Community Development- / Bouwproject, Madagaskar

Community Development- / Bouwproject, Madagaskar

HET PROJECT KORT SAMENGEVAT

 • Plaats: Nosy Komba, Madagaskar
 • Accommodatie: vrijwilligersaccommodatie
 • Type project: Community Development-/Bouwproject
 • Duur: 2 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project voor vrijwilligers die van authentiek houden
 • Landeninformatie Madagaskar, reisadvies Madagaskar
 • Heb je vragen over dit project? Stuur dan een mail naar info@travelunique.nl of een Whatsapp bericht naar 06 38 22 86 58

ALGEMENE INFORMATIE Community Development-/BouwPROJECT

Het Community Development-/Bouwproject streeft ernaar om de levens en levensomstandigheden van de mensen binnen de lokale gemeenschappen te verbeteren. Ze bereiken dit door de bestaande infrastructuur te onderhouden en broodnodige nieuwe faciliteiten te bouwen. 

Elk project dat wordt ondernomen, wordt zorgvuldig gepland en goedgekeurd door de lokale leiders. De belangrijkste focus van elk project is de ontwikkeling van infrastructuren waar de hele gemeenschap als geheel van profiteert. Problemen met stromend water en sanitaire voorzieningen worden aangepakt, evenals onderwijsfaciliteiten die studenten de kans bieden onderwijs te volgen in een functionele klasomgeving.

De afwezigheid van wegen en gemotoriseerde voertuigen op Nosy Komba betekent dat de lokale bewoners dagelijks worden geconfronteerd met de uitdaging om bijna onbegaanbaar terrein over te steken om andere nabijgelegen dorpen te bereiken. Het regenseizoen maakt veel van deze routes nog moeilijker begaanbaar. Ze helpen gemeenschappen door deze gebieden te identificeren en paden en bruggen te bouwen om deze onzekere routes gemakkelijker te begaan. Hierdoor hebben toeristen ook toegang tot deze dorpen en zijn ze momenteel een strategie aan het bedenken om de gemeenschap te helpen meer toeristen aan te trekken. 

Zodra de projecten zijn geïdentificeerd en goedgekeurd door MRCI en de gemeenschapsleiders, begint het werk waarbij MRCI een deel van de benodigde fondsen sponsort. Vrijwilligers helpen niet alleen met de fysieke arbeid die nodig is om de projecten te voltooien, maar ook met het opzetten van aanvullende fondsenwervingscampagnes. Deze fondsenwervende inspanningen zijn van onschatbare waarde; zonder deze zouden ze de gestelde doelen niet kunnen bereiken. Een ogenschijnlijk kleine bijdrage kan een opmerkelijk verschil maken.

Alle bouwmaterialen zijn lokaal geproduceerd en gekocht bij lokale leveranciers. Vrijwilligers werken samen met de leden van de gemeenschap met behulp van traditionele bouwmethoden. Een gezonde positieve houding is alles wat nodig is om aan dit programma deel te nemen en is nodig om de vele uitdagingen te overwinnen waarmee ze geconfronteerd worden. De beloning is dat je weet dat je een aanzienlijke impact hebt gemaakt in een gemeenschap.

Madagaskar behoort momenteel tot de 10 armste landen ter wereld. Sluit je aan bij het Community Development Bouwproject en maak echt een verschil!

HOOGTEPUNTEN VAN HET PROJECT

 • Bij dit vrijwilligerswerk help je de lokale bevolking de infrastructuur te verbeteren
 • Meebouwen aan sanitaire voorzieningen, klaslokalen, etc.
 • Help mee om fondsen te werven voor dit project
 • Hier geniet je van de rust aangezien er geen wegen of auto's op het eiland zijn
 • Je ervaart de schoonheid van met kokospalmen omzoomde stranden 
 • Mocht je een duikbevret hebben dan is dit de ultieme plek om te duiken 

EISEN

De minimumleeftijd voor deelname aan dit project is 18 jaar. Graag ontvangen we voor vertrek een (kort) Engelstalig CV. 

