbabwe, ©AI

lijntje lang

Downloads en links

 

Wil je de Engelstalige brochure over het fotografie project in Victoria Falls, Zimbabwe ontvangen? Neem dan contact met ons op

Klik hier voor de Facebook pagina van het project

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit fotografie project goed onze Algemene Voorwaarden door. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Vergelijkbare fotografie projecten 
 • Fotografie project, Krugerpark, Zuid-Afrika. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

AI VF leeuwen-2

AI VF leeuwen-4

 

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact (AI) en Volunteer Encounter (VE).

 

2
apr

Imire paarden project, Zimbabwe

Project: Paarden project, Imire, Zimbabwe

Deelname mogelijk:  1 of 2 weken

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode : TU64/IMHORSE

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Mashonaland East District, Zimbabwe
 • Accommodatie: vrijwilliger accommodatie
 • Project: paarden project
 • Combinatie: dit project kan worden geboekt in combinatie met het Imire neushoorn- en olifant project, klik hier voor dit project
 • Duur: 1 of 2 weken, max. 12 weken in combinatie met het Neushoorn project
 • Leeftijd: minimaal 17 jaar
 • Maximum aantal vrijwilligers: 4
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project in een prachtige omgeving. Alleen voor ervaren ruiters!
 • Update: dit project is tot 11 september 2023 volgeboekt! Neem contact op als je zou willen deelnemen aan het project voor september 2023, er kunnen afzeggingen zijn

 

Projectinformatie Imire, neushoorn-, olifant- en paarden project, Zimbabwe

In 1975 zwierven zo’n 10.000 zwarte neushoorns over de Zambezi-vallei van Zimbabwe (dit is nu een UNESCO World Heritage Site). Tijdens de late jaren “80, op het hoogtepunt van de neushoorn stroperij in Zuidelijk Afrika, besloot het Ministerie van “National Parks and Wildlife” om de resterende 120 zwarte neushoorns uit de gevarenzones van de Nationale Parken te halen en ze te plaatsen in de “Intensive Protection Zones” van ” private conservancies”.

Oftewel, de neushoorns werden ondergebracht bij Private Game Reserves. Imire bood hun expertise aan en kreeg de zorg over zeven verweesde baby neushoorns in de leeftijd van vier tot zes maanden; drie mannetjes – Noddy, Fumbi en Sprinter, en vier vrouwtjes – Koekoek, MVU, DJ en Amber.

 

Matusadona National Park

Alle inspanningen waren in eerste instantie gericht op het stabiliseren van de conditie van de kleine neushoorns, ze moesten de juiste melkformule zien te vinden en zich zien aan te passen aan hun nieuwe omgeving. Alle zeven kalveren werden met de hand gevoed met een fles, gedurende acht jaar en samen opgevoed als kudde.

Deze zeven zwarte neushoorn waren succesvol met nageslacht, er vonden 14 geboorten plaats op Imire. Elf zwarte neushoorns werden teruggestuurd naar de Matusadona National Park in Zimbabwe. Echter het Matusadona “release” programma werd gestopt als gevolg van  stroperij en het feit dat het aantal zwarte neushoorns opnieuw alarmerend daalde.

Op 7 november 2007 vond er een grote tragedie plaats, de grootste stroperij bij Imire de laatste 50 jaar. Twee vrouwtjes, DJ en Amber en een mannetje, Sprinter werden gedood samen met het ongeboren kalf van DJ. Amber had een jong van 6 weken, die als wees achterbleef.

 

Zwarte- en witte neushoorns

Op dit moment zijn er vier zwarte neushoorns in het park, twee mannelijke en twee vrouwelijke neushoorns en het fokprogramma wordt voortgezet. De neushoorn worden  in een boma (behuizing) geplaatst tijdens de nachten en overdag kunnen ze worden gevonden in het park, genietend van de zon.

Als aanvulling op de zwarte neushoorns, is Imire ook de thuisbasis van witte neushoorns, olifanten, leeuwen en buffels, evenals een aantal antilopen waaronder de zeldzame Sable antilopen, de Blesbok, de Kudu, de Zebra, de Giraffe, de gnoes, krokodillen en nijlpaarden. Bij dit project zal je betrokken worden bij het werken met de zwarte neushoorns. Daarnaast werk je met de kudde olifanten en ervaar je hoe het leven binnen  een Afrikaans wildpark is.

 

Tijdsindeling

Je tijd bij dit project zal worden verdeeld tussen meer leren over wilflife en tijd doorbrengen met de dieren, in het bijzonder de zwarte neushoorns en de olifanten. Daarnaast zal je betrokken raken bij de leiding van het wildpark en tijd doorbrengen op de plaatselijke school dicht bij de project. De nadruk ligt sterk op behoud van de natuur en het grootste deel van je tijd zal in de Game Park worden doorgebracht.

