0346 - 833 209

Vrijwilligerswerk Afrika: Fotografie project in diverse landen in Afrika
Fotografie project, het fotograferen van Wildlife in Afrika

 

Het je altijd al vrijwilligerswerk in Afrika willen doen en je fotografie vaardigheden willen verbeteren? Dan is dit fotografie project de perfekte combinatie. Onder leiding van een ervaren fotograaf volg je eerst een fotografie cursus van een aantal dagen, waarna je aan de slag gaat onder leiding van een ranger om wildlife te fotograferen. Vaak vind je bij een fotografie project de ‘Big Five’, zoals in het Krugerpark. Hier mee bedoelen we de leeuw, de neushoorn, de olifant, de buffel en de luipaard. Ook bieden we een prachtig fotografie vrijwilligersproject aan in Zimbabwe, hier kunnen van zeer dichtbij leeuwen worden gefotografeerd. Ga dus aan de slag als wildlife fotograaf!

 

Eisen camera

Belangrijk is wel dat je checkt wat de eisen zijn die aan de camera die je meebrengt naar het project worden gesteld. Vaak is een laptop met een groot geheugen ook een aanrader om mee te nemen naar het project. Ook dien je het programma Lightroom thuis te installeren op je computer. Het downloaden bij het project duurt door traag internet vaak een dag of twee. Ter plaatse leer je alles over fotoshoppen, editing, etc. De cursus is voor zowel amateurfotografen als voor fotografen met een hoop ervaring.imire fototoestel

Doel van dit wildlife fotografie project is de database met foto’s van groot wild te vergroten. Er zijn vele natuurbehoudorganisaties in Zuidelijk Afrika die zelf niet te middelen hebben prachtige foto’s te maken om hun promotiemateriaal te ondersteunen. Uit de database van het fotografie project mogen natuurbehoud projecten uit Afrika gratis foto’s halen. Ook worden de foto’s gebruikt voor educatieve doeleinden. De plaatselijke bevolking wordt geleerd waarom natuurbehoud belangrijk is.

Iedere maand zal de ‘foto van de maand’ worden gekozen, evenals de ‘foto van het jaar’.

Vrijwilligers hebben de meest prachtige foto’s gemaakt bij dit fotografie project. Als je hier klikt dan vind je een gallerie met foto’s gemaakt door vrijwilligers bij de African Impact projecten in Zuid-Afrika.

 

leeuwen1 fotografie project zuid-afrika