0346 - 833 209

News Archief | Travelunique
3
dec

Corona en vrijwilligerswerk in Afrika 2022

Update: augustus 2022.

Op dit moment zijn bijna alle projecten geopend. Een PCR test voor vertrek is bij volledige vaccinaties bij de meeste landen niet meer nodig en de projecten ontvangen vrijwilligers weer als vanouds. De meeste projecten in Afrika hebben zwaar te lijden gehad onder de Corona maatregelen en kunnen de hulp van vrijwilligers heel goed gebruiken. Meld je nu aan om vrijwilligerswerk te doen in 2022 of 2023!

 

Update: mei 2022

Heel veel landen in Afrika staan op dit moment op Code Geel, zoals Namibië, Ghana, Zambia, Zimbabwe, Malawi, Tanzania (gedeeltes van) Kenia en Zuid-Afrika. Je kan dus weer met een gerust hart op reis naar deze landen. Voor sommige landen is een negatieve PCR test nog steeds verplicht. Kijk voor meer informatie over het land van je voorkeur op www.nederlandwereldwijd.nl

Is het nu wel of niet mogelijk om vrijwilligerswerk te gaan doen in Afrika in 2022?

Door de Corona uitbraak zijn alle vrijwilligers in maart 2020 teruggekeerd van hun bestemming in Afrika. Vanaf die tijd hebben slechts enkele vrijwilliger een project bezocht in Afrika.

Graag willen we in 2022 vooruit kijken en hopen we dat veel vrijwilligers weer kunnen deelnemen aan een project in Afrika, dit omdat de projecten in Afrika dit zo heel hard nodig hebben. Ze zijn bijzonder hard getroffen door de Corona crisis en kunnen niet wachten om vrijwilligers weer te verwelkomen.

Op dit moment staan veel landen op code Geel.

Klik hier voor de website van BZ.

Betekenis code Oranje en Rood

Rood betekent dat reizen naar dit land wordt afgeraden. Code Oranje betekent alleen noodzakelijk reizen, er zijn gezondheids- en veiligheidsrisico’s, een inreisverbod en/of quarantaineverplichting.

Vrijwilligerswerk wordt niet gezien als noodzakelijk reizen, daarom zien veel vrijwilligers af van een verblijf in Afrika.

Lange tijd werden ook reizigers uit West-Europa geweerd door de landen in Afrika vanwege het hoge aantal besmettingen in Nederland en België.

Maar veel Afrikaanse landen, zoals Namibië, Zambia, Ghana, Tanzania, Kenia, Malawi,  Zimbabwe en Zuid-Afrika hebben de grenzen weer geopend voor Nederlandse en Belgische toeristen en vrijwilligers. Soms onder voorwaarde van een negatieve PCR COVID test, die niet ouder is dan 72 uur bij vertrek.

Ieder land heeft zo weer zijn eigen voorwaarden om reizigers toe te laten. Neem contact met ons op voor de voorwaarden van het land waar je eventueel heen zou willen gaan.

Partners in Afrika

Veel van onze projectpartners in Afrika hebben laten weten dat de projecten geopend zijn. Slechts een aantal projecten zijn nog gesloten en hopen te heropenen in 2023.

Je ziet dat sociale- en onderwijsprojecten er voor kiezen om de lokale bevolking zo goed mogelijk te beschermen.

Bij alle projecten staat bovenaan bij de update vermeld wanneer het project denkt weer vrijwilligers te kunnen ontvangen.

Veel natuurbehoudprojecten denken eerder vrijwilligers te kunnen ontvangen. Dit omdat ze maatregelen hebben genomen in de accommodaties om 1,5 meter afstand tussen de vrijwilligers zou goed mogelijk te garanderen en omdat men vooral in de buitenlucht werkzaam is.

Veel van de natuurbehoudprojecten zijn weer geopend voor vrijwilligers.

Ook zijn de projecten in Livingstone, Zambia geopend en is het mogelijk om naar Ghana af te reizen voor een sport-, medisch- of onderwijs project.

Belangrijk!

