Dierenwelzijn project, Tanzania

Dierenwelzijn project, Tanzania

HET PROJECT KORT SAMENGEVAT

 • Plaats: Arusha, Tanzania
 • Accommodatie: eigen- of gedeelde kamer in een vrijwilligershuis of gastgezin
 • Type project: dierenwelzijn project
 • Duur: 4 – 24 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Aantal vrijwilligers: 40 verdeeld over verschillende projecten
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project aan de rand van Mount Kilimanjaro
 • Update: Dit project is snel volgeboekt. Neem contact met ons op om de mogelijkheden om deel te nemen aan dit project door te spreken

ALGEMENE INFORMATIE 

Onze partner in Tanzania werk op basis van duurzaamheidscriteria en ze zetten zich vooral in voor onderwijs. Ze bouwen een relatie op met de lokale bevolking op basis van wederzijdse acceptatie en tolerantie. Alle projecten in Arusah verwelkomen vrijwilligers ongeacht hun achtergrond of overtuiging. Van vrijwilligers wordt verwacht dat ze ruimdenkend en creatief zijn, omdat de verantwoordelijkheidsgebieden niet altijd precies zijn afgebakend. Met een beetje initiatief en flexibiliteit verloopt de integratie in het project meestal erg vlot.

Vrijwilligerswerk doen in Tanzania betekent het leven van alledag leren begrijpen. Bij de projecten is het niet de bedoeling dat vrijwilligers lokale werknemers vervangen, maar dat ze zichzelf zien als  "medewerkers" die, door hun hulp, de werkdruk verlichten bij de projecten en interculturele uitwisseling ondersteunen.

Wij zijn ervan overtuigd dat vrijwilligers een langdurige en positieve bijdrage kunnen leveren aan de projecten. Maar vrijwilligerswerk betekent niet alleen: "Hallo, ik ben hier om te helpen!" maar eerder: "Hallo, ik ben hier om van je te leren hoe ik kan helpen - nu of in de toekomst!".

ARUSHA

Arusha is een traditionele maar toch moderne stad die zich heeft aangepast aan toeristen, internationale bezoekers en expats van over de hele wereld. In het stadscentrum zijn leuke bars, restaurants, musea, markten en zwembaden die je in je vrije tijd kunt bezoeken. Zodra je een paar kilometer de stad uit rijdt, bevind je je midden in de prachtige Afrikaanse natuur, savannegebieden in het westen en tropische bossen richting de hellingen van de majestueuze Mount Meru. Wandelend, fietsend of een dagtocht naar Maasai land, je hebt eindeloos veel mogelijkheden om kennis te maken met de diversiteit van Tanzania's natuur en tradities. 

VRIJWILLIGERS ZULLEN WERKZAAM ZIJN bij:

Mbwa wa Africa Animal Rescue 

Mbwa wa Africa ("Afrikaanse hond") is een dierenasiel met een aangrenzende dierenkliniek in het dorp Sanganano, Usa River, omgeven door bossen en gelegen in de directe omgeving van Arusha National Park. Het asiel is in 2012 opgericht door twee Duitsers (Sandra en Jens), aanvankelijk in hun eigen tuin. Sindsdien is de organisatie enorm gegroeid en zijn ze een vast aanspreekpunt voor diereneigenaren en dierenwelzijnsactivisten in Arusha.
Het asiel vangt gewonde en mishandelde straathonden op, behandelt ze en geeft ze vervolgens een goed thuis. Ook worden er herhaaldelijk katten en andere dieren in het asiel opgevangen. Daarnaast voert Mbwa wa Africa systematische sterilisatie- en castratiecampagnes en vaccinatiecampagnes tegen hondsdolheid om een ​​einde te maken aan de huidige praktijk van de regering om straathonden zonder onderscheid dood te schieten.


Veel van de honden zijn getraumatiseerd en hebben speciale aandacht en zorg nodig. Op Mbwa wa Africa leven onder meer permanent talloze verlamde honden. Alle honden worden dagelijks uitgelaten en er zijn altijd helpende handen nodig. Het verzorgen van zieke en gewonde honden, evenals het aanleren van basiscommando's behoren ook tot de taken van de vrijwilligers. Aangezien het asiel een beetje buitenaf ligt en alleen per piki piki (motortaxi) te bereiken is, moet je rekening houden met ongeveer 25 euro per persoon per week aan reiskosten.

Sandra en Jens hebben passie voor hun werk en hebben al veel voormalige straathonden zelf een thuis gegeven. Als je net zo'n hart voor dieren hebt, ben je hier als vrijwilliger op de goede plek! Gekwalificeerde vrijwilligers (dierenartsen en dierenartsassistenten) zijn ook welkom om te helpen in de dierenkliniek. De minimale deelname aan dit project is vier weken. Je werk 5 dagen per week in ploegendienst (dus ook in het weekenden). Reizen en bezoeken aan andere projecten mogen in deze periode niet plaatsvinden.

PRAKTISCHE INFORMATIE

ACCOMMODATIE

De vrijwilligers en stagiaires in Arusha worden ondergebracht in twee vrijwilligershuizen. De huizen zijn centraal gelegen in het district Njiro in Arusha, van waaruit de projecten goed te bereiken zijn. De huizen liggen niet ver van elkaar, zodat vrijwilligers elkaar op elk moment kunnen bezoeken en tijd kunnen doorbrengen met de bewoners van de andere huizen. Ze organiseren regelmatig barbecue avonden, die afwisselend in de respectievelijke huizen plaatsvinden. 

