0346 - 833 209

Familie project, vrijwilligerswerk voor het hele gezin in Afrika
Een familie project, vrijwilligerswerk in Afrika met het hele gezin

 

Vrijwilligerswerk in Afrika is er niet alleen voor de individuele reiziger. Je ziet steeds meer gezinnen die de stap nemen om met elkaar op een unieke manier Afrika te ontdekken. Daarom biedt TravelUnique een familie project aan. Dit kan op diverse locaties in Afrika.

Samen met je gezin vrijwilligerswerk doen in Afrika is een bijzondere uitdaging waarbij je samen werkt met de lokale bevolking en meer leert over de cultuur van het land.

Niet ieder project is geschikt voor gezinnen. Sommige projectpartners hebben bepaald dat de minimum leeftijd van de kinderen in ieder geval 12 jaar moet zijn. Dit geldt voor deelname aan de African Impact projecten. Bij andere projecten kunnen kinderen vanaf 4 jaar mee naar een project en bij sommige projecten is het helemaal niet mogelijk om als gezin deel te nemen. Neem altijd vooraf contact met ons op voor een passend voorstel.

Bij sommige projecten is het zo geregeld dat één van de ouders bij de kinderen blijft en de andere ouder meedraait op bijvoorbeeld een school (en men elkaar afwisselt in de middagen). Maar het kan ook zo zijn dat kinderen meegaan naar de scholen en in de klassen plaatsnemen, dit is vaak afhankelijk van de leeftijd van de kinderen.

 

Welke projecten zijn geschikt?

Vooral sociale projecten zijn geschikt voor deelname met kinderen. Daarnaast kunnen kinderen vaak meedraaien bij onderwijs- of sport projecten. De taal is vaak geen probleem, kinderen communiceren met gebaren en door middel van sport en spel. Niet alle natuurbehoud projecten zijn geschikt voor deelname met het hele gezin. Er zijn echter wel een aantal projecten op het gebied van natuurbehoud waarbij dit mogelijk is.

 

Meer informatie over een familie project, neem contact op!

Wil je met het hele gezin vrijwilligerswerk gaan doen in Afrika? Neem dan contact met ons op voor een passend advies. Startdata en duur van het vrijwilligerswerk met het hele gezin zijn in overleg met het project in Afrika.

 

AOA-5 familie project Afrika

Familieproject, ©AllOutAfrica