Bouwproject Tanzania

Bouwproject Tanzania

HET PROJECT KORT SAMENGEVAT

 • Plaats: Arusha, Tanzania
 • Accommodatie: eigen- of gedeelde kamer in een vrijwilligershuis of gastgezin
 • Type project: bouwproject
 • Duur: 4 – 24 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Aantal vrijwilligers: 40 verdeeld over verschillende projecten
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project aan de rand van Mount Kilimanjaro
 • Update: dit project is altijd zeer snel volgeboekt. Neem contact met ons op om de mogelijkheden om deel te nemen aan dit project door te spreken
 • Landeninformatie Tanzania, reisadvies Tanzania
 • Heb je vragen over dit project? Stuur dan een mail naar info@travelunique.nl of een Whatsapp bericht naar 06 38 22 86 58

ALGEMENE INFORMATIE 

Onze partner in Tanzania werk op basis van duurzaamheidscriteria en ze zetten zich vooral in voor onderwijs. Ze bouwen een relatie op met de lokale bevolking op basis van wederzijdse acceptatie en tolerantie. Alle projecten in Arusah verwelkomen vrijwilligers ongeacht hun achtergrond of overtuiging. Van vrijwilligers wordt verwacht dat ze ruimdenkend en creatief zijn, omdat de verantwoordelijkheidsgebieden niet altijd precies zijn afgebakend. Met een beetje initiatief en flexibiliteit verloopt de integratie in het project meestal erg vlot.

Vrijwilligerswerk doen in Tanzania betekent het leven van alledag leren begrijpen. Bij de projecten is het niet de bedoeling dat vrijwilligers lokale werknemers vervangen, maar dat ze zichzelf zien als "medewerkers" die, door hun hulp, de werkdruk verlichten bij de projecten en interculturele uitwisseling ondersteunen.

Wij zijn ervan overtuigd dat vrijwilligers een langdurige en positieve bijdrage kunnen leveren aan de projecten. Maar vrijwilligerswerk betekent niet alleen: "Hallo, ik ben hier om te helpen!" maar eerder: "Hallo, ik ben hier om van je te leren hoe ik kan helpen - nu of in de toekomst!".

Voor ieder project geldt het volgende basisprincipe: vrijwilligerswerk doe je zelf! Je motivatie, je inzet en je plezier, die je in je werk brengt, bepalen je ervaringen. Denk positief, je zet je in voor een goed doel en je durft iets aan wat vele anderen niet durven! Je vrijwilligerswerk zal je de rest van je leven vormen en je op zoveel manieren verrijken.

Arusha

Arusha is een traditionele maar toch moderne stad die zich heeft aangepast aan toeristen, internationale bezoekers en expats van over de hele wereld. In het stadscentrum zijn leuke bars, restaurants, musea, markten en zwembaden die je in je vrije tijd kunt bezoeken. Zodra je een paar kilometer de stad uit rijdt, bevind je je midden in de prachtige Afrikaanse natuur, savannegebieden in het westen en tropische bossen richting de hellingen van de majestueuze Mount Meru. Wandelend, fietsend of een dagtocht naar Maasai land, je hebt eindeloos veel mogelijkheden om kennis te maken met de diversiteit van Tanzania's natuur en tradities. 

VRIJWILLIGERS ZULLEN werkzaam zijn in:

Het Local Initiative for Family and Education (“LIFE”) werd in 2020 gelanceerd in samenwerking met Gily’s Children Foundation. Het doel van het initiatief is het runnen van een buurthuis in de wijk Mkonoo, Arusha, dat een ontmoetingsplek wordt voor kinderen, jongeren en families uit de omliggende woonwijk.

