Non-profit fotografie programma, 3 locaties

Non-profit fotografie programma, 3 locaties

HET PROJECT KORT SAMENGEVAT

 • Plaats: Nkhata Bay, Malawi, Kaapstad, Zuid-Afrika of Livingstone, Zambia
 • Accommodatie: gedeelde accommodatie
 • Project: non-profit fotografie programma
 • Duur: 2, 3 of 4 weken 
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: goed georganiseerd project voor ervaren fotografen
 • Heb je vragen over dit project? Stuur dan een mail naar info@travelunique.nl of een Whatsapp bericht naar 06 38 22 86 58

ALGEMENE INFORMATIE FOTOGRAFIE PROJECT

Als je een enthousiaste fotograaf bent met een passie voor het maken van verschil in deze wereld dan willen we je graag laten deelnemen aan deze non-profit fotografieworkshop in Afrika! Het is een geweldige kans om je vaardigheden aan te scherpen en te leren over de rol die fotografie kan spelen voor non-profitorganisaties. Het is ook een kans om een ​​prachtige bestemming te verkennen, aangezien je gevestigd bent in Kaapstad (Zuid-Afrika), Livingstone (Zambia) of Nkhata Bay (Malawi); allemaal plaatsen met een prachtige schilderachtige omgeving. Je wordt begeleid door een professionele humanitaire fotograaf, die je persoonlijke begeleiding geeft, je kennis laat maken met non-profitfotografie en je tijdens de hele ervaring ondersteunt.

Bestemmingen

Kaapstad, Livingstone en Nkhata Bay zijn allemaal, in verschillende opzichten, droombestemmingen voor fotografen. Kaapstad is een stad met vele gezichten; het is gevuld met kleurrijke culturen en rijk aan complexe geschiedenis. Omringd door ruige kustlijnen, uitgestrekte stranden en majestueuze bergen, wekt de natuurlijke omgeving van Kaapstad ontzag. In al zijn prachtige verscheidenheid is Kaapstad enorm fotogeniek.

Livingstone is landelijker; het is een gastvrije, uitgestrekte stad omringd door natuurreservaten. Hier fotografeer je in kleine traditionele dorpjes, terwijl je wordt ondergedompeld in de lokale cultuur. Tijdens je vrije tijd zul je versteld staan ​​van de machtige Victoriawatervallen, de Zambezi verkennen tijdens boottochten en gamedrives maken.

Nkhata Bay is een verzameling plattelandsgemeenschappen aan de westelijke oever van het Malawimeer, een enorm zoetwatermeer met glinsterend water en zandstranden. Je verblijft direct aan het strand, terwijl je werkt in de vriendelijke en gastvrije gemeenschappen om je heen.

Maar al deze plaatsen hebben te maken met een groot aantal sociaal-economische problemen, zoals armoede, gebrek aan onderwijs- en gezondheidszorgfaciliteiten en kwesties op het gebied van gendergelijkheid. Veel non-profitorganisaties doen geweldig werk in de strijd tegen deze problemen, hoewel een gebrek aan middelen en financiering vaak een probleem is.

Het projectt voorziet grassrootsorganisaties van beeldmateriaal van hoge kwaliteit, zodat zij deze kunnen gebruiken voor hun communicatie- en fondsenwervingscampagnes. Afbeeldingen zijn een krachtig hulpmiddel om de juiste verhalen te vertellen en als ze potentiële donateurs bereiken, kan dit een grote impact hebben. Er wordt samengewerkt met goede doelen die zich richten op onderwijs, sportcoaching, eco-educatie, empowerment van vrouwen, dierenwelzijn, stedelijke vergroening, voedselzekerheid, coaching en nog veel meer. Tijdens deze non-profit fotografieworkshop maak je integraal deel uit van dit initiatief.