Maar een deel van het programma omvat het onderwijzen van de gemeenschap over het belang van natuurbehoud en wildlife. Je dagtaken zullen worden verdeeld tussen natuurbehoud, onderzoek en fotografie. En dit alles vanaf de rug van een paard.

 

Je zal betrokken worden bij de volgende taken:
 • De bescherming van de neushoorn
 • Werken met olifanten
 • Stroperij zien te voorkomen
 • Park management
 • Onderwijs project

De taken worden uitgevoerd, per paard. Je zal vijf dagen per week op een paard zitten (maandag tot en met vrijdag), ongeveer 3 tot 4 uur per dag. Dit kan één lange rit zijn en twee korte ritten, afhankelijk van het weer en het werk dat gedaan moet worden.

 

Belangrijk! 
 • Je dient een paard zowel in draf als in galop goed te kunnen berijden
 • Als ruiter ben je met verschillende paarden de afgelopen jaren werkzaam geweest
 • In een moeilijke situaties weet je je met het paard te redden
 • Dit is geen project waarbij je wordt geleerd hoe paard te rijden, je moet een ervaren ruiter zijn!
 • Op de eerste volle dag van het project zal je een rijproef moeten afleggen. Mocht je ervaring als ruiter onvoldoende blijken te zijn, dan kan je worden gevraagd deel te nemen aan het neushoorn en olifant project (klik hier voor dit project)
 • Neem je eigen cap, bidon en rugzak mee te nemen
 • Je gewicht is maximaal 80 kilo
 • Er mag niet worden gegaloppeerd worden op Imire
 • De paarden mogen niet zo maar zonder toestemming meegenomen worden
Hoogtepunten van het Imire paarden project
 • Leef in een gebied waar zich de ‘Big Four’ bevindt, een privé gebied van 10.000 hectare
 • Help mee bij de bescherming van de zwarte neushoorn in Zimbabwe vanaf de rug van een paard
 • Bouw een band op met de magnifieke Afrikaanse olifanten
 • Speel een rol in het natuurbehoud van Zimbabwe
 • Geef voorlichting over natuurbehoud
 • Ervaar het leven bij een Afrikaans Private Game Reserve
 • Je hebt de mogelijkheid 5 dagen per week 3-4 uur per dag paard te rijden
 • Maak (internationale) vrienden voor het leven
Een dag uit het leven van een vrijwilliger…
1. Het monitoren van dieren
 • Het in kaart brengen en fotograferen van de verschillende dieren in de kudde
 • De interactie tussen de verschillende dieren
 • Het in kaart brengen van de afhankelijkheid van water
 • Het in kaart brengen van de competitie tussen dieren
 • In kaart brengen van de dominantie en hiërarchie in de kuddes
 • Data verzamelen
 • Het identificeren van planten

 

2. Boma taken
 • Het schoonhouden van de nachtverblijven
 • Het voeren van de dierne
 • Het voeren van de krokodillen, hyena en leeuw

 

Overige taken
 • Het tellen van wild (game counts)
 • Onderhoud aan hekken, wegen, stallen en apparatuur
 • Patrouille op de rug van een paard
 • Anti-stroperij activiteiten
 • Helpen bij speciale projecten
 • Het schoonmaken van het gebied

 

Betrokkenheid bij de plaatselijke bevolking
 • Het onderwijzen van basis Engels
 • Het leren wat organisch tuinieren is aan kinderen en hun ouders
 • Het belang van natuurbehoud benadrukken
 • Mee helpen op de kleuter- of lagere school
Locatie

Imire logt in Wedza, Zimbabwe ligt ongeveer 1,5 uur ten oosten van de hoofdstad Harare (een afstand van 105 kilometer).

 

Het weer

Zimbabwe ligt op het zuidelijk halfrond en grenst ondermeer aan Zuid-Afrika. Het grootste gedeelte van het land wordt bedekt door een bergplateau. Hierdoor wordt het subtropische klimaat wat gematigd. De temperaturen schommelen gedurende het jaar tussen de 20 en 30°C. De droge en koele periode loopt van april tot en met oktober. Dit is veruit de beste tijd om het land te bezoeken. Van november tot en met maart is het warm en vochtig, en vallen er van tijd tot tijd pittige buien.

 

Eisen

Belangrijk is dat je een ervaren ruiter bent. Je dient voor vertrek een formulier in te vullen over je rijervaring. Het kan zijn dat je rijervaring als onvoldoende wordt geacht. Je kan er dan voor kiezen om deel te nemen aan het Olifanten- en Neushoorn project.

De minimum leeftijd voor dit project is 17 jaar. Mocht je 17 jaar zijn en willen deelnemen aan het project dan dienen je ouders een formulier in te vullen waarbij ze toestemming geven tot deelname aan het project (parental consent form). De maximum leeftijd van de vrijwilliger is afhankelijk van zijn of haar gezondheid.

