0346 - 833 209

vrijwilligerswerk Afrika: Informatie Paarden project in diverse landen
Paarden project

Ben je gek op paarden en wil je vrijwilligerswerk doen in Afrika? Dan is een paarden project de perfecte combinatie. Bij een paarden project zal je dagelijks werkzaam zijn met paarden en verantwoordelijk zijn voor de verzorging en het berijden van de dieren (maar ook voor de schoonmaak van de stallen).

Paarden projecten in Afrika vind je vaak bij Private Game Reserves. Je hebt hier de mogelijkheid om te paard deel te nemen aan een natuurbehoud project. Een paarden project is dus vaak een project in combinatie met een natuurbehoud project (bijvoorbeeld een leeuwen project of een neushoorn en olifant project).

 

TravelUnique biedt een aantal verschillende paarden projecten aan, zoals:
  • Bij het Antelope Park Private Game Reserve in Zimbabwe
  • Bij het Naankuse natuurbehoud project in Namibië
  • Bij het Imire natuurbehoud project in Zimbabwe

Zonder relevante ervaring als ruiter is het niet mogelijk deel te nemen aan een paarden project. Bij sommige projecten dien je voor te rijden en je vaardigheden te laten zien. Het gaat er om dat je in moeilijke situaties het paard de baas bent en je zowel in draf als in galop op je gemak bent. Je dient ervaring te hebben met verschillende paarden, gedurende een aantal jaren. Bij sommige projecten zoeken ze ervaren ruiters die in staat zijn ongetrainde paarden te temmen. Overschat in dit geval je eigen kunnen niet/

Vaak dien je je eigen cap mee te nemen plus bidon en een rugzak.

Soms wordt er een maximaal gewicht vermeld (vaak is dit 80 kilo), anders is de belasting voor de paarden te zwaar.

Bij een paarden project rijd je gemiddeld 5 dagen per week, 3 tot 4 uur per dag paard (echter, dit kan per project verschillen). Vaak is het wel mogelijk dat vrijwilligers die geen ervaring te paard hebben paardrijlessen bij het project kunnen nemen. Het is ook mogelijk dat je dan als vrijwilliger deze vrijwilligers zonder relevante paardrij ervaring begeleidt.

 

 

paarden project vrijwilligerswerk afrika