0346 - 833 209

Informatie kunst en cultuur project of evenementen project
Informatie kunst & cultuur project of evenementen project

 

Kunst & Cultuur project

Als je creatief bent of een opleiding en/of werkervaring hebt in de creatieve sector, dan is het mogelijk om je ervaring toe te passen bij een vrijwilligersproject in Afrika. Dit op het gebied van muziek, kunst en cultuur.

Bij een kunst en cultuur vrijwilligersproject ligt de nadruk op dans, muziek, kunst of een bepaalde ambacht (handwerken, pottenbakken, etc). Belangrijk bij een kunst en cultuur project is dat je je creatieve vaardigheden goed en gestructureerd kan overbrengen op kinderen en (jong)volwassenen. Daarnaast is het van belang dat je technisch onderlegd bent en zelf het benodigde apparatuur kan bedienen.

 

Een kunst en cultuur project kan verschillende doelen hebben:
 • Door middel van dans of muziek kinderen leren te communiceren
 • Het aanleren van vaardigheden om zo een boterham te verdienen (bijvoorbeeld het maken van ambachtelijk producten voor toeristen)
 • Het maken van muziek om zo geld te verdienen
 • Kinderen op school bekend maken met kunst, cultuur en muziek
 • Etc.

Bij een kunst, muziek of cultuur project is het belangrijk dat je zelfstandig kan werken. Ook kom je zelf met ideeën hoe het project in te richten. Dit met natuurlijk de hulp van de lokale project coördinator. Ervaring is dus belangrijk!

Naast ervaring is verder enthousiasme en doorzettingsvermogen heel belangrijk. Goed om te weten is dat je soms met beperkte middelen iets dient te organiseren.

 

Evenementen project

Bij je goed in het organiseren van evementen? Bijvoorbeeld omdat je werkervaring hebt in de evenmenten branche. Of heb je een afgeronde opleiding op het gebied van het organiseren van evemenenten. Bijvoorbeeld de MBO opleiding Medewerker Evenementen organisatie? Dan is een evementen project een zeer geschikte project als stage- of werkervaringsplaats. Of om je kennis in praktijk te brengen in Afrika.

Er zijn door het hele land heen diverse MBO opleidingen op het gebied van evementen organisatie. Ook voor vrijwilligers met een HBO opleiding op het gebied van marketing en/of communicatie kan dit een passend project zijn.

Bij de MBO opleiding organiseer je allerlei evenementen: voorstellingen, films, concerten, festivals, tournees en concoursen. Samen met je collega’s bedenk je het programma en inventariseer je wat er moet worden geregeld. Welke artiesten of sprekers worden uitgenodigd? Wie gaat ze begeleiden? Etc.

In Afrika is er vaak weinig geld om een evement te organiseren. Hier komt het aan op creativiteit en inventiviteit om met weinig middelen een goed lopend evenement te organiseren.

 

Voorbeelden van evementen in Afrika zijn:
 • Sportevenementen
 • Schoolexcursies
 • Evementen om een boodschap uit te dragen
 • Talentenshows
 • Het promoten van een bepaald streekproduct
 • Etc.

Voor een evenementen project zoeken wij vrijwilligers met een passende achtergrond. Aan de hand van je opleiding en ervaring zal je een bepaald evenement of evenementen in Afrika organiseren. Evenementen kunnen ook gericht zijn alleen op kinderen.

 

cultuur project afrika