Kerstproject 2023, Zambia

Kerstproject 2023, Zambia

Het project kort samengevat

 • Plaats: Livingstone, Zambia
 • Accommodatie: vrijwilligersaccommodatie (Victoria Falls Backpackers)
 • Project: community project
 • Duur: tussen 4 december 2023 - 25 december 2023 (max. 5 weken)
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 10
 • Leeftijd: minimaal 17 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: prachtig kerstproject onder de Zambiaanse zon

Kerstproject 2023, Livingstone, Zambia

Mosi-oa-tunya - 'The Smoke That Thunders'. Op deze manier omschrijven de plaatselijke bewoners de mist die hangt boven de Victoria Watervallen. Tegen deze achtergrond ligt de plaats Livingstone, hier zal je werken in de community. In Livingstone leeft 65% van de bevolking onder de armoede grens. Dit betekent ook dat veel kinderen geen toegang hebben tot onderwijs. Er zijn weinig veilige locaties om te spelen voor deze kinderen, waarvan 1 op 5 wees is.

Holiday Clubs

In de maand december is het vakantie in Zambia. De scholen zijn gesloten en er worden zogenaamde 'Holiday Clubs' georganiseerd. Deze 'Holiday Clubs' geeft de kinderen de kans om stof die ze hebben gemist in te halen. Daarnaast worden er allemaal interessante lessen voor de kinderen aangeboden. Bijvoorbeeld op het gebied van dieren, muziek, sport, etc. Tijdens deze kerstperiode wordt er decoratie voor Kerst gemaakt, gezongen, verhalen verteld, etc. Samen met de medevrijwilligers en het team wordt er ook een bijzondere kerstmaaltijd georganiseerd. En om 2022 in te luiden wordt er een groot feest georganiseerd. Dit kerstproject is een prachtige manier om de koude kerstdagen door te brengen onder de warme Zambiaanse zon!

Het kerstproject

Dit is een uniek community project waarbij je met veel verschillende aspecten van community projecten te maken krijgt. Natuurlijk is het mogelijk om na 5 weken werken bij dit kerstproject aan een ander project in Livingstone deel te nemen, zoals:

 • Het onderwijs project
 • Het medisch project
 • Een bouw project
 • Het Girl Impact project

Klik hier voor alle projecten in Zambia

Werkzaamheden

De werkzaamheden bij het kerstproject bestaan uit:

 • After school clubs. Veel kinderen in Livingstone moeten snel volwassen zijn. Van hen wordt vaak verwacht dat ze zorgen voor jongere broers en zussen. Om er voor te zorgen dat deze kinderen toch kind kunnen zijn en nieuwe dingen kunnen leren zijn er onderwijskundige 'after school clubs'. Bij dit onderdeel van het project kan je je creativiteit kwijt in 'The Art Club'. Of lees kinderen voor in 'The Reading Club' of ben je goed met cijfers, help dan mee met 'The Maths Club'.
 • Art Club. Hier ben je betrokken bij creatieve activiteiten, zoals het maken van maskers, tekenen, het maken van Kerst decoratie, etc.
 • Reading Club. Je helpt als vrijwilliger bij deze buitenschoolse activiteit waarbij het lezen wordt gestimuleerd. Je oefent met de kinderen het alfabet, spelling en het goed uitspreken van het Engels. Ook is er een 'Literacy Club' voor volwassenen waar je bij betrokken wordt.

Middag projecten 

 • Eco bricking. Er wordt in Livingstone gebouwd door middel van een proces dat 'Eco bricking' wordt genoemd. Dit is een unieke, duurzame manier van bouwen. Een 'Eco Brick' is een PEY (polyethylene terephalate), oftewel een PET fles gevuld met zacht plastic. De fles is gevuld met allerlei materialen die niet makkelijk recyclen zoals plastic zakken, cellofaan, etc. Het wordt in de fles verzameld en de fles wordt goed dicht gedraaid, hierna kan het als bouwmateriaal worden gebruikt (zie foto).
 • Landbouwactiviteiten. In Livingstone wordt samengewerkt met duurzame landbouw initiatieven. Vrijwilligers helpen mee met het beplanten, het oogsten en het onderhouden van het stuk grond. Op deze manier worden de lokale gemeenschap zelfvoorzienend.
 • Maramba bejaardenhuis. Bejaardenhuizen zijn geen bekend fenomeen in Zambia, vanuit de cultuur blijven ouderen bij hun familie wonen. Er is te weinig personeel in dit bejaardenhuis, waardoor vrijwilligers helpen bij het schoonmaken, het koken en andere dagelijkse taken.

Extra activiteiten rondom kerst

 • Vier kerst in het Maramba Old People's Home, een feest met spelletjes, liedjes en kaarten gemaakt door de kinderen
 • Het maken van kerstkaarten met kinderen in het MOPH
 • Kerstlunch bij The Old Farm House met spelletjes
 • Kerstcadeau's voor de inwoners van Linda Farm
 • Kerstliedjes zingen op de zondag voor Kerstmis
 • Het versieren van de Pediatrics ward en het vieren van kerst hier

Hoogtepunten van het kerstproject

 • Help kinderen bij de 'After School Clubs'
 • Vier kerst in het prachtige, zonnige Zambia en vier Oud en Nieuw eens op een hele andere locatie!
 • Neem deel aan verschillende activiteiten
 • Bezoek de Victoria Watervallen en geniet van de prachtige toeristische activiteiten dat Livingstone te bieden heeft zoals bungee jumping, een helikoptervlucht boven de watervallen, een bezoek aan het Chobe National Park in Botswana en een cruise op de Zambezi rivier
 • Maak internationale vrienden voor het leven

Locatie

Het kerstproject is gevestigd in Livingstone, Zambia. Slechts 10 kilometer verwijderd van de wereldberoemde Victoria Watervallen. Vanuit Livingstone is het heel makkelijk om naar Botswana, Zimbabwe of de Caprivi strook (Namibië) te reizen.

