Primary School project, Namibië

Primary School project, Namibië

HET PROJECT KORT SAMENGEVAT

 • Plaats: 42 kilometer vanaf Windhoek, Namibië
 • Accommodatie: vrijwilligershuis of tenten
 • Type project: Primary School (lagere school) project
 • Duur: 4 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 60. Let op! het kan hier heel druk zijn met vrijwilligers en is snel volgeboekt
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: mooi project in een prachtig uitgestrekt land
 • Landeninformatie Namibiëreisinformatie Namibië

Twee manieren om deel te nemen aan dit project

 1. Als onderdeel van het Naankuse Conservation project: Hierdoor kun je je als vrijwilliger onderdompelen in de wereld van kinderen, spellejes en muzieklessen. Dit naast deelname aan het Conservation project (minimaal 1 week)
 2. Naankuse Primary School vrijwilligers: Ideaal voor gekwalificeerde leraren of vrijwilligers met een bijna afgeronde opleiding in het onderijs. Je doet vrijwilligerswerk op “fulltime” basis bij de Naankuse Primary School en laat de kinderen, allemaal met een unieke en vaak uitdagende achtergrond, jouw leven veranderen. De minimale verblijfsduur is één maand (4 weken) en je wordt als vrijwilliger alleen ingezet voor schoolgerelateerde activiteiten

ALGEMENE INFORMATIE NAANKUSE (waar je verblijft bij dit project)

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen in Afrika en ben je op zoek naar een Wildlife project in een prachtig land? Als 'Wildlife Conservation' vrijwilliger bij Naankuse in Namibië bieden wij je de zeldzame en opwindende kans om nauw samen te werken met en actief deel te nemen aan de instandhouding van de Afrikaanse dieren in het wild.

Cheeta's en andere grote katten zijn vaak een plaag voor de boeren in Namibië. Veel vee verdwijnt er door toedoen van de katachtigen. Daarom worden ze vaak afgeschoten door de boeren om zo de veestapel te beschermen. Naankuse probeert het belang van roofdieren in het wild uit te leggen aan de boeren. Boeren wordt gevraagd contact op te nemen met Naankuse als er een roofdier in de buurt is. Cheeta's en luipaarden worden opgehaald en later weer elders uitgezet in het wild.

TOEVLUCHTSOORD

Daarnaast biedt Naankuse een veilig toevluchtsoord voor verweesde en gewonde dieren aan, waar onder een aantal leeuwen, luipaarden, cheeta's, wilde honden, caracals, stokstaartjes, bavianen en struisvogels. Dit zijn dieren die niet teruggeplaats kunnen worden in het wild. Ook vind je hier vele boerderij dieren zoals schapen, geiten, kippen en ganzen.

Bij de  Naankuse 'Wildlife Sanctuary' helpen vrijwilligers mee bij de zorg voor deze dieren. Daarnaast zijn er ook onderhoudswerkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het aanleggen van een watervoorziening, de groentetuin onderhouden, onkruid wieden, etc.

Tijdens je tijd bij de Naankuse Sanctuary (ook wel de 'Farm genoemd) zal je meehelpen met het voeren van de dieren, je neemt ze mee op wandelingen, je gaat mee het aantal dieren tellen,  je maakt hun leefruimte schoon en helpt met eventuele andere projecten die voorkomen, zoals het vrijlaten van de dieren in het wild.

Er zijn geen speciale vaardigheden of kwalificaties vereist bij dit project, aangezien je begeleiding en een introductie krijgt bij aankomst. Alles wat ze vragen is enthousiasme om te leren, een open geest en een opgeruimd karakter.

SANCTUARY

De Naankuse Sanctuary is 3.200 hectaren groot en ligt op een berijdbare afstand van Windhoek. Het is een majestueuze savanne met op de achtergrond een bergdecor. De Otjihase rivier snijdt door het land in de zomermaanden en giraffes, zebra's, struisvogels, hartenbeesten, springbokken, knobbelzwijnen en cheeta's lopen vrij rond in heel het land.

Dit Naankuse wildlife project heeft als doel dieren terug te brengen in hun natuurlijke leefomgeving. Maar helaas kunnen niet alle dieren die hier een thuis vinden worden teruggebracht in het wild. Sommige dieren waren al wees op zeer jonge leeftijd en zijn groot gebracht door mensen of ze zijn gewend geraakt aan gevangenschap en kunnen niet veilig worden teruggebracht in het wild.

Enkele van deze dieren zijn: cheeta's, luipaarden, Afrikaanse wilde honden, caracals, bavianen, ganzen, een ezel en een zebra om enkelen te noemen. Naast deze dieren helpen vrijwilligers ook om te zorgen voor de overige dieren die aanwezig zij in de Naankuse Sanctuary zoals schapen en geiten.

