0346 - 833 209

Vrijwilligerswerk Afrika: Informatie toerisme project
Toerisme project 

 

Volg je in Nederland een opleiding in het toerisme en ben je op zoek naar een stage adres of vrijwilligerswerk op het gebied van toerisme in Afrika? Neem dan contact met ons op.

In sommige gebieden in Afrika staat het toerisme nog in de kinderschoenen. Een goed voorbeeld is het toerisme in Oeganda bij het Bwindi Forest. Dit gebied trekt veel toeristen vanwege de berggorilla’s die in dit gebied leven. Helaas verdienen vaak alleen de grote lodges (in handen van buitenlandse investeerders) hieraan. En niet de lokale bevolking die woont in dit gebied.

Toerisme kan leiden tot meer werkgelegenheid. Ook kan het leiden tot een betere financiële situatie voor de inwoners van het gebied.

Belangrijk is dat de lokale bevolking profiteert van het toerisme. Duurzaam toerisme is dan ook het doel bij de projecten. Onder duurzame toerisme versta je dat de bevolking profiteert en dat op een verantwoorde wijze wordt omgegaan met de natuur en de culturele erfenis. Daarnaast is het belangrijk dat er eerlijke lonen worden betaald. Zuid-Afrika is een voorloper op het gebied van duurzaam toerisme. Accommodaties en lodges kunnen hier het Fair Trade logo voeren.

 

Je kan bij een toerisme project te maken krijgen met de volgende taken:
  • Het in kaart brengen van de USP’s van dit gebied
  • Online marketingactiviteiten
  • Trainen van de locale bevoking in gastvrijheid
  • Souveniers onder de loep nemen
  • Wandelpaden uitzetten
  • Brochures maken
  • Etc.

Wil je werkzaam zijn bij een toerisme project dan zoeken wij bij voorkeur vrijwilligers met een TIO opleiding, een NHTV opleiding, een HBO opleiding Toerisme of een HTRO opleiding. Ook MBO opleidingen voldoen.

Wil je meer informatie over een toerisme project of over vrijwilligerswerk in Afrika in het algemeen, neem dan contact met ons op. Langskomen voor een vrijblijvende afspraak is ook een optie. Dit kan van maandag tot en met vrijdag overdag, maar ook in de avonduren of in het weekend.

 

 

ai vlag gezicht toerisme project