Belangrijk om te melden is dat reizen naar Afrika je eigen verantwoordelijkheid is en dat je geacht wordt je aan de lokale Corona voorschriften te houden.

Laat je goed informeren wat reizen naar een code Oranje land inhoudt en check goed je verzekering. Het postitieve nieuws is dat verschillende verzekeraars Covid hebben opgenomen in hun voorwaarden.

Ook belangrijk om je te realiseren is dat je na terugkomst uit een code Oranje land je soms in quarantaine moet, houd hier rekening mee met je vrije dagen!

Ook belangrijk is het om flexibel te zijn. Het kan zijn dat code Oranje wijzigt naar code Rood en dat je de geplande reis moet annuleren.

Mocht je inderdaad je reis moeten annuleren dan hoef je de kosten van je deelname aan het vrijwilligersproject niet te voldoen.

Je kan natuurlijk ook meer of safe spelen en later in het jaar vertrekken. Hoe later in het jaar  je wilt deelnemen aan een vrijwilligersproject, des te meer kans heb je dat het ook daadwerkelijk kan doorgaan. Ook dan geldt dat je kosteloos kan annuleren mocht de Corona weer oplaaien.

Mocht je meer informatie wensen over de projecten en mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Telefoon: 0346 – 833 209 / 06 – 38 22 86 58

 

 

 

7
feb

Tussenjaarfonds

 

Door de Coronacrisis hebben veel studenten niet de mogelijkheid gekregen om Open Dagen van een opleiding te bezoeken. Daarom is het best lastig kiezen voor welke studie je gaat inschrijven aankomend schooljaar. Veel studenten kiezen daarom voor een Tussenjaar. TravelUnique helpt je graag bij de invulling van je Tussenjaar. Er is van alles mogelijk; vrijwilligerswerk in het buitenland, eens stage in Afrika, een talencursus of je volgt een tussenjaarprogramma.

Sinds 1 februari 2020 bestaat het Tussenjaarfonds – bedoeld voor jongeren die een tussenjaarprogramma willen volgen en dat niet kunnen betalen. Hier vind je meer informatie over wat je allemaal moet regelen voor een tussenjaar op de website van de Rijksoverheid.

Fonds opgericht door Hermien Miltenburg

Stichting Tussenjaarfonds is opgericht door Hermien miltenburg. De laatste jaren van haar loopbaan, ze gaat binnenkort met pensioen, was zij oudervoorlichter van Wageningen Universiteit en schrijver van het succesvolle blog (een half miljoen bezoeken per jaar) www.studiekeuzekind.nl. Ze is expert op het gebied van voorlichting aan ouders over studiekeuze en studeren op hbo of universiteit. Nu gaat ze zich op deze manier bekommeren om jongeren van minder welgestelde ouders die moeite hebben met het maken van een goede studiekeuze. Ze heeft het Tussenjaarfonds opgericht om voor deze jongeren een tussenjaarprogramma financieel mogelijk te maken. Ze is bovendien bestuurslid van het TussenjaarKenniscentrum.

Een goed besteed tussenjaar vergroot de kans op een succesvolle studie en carrière. Vooral jongeren met welgestelde en hoogopgeleide ouders nemen een tussenjaar, blijkt uit onderzoek. Maar ook andere jongeren verdienen deze kans.

Stichting Tussenjaarfonds wil deelname aan een tussenjaarprogramma – met begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling en richting toekomstkeuze  – mogelijk maken voor alle jongeren. Ook jongeren met ouders die minder verdienen dan de inkomensgrens die geldt voor het aanvragen van een aanvullende beurs als je zou gaan studeren. Voorwaarde is dat de jongere de handen uit de mouwen steekt en zelf de helft van het benodigde bedrag voor het tussenjaarprogramma bij elkaar verdient. Hij/zij is ook verplicht dit programma succesvol af te ronden. Voorzitter van het Tussenjaarfonds Hermien Miltenburg schreef hierover in haar blog Studiekeuzekind.