Naankuse Primary School

Bij dit project werk je bij de Naankuse Primary School. Op deze lagere school vind je kinderen van de lokale San-gemeenschap. De kinderen krijgen hier een boost die ze nodig hebben om een betere en gezondere toekomst op te bouwen. Deze lagere school is opgericht in 2009, met als doel gratis onderwijs en ondersteuning te bieden aan alle kinderen van medewerkers van het project en aan kinderen uit de buurt.

Maar 1 op de 5 San-kinderen gaat naar de basisschool, dit komt door financiële problemen en sociale vooroordelen. Discriminatie van de San verhindert dat veel kinderen passend onderwijs krijgen. Veel San kinderen spreken geen of nauwelijks Engels en zijn daarom niet in staat om effectief te leren. Ook discrimineren overheidsscholen San-kinderen vaak, ze accepteren ze niet op school. De uitdagingen zijn enorm. Daarom worden alle kinderen die met steun van het project naar school gaan als een groot succes beschouwd. En jij kan je steentje daarin bijdragen als vrijwilliger. 

Belangrijk: vrijwilligers ondertekenen bij aankomst bij het project een gedragscode van de school en stemmen ermee in zich te houden aan alle waarden, regels en voorschriften van de school.

Taken

 • Je taak is het assisteren van het afdelingshoofd, door bijvoorbeeld het uitdelen van opdrachten, opruimen, het voorbereiden van dagelijkse presentaties, extra oefenen met kinderen die een achterstand hebben opgelopen, spelactiviteiten organiseren, etc.
 • Sport & Onderwijs. Teamgeest en het stimuleren van atletisch talent vormen ook de kern van Naankuse Primary School. Kinderen worden aangemoedigd om aan sport deel te nemen, waarbij de ontwikkeling van fysieke vaardigheden van cruciaal belang is voor goed uitgebalanceerd onderwijs
 • Duurzaamheidseducatie. Gelegen in het hart van een natuurreservaat, vormen natuurbehoud en zelfredzaamheid een uniek onderdeel van het curriculum. Naast het relevante schoolprogramma worden leerlingen ondergedompeld in natuuractiviteiten en het onderhouden van hun eigen moestuinen en plantenbedden

Door kwaliteitsonderwijs te bieden aan de San-bevolking van Namibië, vermindert het project de armoede door de kinderen een toekomst te bieden waarin ze meer kans hebben om zelf de kost te verdienen. De school ontvangt geen overheidsfinanciering, maar is afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs en vrijwilligers om te kunnen blijven functioneren. Het project is er van overtuigd dat elk kind het recht op onderwijs verdient en biedt een positieve leeromgeving voor kinderen om hun kennis uit te breiden. De school is een plek waar passie wordt aangemoedigd en enthousiasme wordt gekoesterd. Het is een plek waar kinderen van de San-bevolking kunnen leren en goede studenten kunnen worden die trots zijn op hun opleiding.

Werkdagen

Je bent werkzaam bij dit project van maandag tot en met vrijdag. De schooltijden zijn van 7.00 - 12.00 uur en dan zijn er sport- en buitenschoolse activiteiten van 14.30 tot 17.00 uur. 

In de weekenden ben je vrij, tenzij er een geplande weekendschoolactiviteit plaatsvindt. Vrijwilligers worden voorafgaand aan hun verblijf op de hoogte gebracht van feestdagen en schoolvakanties. Indien schoolgerelateerde activiteiten gepland zijn voor een weekend (niet meer dan één weekend per maand) wordt van vrijwilligers verwacht dat zij deelnemen aan de planning en uitvoering van de weekendactiviteit.

Belangrijk om te melden is dat je op Public Holidays vrij bent. Klik hier voor de Public Holidays in 2024.

Schooltermijnen

15 januari 2024 - 21 maart 2024

1 april 2024 - 12 juni 2024

15 juli 2024 - 9 september 2024

13 september - 6 december 2024 (hierna is het zomervakantie)

Tussen de schooltermijnen in zijn de scholen dicht. Dan is het alleen mogelijk om deel te nemen aan het Conservation project.

BELANGRIJK!

De dagelijkse planning kan soms op korte termijn wijzigen om te voldoen aan de behoeften van het project, de kinderen en de dieren. Houd er rekening mee dat de dieren die aanwezig zijn kunnen wijzigen en dat we nooit kunnen garanderen dat je met bepaalde dieren zal komen te werken. Vrijwilligers moeten ook beseffen dat de mate van interactie met de dieren afhankelijke is van lokale wetten en van intern beleid. Ook kunnen er bij dit project veel vrijwilligers aanwezig zijn. Vooral wat oudere vrijwilligers stellen dit niet altijd op prijs. Neem contact met ons op voor meer informatie.

LOCATIE

Bij dit Naankuse project ben je werkzaam bij de Naankuse Wildlife Sanctuary in de Khomas regio, 42 kilometer ten oosten van Windhoek, ongeveer 30 minuten rijden vanaf de hoofdstad Windhoek, Namibië.