Wel vereist is:

 • Een grote belangstelling voor het wildleven en natuurbehoud
 • Dat je een zeer ervaren ruiter bent!
 • Een goede beheersing van de Engelse taal (spreken en schrijven)
 • Een goede conditie, je moet in staat zijn lange stukken te lopen
 • Dat je goed in een team kan werken
 • Een flexibile houding
 • Daarnaast is voor deelname aan ieder project van TravelUnique een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) verplicht

 

paarden Imire-1

Imire paarden project, Zimbabwe, ©Imire

lijntje lang

 Landeninformatie

 

Zimbabwe
zimbabwe logo

©Imire

Zimbabwe ligt in zuidelijk Afrika tussen Zuid-Afrika en Zambia. Zimbabwe is helemaal ingesloten door land en grenst aan Botswana, Mozambique, Zambia en Zuid-Afrika. De oppervlakte van Zimbabwe is 390.580 vierkante kilometer. Zimbabwe is daarmee ongeveer 9,4 keer zo groot als Nederland.

In Zimbabwe vind je in de wildparken leeuwen, giraffen, elanden, waterbokken, zebra’s en ander wild. De grote koedoe is het nationale dier van Zimbabwe.

In het Hwange National Park tref je de grootste kuddes olifanten en buffels van Afrika aan. In het Lake Mutirikwi National Park, bij Masvingo leven nog de zeldzame witte neushoorn, oribies en nyala’s.

Meer informatie
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zimbabwe
lijntje lang

Praktische informatie 

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaring projectmanager en projectcoördinator. Hij of zij is 24 per dag beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Vooraf ontvang je van TravelUnique alle benodigde informatie. Bij aankomst krijg je eerst een oriëntatie van 1-2 dagen door een medewerker van Imire. De oriëntatie houdt in:

 • Een introductie door de gidsen, de managers en de olifanten, neushoorn en paarden verzorgers
 • Een rondleiding door het park
 • Meer informatie over het neushoorn fokprogramma
 • Een test hoe goed je kan paardrijden
Accommodatie

Je zal verblijven in een comfortabele accommodatie aan het meer waar je met twee of meerdere vrijwilligers verblijft (maximaal 5). Je slaapt in stapelbedden. Er zijn twee badkamers buiten met douche en toilet en drie douches buiten op solar energie (dus verzekert van warm water). Er is ook een groentetuin, die wordt onderhouden door de vrijwilligers. Je kamer zal worden schoongemaakt en je was wordt gewassen. Er is internet beschikbaar, echter niet bij de vrijwilligers accommodatie. Er is een zwembad en een “Braai” (BBQ).

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Lunch en het avondeten worden voor je klaargemaakt door Stocks. Het ontbijt kan je zelf pakken. Belangrijk om te weten is dat in deze landelijke omgeving is eten vaak simpel maar voedingsrijk. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieet wensen of allergieën zijn. Op zondag is de kok vrij en dien je zelf te koken.

 

Hoe er te komen?

Vlieg naar Johannesburg, Zuid-Afrika en boek een aansluitende vlucht naar Harare (de hoofdstad van Zimbabwe). Mochten we je kunnen helpen bij het boeken van een ticket, neem dan contact met ons op.

 

Taal

De officiële talen in Zimbabwe zijn het Engels en Shona. De meeste mensen spreken goed Engels.

 

Geld

De lokale valuta is de USD. Je kan het beste een bedrag contant meenemen (in kleine bedragen). Je zal ongeveer USD 30 per week kwijt zijn aan snacks, extra drinken, toiletspullen, etc. Er is een kleine bar in Numwa House.

 

Visum

Bij aankomst in Zimbabwe dient men een visum aan te vragen. Het meest makkelijk is om dit visum bij aankomst op de luchthaven in Zimbabwe aan te schaffen. Je dient USD 30 in contanten mee te nemen om de kosten van je visum te betalen.

Vrijwilligers kunnen maximaal 12 weken bij dit project verblijven. Echter, diegene die langer dan vier weken blijven, hebben een extra vergunning nodig van Immigrations. Je krijgt dan een “Temporary Employment Permit”. Dit dient contant voldaan te worden door de vrijwilliger en bedraagt $500.  Een medewerker van het project zal je helpen bij het verkrijgen van een permit. Het is een stuk voordeling om maximaal vier weken bij het project te verblijven.

 

paarden imire

Imire Paarden project, Zimbabwe, ©Imire

lijntje lang

Prijzen 2023

 

De prijzen voor het paarden project in Imire,

1 week:$ 1305

2 weken: $ 2610

1 week paarden + 1 week Rhino: $ 2205

1 week paarden + 2 weken Rhino: $ 3105

2 weken paarden + 1 week Rhino: $3510

2 weken paarden + 2 weken Rhino: $ 4410

Let op! de prijzen staan vermeld in dollars. Klik hier voor de actuele koers van de USD.

