Medisch project, Kenia

Medisch project, Kenia

Het project kort samengevat

 • Plaats: Limuru, Kenia
 • Accommodatie: gedeelde accommodatie
 • Project: medisch- en gezondheidszorg project
 • Duur: 2 –12 weken
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 4
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project voor afgestudeerde (of in opleiding) artsen en verpleegkundigen

Algemene informatie, Limuru, Kenia

Het levendige theestadje Limuru in Kenia wordt geconfronteerd met uitdagingen in het gezondheidszorgsysteem met beperkte middelen en overvolle faciliteiten. Dit vrijwilligersprogramma werkt samen met lokale zorgverleners en biedt onschatbare ondersteuning en hulp. Je draagt ​​rechtstreeks bij aan de patiëntenzorg en doet waardevolle ervaring op in een medische omgeving. 
Of je nu een doorgewinterde medische professional bent of een carrière in de gezondheidszorg aan het verkennen bent, medisch vrijwilliger worden in Kenia kan perfect voor je zijn. Dompel jezelf onder in een lonende culturele uitwisseling en wees getuige van de transformerende kracht van jouw bijdragen terwijl je werkt in ziekenhuizen in Kenia.

Taken:

MEDISCHE ONDERSTEUNING 

Als medisch vrijwilliger in Limuru word je geplaatst in openbare en particuliere ziekenhuizen en klinieken, waar je aanwezigheid van groot belang zal zijn bij het ondersteunen van een toegewijd medisch team. Deze faciliteiten, die vaak overlopen van patiënten en te kampen hebben met beperkte middelen, zijn sterk afhankelijk van de hulp van medische vrijwilligers. We plaatsen medische vrijwilligers in Kenia op basis van ervaring en vaardigheden.

THUISZORG 

Dit is je kans om met eigen ogen getuige te zijn van de traditionele manier van leven in Kenia, terwijl je essentiële gezondheidszorg biedt aan degenen die daar moeilijk toegang toe hebben. Je biedt basisbehandelingen aan, voert check-ins uit en deelt waardevolle kennis die individuen sterker kan maken en mogelijk levens kan redden. Naast de technische aspecten zal je aanwezigheid in ziekenhuizen in Kenia betekenisvolle verbindingen bevorderen en troost bieden aan mensen in nood.

GEZONDHEIDSONDERWIJS 

Jouw impact als medisch vrijwilliger in Kenia reikt verder dan directe medische zorg. Je speelt een cruciale rol bij het versterken van de gemeenschap door middel van gezondheidseducatie en bewustmakingsworkshops. Door in te spelen op hun specifieke behoeften en zorgen, voorzie je hen van de kennis en hulpmiddelen om weloverwogen beslissingen te nemen over hun gezondheid en welzijn. Het is een kans om uit de eerste hand getuige te zijn van de transformerende kracht van gezondheidseducatie

Hoogetepunten van het project

 1. Bied medische ondersteuning en hulp aan verpleegkundigen en artsen in lokale klinieken, ziekenhuizen en gezondheidszorgcentra in Kenia 
 2. Ervaar de complexiteit en uitdagingen van de openbare gezondheidszorg in een ontwikkelingsland en verbeter tegelijkertijd je vaardigheden en capaciteiten 
 3. Helpen met thuiszorg in de gemeenschap om zorg te verlenen aan Kenianen met beperkte middelen en toegang tot gezondheidszorg 
 4. Woon in de vredige hooglanden van Kenia, op het veilige en rustige landgoed Brackenhurst 
 5. Bezoek het spectaculaire Maasai Mara National Reserve, direct voor de deur!

Limuru

Limuru is een schilderachtig stadje gelegen aan de oostelijke rand van de Great Rift Valley. Het ligt op slechts korte afstand van Nairobi en biedt een rustige omgeving. Het groene landschap van Limuru staat bekend als de bakermat van de bloeiende thee-industrie in Kenia en ontvouwt zich in glooiende heuvels bedekt met smaragdgroene theeplantages. Trek de stad uit en je vindt de Great Rift Valley, de Maasai Mara en enkele van de beste stranden van Afrika aan de Oost-Afrikaanse kust. In de weekenden kun je deze sublieme landschappen verkennen, de iconische wilde dieren van Afrika in hun natuurlijke ecosysteem van dichtbij bekijken en de Maasai-gemeenschap ontmoeten. Limuru bevindt zich ongeveer 30 kilometer ten noorden van de hoofdstad Nairobi. Kenia ligt op de evenaar aan Afrika's oostkust. 