Accommodaties

Kaapstad: 

Je verblijft in Lenox, een comfortabel pension in het hart van Kaapstad. De Lenox is gebouwd in de oude Kaap-Hollandse stijl en is karakteristiek en ruim. Het heeft een grote eetkamer, diverse andere gemeenschappelijke ruimtes, gedeelde slaapkamers (2 personen) en er zijn ook voldoende eenpersoonskamers beschikbaar (tegen een extra vergoeding). Je bevindt je op loopafstand van een breed scala aan winkels, cafés en restaurants, en op een geweldige plek voor enkele van de toeristische hoogtepunten die Kaapstad te bieden heeft. (Evenals voor het uitzicht op de Tafelberg!) 
Houd er rekening mee dat we accommodatie-upgrades kunnen aanbieden in een nabijgelegen 4-sterrenpension. Voor prijzen en beschikbaarheid, neem contact met ons op.

Livingstone:

Je verblijft in een comfortabele lodge in het hart van Livingstone. We kunnen je slaapzalen of eenpersoonskamers aanbieden, en je kunt gebruik kunnen maken van een groot aantal faciliteiten, waaronder gemeenschappelijke ruimtes, een bar en een groot zwembad. De accommodatie bevindt zich op loopafstand van winkels en restaurants, en op een korte rit van de Zambezi-rivier en de Victoriawatervallen. 

Nkhata Bay: 

Je verblijft in een mooie eco-lodge aan de oevers van het Malawi meer. Met uitzicht op het meer verblijft je in privéchalets met een eigen badkamer en kun je gebruikmaken van de bar, het restaurant en andere gemeenschappelijke ruimtes aan het meer. Er is gratis gebruik van snorkels en paddleboards, en je kunt rondhangen in hangmatten op een privéstrand. De lodge dient ook als knooppunt voor lokale non-profitorganisaties, dus het is een perfecte uitvalsbasis voor dit programma.

Indeling weken

Dit non-profit fotografieprogramma wordt afgetrapt met een workshop gegeven door humanitaire fotograaf Anna Lusty. Hierdoor kun je je technische fotografievaardigheden verbeteren en een goed inzicht krijgen in de rol van fotografie in de non-profitsector. Het bereidt je volledig voor op je aankomende fotografieprojecten voor non-profitorganisaties. Ook maak je kennis met de townshipgebieden waarin je gaat werken en bezoek je enkele sociale impactprogramma's.

Vanaf de tweede week begin je met je fotografieopdrachten voor non-profitorganisaties. Elke week word je, samen met één of twee andere fotografen, ingedeeld bij een grassrootsorganisatie naar keuze. Dit kan een breed scala aan aandachtsgebieden hebben, zoals onderwijs, ontwikkeling van jongeren, empowerment van vrouwen, dierenwelzijn, sportcoaching, milieuwerk en meer. Je besteedt je tijd aan het begrijpen van de missie en projecten van de organisatie, en je documenteert hun werk met je camera. Je kunt verwachten dat je ongeveer de helft van je tijd aan fotograferen besteedt, en de andere helft aan postproductie. Een selectie van je afbeeldingen wordt aan de organisatie gedoneerd en door hen gebruikt voor fondsenwervingsdoeleinden. Na elke week zal Anna je helpen je werk te beoordelen en je voor te bereiden op de volgende week.

Anna Lusty

Je wordt begeleid door professionele fotograaf Anna Lusty. Anna komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië en woont en werkt al bijna twintig jaar in Zuid-Afrika. Ze verdeelt haar tijd tussen commerciële en vrijwillige fotografieprojecten en heeft vele jaren ervaring met het documenteren van het werk van liefdadigheidsorganisaties. Anna gelooft sterk in fotografie als een krachtig hulpmiddel voor non-profitorganisaties om hun verhalen te vertellen en geld in te zamelen. Ze reist veel voor haar non-profitwerk en haar beelden zijn gebruikt voor websites, jaarverslagen en donorrapporten, brochures en flyers, koffietafelboeken voor grote donateurs en voor specifieke campagnes.