Dit project kan je, zoals je ziet, goed combineren met het Imire neushoorn en olifanten project. Klik hier voor het project.  Mail ons voor de prijzen van een combinatie project. Dit is het paarden project gecombineerd met neushoorn en olifant project.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Transfer vanaf Harare
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag (behalve op zondag)
 • Schoonmaak
 • Wekelijkse was service
 • Ondersteuning door een projectcoördinator
 • Apparatuur

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visum
 • Extra excursies
Populaire excursies 

In je vrije tijd kan je gaan kanoën of gaan vissen of kamperen in de bush. Of relax bij het zwembad of bij het vrijwilligershuis.  Het is ook mogelijk om te gaan paardrijden in de bush of te rijden op een olifant. Voor diegene die van wandelen houden zijn er diverse wandeltochten in en buiten het Game Reserve. Je kan lokale dorpen bezoeken en Harare bezoeken.

Er worden ook vanuit Imire excursies georganiseerd (deze zijn niet bij de prijs inbegrepen):

 1. Excursie  naar Victoria Falls (3-daagse excursie)
 2. Zimbabwe Rhino Conservation tour, dit is een bezoek aan het zusterproject in de Save Valley
 3. Mana Pools Wilderness safari, dit is één van de mooiste National Parks in Zimbabwe, het gebied waar de grootste concentratie krokodillen en nijlpaarden leven van Zimbabwe

 

lijntje lang

Startdata 2023 & 2024  en aankomsttijden

 

Je kan 1 0f 2 weken deelnemen aan het Imire Paarden project. Je kan het Imire neushoorn en olifant project te combineren met het Imire paarden project. Klik hier voor het neushoorn en olifant project. Het is mogelijk om in totaal 12 weken bij de Imire projecten te verblijven.

Bijvoorbeeld:

2 weken paarden project + 1 week neushoorn project

2 weken neushoorn en olifant project + 2 weken paarden project

Overige combinaties zijn op verzoek mogelijk, neem contact met ons op voor de prijzen van bovenstaande combinaties.

Dit project start op vaste data in 2022 en 2023. De aankomstdag is op MAANDAG. Het project is gesloten van 12 december 2022 tot 9 januari 2023.

 

Startdata 2023

Per startdatum zijn er 4 plaatsen beschikbaar.

3 -17 april 2023 = VOL

8 – 22 mei 2023 = VOL

12 – 26 juni 2023 = VOL

17- 31 juli 2023 = VOL

14 –  28 augustus 2023 = VOL

11- 25 september 2023, 1 plaats beschikbaar

9 – 23 oktober 2023

6 – 20 november 2023

4 – 9 december 2023, deelname van 1 week mogelijk

 

Startdata 2024

Per startdatum zijn er 4 plaatsen beschikbaar.

8 – 24 januari 2024

5 – 19 februari 2024

4 – 18 maart 2024

1 -15 april 2024

6 – 20 mei 2024

10 – 24 juni 2024

8 – 22 juli 2024 = nog 2 plaatsen beschikbaar

5 –  19 augustus 2024

2- 16 september 2024

7- 21 oktober 2024

5- 18 november 2024

2- 9 december 2023, deelname van 1 week mogelijk

Je dient aan te komen in Harare de maandag dat je project begint. Zorg ervoor dat je vlucht in Harare aankomt voor 15.00 uur. Je zal worden opgehaald op het vliegveld van Harare en naar de accommodatie worden gebracht. Mocht je op een andere dag aankomen dan betaal je extra USD 50. Op een andere dag aankomen is niet mogelijk in juni, juli en augustus. Vertrek naar huis is ook op een maandag, je kan een vlucht boeken die vertrekt op maandag na 12.00 uur.

Het is project is geopend tot 18 december 2023 en zal heropenen op maandag 8 januari 2024.

Boekingsformulier

Wil je dit project boeken via het boekingsformulier. Kies dan voor de optie 1 of  2 weken en vermeld bij ‘overige informatie’ hoe jouw ideale combinatie van de Imire projecten er uit ziet. Je kan ook ervoor kiezen een offerte aan te vragen.

 

Imire, Zimbabwe

Imire Paarden project, Zimbabwe, ©Imire

lijntje lang

Downloads

Klik hier voor de Engelstalige brochure over dit Imire paarden project

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

Volg Imire op Twitter. Klik hier

 

lijntje lang

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit Imire paarden project in Zambia onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor meer informatie. Als je een project boekt dan ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Zimbabwe:
 • Fotografie project, Gweru, Zimbabwe. Klik hier voor het project
 • Neushoorn project, Imire, Zimbabwe. Klik hier voor het project

 

Vergelijkbare projecten
 • Paarden project, Namibië. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

Imire-3 olifant imire neushoorn-2

Imire waterImire zwembad

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner Imire.