Mkonoo is een nieuwer district in Arusha met een hoge werkloosheid en veel alleenstaande ouders. Het doel van het centrum is een gevarieerd onderwijs- en zorgaanbod te bieden om kinderen en jongeren een zinvol tijdverdrijf en vooral alleenstaande moeders een toekomstperspectief te bieden. 
In 2021 is de grond voor het buurthuis verworven. Na een langdurig goedkeuringsproces kan in 2022 met de bouw worden begonnen. Inmiddels zijn de funderingsmuren geplaatst en kan het terrein ook worden omheind. Er wordt momenteel gezocht naar meer donaties om de bouw voort te zetten. Vrijwilligers die handig zijn kunnen op een diverse en creatieve manier bijdragen aan dit project.

het dagelijks leven

Onthoud altijd dat je handelt als een "assistent". Je ondersteunt het werk van je lokale collega' s. Naast je projectwerk heb je voldoende mogelijkheden om Arusha en de omgeving te verkennen tijdens je vrije tijd. Het dagelijks leven in Tanzania is vol avonturen. Een van hen is de dagelijkse uitstapjes met de Daladala, de lokale minibus die je naar elke hoek van de stad brengt.

UITDAGINGEN

Belangrijk om te weten is dat er weinig middelen voorhanden zijn. Mocht je zelf materialen hebben die je kan gebruiken, dan is dit zeer welkom!

De grootste uitdaging bij dit project is het gebrek aan geld, het niet houden aan tijden en een dagschema wat iedere keer verandert. Geduld en respect voor de manier waarop men het lokaal georganiseer heeft is van groot belang. Je bent in een unieke positie om bij te dragen aan de ontwikkeling van deze organisatie.

Je werkt 5 tot 6 uur per dag, 5 dagen per week van maandag tot en met vrijdag. Zaterdag en zondag zijn een vrije dag. Mocht je graag een lang weekend op excursie gaan dan is een dag extra vrij ook zo te regelen. Bij dit project dien je wel flexibel te zijn. Eigen initiatieven zijn van harte welkom, echter wel in overleg met de coördinator van het project. De lokale staf beslist altijd over taken en werkzaamheden. Belangrijk om te weten is dat taken niet altijd volgens een vaste planning worden uitgevoerd. Nogmaals, flexibiliteit is in Tanzania een belangrijke eigenschap!

WAAROM KIEZEN VOOR DIT pROJECT IN Tanzania?

 • Je handig bent en je wilt inzettten voor de bouw van een buurthuis
 • Omdat je zo de mogelijkheid hebt om ideeën, ervaringen en cultuur uit te wisselen
 • Je kunt gaan kamperen in de Afrikaanse bush!
 • Omdat je de meest prachtige plekken in de weekenden kunt gaan bezoeken
 • Je ervan geniet om niet als toerist in Tanzania te zijn, maar mee te draaien met de lokale gewoonten en gebruiken
 • Je nieuwe (internationale) vrienden maakt in het hostel of gastgezin en in de lokale gemeenschap

EISEN

Het project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 18 jaar. De maximumleeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger. Vrijwilligers dienen ondernemend en enthousiast te zijn, van uitdagingen te houden, een open geest te hebben en zich snel kunnen aanpassen aan nieuwe situaties en culturen. Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is een vereiste voor deelname aan alle projecten.

PRAKTISCHE INFORMATIE

ACCOMMODATIE

De vrijwilligers en stagiaires in Arusha worden ondergebracht in twee vrijwilligershuizen. De huizen zijn centraal gelegen in het district Njiro in Arusha, van waaruit de projecten goed te bereiken zijn. De huizen liggen niet ver van elkaar, zodat vrijwilligers elkaar op elk moment kunnen bezoeken en tijd kunnen doorbrengen met de bewoners van de andere huizen. Ze organiseren regelmatig barbecue avonden, die afwisselend in de respectievelijke huizen plaatsvinden. 

Het “hoofdkwartier” in Arusha is het huis aan Rashida Street, waar ook het kantoor is gevestigd. De begeleiders verdelen hun tijd over de huizen zodat de vrijwilligers op alle locaties goed verzorgd worden. Elk huis heeft twee huismoeders die verantwoordelijk zijn voor de maaltijden en het schoonhouden van het huis. Ook is er een nachtwakers en tuinmannen.

De huizen bestaan ​​uit gedeelde kamers met stapelbedden en tweepersoonskamers of privékamers. Daarnaast is er een keuken met een koelkast en een een oven. Verder zijn er badkamers, gemeenschappelijke ruimtes uitgerust met comfortabele banken en tv-faciliteiten, evenals overdekte buiteneethoeken.