Hoogtepunten van het programma

 • Verbeter je fotografische vaardigheden door professionele begeleiding 
 • Leer hoe je met succes NGO-projecten in het veld documenteert 
 • Ondersteun belangrijk humanitair werk met je camera 
 • Breng jevrije tijd door met het maken van safari's, riviercruises en het bezoeken van de Victoria Falls 
 • Breng je vrije tijd door met het verkennen van deze magische bestemmingen. Ga in Zambia op safari, een riviercruise bij zonsondergang of bezoek de machtige Victoriawatervallen! Ga in Kaapstad naar het V&A Waterfront, wandel over de Tafelberg of ga naar het strand!

EISEN

De minimum leeftijd is 18 jaar. Vereiste ervaring: een ervaren en enthousiaste hobby fotograaf met interesse in sociale fotografie.

Je weet je foto's te bewerken met Photoshop/lightroom en een deel van je tijd tijdens je verblijf zul je bezig zijn met het bewerken van foto's. Om deze reden is basis computerkennis een vereiste.

Je wordt verzocht je eigen fotografie uitrusting meenemen, een SLR digitale camera met een lens van 18-55 mm, batterij oplader en een 2GB memory card. Ervaringen uit het verleden hebben geleerd dat een statief en een digitaal opslag apparaat (op zijn minst 4GB flash drive of external drive) ook essentieel zijn om mee te nemen. Daarnaast dien je zelf een laptop mee te nemen. Zorg ervoor dat je op je laptop 'Lightroom' hebt staan. Als je dit programma nog moet downloaden bij aankomst bij het project duurt dit gemiddeld 2 dagen, dit door een trage internetverbinding.

PRAKTISCHE INFORMATIE

MAALTIJDEN

Je ontvangt gedurende de week drie verse en heerlijke maaltijden per dag, bereid door lokale chef-koks. Vegetarische opties zijn beschikbaar en ze kunnen aan de meeste dieetwensen voldoen. In het weekend heb je toegang tot de keuken om je eigen eten te maken, hoewel de meeste vrijwilligers ervoor kiezen om lokale cafés en restaurants te bezoeken.

HOE ER TE KOMEN?

Neem contact met ons op om door te spreken welk ticket je dient te boeken.

PRIJzen

2 weken -  Kaapstad: $2150, Livingstone: $2750, Nkhata Bay: $2950

3 weken - Kaapstad: $2700, Livingstone: $3200,  Nkhata Bay: $3550

4 weken - Kaapstad $3250, Livingstone: $3750,  Nkhata Bay: $ 4150

Deelname aan dit  fotografie progamma is dus mogelijk 2, 3 of 4 weken

Er zijn bij dit project geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Het is niet mogelijk om het boekingsformulier te gebruiken om dat het verschilldende locaties betreft en de prijs is vermeld in USD. Klik hiervoor de juiste koers van de USD.

Neem contact met ons op als je deel wilt nemen aan dit programma in Livingstone, Kaapstad of Nkhata Bay. Het emailadres is: info@travelunique.nl

WAT IS BIJ DE PRIJS INBEGREPEN?
 • Transport van- en naar het vliegveld
 • Accommodatie
 • Drie maaltijden per dag, maadag tot en met vrijdag
 • Workshops gegeven door Anna Lusty
 • Alle activtiteiten en toegangskosten
NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN
 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Excursies
 • Limonade en sterke drank
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
MEE TE NEMEN APPARATUUR
 • Een SLR digitale camera met minimaal een 18 - 55 mm lens plus batterij oplader
 • Externe hard drive (minimaal 100GB)
 • Laptop (met Lightroom software)
 • Aangeraden wordt een tripod mee te nemen

STARTDATA 2024 EN AANKOMSTTIJDEN

Kaapstad, Zuid-Afrika: wordt later vermeld, waarschijnlijk in oktober

Nkhata Bay, Malawi: 19 mei 2024

Livingstone, Zambia: 4 augustus 2024

DOWNLOADS

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

FOTOGALERIJ

DISCLAIMER

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie. Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner Penda tours en African Impact.

Klik hier om te boeken
#TravelUnique   #vrijwilligerswerk   #Afrika
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor het laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media.