1
apr

Imire Neushoorn project, Zimbabwe

Project: Neushoorn- en Olifanten project, Imire, Zimbabwe

Deelname mogelijk: minimaal 2 weken en maximaal 12 weken 

Prijzen staan in de tekst vermeld

Projectcode : TU63/IMIRE

 

button boeken donkergrijs

lijntje lang

HET PROJECT

 

Het project kort samengevat
 • Plaats: Mashonaland East District, Zimbabwe
 • Accommodatie: vrijwilligersaccommodatie
 • Project: natuurbehoud project
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 17 jaar
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project in een prachtige omgeving
 • Maximum aantal vrijwilligers: 12
 • Transfertijd: 2 uur
 • Combinatie: dit project kan gecombineerd worden met het paarden project, klik hier voor dit project
 • Klik hier voor de reviews over dit project
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Update: dit project is vol van 5 – 19 juni 2023 en van 10 -17 juli 2023

 

Projectinformatie neushoorn en olifant project, Imire, Zimbabwebutton youtube

In 1975 zwierven zo’n 10.000 zwarte neushoorns over de Zambezi-vallei van Zimbabwe (dit is nu een UNESCO World Heritage Site). Tijdens de late jaren ’80, op het hoogtepunt van de neushoorn stroperij in Zuidelijk Afrika, besloot het Ministerie van ‘National Parks and Wildlife’ om de resterende 120 zwarte neushoorns uit de gevarenzones van de Nationale Parken te halen en ze te plaatsen in de “Intensive Protection Zones” van ” private conservancies”.

Oftewel, de neushoorns werden ondergebracht bij Private Game Reserves. Imire bood hun expertise aan en kreeg de zorg over zeven verweesde baby neushoorns in de leeftijd van vier tot zes maanden; drie mannetjes – Noddy, Fumbi en Sprinter, en vier vrouwtjes – Koekoek, MVU, DJ en Amber.

 

Matusdona National Park

Alle inspanningen waren in eerste instantie gericht op het stabiliseren van de conditie van de kleine neushoorns, ze moesten de juiste melkformule zien te vinden en zich zien aan te passen aan hun nieuwe omgeving. Alle zeven kalveren werden met de hand gevoed met een fles, gedurende acht jaar en samen opgevoed als kudde.

Deze zeven zwarte neushoorn waren succesvol met nageslacht, er vonden 14 geboorten plaats op Imire. Elf zwarte neushoorns werden teruggestuurd naar de Matusadona National Park in Zimbabwe. Echter het Matusadona “release” programma werd gestopt als gevolg van  stroperij en het feit dat het aantal zwarte neushoorns opnieuw alarmerend daalde.

 

Zwarte- en witte neushoorns

Op dit moment zijn er vier zwarte neushoorns in het park, twee mannelijke en twee vrouwelijke neushoorns en het fokprogramma wordt voortgezet. De neushoorn worden  in een boma (behuizing) geplaatst tijdens de nachten en overdag kunnen ze worden gevonden in het park, genietend van de zon.

Als aanvulling op de zwarte neushoorns, is Imire ook de thuisbasis van witte neushoorns, olifanten, leeuwen en buffels, evenals een aantal antilopen waaronder de zeldzame Sable antilopen, de Blesbok, de Kudu, de Zebra, de Giraffe, de gnoes, krokodillen en nijlpaarden. Bij dit project zal je betrokken worden bij het werken met de zwarte neushoorns. Daarnaast werk je met de kudde olifanten en ervaar je hoe het leven binnen  een Afrikaans wildpark is.

 

Tijdsindeling

Je tijd bij dit project zal worden verdeeld tussen meer leren over wilflife en tijd doorbrengen met de dieren, in het bijzonder de zwarte neushoorns en de olifanten. Daarnaast zal je betrokken raken bij de leiding van het wildpark en tijd doorbrengen op de plaatselijke school dicht bij de project. De nadruk ligt sterk op behoud van de natuur en het grootste deel van je tijd zal in de Game Park worden doorgebracht.

Maar een deel van het programma omvat het onderwijzen van de gemeenschap over het belang van natuurbehoud en wildlife. Je dagtaken zullen worden verdeeld tussen natuurbehoud, onderzoek en fotografie. Afhankelijk van het seizoen zal je betrokken worden bij de volgende activiteiten:

 

1.Taken met de zwarte neushoorn
 • Het observeren van de neushoorn en het verzamelen van data omtrent gedrag en sociale interactie
 • Het eten geven van de dieren
 • Het schoonmaken van de nachtverblijven van de neushoorn

 

2. Taken met de olifanten
 • Het observeren van de dieren (de interactie binnen de families)
 • Het schoonmaken van de nachtverblijven
 • Olifant safari’s in de zomer (zwemmen met de olifanten in de dam)
3. Overige activiteiten
 • Uitvoeren van anti-stroperij patrouilles
 • Onderhoud van het park
 • Het tellen van het wild (te voet, op de rug van een paard of met de auto)
 • Meehelpen bij de kleuter- en lagere school
 • Meer leren over de vogels en prachtige dieren in deze omgeving
 • Vissen, kanoën, paardrijden, wandelen en genieten van de Afrikaanse bush

