0346 - 833 209

TravelUnique over ons: visie, missie en kernwaarden
TravelUniquetravelunique

 

In januari 2011 besloot ik, Thérèse Wijnen – de Waal (1969)Therese, mijn passie voor Afrika en mijn jarenlange ervaring op het gebied van Werving & Selectie aan te wenden om mensen een geweldige ervaring in Afrika te bieden. TravelUnique is een kleine, professionele en persoonlijk reisorganisatie die mensen de kans biedt het continent Afrika op een geheel andere wijze te ontdekken. Niet als toerist maar als medemens.

 

Bezochte landen

Mijn passie ontstond in 1998. Toen besloot de familie van mijn man naar Zuid-Afrika te vertrekken om daar te gaan wonen en werken. Bijna jaarlijks bezochten we de familie en reisde we door het prachtige Zuid-Afrika. Een aantal jaren later kwam ik in contact met het bedrijf African Impact dat vrijwilligerswerk aanbiedt in diverse landen in Afrika. Hier werd ik heel enthousiast van; goed georganiseerde, duurzame vrijwilligersprojecten in Afrika. En zo ontstond TravelUnique.

De meeste landen en projecten zijn door ons bezocht. De afgelopen jaren bezochten we Namibië (2012), Swaziland (2011), Mozambique (2013), Zambia (2011), Botswana (2011) en Zuid-Afrika. In augustus 2014 bezochten we Antelope Park in Zimbabwe evenals Mauritius. Vanaf 1989 bezochten we jaarlijks Zuid-afrika. Ook in 2015, 2016, 2017 en 2018 bezochten we wederom diverse malen Zuid-Afrika. Vanaf 2016 zijn er bezoeken aan Thailand en Bali bijgekomen omdat werd gestart met www.traveluniqueworldwide.nl.

Door deze reizen kennen we de projecten, de omgeving, de medewerkers en de landen. Hierdoor kunnen we je precies vertellen wat je te wachten staat en je goed voorbereiden op je vrijwilligerswerk in Afrika.

Daarnaast doe ik zelf wekelijks vrijwilligerswerk bij HomeStart.

 

De rol van TravelUnique

TravelUnique werkt samen met diverse partners in Afrika. De rol van TravelUnique is het werven van Nederlandse- en Belgische vrijwilligers voor de projecten in Afrika. Wij voeren de gesprekken met je en zorgen ervoor dat je alle benodigde informatie en documenten ontvangt voor vertrek. Je kan aan ons al je vragen stellen voor vertrek. Op het moment dat je landt in Afrika dan neemt een medewerker van het project de zorg voor je over.

De nota betaal je aan TravelUnique. Wij zorgen dat je betaling wordt overgemaakt naar het project voordat je aankomt in Afrika. Hebben we eenmaal het project betaald dan is het niet meer mogelijk je geld retour te ontvangen.

 

Rechtsvorm

TravelUnique is een eenmanszaak en een commerciële organisatie.

TravelUnique organiseert geen pakketreizen. Een pakketreis is een reis waarbij verschillende losse onderdelen door dezelfde aanbieder als één pakket worden aangeboden. Onderdelen van een pakket kunnen zijn vlucht, accommodatie, transfer en andere services, zoals een huurauto of excursie. TravelUnique biedt alleen een vrijwilligersproject aan. De vlucht, verzekering of huurauto dien je zelf te regelen.

 

ANVR, SGR & GGTO

We krijgen regelmatig de vraag of we lid zijn van een van bovenstaande organisaties. ANVR lid kan je alleen worden met een omzet per jaar van meer dan 250.000 euro. Helaas is dit niet het geval.

De SGR springt in mocht je als reisorganisatie failliet gaan. Om als lid van SGR in aanmerking te komen, komen slechts die ondernemingen in aanmerking die pakketreisovereenkomsten of gekoppelde reisarrangementen, overeenkomsten van vervoer of overeenkomsten van verblijf met consumenten sluiten, alsmede doorverkopers van betreffende overeenkomsten.

Ook bij GGTO geldt dat je een pakketreis dient aan te bieden. TravelUnique is jaren lid geweest van GGTO maar dit is beëindigd omdat TravelUnique inderdaad geen pakketreizen aanbood.

 

Visie TravelUnique:

 

‘Onze visie is in een wereld waar mensen van verschillende culturen zich bewust zijn van de vraagstukken die spelen in de wereld en willen bijdragen aan een positieve verandering’

 

Missie TravelUnique:

 

‘Onze missie is om in samenwerking met duurzame gemeenschaps initiatieven mensen van diverse culturen samen te brengen zodat ze op deze wijze van elkaar kunnen leren’

 

 

TravelUnique heeft 4 kernwaarden bepaald:
 1. Effectief
 2. Individueel
 3. Persoonlijk
 4. Kwaliteit
 • Effectief. Duidelijke communicatie, heldere afspraken en het nakomen van deze afspraken
 • Individueel. Het inzetten van ieders kwaliteiten en ervaringen bij een project of stage in Afrika
 • Persoonlijk. We werken aan een goede relatie, willen je leren kennen en je optimaal tot je recht laten komen bij een project of stage
 • Kwaliteit. Wij bieden alleen goed georganiseerde, duurzame vrijwilligersproject aan

 

Pay-off TravelUnique

Onze pay-off luidt: ‘Do Something Amazing’. Wij geloven dat iedereen op een bepaald punt in zijn of haar leven een break nodig heeft. De balans op maakt en iets doet dat een verschil maakt in het leven van anderen en van hem of haar zelf. TravelUnique biedt unieke, waardevolle vrijwilligersprojecten aan in Afrika. Wij bieden vrijwilligers de kans om dit prachtige continent, de mensen en de wonderschone natuur te ontdekken.