Bezoekers van de TussenjaarBeurs op 26 maart 2020 betalen bij inschrijving een bedrag van € 5,- dat ten goede komt aan het Tussenjaarfonds.

www.tussenjaarkenniscentrum.nl.

Wil je meer informatie over een Tussenjaar, klik dan hier.

 

 

30
mei

Volunteer Correct

TravelUnique is lid (en tevens bestuurslid) van Volunteer Correct.

Vereniging Volunteer Correct (VVC) zekert de kwaliteit van internationaal
vrijwilligerswerk.

Vijftien vrijwilligersorganisaties in Nederland, waaronder TravelUnique, hebben zich verenigd in de eerste landelijke branchevereniging voor eerlijk, verantwoord en duurzaam internationaal vrijwilligerswerk. Vereniging Volunteer Correct (VVC) scheidt door middel van strenge richtlijnen kaf van koren en laat op transparante wijze zien hoe verrijkend internationaal vrijwilligerswerk kan zijn.

 

Eenzijdige belichting van internationaal vrijwilligerswerk

In de afgelopen jaren is er ruime aandacht in het publieke debat gekomen voor de misstanden in internationaal vrijwilligerswerk. Door de toegenomen aandacht zijn ook organisaties die zich afzetten tegen de veroordeelde praktijken onterecht in het nauw gekomen. Organisaties – vaak vanuit passie en idealen – die zich inzetten vóór en veel belang hechten aan verantwoord en transparant internationaal vrijwilligerswerk. Door zich te verzamelen in de Vereniging Volunteer Correct kunnen zij gezamenlijk werken aan gedeelde idealen en gezamenlijk uiting geven aan het belang dat zij hechten aan verantwoord en transparant vrijwilligerswerk.

 

Door ontwikkelen van kwaliteitsrichtlijn meer inzicht

Vereniging Volunteer Correct heeft een kwaliteitsrichtlijn ontwikkeld, waaraan alle leden van de vereniging voldoen. Op de website van Vereniging Volunteer Correct (www.volunteercorrect.nl) presenteren de leden zich transparant en inhoudelijk vanuit de VVC-kwaliteitsrichtlijn.

De vereniging en de richtlijn komen voort uit de Transparantie-index van Stichting Volunteer Correct. Stichting Volunteer Correct is al sinds 2014 een bepalende stem in de roep tot kwaliteitsverbetering van het aanbod van internationaal vrijwilligerswerk in Nederland.

Aandachtspunten in de kwaliteitsrichtlijn zijn onder andere: werken met kwetsbare groepen, organisatietransparantie, vrijwilligerstaken, kostenmodel, samenwerking met lokale partnerorganisaties, vrijwilligersvoorbereiding en evaluatie van de projecten en de inzet van de vrijwilligers.

 

Hét portaal voor de a.s. vrijwilliger
Vereniging Volunteer Correct stelt zich ten doel dat iedere a.s. vrijwilliger zich via het online VVC-portaal oriënteert op internationaal vrijwilligerswerk. Op deze manier kunnen a.s. vrijwilligers een verantwoorde keuze maken en zich beter voorbereiden op hun verblijf en inzet in het buitenland. De vereniging gaat zich de komende jaren onder meer inzetten voor een kwaliteitsrichtlijn voor de voorbereidingstrainingen, de ontwikkeling van generieke evaluatiemogelijkheden en het zichtbaar maken en promoten van de verantwoorde en duurzame praktijken van internationaal vrijwilligerswerk.

Meer informatie:info@volunteercorrect.nl, secretariaat: Niko Winkel, 06-55072684

24
okt

Geen projecten in weeshuizen

TravelUnique biedt geen projecten aan in weeshuizen. Onze projectpartner African Impact  legt hieronder uit waarom niet:

page1image408

For those looking to volunteer with children, the continent of Africa, much like other developing areas of the world, is home to millions of orphaned and vulnerable children requiring practical support. Its complex and difficult history, particularly that of Sub-Saharan Africa, has resulted in failing education systems, ineffective healthcare and almost 50% of the population living in extreme poverty.