 

Hoogtepunten van het Imire neushoorn en olifant project
 • Leef in een gebied waar zich de ‘Big Four’ bevindt, een privé gebied van 10.000 hectare
 • Bestudeer het gedrag van bijzondere dieren, de neushoorn en de olifant
 • Help mee bij de bescherming van de zwarte neushoorn in Zimbabwe
 • Bouw een band op met de magnifieke Afrikaanse olifanten
 • Speel een rol in het natuurbehoud van Zimbabwe
 • Geef voorlichting over natuurbehoud
 • Ervaar het leven bij een Afrikaans Private Game Reserve
 • Verken de bush van Zimbabwe op de rug van een paard of olifant
 • Maak (internationale) vrienden voor het leven
 • Werk mee aan een zeer goed georganiseerd project

 

Een dag uit het leven van een vrijwilliger…
1. Het monitoren van dieren
 • Het in kaart brengen en fotograferen van de verschillende dieren in de kudde
 • De interactie tussen de verschillende dieren
 • Het in kaart brengen van de afhankelijkheid van water
 • In kaart brengen van de competitie tussen dieren
 • In kaart brengen van de dominantie en hiërarchie in de kuddes
 • Data verzamelen
 • Het identificeren van planten

 

2. Boma taken
 • Het schoonhouden van de nachtverblijven
 • Voeren van de dieren
 • Het voeren van de krokodillen, hyena en leeuw

 

3. Overige taken
 • Het tellen van wild (game counts)
 • Onderhoud aan hekken, wegen, stallen en apparatuur
 • Patrouille op de rug van een paard
 • Anti-stroperij activiteiten
 • Helpen bij speciale projecten
 • Het schoonmaken van het gebied

 

4. Betrokkenheid bij de plaatselijke bevolking
 • Het onderwijzen van basis Engels
 • Leren wat organisch tuinieren is aan kinderen en hun ouders
 • Het belang van natuurbehoud benadrukken
 • Meehelpen op de kleuter- of lagere school

 

Familie project

Wil je de kinderen laten kennismaken met natuurbehoud in Afrika en in het bijzonder het behoud van de neushoorns? Het is mogelijk om als familie deel te nemen aan dit project. Klik hier voor de brochure. Kinderen dienen minimaal 5 jaar oud te zijn.

In 2022 geldt een laagseizoenspecial waarbij één kind gratis reist. Dit is geldig voor projecten die starten tussen 10 januari – 31 mei 2022 en van 1 september – 12 december 2022.
De minimale boeking is voor drie personen, dit kunnen twee volwassenen en één kind of één volwassene en twee kinderen zijn – zolang er twee personen zijn die de volle prijs betalen. Een kind wordt gedefinieerd als iemand van 17 jaar en jonger, dus een 20-jarige die met zijn ouders reist, komt niet in aanmerking. De prijzen blijven hetzelfde,  ongeacht de leeftijd van kinderen.

 

Belangrijk!

Bij dit project bevinden de dieren zich in de vrije natuur. Er kan in de projectomschrijving vermeld staan dat bepaalde dieren zich in het gebied bevinden (in dit geval de ‘Big 4’). Echter je krijgt geen garantie dat je deze dieren ook daadwerkelijk ziet tijdens je verblijf bij het project. Een ‘re-introduction’ project houdt in dat dieren die niet (meer) voorkomen in het gebied hier weer opnieuw worden uitgezet in het wild. Een ‘breeding project’ houdt in dat men probeert de dieren zich te laten vermenigvuldigen in dit gebied.

Dit betekent niet dat er zich dieren in hokken bevinden. Alle dieren bevinden zich in de vrije natuur. Er kan niet worden gewandeld of worden geknuffeld met dieren zoals de cheeta. Bij een Game Reserve weet men vaak welke dieren, en hoeveel van deze dieren zich in het gebied bevinden. Het is echter geen dierentuin.

 

Stage

Mocht je stage willen lopen of een onderzoek willen doen, dat kan! Je zou kunnen denken aan:

 • Het effect bestuderen van de vroege zomerzon op de bush en op het grasland
 • Onderzoek naar het gedrag van de neushoorn, de olifant of antilopen soorten
 • Ziekten onder de kuddes onderzoeken
 • Plantensoorten onderzoeken
 • Mocht je een ander soort stage in gedachten hebben, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden

Ook is dit een zeer geschikt project voor gezinnen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Locatie

Imire, Zimbabwe ligt ongeveer 1,5 uur ten oosten van de hoofdstad Harare (een afstand van 105 kilometer).