De medewerkers en vrijwilligers moeten Engels kunnen spreken, schrijven en verstaan. De medewerkers en vrijwilligers komen van over de hele wereld en spreken naast Engels nog een groot aantal andere talen. Lokale medewerkers en de mensen van Madagaskar spreken Malagasi en een beetje Frans. Vrijwilligers hebben de kans om gratis Malagassische lessen op het kamp bij te wonen en meer te leren over de taal en cultuur in dit prachtige land.

Ook dien je als vrijwilliger een goede conditie te hebben. Het hoofdkamp bevindt zich op Nosy Komba, een vulkanisch eiland. Er zijn geen wegen of auto's op het eiland. Vrijwilligers verplaatsen zich over het eiland door langs de stranden te wandelen, door de lokale boottransfers te nemen of de paden door het bos te gebruiken die niet altijd goed begaanbaar zijn. Ook heb je geen rugklachten en kan je materialen tillen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

LOCATIE

Het project is gevestigd in Noordwest-Madagaskar op het kleine eiland Nosy Komba ('Maki-eiland'), ook wel bekend als Nosy Ambariovato ('Eiland omgeven door rotsen'). Gelegen tussen het vasteland van Madagaskar en het grote eiland Nosy Be, biedt dit vulkanische eiland een unieke rust en stilte omdat er geen wegen of auto's zijn op dit eiland.

ACCOMMODATIE

Het belangrijkste onderzoekscentrum bij dit project is Turtle Cove. Het is tegen de steile hellingen van Nosy Komba gebouwd als een multi-level compound met uitzicht op het spectaculaire koraalrif eronder.

Beklim een ​​stenen trap vanaf een idyllisch strand naar het hoofdgebouw boven het duikdek en geniet van het adembenemende uitzicht op de oceaan dat zich ver uitstrekt tot aan het Lokobe Forest Reserve op Nosy Be.

Het hoofdgebouw biedt onderdak aan de stafleden en dient overdag als ontmoetingsplaats voor vrijwilligers. Grote dekken langs de voorkant van het hoofdgebouw, compleet met hangmatten, zitzakken en banken. Er is ook een werkruimte voor vrijwilligers en er zijn afsluitbare opbergdozen voor elke hut om kleine waardevolle spullen in op te bergen. 
Aan de achterkant van het hoofdgebouw vind je meer stenen trappen naar een aparte keuken en eetkamer. Op dit middelste niveau en op een ander niveau bevindt zich een reeks lokaal gebouwde bungalows met stapelbedden die dienen als slaapvertrekken voor vrijwilligers. Vrijwilligers kunnen een hut delen met vier tot zes andere vrijwilligers en moeten hun eigen beddengoed en handdoeken meenemen. Ook op deze twee niveaus zijn er verschillende badkamerfaciliteiten met stromend water, spoeltoiletten en koud water douches.

Een tweede kamp ligt op het vasteland van Madagaskar in het kleine afgelegen dorpje Ampoagna. Vrijwilligers worden ondergebracht in 2 grote gemeenschappelijke bungalows met tweepersoonsstapelbedden. 
De kampen zijn milieuvriendelijk en hebben overal verlichting op zonne-energie. Houd er rekening mee dat ze voor het grootste deel van de stroom afhankelijk zijn van de zon en regenval voor water.
Houd er bij het inpakken rekening mee dat er in dit deel van Madagaskar geen afvalverwerkings- of recyclingcentra zijn. We raden je aan een zonnepaneel en een batterijpakket mee te nemen als je elektronica hebt die je opgeladen wilt houden.