While there are a great number of inspiring initiatives and success stories coming from Africa (including responsible opportunities to volunteer with children), children born on the continent today are at risk of becoming simply another statistic.

  • Africa is home to a quarter of the world’s orphans, with a third of those having lost one or both parents from the effects of HIV or AIDS
  • Only 2 out of 5 children in Sub-Saharan Africa will finish primary school, let alone secondary school
  • In South Africa, 150,000 children are living in a household whose oldest resident is under the age 18
  • Up to 20% of children in Sub-Saharan Africa are born with, or develop, a serious disability due to the inability to access clean water, sufficient food or basic sanitation

Orphan Statistics Worldwide

Year Total number of orphaned children worldwide

2015 140 million 2010 146 million 2005 153 million 2000 155 million 1995 151 million

Source: UNICEF Website, 2017

While the total number of orphaned children worldwide is declining year by year, one of the most important questions we should be asking ourselves is how governments, aid organizations, individuals and whole communities can do more to protect and care for these children.

We do not feel that orphanages are the answer.

UNICEF define an orphan as a child who has lost one or both parents. Of the 140 million orphaned children detailed above, only 10% have lost both parents, calling into question the reason why an extraordinary number of children are placed into orphanages and removed from family settings.

The reality is that with the right support from local governments and improved education and opportunities for disadvantaged communities across the world, a large number of these children could be re-integrated into family or community-based environments instead.

It is for this reason that African Impact do not support any orphanages across the continent.We do, however, continue to work with orphaned children in reputable facility’s whose main aim is to place children into a family setting.

Why Children Should Not be Placed in Orphanages

1. It can encourage bad practices

Funding an orphanage is no substitute for a family environment. It has been seen time and time again that children in this form of institution face a high risk of abuse and neglect. It’snot uncommon, particularly in East Asia, to see children treated as commodities; the more children in the home, the more money comes through the door. Orphanage volunteering has most definitely played a role in this; families who are too poor to provide for their children believe they will be better off placing them in the care of facilities who see a constant turnover of Western volunteers. While this may, in many cases, be the only option for aparent or guardian, it is perpetuating a system that is putting the world’s most vulnerablechildren at risk.

2. It’s detrimental to a child’s development

Across the globe, orphanages are often a place where disabled, or sickly, children end up, as it can be costly and challenging for families living in poverty to continue their care. Despite the limited options available, many orphanages are not equipped or appropriately supported enough to give the correct level of care to these children. Aside from that, even healthy children are at risk of developmental delay; for children under the age of three, every three months spent in an orphanage has been proven to stunt their physical and cognitive development by one month. Further to this, a child who has been institutionalized in an orphanage is 40 times more likely to get a criminal record.

3. It’s not sustainable

Hundreds of millions of dollars is invested every year by aid groups, churches and governments to fund institutions such as orphanages. This simply isn’t a sustainable solutionto meet the needs and requirements of 140 million orphaned children. Channeling funds into facilities looking to place and support children in a family environment, or those focused on community-led solutions, would be far more beneficial in the long-term, for donors, familiesand children.

How Volunteering With Children in Africa Can Help

While all of our opportunities to volunteer with children have a varying focus, volunteers at each destination will be fully immersed into the host community and provide vital support at rural and urban community care facilities, pre-schools and after-school support centers. At these facilities, volunteers will aid in the children’s basic development and support them insocial play, as well as language and numeracy skills development. Further to this, those volunteering with children will play a key role in facilitating after-school programs, includingreading, math’s and art clubs. These after-school clubs provide a safe space in the vulnerable hours after school when parents or guardians are at work and keep children away from the dangers of drug and gang culture.

Compared to an orphanage volunteer, those joining our programs will support community partners whose aim is to integrate the children in their care back into a family environment.

By supporting this initiate, volunteers will be contributing towards a positive, long term impact on children who otherwise would not get the chance access a quality, inclusive education. At the same, they’ll be avoiding the pitfalls of dangerous orphanage volunteeringand irresponsible opportunities to volunteer with children.

