0346 - 833 209

Vrijwilligerswerk Afrika: Business project informatie vrijwilligerswerk
Business project informatie Afrika

 

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in Afrika en ben je student Economie of volg je een Business opleiding? Of heb je een eigen bedrijf opgezet of werk je al jaren in loondienst?Wil je opgedane kennis overdragen? Dan is een business project iets voor jou! TravelUnique biedt een aantal business projecten aan in verschillende landen in Afrika.

Om te zorgen voor een duurzame economische ontwikkeling in Afrika hebben de ondernemers in Afrika hulp nodig. Hulp bij het plannen en runnen van een kleine onderneming. Mensen hebben de motivatie en het vertrouwen nodig. Het vertrouwen dat nieuwe ideeën kunnen uitgroeien tot een onderneming waar geld mee verdiend kan worden. Geld om de familie te onderhouden.

 

Inkomen 

Er zijn zo veel mogelijkheden om een inkomen te genereren. Echter het is soms moeilijk de mogelijkheden te zien en in praktijk te brengen als je niet weet welke eisen aan producten worden gesteld, wat de vraag naar producten is en welke service verleend moet worden.

 

Ondernemende vrijwilligers

Voor ondernemende vrijwilligers is er de mogelijkheid basis business vaardigheden aan te leren aan de lokale bevolking, waardoor levens veranderd kunnen worden. Bij een business project zijn er diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van toerisme, op het gebied van evenementen en kleine zakelijke ondernemingen.

Vaak worden de lokale vrouwen gestimuleerd om een eigen business op te zetten. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de verkoop van handgemaakte goederen of kleding die men kan verkopen aan toeristen.  Of het aanleggen van een groetentuin en deze goederen zien te verkopen op de plaatselijke mark. Deze vrouwen krijgen dan hulp bij hoe grondstoffen te financieren en hoe de producten zien te verkopen, bijvoorbeeld door het huren van een marktkraam. Het gaat om kleinschalige projecten.

 

Ervaring

Om deel te nemen aan een business project is relevante werkervaring geen vereist, het is natuurlijk wel handig als je beschikt over specifieke (business) vaardigheden en de juiste opleiding. Daarnaast is het belangrijk dat je mensen weet te motiveren en dat je beschikt over een goede kennis van de Engels taal.

 

business project informatie