0346 - 833 209

Vrijwilligerswerk Afrika: Ghana, vrijwilligerswerk en stages
In Ghana is het mogelijk deel te nemen aan de volgende projecten:
 • Een onderwijsproject. Klik hier voor het project
 • Een sportcoaching project. Klik hier voor het project
 • Een medisch- en gezondheidszorg project. Dit is o.a. een project voor tandartsen, fysiotherapeuten, verloskundigen, verpleegkundigen, artsen en voor iedereen die interesse heeft in de gezondheidszorg.  Klik hier voor het project
 • Een dierenverzorging project (Paarden, Primate Conservation en Veterinary). Klik hier voor het project

Klik hier voor een YouTube filmpje over de projecten in Ghana. Klik hier voor de film die Felicity West maakte over Akwaaba, onze projectpartner in Ghana.

De projecten in Ghana zijn ook toegangelijk voor groepen van 6 – 25 personen en voor families. Neem contact met ons op om een offerte te ontvangen.

 

Reizen/excursies in Ghana

Reizen door dit prachtige land is een geweldige manier om je vrijwilligerservaring te vergroten. Er is een grote verscheidenheid aan dingen te zien en te doen. Van het verkennen van de rijke cultuur en kastelen, zwemmen in watervallen, olifanten spotten op safari, ontspannen op het strand tot het beklimmen van de hoogste berg van West-Afrika. Ghana heeft zoveel te bieden!

Cape Coast
Een bezoek aan Cape Coast betekent een fantastisch weekendje weg. Je bezoek culturele slavenkastelen en leert meer over het donkere verleden en slavernijverleden van Ghana. Je ontdekt Kakum National Park, waar je boven in de bomen klimt tijdens een canopy walk en leer over de natuurlijke hulpbronnen van Ghana en de economische, culturele en medicinale waarden van planten.

Volta-regio
De volta-regio ligt in het oosten van Ghana. Reis over het Voltameer om een ​​apenreservaat te bezoeken. Beklim de hoogste berg van West-Afrika, de berg Afadjato, voor een ongeëvenaard uitzicht op Togo en zwem in de Wli-watervallen.

Mole National Park
Reis naar het noorden van het land voor een kleine safari-ervaring. Kom oog in oog te staan ​​met olifanten, wrattenzwijnen, herten, bavianen en meer en bezoek de oudste moskee van Ghana.

Busua Beach – Takoradie
Het westen biedt prachtige zandstranden en surfplekken voor een meer ontspannen weekendje weg van de stad.

Koforidua
Bezoek Koforidua om de beruchte triplet-palmboom en de Boti-watervallen te zien en klim naar de top van de paraplurots. Dit is een heel mooi gebied van Ghana.

Kintampo-watervallen
Een van de hoogste watervallen in Ghana en op weg naar Kumasi, de op één na grootste stad van Ghana. Deze waterval ligt verscholen in het bos en wordt gevormd door 3 hoofddruppels, perfect voor een verkoelende douche!

Kokrobite
Bezoek een van Ghana’s beste stranden in Bojo gevolgd door een strandfeest in Big Milly’s Backyard .

Dagtrips en activiteiten:

 • Accra Market
 • Labadi Beach
 • Zwembad
 • Jamestown Vuurtoren en vissersdorp
 • Accra Craft markt
 • Minigolf
 • Aburi Gardens

Bovenstaande excursies en activtiteiten kunnen door het project voor je worden geregeld.

 

AOA-13 vrijwilligerswerk in ghana afrika

Projecten in Ghana, ©Akwaaba

 

Deelnemen aan een project in Ghana?

Wil je deelnemen aan een vrijwilligersproject in Ghana lees dan heel goed de projectomschrijving door. Lees vervolgens de landeninformatie over Ghana.

Spreekt het project je nog steeds aan bepaal dan de datum dat je wilt vertrekken en de duur van deelname aan het project. Bij de meeste projecten is het mogelijk om 2 tot 12 weken deel te nemen aan een project. De maximale duur van deelname staat vermeld in de projectomschrijving.

Meld je vervolgens aan via de site of stuur een mail met je wensen. Lees voor het boeken van een project goed onze Algemene Voorwaarde door. Wij zorgen dat je alle benodigde informatie voor vertrek ontvangt. Belangrijk om te melden is dat voor deelname aan ieder project van TravelUnique een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) noodzakelijk is. Het duurt 2 tot 3 weken om een VOG te ontvangen van de gemeente waarin je woont. Als je wilt deelnemen aan een project, graag aanmelden minimaal 6 weken voor vertrek.

Het is natuurlijk ook mogelijk om voor het boeken van een project een afspraak te maken om de mogelijkheden door te spreken. Een afspraak is vrijblijvend, het verplicht je tot niks. Een afspraak is mogelijk van maandag tot en met vrijdag overdag. Of, indien gewenst, in de avonduren of in het weekend.

Tijdens de afspraak kan je al je vragen stellen. Ook zullen we je alle benodigde informatie geven over het project of de projecten in Ghana. Ook eventueel andere mogelijkheden in Afrika kunnen we met je doorspreken. Op deze manier proberen we de beste optie om vrijwilligerwerk te gaan doen in Afrika voor je te vinden.

 

travelunique-slider3 ghana

Projecten in Ghana, ©TravelUnique