Personal highlights from our child and orphan care projects in Africa projects last year include:

  • Spending 8500 hours running after-school clubs across Africa, keeping children away from the dangers of drug and gang culture
  • 4577 hours were spent by childcare volunteers assisting nursery school teachers across the continent, offering vital pre-primary education
  • Hosting an average of 50 children each week at a voluntary reading club in Zululand, where local children are able to learn to read English
  • Training 20 rural teachers to better look after the 650 children in their care It is because of volunteer support that these achievements are possible.

 

 

 

15
jan

Reizen als minderjarige naar Zuid-Afrika

De meest populaire vrijwilligersprojecten bevinden zich in Zuid-Afrika. Veel 17-jarigen melden zich aan om vrijwilligerswerk te doen in Zuid-Afrika.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Zuid-Afrika heeft echter de immigratiewetten aangescherpt. Deze nieuwe regels zijn van kracht vanaf 1 juni 2015. Dit heeft er voor gezorgd dat je verschillende documenten voor vertrek in je bezit moet hebben.

Wat betekent dit voor minderjarige die reizen naar Zuid-Afrika?

Vanaf 1 juni 2015 heb je een aantal documenten nodig die je dient te overleggen aan de douane bij aankomst in Zuid-Afrika. Als je alleen reist als minderjarige zijn dit de volgende documenten:

  • Geldig paspoort
  • Geldig visum (dit is alleen nodig bij een verblijf van meer dan 90 dagen)
  • Afschrift van de geboorte akte of een gelijkwaardig document. Dit document dient gelegaliseerd te worden bij een notaris
  • Toestemmingsbrief of -formulier van de ouders
  • Kopie van de paspoorten van beide ouders, deze dienen gelegaliseerd te worden door een notaris
  • Brief van de persoon die de minderjarige in de Republiek ontvangt, die zijn/haar woonadres en contactgegevens in de Republiek waar de minderjarige verblijft bevat (deze brief ontvang je van ons)
  • Een kopie van de identiteitskaart of een geldig paspoort en visum of een permanente verblijfsvergunning van de persoon die de minderjarige in de Republiek ontvangt (deze kopie ontvang je van ons)
  • Contactgegevens van de ouders of wettelijke voogd van de minderjarige. (Dit kan worden opgenomen in de toestemmingsbrief of -formulier)

Een handige checklist welke documenten je dient mee te nemen vind je hier. Meer informatie kan je ook verkrijgen via:

Zuid-Afrikaanse ambassade in Den Haag of South African Tourism:

South African Embassy
Wassenaarseweg 40
2596 CJ Den Haag
Nederland
Tel: +31 (0) 703 92 45 01
E-mail: info@zuidafrika.nl

South African Tourism
Jozef Israëlskade 48a
1072 SB Amsterdam
Nederland
Tel: +31 (0) 204 71 31 81
E-mail: information@southafrica.net

5
apr

De Volkskrant 3 april 2015

TravelUnique in de Top 10 van aanbieders verantwoord vrijwilligerswerk volgens de Volkskrant!

Sèrah van den Brink, studente van de Universiteit Wagening heeft een inventarisatie gedaan van Nederlandse aanbieders van vrijwilligerstoerisme en in hoeverre zij internationale vrijwilligerstoerisme richtlijnen geïmplementeerd hebben in hun beleid. Dit in opdracht van de Volkskrant.

Sèrah schreef een heel rapport over vrijwilligersvakanties. Download hier het rapport.

Er is ook een Top 10 is gemaakt van aanbieders van verantwoord vrijwilligerswerk. Hierin staan een 3-tal Nederlandse organisaties en een 7-tal buitenlandse organisaties (waaronder onze partnerorganisaties; African Impact, Azafady en Lion Encounter).

En het goede nieuws is: TravelUnique staat in de Top 10 van vrijwilligersreizen die volgens de Volkskrant verantwoord ondernemen! De redactie keek naar het gebruik van internationale richtlijnen, de keuze van projecten en projectorganisaties, de selectie en voorbereiding van de vrijwilligers, de klachtenprocedure en vakprijzen. Een deel van de projecten zijn bezocht door de Volkskrant (Kaapstad, het hoofdkantoor van African Impact, Lion Encounter).