Ons “hoofdkwartier” in Arusha is het  huis aan Rashida Street, waar ook het kantoor is gevestigd. De begeleiders verdelen hun tijd over de huizen zodat de vrijwilligers op alle locaties goed verzorgd worden. Elk huis heeft twee huismoeders die verantwoordelijk zijn voor de maaltijden en het schoonhouden van het huis. Ook is er een nachtwakers en tuinmannen.

De huizen bestaan ​​uit gedeelde kamers met stapelbedden en tweepersoonskamers of privékamers. Daarnaast is er een keuken met een koelkast en een een oven. Verder zijn er badkamers, gemeenschappelijke ruimtes uitgerust met comfortabele banken en tv-faciliteiten, evenals overdekte buiteneethoeken.

De huizen liggen midden in het Tanzaniaanse leven, centraal en toch rustig. Busverbindingen, restaurants, bioscopen, apotheken, supermarkten en tal van andere winkels bevinden zich in het dorp en het stadscentrum ligt op slechts 10-15 minuten met de bus. Alle projecten zijn vanaf hier gemakkelijk te bereiken.

MAALTIJDEN

Als ontbijt krijg je een typisch Tanzaniaans ontbijt bestaande uit witbrood en zwarte thee en andere bijgerechten zoals eieren, fruit en mandazi's (Tanzaniaanse bakspecialiteit). In de avond eet je heerlijke lokale gerechten (voor vegetariërs/veganisten worden apart gekookt!). 

GASTGEZIN 

Het is ook mogelijk om tijdens je verblijf in Arusha bij een gastgezin te verblijven. Vicky, de gastmoeder, biedt twee kamers met elk 4 bedden in het hoofdgebouw en nog eens 4 bedden in een klein bijgebouw. Dit betekent dat er maximaal 12 vrijwilligers tegelijkertijd bij het gastgezin kunnen verblijven. Dit maakt het gemakkelijk om met andere vrijwilligers om te gaan en gelijkgestemde mensen te ontmoeten. Het gastgezin zit in dezelfde wijk als de Hostels en is ook nog eens heel centraal gelegen. Vicky biedt de vrijwilligers een typisch Tanzaniaans ontbijt en een warme maatlijd 's avonds aan. Een grote, gezellige woonkamer nodigt uit om samen met de andere vrijwilligers ideeën uit te wisselen na een enerverende dag.

HOE ER TE KOMEN? 

Bij aankomst op Kilimanjaro Airport staat de chauffeur je al op je te wachten om je naar het vrijwilligershuis te brengen. 

Belangrijk is dat je aankomt op donderdag en vertekt op woensdag. Kom je eerder aan dan donderdag dan kan je op eigen kosten een accommodatie in de buurt van het vrijwilligershuis boeken en betaal je zelf de transfer vanaf het vliegveld naar deze accommodatie. Dit is ongeveer 30 euro.

Op de eerste dag na aankomst ontvangt je een uitgebreide oriëntatie. Ze laten je de stad Arusha zien, leggen uit hoe je het openbaar vervoer gebruikt en waar banken en de belangrijkste winkels te vinden zijn. Op je eerste werkdag begeleiden ze je naar je project en bespreken ze met je de taken en werktijden samen met de projectleiding.

 PRIJZEN 

4 weken: € 720

6 weken: € 980

8 weken: € 1240

10 weken: € 1500

12 weken: € 1760

Bovenstaande prijzen zijn exclusief een Registration Fee van € 200 per persoon en een donatie aan het asiel van € 100 per persoon per maand. De prijzen gelden voor een gedeelde kamer in het vrijwilligershuis. Wil je een 2-persoonskamer dan betaal je € 75 per week extra. Het is ook mogelijk om een 1-persoonskamer te boeken, neem contact met ons op voor de prijs. Het is ook mogelijk om bij een gastgezin te verblijven, voor 4 weken betaal je bij een gastgezin, € 920 per 4 weken. We maken graag een offerte voor je.

Bij TravelUnique betaal je niks extra bij deelname in het hoogseizoen.

WAT IS BIJ DE PRIJS INBEGREPEN?

 • Transfer bij aankomst en vertrek
 • Accommodatie in vrijwilligershuis of gastgezin
 • Ondersteuning door lokale vertegenwoordigers, inclusief oriëntatie programma
 • Wekelijks was service
 • Twee maaltijden per dag van maandag tot en met vrijdag
 • T-shirt

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN

 • Verzekeringen
 • Maaltijden in het weekend + lunch
 • Vlucht naar Tanzania
 • Visum en inentingen
 • Kosten VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
 • Excursies

STARTDATA EN AANKOMSTTIJDEN

Deelname aan dit project in Tanzania is mogelijk van 4 weken tot 24 weken. Het project start iedere donderdag.

Mocht je het boekingsformulier willen gebruiken, klik dan de maand aan waarin je wilt starten bij het project. We nemen dan contact met je op om samen de start- en vertrekdatum te bepalen.

DOWNLOADS EN LINKS

Tijdens een Public Holliday ben je vrij. Klik hier voor de Public Holidays in Tanzania in 2024.

FOTOGALERIJ

DISCLAIMER

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie.TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie. Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner in Tanzania.

Klik hier om te boeken
#TravelUnique   #vrijwilligerswerk   #Afrika
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor het laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media.