Medisch- en Hospice support project, Kaapstad, Zuid-Afrika

Medisch- en Hospice support project, Kaapstad, Zuid-Afrika

HET PROJECT KORT SAMENGEVAT

 • Plaats: Kaapstad, Zuid-Afrika
 • Type project: Medisch- en Hospice support project, Kaapstad, Zuid-Afrika
 • Accommodatie: vrijwilligershuis in Gardens, het centrum van Kaapstad
 • Duur: 3 - 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 21 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: een zeer goed georganiseerd project in één van de mooiste steden ter wereld
 • Heb je vragen over dit project? Stuur dan een mail naar info@travelunique.nl of een Whatsapp bericht naar 06 38 22 86 58

Medisch- en Hospice support project, Kaapstad, Zuid-Afrika

Het Zuid-Afrikaanse gezondheidszorgsysteem kent heel wat uitdagingen. De publieke sector, die de meerderheid van de bevolking bedient, staat voor de immense taak om met beperkte middelen in omvangrijke behoeften te voorzien. Hoewel de particuliere sector geavanceerde zorg biedt, blijft de toegankelijkheid ervan voor velen beperkt. Er is een tekort aan medische professionals en de altijd aanwezige druk op openbare voorzieningen. Als vrijwilliger ondersteun je rechtstreeks gezondheidszorgprofessionals, waardoor hun werklast wordt verlicht en zij zich kunnen concentreren op patiëntbeoordelingen en behandelplannen. Of het nu gaat om het assisteren bij basiszorgtaken of het bieden van administratieve ondersteuning, jouw inspanningen zullen aanzienlijk bijdragen aan het soepel functioneren van deze vitale organisaties.

HOOGTEPUNTEN VAN DIT PROJECT

 • Werk samen met verpleegkundigen en senior professionals in de gezondheidszorg en doe waardevolle werkervaring op
 • Help mee bij het bieden van herstellende zorg aan volwassenen die met chronische ziekten kampen 
 • Door deel uit te maken van een toegewijd team van professionals in de gezondheidszorg. Deze professionals reiken een helpende hand aan mensen in nood, door medische ondersteuning en aandacht rechtstreeks bij hen thuis in afgelegen gemeenschappen te bieden
 • Je verbetert het welzijn door elke patiënt te ondersteunen en ervoor te zorgen dat hij/zij tijdens zijn verblijf fysieke, mentale en emotionele rust krijgt
 • Na een dag vol inspirerend vrijwilligerswerk in een hospice kan je ontspannen en de schoonheid en levendigheid van Kaapstad verkennen
 • Ontdek het echte Kaapstad, zie niet alleen de toeristisch hoogtepunten van de stad. Ervaar hoe het werken is in achterstandswijken
 • Ontdek nog veel meer; Kaap de Goede Hoop, Robben Island, de Tafelberg, de wijnhuizen in Stellenbosch, etc.
 • Maak internationale vrienden voor het leven

TAKEN:

RESPIJTZORG 

Zuid-Afrika, een land boordevol veerkracht en culturele levendigheid, staat voor een unieke uitdaging in zijn gezondheidszorglandschap. Het overbelaste openbare gezondheidszorgsysteem heeft vaak moeite om aan de behoeften van mensen met chronische ziekten te voldoen, waardoor velen geen toegang hebben tot de juiste zorg en ondersteuning. Deze grimmige realiteit onderstreept de dringende behoefte aan medische vrijwilligers om respijtzorg in Kaapstad te ondersteunen, een essentiële dienst die tijdelijke verlichting biedt en de last voor gezinnen en zorgverleners verlicht.

GEZONDHEIDSONDERWIJS 

Deel je passie en expertise op het gebied van gezondheidseducatie en geef individuen en gemeenschappen meer mogelijkheden via dit medische vrijwilligersproject in Kaapstad. Werk samen met lokale scholen, trainingscentra en steungroepen. Houd impactvolle lezingen over cruciale onderwerpen als HIV-preventie, gezond eten, bewustzijn over baarmoederhalskanker en het welzijn van vrouwen.