 

Klik hier  voor de lijst met aanbieders en het artikel.

 

In het artikelen worden o.a. de volgende partners van TravelUnique (en TravelUnique zelf) genoemd:

 

TOP 10 VERANTWOORDE AANBIEDERS

De Volkskrant selecteerde tien aanbieders van vrijwilligersreizen die volgens ons verantwoord ondernemen. De redactie keek naar het gebruik van internationale richtlijnen, de keuze van projecten en partnerorganisaties, de selectie en voorbereiding van vrijwilligers, de klachtprocedure en vakprijzen. Een deel van de projecten zijn bezocht door de Volkskrant.

 

African Impact

De grootste aanbieder van Afrika is tien jaar actief in twaalf landen. Jaarlijks schrijven circa 2500 vrijwilligers zich in voor een van de 63 projecten op 12 bestemmingen. African Impact is populair onder Westerse jongeren die graag samen in een hostel of een groot huis verblijven op populaire plekken als Kaapstad of Livingston. De Afrikaanse organisatie wordt voornamelijk gerund door Britse expats die de vrijwilligers, vaak schoolverlaters, 24/7 begeleiden. African Impact werkt met scholen, kinderdagverblijven, verzorgingshuizen, gevangenissen en de thuiszorg in ruige achterbuurten. Vrijwilligers kunnen ook aan de slag in natuurparken. Deskundigen fronzen de wenkbrauwen over sommige projecten waarbij met jonge kinderen of jonge leeuwen wordt gewerkt, maar tijdens een recent bezoek leken ook die projecten wel op een verantwoorde manier aan gepakt.

African Impact profileert zich als duurzaam en hanteert relatief veel richtlijnen. De behoefte van bewoners staat centraal, projecten worden op lange termijn gevolgd en er is veel aandacht voor de bescherming van jonge kinderen. Vaardigheden van vrijwilligers spelen een rol, de informatievoorziening is transparant. Projecten van African Impact worden in Nederland aangeboden door bemiddelingsbureaus Activity International en Travel Unique. (africanimpact.com).

 

Lion Encounter

Even populaire als discutabele natuurorganisatie in Zimbabwe en Zambia. Oprichter Andrew Connolly begon tien jaar geleden leeuwen te fokken op zijn ranch in Zimbabwe. Deze zomer hoopt hij voor het eerst een groep nakomelingen in het wild terug te plaatsen. Dat zou een primeur zijn voor Afrika waar het aantal wilde leeuwen afgelopen decennia flink is afgenomen. Lion Encounter gebruikt betalende vrijwilligers, stagiairs en dagjesmensen om dagelijks te wandelen met jonge leeuwen, oudere leeuwen te verzorgen en natuurpresentaties te geven op basisscholen. Connolly – die zelf een arm verloor door een leeuw te aaien – is tevens mede-oprichter van African Impact.

Critici stellen dat wandelen met leeuwen is bedacht voor toeristen. De Nederlandse stichting SPOTS schat het aantal leeuwen op Afrikaanse knuffelfarms op 6000 tot 8000 dieren. Zodra die volwassen zijn, vermoeden de tegenstanders, eindigen die als jachttrofee. Lion Encounter afficheert zichzelf als een uitzondering. Zowel in Zimbabwe (Antelope Park, Victoria Falls) als in Zambia (Livingston) zouden alle volwassen leeuwen nog present zijn. Tijdens een bezoek in Livingston leek dat te kloppen. Een goed teken is dat Lion Encounter op deze locatie tijdelijk stopt met het aanbieden van de wandelingen, wegens ruimtegebrek. Lion Encounter biedt ook interessant (en goedkoper) veldwerk aan in Zimbabwe.