 

Het weer

Zimbabwe ligt op het zuidelijk halfrond en grenst ondermeer aan Zuid-Afrika. Het grootste gedeelte van het land wordt bedekt door een bergplateau. Hierdoor wordt het subtropische klimaat wat gematigd. De temperaturen schommelen gedurende het jaar tussen de 20 en 30°C. De droge en koele periode loopt van april tot en met oktober. Dit is veruit de beste tijd om het land te bezoeken. Van november tot en met maart is het warm en vochtig, en vallen er van tijd tot tijd pittige buien.

 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 17 jaar. Mocht je 17 jaar zijn en willen deelnemen aan het project dan dienen je ouders een formulier in te vullen waarbij ze toestemming geven tot deelname aan het project (parental consent form). De maximum leeftijd van de vrijwilliger is afhankelijk van zijn of haar gezondheid. Ervaring is niet vereist.

Wel vereist is voor dit neushoorn en olifant project:

 • Grote belangstelling voor het wildleven en natuurbehoud
 • Goede beheersing van de Engelse taal (spreken en schrijven)
 • Een goede conditie, je moet in staat zijn lange stukken te lopen
 • Dat je goed in een team kan werken
 • Een flexibile houding
 • Daarnaast is voor deelname aan ieder project van TravelUnique een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) verplicht

 

Imire-10

Imire, Neushoorn- en Olifanten project,Zimbabwe, ©Imire

lijntje lang

 Landeninformatie

 

Zimbabwe
zimbabwe logo

©Imire

Zimbabwe ligt in zuidelijk Afrika tussen Zuid-Afrika en Zambia. Zimbabwe is helemaal ingesloten door land en grenst aan Botswana, Mozambique, Zambia en Zuid-Afrika. De oppervlakte van Zimbabwe is 390.580 vierkante kilometer. Zimbabwe is daarmee ongeveer 9,4 keer zo groot als Nederland.

In Zimbabwe vind je in de wildparken leeuwen, giraffen, elanden, waterbokken, zebra’s en ander wild. De grote koedoe is het nationale dier van Zimbabwe.

In het Hwange National Park tref je de grootste kuddes olifanten en buffels van Afrika aan. In het Lake Mutirikwi National Park, bij Masvingo leven nog de zeldzame witte neushoorn, oribies en nyala’s.

 

Meer informatielogo www
 • Lonely Planet: klik hier voor meer informatie
 • Wikitravel: klik hier voor meer informatie over Zimbabwe
lijntje lang

Praktische informatie 

 

Ondersteuning

Gedurende je verblijf heb je de hulp van een ervaring projectmanager en projectcoördinator. Hij of zij is 24/7 dag beschikbaar om je te helpen met problemen en/of vragen. Vooraf ontvang je van TravelUnique alle benodigde informatie. Bij aankomst krijg je eerst een oriëntatie van 1-2 dagen. De oriëntatie houdt in:

 • Een introductie door de gidsen, de managers en de olifanten en neushoorn verzorgers
 • Een rondleiding door het park
 • Meer informatie over het neushoorn fokprogramma
 • Een basiscursus paardrijden
Accommodatie

In januari 2022 zal er nieuwe vrijwilligersaccommodatie in gebruik genomen worden. Informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk.

Je zal verblijven in een comfortabele accommodatie aan het meer waar je met twee of meerdere vrijwilligers verblijft (maximaal 5). Je slaapt in stapelbedden. Er zijn twee badkamers buiten met douche en toilet en drie douches buiten op solarenergie (dus verzekert van warm water). Er is ook een groentetuin, die wordt onderhouden door de vrijwilligers. Je kamer zal worden schoongemaakt en je was wordt gewassen. Er is internet beschikbaar, 2 tot 3 uur per dag (je mag niet downloaden!). Er is een zwembad en een ‘Braai’ (BBQ).

 

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Lunch en het avondeten worden voor je klaargemaakt. Het ontbijt kan je zelf pakken. Belangrijk om te weten is dat in deze landelijke omgeving is eten vaak simpel maar voedingsrijk. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieet wensen of allergieën zijn. Op zondag is de kok vrij en dien je zelf te koken. Numwa House heeft een waterput met drinkwater.

 

Hoe er te komen?

Vlieg naar Johannesburg, Zuid-Afrika en boek een aansluitende vlucht naar Harare (de hoofdstad van Zimbabwe). Er zijn ook rechtstreekse vluchten naar Harare via Emirates, KLM, Ethiopian Airlines en Kenya Airways. Mochten we je kunnen helpen bij het boeken van een ticket, neem dan contact met ons op.

 

Taal

De officiële talen in Zimbabwe zijn het Engels en Shona. De meeste mensen spreken zeer goed Engels.

 

Geld

De lokale valuta is de USD. Je kan het beste een bedrag contant meenemen (in kleine bedragen). Je zal ongeveer USD 30  per week kwijt zijn aan snacks, extra drinken, toiletspullen, etc. Er is een kleine bar in Numwa House.

 

Visum

Bij aankomst in Zimbabwe dient men een visum aan te vragen. Het meest makkelijk is om dit visum bij aankomst op de luchthaven in Zimbabwe aan te schaffen. Je dient USD 30 in contanten mee te nemen om de kosten van je visum te betalen.