GEMEENSCHAPSFOCUS 

Elke dag loop en werk je samen met een toegewijd zorgteam – een senior verpleegkundige en drie verzorgers – in het hart van achtergestelde gemeenschappen. Je begint aan een zinvolle reis als vrijwilliger voor een hospice, waarbij je essentiële medische ondersteuning en meelevende zorg rechtstreeks verleent aan degenen die aan huis gebonden zijn. Elke dag zorg je ervoor dat patiënten over de middelen beschikken die ze nodig hebben om hun gezondheidsproblemen effectief te beheren.

PUBLIC HOLIDAYS 2024

Klik hier voor de Public Holidays in Zuid-Afrika in 2024. Op deze dagen ben je vrij.

EISEN

Het project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 21 jaar. Er is geen maximum leeftijd. Vrijwilligers met een MBO- of HBO achtergrond op het gebied van Verpleegkunde zijn zeer geschikt als vrijwilliger voor dit project. Dit geldt natuurlijk ook voor vrijwilligers met relevante werkervaring in de zorg. Graag ontvangewe een kort Engelstalig CV en een kopie van je diploma's bij aanmelding.Voor vertrek raden wij aan boeken te lezen over Zuid-Afrika, Apartheid en HIV/AIDS.

Bij elk project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Deze VOG mag niet ouder zijn dan 6 maanden en dienen wij voor aankomst bij het project in ons bezit te hebben.

FLEXIBILITEIT

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij bieden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden.

Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage, maar wees flexibel.

PRAKTISCHE INFORMATIE

ACCOMMODATIE

Tijdens je vrijwilligerswerk in Kaapstad zal je verblijven in Het Lenox Guesthouse. Het adres is: The Lenox Guesthouse, 2 Mill Street, Gardens, Kaapstad.

Het Lenox Guesthouse is gebouwd in de oude Kaap-Hollandse stijl. Het is een comfortabele accommodatie gunstig gelegen nabij supermarkten, cafés, bars en restaurantjes! Het is in het hart van de levendige stad Kaapstad, met diverse bezienswaardigheden in de buurt. De woning is ruim, met een tuin, braai (barbecue), balkons met uitzicht op de stad, een grote eetkamer, een hal en andere sociale ruimtes.

Er zijn meerdere slaapkamers die ruimte bieden aan 4 - 8 personen. In de kamers vind je single bedden of stapelbedden en er zijn gedeelde badkamerfaciliteiten met (heet) water douches.

Bedlinnen wordt verstrekt en een schoonmaakdienst zal dagelijks de kamers schoonmaken. Schoon drinkwater is ook gratis verkrijgbaar. Houd er rekening mee dat, zoals de meeste huizen in Kaapstad, het Lenox Guesthouse geen centrale verwarming heeft zodat het koud wordt tijdens winter! Vergeet niet in onze zomermaanden warme kleding mee te nemen (zie het kopje winter in Kaapstad.

HET HUIS

Voor beddengoed is gezorgd, voor handdoeken niet. Het huis heeft een kluis voor waardevolle spullen. In het huis is een conciërge aanwezig voor het bereiden van de maaltijden en een schoonmaakster die ook voor de was zorgt en de kamers 1 keer per week schoonmaakt. Helaas is er geen zwembad. Er zijn voldoende winkels in de directe omgeving.

MAALTIJDEN

Je krijgt drie maaltijden per dag, ontbijt kun je zelf pakken en bestaat uit muesli, brood, thee en koffie. Lunch en diner worden voor je klaargemaakt door de kok des huizes. In het weekend moet je je eigen maaltijd maken omdat de leiding dan vrij is. In de weekenden is er ruimte genoeg om toeristische plekken te bezoeken en de omgeving te verkennen. Veel vrijwilligers zijn in de weekenden op stap.