LEEFTIJD & eisen

Voor deelname aan dit project dien je minimaal 18 jaar oud te zijn. Je bent flexibel, enthousiast en je hebt een groot hart voor natuurbehoud en kinderen. Daarnaast ben je gekwalifeerd om les te geven, of heb je een opleiding tot leerkracht bijna afgerond. 

PRAKTISCHE INFORMATIE 

VRIJE TIJD

 Er zijn mogelijkheden om te genieten van een aantal activiteiten, die helaas niet allemaal bij de prijs zijn inbegrepen, zoals:

 • Een natuurwandeling over de boerderij
 • Het beklimmen van rotsen
 • Het spelen van voetbal met de bosjesmannen
 • Zwemmen in het zwembad of waterval
 • Braai (barbecue)
 • Paintballen en abseilen
 • Naar Windhoek waar je het winkelcentrum kan bezoeken en ontspannen kan lunchen bij het beroemde Jo Beerhouse
 • Trakteer jezelf op een beetje luxe tijdens je tijd op het project. Je kunt 1 of 2 nachten verblijfven in de gastenlodge. Hier je heerlijk ontspannen met een drankje een duik nemen in het zwembad en genieten van de rustige en prachtige omgeving.
 • Zondag’s lunch in de lodge plus een middag ontspannen bij het zwembad met een koel drankje

KLEDING

Het is verplicht om als vrijwilliger in uniforme kleding te verschijnen bij het project. Dit betekent dat je een lange of korte broek draagt in de kleur groen of kaki of een spijkerbroek met dichte schoenen. Verder dien je een Naankuse shirt te dragen. De shirts ontvang je bij aankomst bij het project.

HOE ER TE KOMEN?

Vrijwilligers dienen te vliegen naar Windhoek International Airport waar ze zullen worden opgewacht bij aankomst en overgebracht naar de Naankuse Wildlife Sanctuary (ongeveer 30/40 minuten rijden). Aankomst is op maandag of donderdag in Windhoek.

ACCOMMODATIE 

De Naankuse Sanctuary biedt comfortabele en schone kamers in het vrijwilligershuis aan of je verblijft in een grote twin-tent met voortent en slaap compartiment. Er zijn over het algemeen drie vrijwilligers per kamer in het huis (zelfde geslacht) en twee vrijwilligers in de tent. Er zijn
gemeenschappelijke douches en toiletten met heet water doormiddel van zonne energie (helaas is er niet altijd warm water!) en stopcontacten in de gemeenschappelijke ruimtes.

Of je nu logeert in het huis of in een tent je ontvangt drie maaltijden per dag, waarbij je meehelpt deze maaltijden te bereiden.

Houd je meer van luxe?
Het is ook mogelijk om te verblijven in een luxe lodge. Je zal het ontbijt en de lunch hebben met de overige vrijwilligers en het diner en de overnachting zal plaatsvinden in een luxe lodge. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en kosten.

PRIJZEN 

4 weken: € 1995

5 weken: € 2495

6 weken: € 2995

Voor iedere week extra betaal je  € 500.

De prijzen van dit project zijn gekoppeld aan de koers van de ZAR. Hierdoor kunnen prijzen tussentijds worden aangepast (naar boven of naar beneden). Bij deelname aan dit project betaal je geen boeking- of reserveringskosten en betaal je niks extra bij deelname in het hoogseizoen. De bovenstaande prijs is per persoon.

Wil je langer dan 8 weken deelnemen aan dit project (max. 12 weken) neem dan contact met ons op voor de juiste prijs.

Wil je 1, 2 of 3 nachten langer bij het project verblijven, dan is dit geen enkel probleem! Je betaalt euro 65 per nacht extra.

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN

 • Transfer van Windhoek naar het project
 • Oriëntatie programma bij aankomst
 • Begeleiding gedurende je project
 • Accommodatie en maaltijden

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN

 • Ticket Windhoek
 • Activiteiten buiten het programma om
 • Verzekeringen
 • Eventuele inentingen
 • Internet en telefoonkosten
 • Bier, wijn en andere sterke drank

STARTDATA EN AANKOMSTTIJDEN

Dit project start op iedere gewenste dag. Je dient aan te komen op de luchthaven van Windhoek waar je wordt opgewacht door een medewerker van Naankuse.

Dit project is het gehele jaar geopend. Er zijn regelmatig perioden dat het project is volgeboekt. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden om deel te nemen aan dit project.

Mocht je willen boeken via het boekingsformulier kies dan de 1e van de maand waarin je wilt starten Wij nemen dan contact met je op om af te stemmen op welke datum je wenst aan te komen en wenst te vertrekken.

Tijdig boeken wordt aangeraden, dit project is snel vol vooral in de maanden juli & augustus.

DOWNLOADS

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

FOTOGALERIJ

 

 

DISCLAIMER

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie. Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartners Naankuse,

Klik hier om te boeken
#TravelUnique   #vrijwilligerswerk   #Afrika
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor het laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media.