Nkonzo Wildlife Research project, Zuid-Afrika

Nkonzo Wildlife Research project, Zuid-Afrika

Het project kort samengevat

 • Plaats: Mosselbaai, Zuid-Afrika
 • Accommodatie: vrijwilligershuis
 • Type project: natuurbehoudproject, nadruk op de witte neushoorn
 • Duur: 2 – 8 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Aantal vrijwilligers: max. 6
 • Transfertijd: ongeveer 45 minuten
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: zeer goed georganiseerd project in een prachtige omgeving
 • Landeninformatie Zuid-Afrika, reisadvies Zuid-Afrika
 • Heb je vragen over dit project? Stuur dan een mail naar info@travelunique.nl of een Whatsapp bericht naar 06 38 22 86 58

Nkonzo, Mosselbaai

Dit natuuronderzoeks- en conservatieprogramma geeft vrijwilligers, studenten, wetenschappers en stagiaires van alle leeftijden en achtergronden een kans om betrokken te raken bij natuurbescherming, onderzoek en natuurbeheer.

Deelnemers brengen vijf dagen per week door met verschillende activiteiten op het gebied van onderzoek en natuurbehoud.

Je houdt je bezig met gegevensverzameling, gedragsobservaties, het plaatsen van camera’s,  het invoeren en analyseren van gegevens, het onderhoud aan de camera’s en het analyseren van de foto’s.

De avonden en de weekend  zijn ter vrije bestestding, wat de kans biedt om Zuid -Afrika te verkennen en deel te nemen aan verschillende culturele en toeristische activiteiten.

Dit project is gevestigd in de prachtige kuststad Hartenbos inZuid -Afrika. Hier heb je als deelnemer aan het project een unieke ervaring van werken in in een gerenomeerd natuurreservaat terwijl je verblijft op loopafstand van ongerepte stranden.

De mantra van Nkonzo luidt: “Educate Act Empower”. Als vrijwilliger help je bij belangrijke onderzoek- en natuurbeschermingsinitiatieven, die van invloed zijn op de dieren in het wild en hun omgeving. Dit zijn zowel doelen en oplossingen voor de korte en lange termijn.

Door “hands-on” initiatieven en onderwijs probeert men bij Nkonzo te laten zien wat de problemen zijn waar Afrikaanse dieren in het wild mee te maken hebben, de inspanningen die worden geleverd om deze kwesties aan te pakken en hoe men blijft werken aan het behoud van dieren in het wild,  het ecosysteem en onze planeet.

Veldwerk

Bij deelname aan dit natuuronderzoeks- en conservatieprogramma ben je als vrijwilliger, stagiaire of student betrokken bij verschillende onderzoeks- en natuurbeschermingsinitiatieven en projecten binnen het Game Reserve.

Projecten en initiatieven zijn gericht op het welzijn van de dieren in het wild, om zo hun leefomstandigheden binnen- en buiten beschermde gebieden te verbeteren.

Veel van de werkzaamheden zijn gewijd aan veldobservaties, gegevensbeheer en hulp aan dieren in het wild. Alle deelnemers  kunnen deelnemen aan verschillende initiatieven.

Bij de huidig werkzaamheden ligt de nadruk op het behoud van de witte neushoorns. Ook is er aandacht voor het gedrag van grote runderen en het tegen gaan van dodelijk dieren in het wild op wegen.

Als vrijwilliger, stagiair of student werkt je samen met het team bij het observeren van dieren, gegevens verzamelen, projecten ontwikkelen en gegevensinvoer.

Houd er rekening mee dat de tijd besteedt aan de verschillende projecten zal worden bepaald door het weer en de omstandigheden op dat moment. Training in “Bush Basics” zoals overleven in het wild, het “tracks” van dieren, het lezen van diergedrag en ethische benaderingsmethoden zullen ook onderdeel zijn van de werkzaamheden.

Het team is erg trots op het feit dat er alleen ethische operaties worden uitgevoerd  en vindt het belangrijk om de informatie en begrip te kweken waarom ze in het veld werken zoals ze doen.

Kortom: je leert over van alles; over natuurecologie en biologie, diergedrag, geografie, overlevingsvaardigheden en ethiek bij natuuronderzoek. Dit echter niet vanuit een klaslokaal. Je leert van persoonlijke ervaringen tijdens het bestuderen van dieren in het veld. Naast de schat aan kennis die je opdoet door deze ervaring, maak je ook herinneringen en nieuwe vrienden. Nkonzo wordt je thuis weg van huis met heerlijke maaltijden, kampvuren en goed gezelschap.

Hoogtepunten van het project

 • Maak een echt verschil bij de instandhoudingsinspanningen van dieren in het wild in Zuid-Afrika
 • Doe veldervaring- en researchervaring op
 • Raak betrokken bij “White Rhino Behavior Research”
 • Leer mee over onderzoeksvaardigheden en wetenschappelijk onderzoek
 • Woon aan het strand terwijl je helpt bij het beschermen van Afrikaanse dieren in het wild
 • Vele excursie mogelijkheden in het weekend, o.a. bezoek aan het Addo Elephant Park

Belangrijk!

Activiteiten kunnen door weersomstandigheden soms niet doorgaan. Daarnaast worden activteiten aangepast aan de behoeften van dat moment. Dit betekent dat niet alle bovenstaande activiteiten altijd worden aangeboden. Sommige vrijwilligers maken veel ‘actie’ mee, andere weinig. Wees als vrijwilliger flexibel!