In de accommodatie wordt een mix van internationale en lokale gerechten gekook. Enkele voorbeelden van traditionele Zuid-Afrikaanse maaltijden zijn bobotie, een curry in Kaap-Maleisstijl of een echte Zuid-Afrikaanse braai. Probeer lokale desserts zoals melktaart, malva pudding of pepermunt taart.

Zuid-Afrika is over het algemeen een vleesetende cultuur. Braais (een barbecue in Afrikaanse stijl) zijn geliefde tradities. Je kunt echter zo ongeveer alles op een Braai klaarmaken, er is een gevarieerde eetcultuur. Dus veganisten en vegetariërs zullen nooit honger lijden.

HOE ER TE KOMEN?

Je kunt direct van Amsterdam naar Kaapstad vliegen (KLM), maar het is goedkoper omdat via een tussenstop (Londen, Frankfurt) te doen (bijvoorbeeld via South African Airways). Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door een lokale vertegenwoordiger van African Impact die je direct naar het vrijwilligershuis brengt.
Voor reisadvies kun je natuurlijk altijd contact met TravelUnique opnemen.

PRIJZEN 

3 weken: € 1845

4 weken: € 2095

5 weken: € 2345

6 weken: € 2595

7 weken: € 2845

8 weken: € 3095

Je betaalt bij dit project geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Deelname is max. 12 weken mogelijk. Neem contact met ons op voor de prijs van 9 tot en met 12 weken.

WAT IS BIJ DE PRIJS INBEGREPEN?

 • Luchthaventransfer
 • 24/7 ondersteuning
 • Dagelijkse transport van- en naar de projecten
 • Verblijf in het vrijwilligershuis in Gardens
 • Drie maaltijden per dag in het vrijwilligershuis, niet in de weekenden

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN

 • Wasservice (ZAR 60)
 • Vliegticket
 • Verzekeringen
 • Internet kosten (ZAR 50) en telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Excursies
 • Frisdrank en alcoholische dranken en maaltijden in het weekend

OPTIONELE EXCURSIES (NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN)

 • Aquila Private Game reserve, hier kun je de 'Big Five' zien ongeveer 2 rijden vanaf Kaapstad,
 • Hop-on-hop-of stadstour
 • Shark Cage Diving
 • Sky Diving
 • Surflessen
 • Weekend Garden Route

Het beste kan je bij aankomst bij het project de excursies boeken bij African Impact, zij hebben de beste prijs geregeld. Neem contact met ons op voor de prijzen van de excursies.

STARTDATA EN AANKOMSTTIJDEN

Verblijf bij dit project is mogelijk van 3 tot en met 12 weken. Starten bij het project is op maandag op vaste startdata.
Aankomst in Kaapstad is op maandag tussen 09.00 uur en 15.00 uur.

STARTDATA 2024

Maandag 13 mei, 10 juni, 8 juli, 5 augustus, 2 september, 30 september, 28 oktober en 25 november 2024. Het project sluit op 16 december.

Aankomst bij het project is op maandag voor 15.00 uur. Dus landt je vlucht later dan 15.00 uur dan word je verzocht aan te komen op zondag en een overnachting te boeken in hotel Verde op de luchthaven van Kaapstad. Klik hier voor meer informatie. Ook is het mogelijk om een accommodatie in het centrum van Kaapstad te boeken, hier word je opgehaald door een medewerker van het project op maandagochtend.

Neem contact met ons op als we je kunnen helpen met het boeken van een kamer. Je wordt dan de volgende dag op maandagochtend vroeg opgehaald om naar het vrijwilligershuis te worden gebracht.

DOWNLOADS

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

Klik hier voor de Facebook pagina van de accommodatie

FOTOGALERIJ 

DISCLAIMER

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie. Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact.

Klik hier om te boeken
#TravelUnique   #vrijwilligerswerk   #Afrika
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor het laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media.