MAALTIJDEN

Er worden zeven dagen per week drie maaltijden per dag verstrekt. Elke maaltijd wordt bereid door koks ter plaatse die gebruik maken van traditionele Malagassische kookmethodes met verse, lokaal geteelde, seizoensgebonden producten. De meeste maaltijden hebben een rijstbasis met bonen en groenten ernaast. Het fruit en de groenten die worden geserveerd, veranderen afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid van lokale producten. Sommige maaltijden bevatten vis/zeevruchten, rundvlees (zeboe) of kip. Vlees, als onderdeel van een maaltijd, wordt meestal bereid met een saus, in kleine stukjes gesneden en geserveerd met rijst. Naast bananen bestaat het ontbijt meestal uit stokbrood met jam, eieren of pannenkoeken.

Er is een vegetarische optie voor alle maaltijden. Vanwege logistiek en de beperkingen van deze afgelegen locatie kunnen ze geen veganistische optie bieden. Heb je speciale dieetwensen, laat het ons weten. Houd er rekening mee dat je vrijwilligerswerk doet in een afgelegen regio van een ontwikkelingsland en dat flexibiliteit noodzakelijk is.

HOE ER TE KOMEN?

Het programma begint elke eerste en derde maandag van de maand. Het project bevindt zich op een klein eiland genaamd Nosy Komba voor de noordwestkust van Madagaskar. Er is geen luchthaven, wegen of auto's op dit eiland, maar op het naburige eiland Nosy Be is er een grote haven en luchthaven.

Kom de dag voor je startdatum naar Nosy Be om opgehaald te worden, zodat je het team kunt ontmoeten voor vervoer naar het vrijwilligerskamp op Nosy Komba. De boottocht van Nosy Be naar Nosy Komba duurt ongeveer 45 minuten en de laatste boot vertrekt meestal rond 15.00 uur.
Vrijwilligers kunnen rechtstreeks vliegen naar Nosy Be Fascene International Airport (luchthavencode NOS), of naar de hoofdstad, Antananarivo (afgekort Tana; luchthavencode TNR). Als je naar Tana vliegt, kun je een binnenlandse vlucht nemen van Tana naar Nosy Be, of over land reizen via Taxi Brousse. 
AANKOMST: Zodra je aankomt op Nosy Be, zal een chauffeur je ontmoeten. Als er tijd is voordat de laatste boot naar Nosy Komba vertrekt, krijgt je een rondleiding door de stad Hellville en kun je snacks kopen, een lokale simkaart kopen, geld opnemen bij een geldautomaat, enz.

Houd er rekening mee dat naast de tijdsdruk met vertrek van de boot, winkels en warenhuizen allemaal gesloten zijn tijdens de siësta, tussen 12.00 uur en 14.30 of 15.00 uur. Als je om 15:00 uur of later aankomt (nadat de laatste boot naar Komba is vertrokken), moet je op Nosy Be overnachten. Indien nodig kunnen we je een hotel aanraden.
Je vervoer naar het kamp, ​​inclusief de taxi van Nosy Be airport (of tuktuk vanuit de haven) naar Hellville en je eerste boot naar het kamp zijn bij de programmaprijs inbegrepen. 
VERTREK: je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen en betalen van je vervoer terug naar de luchthaven.

PRIJZEN 

2 weken: € 930

4 weken: € 1430

6 weken: € 1930

8 weken: € 2430 

Iedere 2 weken extra bedragen de kosten € 500. Dit betekent dat iedere week extra € 250 kost. Je betaalt bij dit project een Registratie fee van euro 200 per persoon, ongeacht het aantal weken van deelname. Verder betaal je geen extra kosten in het hoogseizoen.

WAT IS BIJ DE PRIJS INBEGREPEN?

 • Accommodatie
 • 3 maaltijden per dag
 • Begeleiding door een ervaren coördinator
 • Transfer bij aankomst

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN

 • Excursies
 • Vlucht
 • Transfer bij vertrek

STARTDATA EN AANKOMSTTIJDEN

Dit project start gedurende het hele jaar op de 1e en 3e maandag van de maand, gedurende het hele jaar.

DOWNLOADS EN LINKS

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

FOTOGALERIJ

DISCLAIMER

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie. Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner MRCI.

Klik hier om te boeken
#TravelUnique   #vrijwilligerswerk   #Afrika
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor het laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media.