De huizen liggen midden in het Tanzaniaanse leven, centraal en toch rustig. Busverbindingen, restaurants, bioscopen, apotheken, supermarkten en tal van andere winkels bevinden zich in het dorp en het stadscentrum ligt op slechts 10-15 minuten met de bus. Alle projecten zijn vanaf hier gemakkelijk te bereiken.

Maaltijden

Als ontbijt krijg je een typisch Tanzaniaans ontbijt bestaande uit witbrood en zwarte thee en andere bijgerechten zoals eieren, fruit en mandazi's (Tanzaniaanse bakspecialiteit). In de avond eet je heerlijke lokale gerechten (voor vegetariërs/veganisten worden apart gekookt!). 

GASTGEZIN 

Het is ook mogelijk om tijdens je verblijf in Arusha bij een gastgezin te verblijven. Vicky, de gastmoeder, biedt twee kamers met elk 4 bedden in het hoofdgebouw en nog eens 4 bedden in een klein bijgebouw. Dit betekent dat er maximaal 12 vrijwilligers tegelijkertijd bij het gastgezin kunnen verblijven. Dit maakt het gemakkelijk om met andere vrijwilligers om te gaan en gelijkgestemde mensen te ontmoeten. Het gastgezin zit in dezelfde wijk als de Hostels en is ook nog eens heel centraal gelegen. Vicky biedt de vrijwilligers een typisch Tanzaniaans ontbijt en een warme maatlijd 's avonds aan. Een grote, gezellige woonkamer nodigt uit om samen met de andere vrijwilligers ideeën uit te wisselen na een enerverende dag.

HOE ER TE KOMEN? 

Bij aankomst op Kilimanjaro Airport staat de chauffeur je al op je te wachten om je naar het vrijwilligershuis te brengen. 

Op de eerste dag na aankomst ontvangt je een uitgebreide oriëntatie. Ze laten je de stad Arusha zien, leggen uit hoe je het openbaar vervoer gebruikt en waar banken en de belangrijkste winkels te vinden zijn. Op je eerste werkdag begeleiden ze je naar je project en bespreken ze met je de taken en werktijden samen met de projectleiding.

 PRIJZEN 

4 weken: € 720

6 weken: € 980

8 weken: € 1240

10 weken: € 1500

12 weken: € 1760

Bovenstaande prijzen zijn exclusief een Registration Fee van € 200 per persoon. De prijzen gelden voor een gedeelde kamer in het vrijwilligershuis. Wil je een 2-persoonskamer dan betaal je € 75 per week extra. Het is ook mogelijk om een 1-persoonskamer te boeken, neem contact met ons op voor de prijs. Het is ook mogelijk om bij een gastgezin te verblijven, voor 4 weken betaal je bij een gastgezin, € 920 per 4 weken. We maken graag een offerte voor je.

Bij TravelUnique betaal je niks extra bij deelname in het hoogseizoen.

WAT IS BIJ DE PRIJS INBEGREPEN?

 • Transfer bij aankomst en vertrek
 • Accommodatie in vrijwilligershuis of gastgezin
 • Ondersteuning door lokale vertegenwoordigers, inclusief oriëntatie programma
 • Wekelijks was service
 • Twee maaltijden per dag van maandag tot en met vrijdag
 • T-shirt

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN

 • Verzekeringen
 • Vlucht naar Tanzania
 • Maaltijden in het weekend
 • Visum en inentingen
 • Kosten VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
 • Excursies

STARTDATA EN AANKOMSTTIJDEN

Deelname aan dit project in Tanzania is mogelijk van 4 weken tot 24 weken. Het project start iedere donderdag.

Mocht je het boekingsformulier willen gebruiken, klik dan de maand aan waarin je wilt starten bij het project. We nemen dan contact met je op om samen de start- en vertrekdatum te bepalen. 

DOWNLOADS EN LINKS

Tijdens een Public Holliday ben je vrij. Klik hier voor de Public Holidays in Tanzania in 2024.

FOTOGALERIJ

DISCLAIMER

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie.TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie. Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner in Tanzania.

Klik hier om te boeken
#TravelUnique   #vrijwilligerswerk   #Afrika
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor het laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media.