0346 - 833 209

Vrijwilligerswerk Afrika: Informatie Toerisme- of business project
Toerisme- of business project

 

TravelUnique biedt een aantal projecten aan die goed kunnen aansluiten bij je opleiding en/of ervaring op een bepaald gebied. Ook is het vaak mogelijk om een project als stage in te brengen. TravelUnique is een erkend MBO stagebedrijf.

Een toerisme- of business project zijn een tweetal projecten die goed aansluiten bij een MBO of HBO opleiding.

 

Een Toerisme project

Volg je in Nederland een toeristische opleiding en ben je op zoek naar een stage adres of vrijwilligerswerk op dit gebied in Afrika? Neem dan contact met ons op.

In sommige gebieden in Afrika staat het toerisme nog in de kinderschoenen. Toerisme kan leiden tot meer werkgelegenheid. En kan leiden tot een betere financiële situatie voor de inwoners van het gebied.

Belangrijk is dat de lokale bevolking profiteert van het toerisme. Duurzaam toerisme is dan ook het doel bij de projecten. Onder duurzame toerisme versta je dat de bevolking profiteert. En dat op een verantwoorde wijze wordt omgegaan met de natuur en de culturele erfenis. Daarnaast is het belangrijk dat er eerlijke lonen worden betaald.

Je kan bij een toerisme project te maken krijgen met de volgende taken:

  • Het in kaart brengen van de USP’s van dit gebied
  • Online marketingactiviteiten
  • Trainen van de locale bevoking in gastvrijheid
  • Souveniers onder de loep nemen
  • Wandelpaden uitzetten
  • Brochures maken
  • Etc.

Wil je werkzaam zijn bij een toerisme project dan zoeken wij bij voorkeur vrijwilligers met een TIO opleiding, een NHTV opleiding, een HBO opleiding Toerisme of een HTRO opleiding. Ook MBO opleidingen voldoen.

Wil je meer informatie over dit project of over vrijwilligerswerk in Afrika in het algemeen, neem dan contact met ons op.

 

Een Business project

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in Afrika en ben je student Economie of volg je een Business opleiding? Of heb je een eigen bedrijf opgezet of werk je al jaren in loondienst en wil je opgedane kennis overdragen? Dan is een business project iets voor jou!

Om te zorgen voor een duurzame economische ontwikkeling in Afrika hebben de ondernemers in Afrika hulp nodig bij het plannen en runnen van een kleine onderneming. Mensen hebben de motivatie en het vertrouwen nodig dat nieuwe ideeën kunnen uitgroeien tot een onderneming waar geld mee verdiend kan worden om de familie te onderhouden.

Er zijn zo veel mogelijkheden om een inkomen te genereren. Echter het is soms moeilijk de mogelijkheden te zien en in praktijk te brengen als je niet weet welke eisen aan producten worden gesteld, wat de vraag naar producten is en welke service verleend moet worden.

Voor ondernemende vrijwilligers is er de mogelijkheid basis business vaardigheden aan te leren aan de lokale bevolking, waardoor levens veranderd kunnen worden. Bij een business project zijn er diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van toerisme, op het gebied van evenementen en kleine zakelijke ondernemingen.

Om deel te nemen aan een business project is relevante werkervaring geen vereist, het is natuurlijk wel handig als je beschikt over specifieke (business) vaardigheden en de juiste opleiding.

 

ai toerisme project Zuid-Afrika