0346 - 833 209

Scholieren project: vrijwilligerswerk met je klas in Afrika
Een scholieren project, vrijwilligerswerk in Afrika met het de hele of halve klas

 

Vrijwilligerswerk in Afrika is er niet alleen voor de individuele reiziger. Ook in groepsverband, als klas, is het mogelijk om vrijwilligerswerk te gaan doen in Afrika. Dit kan in verschillenden landen in Afrika.

Samen met je klas en je leraar bepaal je waaraan je vrijwilligerswerk dient te voldoen. Werken in Afrika is een bijzondere uitdaging waarbij je samen werkt met de lokale bevolking en meer leert over de cultuur van het land.

Niet ieder project is geschikt vvoor elke leeftijdsgroep.

De scholieren projecten richten zich op een tweetal leeftijdsgroepen:

  1. Middelbare scholieren in de leeftijd 14 – 18 jaar, grootte van de groep: 6 – 30 personen
  2. HBO- of universitaire scholieren in de leeftijd 18 – 24 jaar, grootte van de groep 6 – 30 personen

Bij een groep van minimaal 8 studenten is de leerkracht gratis. Hj of zij betaalt niet voor de maaltijden en accommodatie maar wel voor een vliegticket.

 

Hoe ziet een project eruit?

Samen met de leerkracht wordt er een passend programma opgesteld. Deelname kan van 1 – 4 weken en start in overleg. Een aantal locaties in Afrika waar het mogelijk is om deel te nemen aan een scholieren project zijn: Kaapstad, Zanzibar, Livingstone, Tanzania, Victoria Falls, etc. Het is mogelijk om als leerkracht mee te gaan naar het project.

 

Meer informatie

Het is natuurlijk ook mogelijk  een afspraak te maken om de mogelijkheden door te spreken. Een afspraak is vrijblijvend, het verplicht je tot niks. Een afspraak is mogelijk van maandag tot en met vrijdag overdag. Of, indien gewenst, in de avonduren of in het weekend.

Tijdens de afspraak kan je al je vragen stellen. Ook zullen we je alle benodigde informatie geven over de scholieren projecten in de verschillende landen. Ook eventueel andere mogelijkheden in Afrika kunnen we met je doorspreken. Op deze manier proberen we de beste optie om vrijwilligerwerk te gaan doen in Afrika voor je klas of groep te vinden.

 

 

AI fotografie-12 scholieren project vrijwilligerswerk afrika