0346 - 833 209

Natuurbehoud cursussen, diverse locaties, Zuid-Afrika
Natuurbehoud cursussen

Er is geen betere manier om de Afrikaanse wildernis of het maritieme leven in Zuid-Afrika te leren kennen, te bestuderen en je bewust te worden van milieu, wildlife en natuurbehoud als door het volgen van een cursus op het gebied van natuurbehoud.

TravelUnique biedt diverse cursussen op het gebied van natuurbehoud in Afrika aan. Dit zijn programma’s met ieder een verschillende focus.

 

Natuurbehoud cursussen hebben het volgende gemeen:
 1. De programma’s worden gegeven door ervaren en gepassioneerde Afrikanen met brede kennis en ervaring op het gebied van ecologie en natuurbehoud
 2. Behalve je vlucht wordt alles voor je geregeld
 3. Kleine groepen met maximaal 8 deelnemers
 4. Zinvolle korte cursussen (max. 3 weken)
 5. Het opdoen van theoretische kennis als ook praktijkervaring
 6. Geschikt voor (universitaire) studenten

 

Voor wie zijn de cursussen?

De cursussen zijn voor gepassioneerd studenten ecologische wetenschappen, waaronder zoölogie, botanie, milieuwetenschappen, dierwetenschappen of biologische wetenschappen. Mocht je een andere achtergrond hebben, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Je kan kiezen voor een cursus op het gebied van Ecologie, de Big 5 of een cursus met de focus op het maritieme leven.

 • Het Big 5 Experience programma is bedoeld voor studenten ecologie en natuurbehoud die kennis willen vergaren over het behoud en beheer van grote zoogdieren in Afrika.
  Als student kom je in contact met enkele van de beste Big 5-professionals in Zuid-Afrika en leer je meer over natuurbehoud en ecologie in een praktisch programma dat veel verder gaat dan een toeristische ervaring. Je maakt kennis met een reeks vaardigheden die essentiële hulpmiddelen zijn voor de hedendaagse natuurbeschermer. De cursus omvat onderwerpen als rehabilitatie van dieren, het vangen van dieren, reservaatbeheer, ecologie, ornithologie, herpetologie en meer. Klik hier voor de cursus

 

 • Het Maritieme Biologie programma is speciaal ontworpen voor diegenen die studeren of werken op het gebied van maritiem natuurbehoud. Met een breed scala aan praktijkgerichte componenten, afgewisseld met actuele theoretische discussies en workshops, geeft deze korte cursus je de praktische ervaring.
  Deze cursus boordevol activiteiten behandelt onderwerpen als onderzoek en behoud van haaien, zeehonden, vogels en walvisachtigen, de wereldwijde pandemie van plastic in de oceaan, het raakvlak tussen ontwikkeling en kustbehoud, en combineert veldwerk op stranden, in het water en onderzoek op schepen. Klik hier voor de cursus

 

 • Het Conservation Ecologie programma is speciaal ontworpen voor diegenen die studeren of werken in de ecologische wetenschappen, waaronder zoölogie, botanie, milieuwetenschappen, dierwetenschappen of biologische wetenschappen.
  Dit programma boordevol activiteiten behandelt onderwerpen als ecologie, biodiversiteit, natuurbehoud, duurzaamheid, beheer van wildreservaten, ornithologie, mariene biologie, herpetologie en plantkunde. Ontmoet professionals in het veld en leer van hun uitgebreide ervaring. Klik hier voor de cursus

 

Bovenstaande cursussen gaan op vaste data van start voor de duur van 2 0f 3 weken. De maximale groepsgrootte is 8 personen. Helaas geldt vol = vol. De activiteiten worden gehouden op diverse locaties in Zuid-Afrika. Onze partner in Zuid-Afrika die de cursussen verzorgd is Discover Eden een organisatie geleid door Elton du Plooy en Dr Mark Brown.

 

Links op de foto: Elton du Plooy. Rechts op de foto dr Mark Brown.

Mocht je meer informatie wensen, neem dan contact met ons op.

 

Siyafunda-1 natuurbehoud project afrika