7
feb

Tussenjaarfonds

 

Door de Coronacrisis hebben veel studenten niet de mogelijkheid gekregen om Open Dagen van een opleiding te bezoeken. Daarom is het best lastig kiezen voor welke studie je gaat inschrijven aankomend schooljaar. Veel studenten kiezen daarom voor een Tussenjaar. TravelUnique helpt je graag bij de invulling van je Tussenjaar. Er is van alles mogelijk; vrijwilligerswerk in het buitenland, eens stage in Afrika, een talencursus of je volgt een tussenjaarprogramma.

Sinds 1 februari 2020 bestaat het Tussenjaarfonds – bedoeld voor jongeren die een tussenjaarprogramma willen volgen en dat niet kunnen betalen. Hier vind je meer informatie over wat je allemaal moet regelen voor een tussenjaar op de website van de Rijksoverheid.

Fonds opgericht door Hermien Miltenburg

Stichting Tussenjaarfonds is opgericht door Hermien miltenburg. De laatste jaren van haar loopbaan, ze gaat binnenkort met pensioen, was zij oudervoorlichter van Wageningen Universiteit en schrijver van het succesvolle blog (een half miljoen bezoeken per jaar) www.studiekeuzekind.nl. Ze is expert op het gebied van voorlichting aan ouders over studiekeuze en studeren op hbo of universiteit. Nu gaat ze zich op deze manier bekommeren om jongeren van minder welgestelde ouders die moeite hebben met het maken van een goede studiekeuze. Ze heeft het Tussenjaarfonds opgericht om voor deze jongeren een tussenjaarprogramma financieel mogelijk te maken. Ze is bovendien bestuurslid van het TussenjaarKenniscentrum.

Een goed besteed tussenjaar vergroot de kans op een succesvolle studie en carrière. Vooral jongeren met welgestelde en hoogopgeleide ouders nemen een tussenjaar, blijkt uit onderzoek. Maar ook andere jongeren verdienen deze kans.

Stichting Tussenjaarfonds wil deelname aan een tussenjaarprogramma – met begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling en richting toekomstkeuze  – mogelijk maken voor alle jongeren. Ook jongeren met ouders die minder verdienen dan de inkomensgrens die geldt voor het aanvragen van een aanvullende beurs als je zou gaan studeren. Voorwaarde is dat de jongere de handen uit de mouwen steekt en zelf de helft van het benodigde bedrag voor het tussenjaarprogramma bij elkaar verdient. Hij/zij is ook verplicht dit programma succesvol af te ronden. Voorzitter van het Tussenjaarfonds Hermien Miltenburg schreef hierover in haar blog Studiekeuzekind.

Bezoekers van de TussenjaarBeurs op 26 maart 2020 betalen bij inschrijving een bedrag van € 5,- dat ten goede komt aan het Tussenjaarfonds.

www.tussenjaarkenniscentrum.nl.

Wil je meer informatie over een Tussenjaar, klik dan hier.

 

 

Comments are closed.