 

Travel Unique

Travel Unique specialiseert zich sinds 2011 in vrijwilligersprogramma’s in midden en zuidelijk Afrika. De bemiddelingsorganisatie in Bilthoven heeft een winstoogmerk. Travel Unique biedt 55 projecten aan in 14 landen. Vooral op het gebied van natuurbeheer, onderzoek, onderwijs, zorg en buurtwerk. Travel Unique steekt relatief veel aandacht in het selecteren van vrijwilligers voor programma’s die bij hen passen. De organisatie en werkt samen met serieuze partners als African Impact en Azafady (travelunique.nl).

 

Azafady

Britse stichting die vrijwilligerswerk organiseert in Madagaskar. Daar kunnen vrijwilligers schooltjes opknappen, waterzuivering verbeteren, Engelse les geven of biologisch onderzoek uitvoeren voor natuurbeheer. Bijzonder zijn echter de klassieke hulpprogramma’s om de levensomstandigheden van bewoners te verbeteren: het uitdelen van fruitbomen, installeren van bijenkorven, betere composttechnieken introduceren en efficiëntere kookinstallaties bouwen. Azafady won in Engeland prijzen voor verantwoord vrijwilligerswerk (madagascar.co.uk).

 

Stichting Muses

Nederlands trainingsbureau zonder winstoogmerk. Opgericht door ex-vrijwilligers Jurrien Mammen en Romy Schagen die elkaar in 2006 ontmoetten in Guatemala. Een jaar later begonnen ze Stichting Muses om nieuwe vrijwilligers beter voorbereid op pad te krijgen. Tijdens trainingsdagen gaan zij in op: jouw rol als vrijwilliger, de verwachte cultuurshock, het voorkomen van een te sterke band met één kind, veiligheid en fondsenwerving. Het doel is de effectiviteit van de vrijwilliger te verhogen. Ruim eenderde van de commerciële aanbieders stuurt zijn vrijwilligers inmiddels langs de trainers in Apeldoorn en dat aandeel is stijgende. Muses geeft ook workshops na terugkeer: hoe motiveer ik mijn vrienden (muses.nl).

 

23
sep

Sponsor project TravelUnique, Zimbabwe

Het project dat TravelUnique van harte steunt is het Midlands Children Hope Project in Gweru, Zimbabwe. Dit project is in 2011 gestart door twee Noorse ex-vrijwilligers, Thomas Nordberg en Anita Svendheim.

 

Het doel van Midlands Children Hope Project is:
  • Het betalen van het schoolgeld van de weeskinderen aan het begin van elk kwartaal. Dit is omdat zij van mening zijn dat een kind een betere toekomst heeft als het onderwijs heeft genoten. Dit in een land waar meer dan 80% van de bevolking zonder baan zit.
  • Midlands Children Hope Project verleent steun aan projecten die worden opgezet zodat het weeshuis in de toekomst zelfvoorzienend kan zijn.
  • Midlands Children Hope Project werkt aan de bouw van een nieuw weeshuis in Gweru om op deze wijze hulp te bieden aan alle kinderen die op straat leven en die behoefte hebben aan hun steun, dit geldt ook voor kwetsbare meisjes.

 

Donaties

Donaties voor dit project zijn van harte welkom op rekening NL63 RABO 015.93.40.918 ten name van TravelUnique te Bilthoven. Het gehele bedrag komt ten goede aan dit project voor straatkinderen in Gweru. Hiervan ontvang je een duidelijk overzicht. Begin augustus 2014 is dit weeshuis door ons bezocht. Toen werd duidelijk dat steun aan dit project broodnodig is. Straatjongens worden opgevangen door MCHP, maar voor meisjes die op straat wonen is niks geregeld, zij zijn natuurlijk een zeer kwetsbare groep. Er is een stuk grond gekocht naast Antelope Park om een nieuw weeshuis te bouwen waar ook een opvang voor meisjes komt. Helaas is er nog niet voldoende geld binnen.

Ken je een bedrijf wat een goed sponsor project zoekt en waarbij elke euro goed besteed wordt? Neem dan contact met ons op en we sturen graag een brochure met meer informatie over dit project.

Voor meer informatie klik hier voor de Facebook pagina van Midlands Children Hope Project en hier voor de website.

Kijk hier naar een Youtube fimpje over dit project. button youtube

 

Midlands