 

Voor wie is TravelUnique?
 • Vrijwilligerswerk is er voor iedereen tussen de 18 (soms 16 en 17 jaar) en 70 jaar in Nederland en België
 • TravelUnique is er voor iedereen die een waardevolle bijdrage kan leveren bij een project in Afrika ongeacht geloof, etniciteit, geslacht of leeftijd
 • Voor studenten die stage moeten lopen
 • Voor werkenden, die een werkvakantie zoeken
 • Voor pas afgestudeerden
 • Voor families
 • Voor diegene die kiezen voor een onderbreking in hun carrière
 • Voor mensen die tijdens hun reis door Afrika het continent op een andere manier willen ontdekken

 

Waarom kiezen voor TravelUnique?
 • Uitstekende service en persoonlijke begeleiding
 • Specialisatie in Afrika
 • Goede kennis van landen en projecten
 • Geen inschrijfkosten of administratiekosten
 • Bereikbaar tijdens de avonduren en in de weekenden
 • Goed georganiseerde, duurzame projecten
 • Verblijf in goede vrijwilligershuizen met internationale vrijwilligers
 • Vast contactpersoon nij boeking
 • Mogelijkheid contact op te nemen met oud-vrijwilligers
 • Uitgebreide voorlichting voor vertrek

 

Onze deelnemers

Onze reizigers en vrijwilligers zijn zowel Nederlanders als Belgen. Ze hebben gemeen dat ze avontuurlijk en flexibel zijn. Daarnaast willen ze iets betekenen voor de medemens. Ongeveer 50% is tussen de 18 en 25 jaar. Deze leeftijdscategorie boekt met name in onze zomermaanden; juni, juli en augustus. De overige 50% is tussen de 26 en 70 jaar, waarbij de groep 50+ steeds groter wordt. Er boeken meer vrouwen dan mannen en meer dan de helft reist alleen.  Daarnaast komt het steeds vaker voor dat vrijwilligers na hun vrijwilligerswerk een (rond)reis boeken om meer van het land te zien.

 

Wat je moet weten over de projecten:

 

Betrouwbaarheid van de projectenlogo THAF

TravelUnique werkt samen met de Afrikaanse The Happy Africa Foundation (THAF), een NGO (Non Governmental Organization) die de haalbaarheid van de verschillende vrijwilligersprojecten beoordeelt. Hierdoor kunnen we je garanderen dat jouw werk structureel bijdraagt aan het project. Ook komt een deel van het bedrag dat je betaalt voor je reis en verblijf, direct ten goede aan het project dat je kiest. Klik hier voor meer informatie over The Happy Africa Foundation. Jaarlijks sponsort TravelUnique een aantal activiteiten van THAF.

 

Achtergrond projecten

TravelUnique is er voor iedereen die een bijdrage kan leveren bij een project in Afrika. Dit ongeacht geloof, etniciteit, geslacht of leeftijd. Wij hebben er voor gekozen projecten aan te bieden waarbij iemands geloof geen rol speelt. Mocht een project vanuit een christelijke overtuiging opereren, dan wordt dit bij de projectomschrijving vermeld. Bij deelname aan ieder project wordt verwacht dat je iemands overtuiging en manier van leven respecteert.

 

Ervaring bij deelname aan de projecten

Bij deelname aan projecten waarbij wordt gewerkt met kinderen vragen wij vrijwilligers met de juiste ervaring voor het werken met kinderen. Graag ontvangen we je CV waaruit blijkt welke opleiding je hebt genoten of welke ervaring je hebt met het werken met kinderen. Het is aan ons en onze partner in Afrika om te beoordelen of je geschikt bent om te werken met jonge kinderen.

Voor de meeste overige projecten geldt ook dat vrijwilligers een gericht opleiding of de benodigde werkervaring nodig hebben om deel te nemen aan een project. Als vrijwilliger verneem je in een persoonlijk gesprek wat je specifieke taken zullen zijn bij het project waarin je interesse hebt. Dit staat ook omschreven in de brochure die over ieder project beschikbaar is.

 

Richtlijnen werken met kinderen

TravelUnique biedt geen projecten aan waarbij wordt gewerkt in kindertehuizen. Er zijn wel projecten waarbij met jonge kinderen wordt gewerkt op scholen en bij een naschoolse opvang. Voor deelname aan ieder project van TravelUnique wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd van de vrijwilliger.

Als een vrijwilliger werkt met kinderen is dit altijd onder begeleiding van een lokale leerkracht of verzorger. Je werkt altijd in een ondersteundende rol waarbij nooit de taken van de leerkracht of verzorger worden overgenomen. Er worden geen lokale banen overgenomen door vrijwilligers.

Bij voorkeur hebben de vrijwilligers die werken met kinderen een pedagogische achtergrond. Voor vrijwilligers die gaan werken met kinderen is een training bij de Stichting Muses “Wijzer met Kids” een vereiste.

Indien er wordt gewerkt met mensen met een handicap kunnen alleen mensen met een aantoonbare opleiding/ervaring deelnemen aan het project.

 

Dieren projecten

Wanneer er met dieren wordt gewerkt staat het welzijn van dieren altijd voorop. Vrijwilligers mogen niet knuffelen of wandelen met bijvoorbeeld leeuwen of cheeta’s. Dieren in hun natuurlijke leefomgeving aanschouwen is de norm.

 

Disclaimer

Er is door ons uiterste zorg besteed aan de juistheid van de verstrekte gegevens. Onjuistheden kunnen zich echter voordoen. Zowel TravelUnique als haar partners kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade tengevolge van onjuiste gegevens op deze site.

 

5_Sponsor travelunique