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 18 jaar. De maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger. Voor ieder project van TravelUnique is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Belangrijk is dat je de Engelse taal goed beheerst. Bij dit project is alleen voor studenten geneeskunde of studenten verpleegkunde. Of voor afgestudeerde artsen en verpleegkundigen. Er wordt een passend project voor je gemaakt.

Hiervoor hebben we voor vertrek nodig:
 • Een Engelstalig CV
 • Kopieën van je diploma of certificaten

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Houdt er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart, wees dus flexibel.

Praktische informatie

Oriëntatie

Na aankomst in Limuru is er voor alle vrijwilligers een oriëntatieprogramma. Dit wordt gegeven door de lokale projectcoördinator en hij of zij zal je de ins-and-outs vertellen van het project.

Het oriëntatie programma bestaat uit:
 • Introductie Brackenhurst en de directe omgeving
 • Informatie over de projecten
 • Kennismaking met de staf en vrijwilligerscoördinator
 • Relevante informatie over ziekten waarmee je in aanraking kan komen zoals HIV/AIDS, TB, malaria, etc.
 • Tijd om al je vragen te stellen
 • Je rol en verantwoordelijkheid als vrijwilliger

Accommodatie

Je verblijft in een comfortabel privéhuisje op een landgoed van 100 hectare, omringd door theeplantages en bossen. Het huisje heeft drie slaapkamers en gedeelde badkamerfaciliteiten (douches met warm water), samen met een keuken en een open lounge en eetkamer, compleet met comfortabele banken en open haard, waardoor er voldoende ruimte is voor vrijwilligers om 's avonds te ontspannen. De omliggende tuin biedt een rustige plek om te ontspannen op warme Afrikaanse zomeravonden.​

Maaltijden

Gedurende de week krijg je 3 maaltijden per dag. Het ontbijt is meestal een continentaal ontbijt. De lunch wordt meestal op project genomen en het avondeten wordt geserveerd als een vers bereide warme maaltijd. Op slechts een korte loopafstand van het huisje serveert een café dat de hele dag alle favorieten lokale gerechten, evenals uitstekende houtovenpizza's. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieet wensen of allergieën zijn.

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi, Kenia. We helpen je graag bij het boeken van een ticket. Op het vliegveld word je opgewacht door een medewerker van African Impact die je naar het vrijwilligershuis in Limuru zal brengen.

Prijzen 

2 weken: € 1595

3 weken: € 1845

4 weken: € 2095

5 weken: € 2345

6 weken: € 2595

7 weken: € 2845

8 weken: € 3095

Je betaalt bij dit project geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen. Deelname is max. 12 weken mogelijk. Neem contact met ons op voor de prijs van 9 tot en met 12 weken.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

 • Transfer vanaf Nairobi International Airport naar Limuru
 • Oriëntatie programma
 • Dagelijks transport van- en naar het project
 • Verblijf in het vrijwilligershuis
 • Drie maaltijden per dag (niet in het weekend)
 • Onbeperkt thee, koffie en sappen
 • Ondersteuning door een projectcoördinator

Niet bij de prijs inbegrepen

 • Vliegticket naar Nairobi
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visumkosten
 • Verzekeringen
 • Drank (limonade)
 • Maaltijden in de weekenden
 • Was service
 • Excursies

Startdata 2024 en aankomsttijden

Verblijf mogelijk van 2 tot en met 12 weken bij dit project. Het project start iedere maandag. Maandag is ook de aankomst- en vertrekdag bij het project. 

Mocht je het boekingsformulier willen gebruiken. Kies dan voor de 1e van de maand waarin je wenst te vertrekken en klik op offerte. Wij nemen dan contact met je op om te overleggen welke aankomst- en vertrekdatum jou het beste uitkomt. Of stuur een mail naar info@travelunique.nl.

Downloads

Klik hier voor de Facebook pagina van Brackenhurst

Fotogalerij


 

Mocht je meer foto's wensen van de accommodatie of van het project in Limuru, Kenia, neem dan contact met ons op.

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie. Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact (AI).

Klik hier om te boeken
#TravelUnique   #vrijwilligerswerk   #Afrika
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor het laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media.