0346 - 833 209

Vrijwilligerswerk Afrika: Kunst en cultuur project en muziek project
Kunst & cultuur project

 

Als je creatief bent of een opleiding en/of werkervaring hebt in de creatieve sector dan is het mogelijk om je ervaring toe te passen bij een vrijwilligersproject in Afrika op het gebied van muziek, kunst en cultuur.

Bij een kunst en cultuur vrijwilligersproject ligt de nadruk op dans, muziek, kunst of een bepaalde ambacht (handwerken, pottenbakken, etc).  Belangrijk bij een kunst en cultuur project is dat je je creatieve vaardigheden goed en gestructureerd kan overbrengen op kinderen en (jong)volwassenen. Daarnaast is het van belang dat je technisch onderlegd bent en zelf het benodigde apparatuur kan bedienen.

 

Een kunst en cultuur project kan verschillende doelen hebben:
  • Door middel van dans of muziek kinderen leren te communiceren
  • Het aanleren van vaardigheden om zo een boterham te verdienen (bijvoorbeeld het maken van ambachtelijk producten voor toeristen)
  • Het maken van muziek om zo geld te verdienen
  • Kinderen op school bekend maken met kunst, cultuur en muziek
  • Etc.

Bij een kunst, muziek of cultuur project is het belangrijk dat je zelfstandig kan werken en zelf met ideeën komt hoe het project in te richten (met natuurlijk de hulp van de lokale project coördinator). Ervaring is dus belangrijk!

Naast ervaring is verder enthousiasme en doorzettingsvermogen heel belangrijk. Goed om te weten is dat je soms met beperkte middelen iets dient te organiseren.

 

ak kids36 kunst en cultuur project afrika