Vrijwilligers kunnen maximaal 8 weken bij dit project verblijven. Echter, diegene die langer dan vier weken blijven, hebben een extra vergunning nodig van Immigrations. Je krijgt dan een “Temporary Employment Permit”. Dit dient contant voldaan te worden door de vrijwilliger en bedraagt $500.  Een medewerker van het project zal je helpen bij het verkrijgen van een permit. Het is een stuk voordeling om maximaal vier weken bij het project te verblijven.

 

Imire-11

Imire, Neushoorn- en Olifanten project, Zimbabe, ©Imire

lijntje lang

Prijzen 2023

 

De prijzen voor dit project worden weergegeven in USD (dollars). Klik hier voor de actuele koers van de USD.

1 week: $ 900

2 weken: $ 1800

3 weken: $ 2700

4 weken: $ 3600

5 weken: $ 4500

6 weken: $ 5400

7 weken: $ 6300

8 weken: $ 7200

Neem voor de prijzen van 9 tot en met 12 weken contact met ons op.

Bij TravelUnique betaal je geen boekingskosten, reserveringskosten of een extra toeslag in het hoogseizoen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?
 • Transfer
 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag (behalve op zondag)
 • Wekelijkse was service
 • Ondersteuning door een projectcoördinator

 

Niet bij de prijs inbegrepen
 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visum
 • Extra excursies
Populaire excursies 

In je vrije tijd kan je gaan kanoën of gaan vissen of kamperen in de bush. Of relax bij het zwembad of bij het vrijwilligershuis. Het is ook mogelijk om te gaan paardrijden in de bush of te rijden op een olifant. Voor diegene die van wandelen houden zijn er diverse wandeltochten in en buiten het Game Reserve. Je kan lokale dorpen bezoeken en Harare bezoeken.

Er worden ook vanuit Imire excursies georganiseerd (deze zijn niet bij de prijs inbegrepen):

 1. Excursie naar Victoria Falls
 2. Zimbabwe Rhino Conservation tour, dit is een bezoek aan het zusterproject in de Save Valley
 3. Mana Pools Wilderness safari, dit is één van de mooiste National Parks in Zimbabwe, het gebied waar de grootste concentratie krokodillen en nijlpaarden leven van Zimbabwe

 

lijntje lang

Startdata 2023 en aankomsttijden

 

Verblijf bij dit project is mogelijk 1 – 12 weken. De aanbevolen periode is minimaal 4 weken. Let er wel op dat je na 4 weken een visum van USD 500 dient aan te schaffen.

Dit project start iedere  MAANDAG.

Je dient aan te komen in Harare de maandagdat je project begint. Zorg ervoor dat je vlucht in Harare aankomt voor 15.00 uur. Je zal worden opgehaald op het vliegveld van Harare en naar de accommodatie worden gebracht. Mocht je op een andere dag aankomen dan betaal je extra USD 100.

Je kan natuurlijk ook een dag eerder aankomen en bij een accommodatie in de buurt van het vliegveld verblijven. Wij hebben een lijst met bettrouwbare accommodaties.

Op een andere dag aankomen is niet mogelijk in juni, juli en augustus. Vertrek naar huis is ook op een maandag, je kan een vlucht boeken die vertrekt op maandag na 12.00 uur. Je bent om ongeveer 10.00 uur op de luchthaven.

De eerste startdatum in januari 2023 is op 9 januari. Het project sluit op 11 december 2023.

VOL

In de week van  5 – 19 juni en van 10 – 17 juli 2023 is dit project volgeboekt.  Mocht je interesse hebben om in deze periode deel te nemen aan dit project. Neem dan contact met ons op, er kunnen annuleringen zijn.

 

Imire, Zimbabwe

Imire, Neushoorn- en Olifanten project, Zimbabwe, ©Imire

lijntje lang

Downloads

 

Klik hier voor de Engelstalige brochure over dit neushoorn en olifant project

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

Volg Imire via Twitter. Klik hier

YouTube channel Imire. Klik hier

 

lijntje lang

 

button boeken donkergrijs

Lees voor het boeken van dit neushoorn en olifant project bij Imire onze Algemene Voorwaarden. Klik hier voor de Algemene Voorwaarden. Bij het boeken van een project ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 

Overige projecten in Zimbabwe, o.a.
 • Fotografie project, Gweru, Zimbabwe. Klik hier voor het project
 • Paarden project, Imire, Zimbabwe. Klik hier voor het project

 

Vergelijkbare projecten
 • Naankuse natuurbehoud project, Namibië. Klik hier voor het project

 

Fotogalerij

 

Imire-3 olifant imire neushoorn-2
Imire olifanten
Imire accommodatie

Imire water Imire zwembad

 

Imire,Zimbabwe, ©Imire

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner Imire.