0346 - 833 209

Vrijwilligerswerk Afrika: Amazing Children Stichting 'Helpen helpen'
Amazing Childrenlogo amazing children

TravelUnique ondersteunt van harte het werk van de Stichting Amazing Children.

Beste vrijwilliger,

Nog even en dan is het zover, jouw Afrika avontuur begint! Wij helpen met onze stichting Afrikaanse kinderen in kindertehuizen. Hiervoor hebben we jouw hulp nodig!

In juli en augustus 2008 waren wij, Lieselotte en Annemette, de eerste twee vrijwilligers in het Amazing Grace Children Home in Malelane. Wij hebben met de kinderen gespeeld, gelachen, gepraat en gestudeerd. En geprobeerd in twee maanden van hun huis meer een thuis te maken door ondermeer de badkamers op te knappen.

 

Vrijwilligers

Om dit te kunnen doen zijn er twee dingen nodig, vrijwilligers en geld. Allereerst vrijwilligers, mensen zoals jij en wij. Zonder vrijwilligers zijn de kinderen in veel gevallen volledig op zichzelf en elkaar aangewezen. En dat terwijl een helpende hand, een luisterend oor of iemand die er gewoon is, ontzettend belangrijk zijn voor elk kind. Daarnaast laten de omstandigheden in de kindertehuizen nogal eens te wensen over. En om deze omstandigheden te verbeteren is er geld nodig, geld wat er eigenlijk nooit is.

Eenmaal terug in Nederland, is een bevriende kunstenares de foto’s die wij van de kinderen hadden gemaakt gaan schilderen. Met de veiling van deze portretten is het eerste geld voor de door ons opgerichte Stichting Amazing Children een feit geworden. Ons doel is om met dit geld de leefomstandigheden in kindertehuizen via vrijwilligers zoals jij te verbeteren. Als Stichting willen we ons dus primair richten op het realiseren en onderhouden van de basisvoorzieningen.

 

Wat heb je nodig?

Dus als je straks bij je project bent en dolgraag iets wilt verbeteren of realiseren maar hiertoe geen (of onvoldoende) middelen hebt, dan kun je contact met ons opnemen. Mail naar info@amazingchildren.nl wat je wilt gaan doen, hoeveel geld daar ongeveer voor nodig zal zijn en vergeet vooral niet foto’s mee te sturen van hoe de situatie is.
Wij zullen dan bekijken wat wij kunnen betekenen om jouw plan te verwezenlijken.

 

Voorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden die Amazing Children stellen bij het geld ter beschikking stellen. Allereerst beoordelen wij samen met onze (lokale) partners het nut van jouw plan. Ook belangrijk is of je plan goed doordacht is. Omdat wij ons graag blijvend inzetten voor de Afrikaanse kinderen is het van belang dat wij continu geld blijven generen voor onze stichting. Daarom zullen wij altijd een kleine tegenprestatie van jou verwachten.
Uiteraard is bekendheid heel belangrijk. In de toekomst willen wij vaker kunstveilingen organiseren ten behoeve van onze Stichting dus daarom vragen wij jou om ons via sociale netwerken bekend te maken bij jou vrienden.

 

Verslag

Ook vragen we jou om een verslag te schrijven van je werkzaamheden voor onze website. amazing children2
Daarnaast vragen we je om een aantal verjaardagskalenders onder vrienden en familie te verkopen. Hoeveel hangt af van het bedrag dat wij ter beschikking stellen. Op de verjaardagskalenders staan de portretten van de kinderen uit het tehuis waar wij zijn geweest en de kalenders kosten 12,50 euro per stuk. De volledige opbrengst komt ten goede aan onze Stichting waardoor wij samen met jou en andere vrijwilligers de Afrikaanse kinderen kunnen blijven helpen.
Wij hopen dat je, mocht je tijdens jouw avontuur iets willen aanpakken, een beroep op ons doet en wensen je natuurlijk een geweldige mooie en leerzame tijd toe. Wij helpen jou graag helpen!

 

Info

Mocht je meer informatie willen dan kun je altijd kijken op onze website www.amazingchildren.nl, ons mailen info@amazingchildren.nl of telefonisch contact opnemen: 06 – 46 11 57 76.

Annemette en Lieselotte Hellinga
Stichting Amazing Children

 

amazing children1