Locatie

Nkonzo bevindt zich in Mosselbaai, Western Cape, Zuid-Afrika.

Eisen

Alle deelnemers moeten in goede gezondheid zijn, zowel fysiek en mentaal. Deelnemers moeten stukken kunnen lopen. Vrijwilligers, stagiaires en studenten moeten heuvels op en neer kunnen lopen, terwijl ze hun eigen rugzak dragen met lunch, drinkwater, persoonlijke snacks, extra kleding, apparatuur, camera’s , klemborden, verrekijker, boeken etc.

Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Accommodatie & maaltijden

Vrijwilligers, stagiaires en studenten blijven samen in de ongerepte stad Hartenbos in een 4 -sterren zelfcateringaccommodatie. De faciliteit is zeer veilig waardoor studenten, medewerkers en reizigers alleen in de faciliteit kunnen blijven. De faciliteit bevindt zich in de veiligste stad in Zuid -Afrika.

Inbegrepen is het ontbijt, 7 dagen per week en op werkdagen een basislunch die je nuttigt in het reservaat. Vrijwilligers zijn zelf verantwoordelijk om hun avondeten te maken.

Er zijn verschillende activiteiten die kunnen worden geboekt voor de weekends en avonden. Nkonzo biedt ook meerdere weekendreizen (2 of 3 nachten) aan naar minder bekende gebieden van de Westelijke en Noordelijke Kaap die exclusief zijn voor Nkonzo vrijwilligers.

Houd er rekening mee dat deze activiteiten niet zijn opgenomen in de kosten.

Hartenbos ligt direct aan het strand en op loopafstand van restaurants, het Hartenbos Seafront, winkels en afhaalmaaltijden.

Hoe er te komen?

Je wordt opgehaald door een van de teamleden op George Airport (GRJ), Zuid -Afrika. Eenmaal bij de accommodatie krijgt deelnemers een rondleiding door de accommodatie, evenals een introducties en instructies voor de rest van de dag.

De volgende dag zal de oriëntatie- en veiligheidsintroductie zijn, waarbij je kennis maakt met de activiteiten in het Game Reserve,  meer info krijgt over wonen in Zuid -Afrika, gebieden zoals stranden, restaurants, winkels, etc. bezoekt en je krijgt natuurlijk een introducties over het onderzoeks- en natuurbeschermingswerk waaraan je tijdens je tijd bij het project zult helpen. Afhankelijk van de aankomsttijd in George kan de oriëntatie worden gedaan op de dag van aankomst. De volgende dag begint met veldoperaties. Aankomst en vertrekkende vluchten moeten worden gepland naar en van George Airport (GRJ), Zuid -Afrika.

Belangrijk!

Bij een Game Reserve project bevinden de dieren zich in de vrije natuur. Er kan in de projectomschrijving vermeld staan dat bepaalde dieren zich in het gebied bevinden. Echter je krijgt geen garantie dat je deze dieren ook daadwerkelijk ziet tijdens je verblijf. Bij een Game Reserve ligt vaak de focus bij de opvang van een bepaald dier (cheetah’s, wild dogs, leeuwen, etc.).

Een ‘re-introduction’ project houdt in dat dieren die niet (meer) voorkomen in het gebied hier weer opnieuw worden uitgezet in het wild. Een ‘breeding project’ houdt in dat men probeert de dieren zich te laten vermenigvuldigen in dit gebied. Dieren bij een Game Reserve bevinden zich in de vrije natuur.

Er kan niet worden gewandeld of worden geknuffeld met dieren. Bij een Game Reserve weet men vaak welke dieren, en hoeveel van deze dieren zich in het gebied bevinden. Het is echter geen dierentuin.

PRIJZEN 

2 weken: € 1399

4 weken: € 2699

Na vier weken, iedere extra week: € 700. De prijzen zijn inclusief  airport transfer.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

 • Gedeelde accommodatie
 • Ontbijt 7 dagen per week
 • Basislunch maandag tot vrijdag
 • Dagelijkse toegang tot Game Reserve
 • Werkgerelateerd vervoer
 • 24/7 begeleiding van het team
 • Alle trainings- en trainingsmateriaal
 • Schoonmaak van de accommodatie
 • Airport Transfer van en naar George
 • Wifi

Niet bij de prijs inbegrepen

 • Het avondeten, (volledig uitgeruste zelfstandige keuken beschikbaar)
 • Dranken
 • Weekend activiteiten
 • Vlucht naar George, Zuid-Afrika
 • De was

STARTDATA EN AANKOMSTTIJDEN

Je kan 2 – 4 weken deelnemen aan dit project, met de mogelijkheid om je verblijf na 4 weken te verlengen. Er zijn geen vaste startdata. Mocht je boekingsformulier invullen, kies dan de 1e van de maand waarin je wilt vertrekken. We nemen dan contact met je op om de juiste aankomst- en vertrekdatum door te spreken. Het project is gesloten in december en januari vanwege de hitte.

Er wordt gewerkt in kleine groepjes van max. 6 deelnemers. Je kan deelnemen aan dit project vanaf 17 januari 2024.

Downloads

Klik hier voor de Facebookpagina van het project

Fotogalerij

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie.TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie. Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner Nkonzo en Pixabay.

Klik hier om te boeken
#TravelUnique   #vrijwilligerswerk   #Afrika
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor het laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media.