Eisen

De minimum leeftijd voor deelname aan dit kerstproject is 18 jaar. De maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger. Voor deelname aan ieder project is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) een vereiste. Je dient in een goede conditie te zijn. Daarnaast ben je enthousiast, doortastend en gemotiveerd.

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij bieden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining die er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat je maximaal profijt hebt van je bijdrage.

Houdt er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart, wees dus flexibel.

Praktische informatie

Accommodatie

Livingstone vrijwilligers verblijven op een comfortabel en veilige complex, ongeveer 5 minuten wandelen van het centrum van Livingstone, genaamd Victoria Falls Backpackers. Victoria Falls Backpackers is in 2015 gekozen #1 Hostel in heel Zambia!

Het complex heeft een eetkamer, een bar, een zwembad, een grote tuin en zelfs een klimwand. In dit complex kunnen maximaal 68 vrijwilligers verblijven. Dit zijn vrijwilligers van o.a. het medisch-, onderwijs, sportproject, etc. Mannen en vrouwen slapen in aparte kamers. Je verblijft bij dit project met internationale vrijwilligers. De voertaal is dan ook Engels.

Het huis heeft 24 uur per dag beveiliging. Er is een kluis om je kostbare spullen op te bergen. Je maaltijden worden op het complex bereid door een kok. Op iedere kamer kunnen 6 vrijwilligers slapen, op de iets grotere kamers kunnen maximaal 8 personen slapen. Iedere kamer heeft ook weer een kast met slot voor persoonlijke bezittingen.

Beddengoed is aanwezig, neem wel zelf je handdoeken mee. Een schoonmaakster maakt de kamers schoon en zal dagelijks de bedden opmaken en hij of zij zal de was verzorgen. Het huis ligt op loopafstand van het centrum waar diverse (toilet)spullen kunnen worden gekocht.

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag. Het ontbijt maak je zelf klaar en bestaat uit muesli, toast, thee en koffie. Lunch en het avondeten worden voor je klaargemaakt. Weekenden zijn prima geschikt om de omgeving te verkennen en buitens huis te eten. Je dient in het weekend zelf voor je maaltijden te zorgen.
In deze landelijke omgeving is eten vaak simpel maar voedingsrijk. Laat ons voor vertrek weten als er speciale dieet wensen of allergieën zijn.

Hoe er te komen?

Boek een ticket naar Johannesburg en vlieg vanuit Johannesburg door naar Livingstone. Aankomst is op Harry Mwanga Nkumbula International Airport. Je dient aan te komen op maandag en ook weer te vertrekken op maandag.
Op het vliegveld word je opgewacht door je lokale projectcoördinator die je naar het vrijwilligershuis zal brengen.

Visum

Voor Zambia heb je een visum nodig. Het meest handig is dit visum bij aankomst op de luchthaven van Livingstone aan te schaffen. De kosten zijn afhankelijk van of je een single-, dubble- of triple entry aanschaft. Je dient het visum contant te betalen in USD. Voor vertrek ontvang je van ons een 'Letter of Invitation'. Dit document dien je bij aankomst aan de douane in Livingstone te overhandigen. Bij aankomst dien je een Business Visa aan te vragen. Het visum is geldig voor 30 dagen. Wil je langer bij het project verblijven dan dien je een TEP (Temporary Employment Permit) aan te vragen. Het team van African Impact ter plaatse zal je hierbij helpen. Helaas is het niet mogelijk een TEP aan te vragen als je jonger bent dan 21 jaar.

Wat je mee moet nemen is:
 • Een gecertificeerd kopie van je paspoort (gecertificeerd door een notaris)
 • Een kopie van je diploma (hoogst genoten opleiding)
 • 4 pasfoto's

De kosten van een TEP bedragen USD 200. Dit dien je contant te betalen.

Prijzen 2023

2 weken: € 1695

3 weken: € 1995

4 weken: € 2295

5 weken: € 2595

Mocht je langer willen verblijven bij één van de overige projecten in Livingstone neem dan contact met ons op voor de juiste prijs.

Er zijn bij TravelUnique geen boekings- of administratie of reserveringskosten en geen toeslag als je vertrekt in het hoogseizoen.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

 • Transfer
 • Oriëntatie programma
 • Dagelijks transport van- en naar het project
 • Verblijf in het vrijwilligershuis
 • Drie maaltijden per dag (niet in het weekend)
 • Ondersteuning door een projectcoördinator

Niet bij de prijs inbegrepen

 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Maaltijden in het weekend
 • Was service
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Limonade en alcohol
 • Visa
 • Excursies

Startdata 2023 en aankomsttijden

Verblijf bij dit kerstproject is mogelijk gedurende de periode maandag 4 december 2023 - maandag 25 december 2023. Hierna is het wel mogelijk langer bij het project te verblijven.

Hierna kan indien gewenst een ander project van Travelunique geboekt worden.
Dit project start iedere maandag van de maand december 2023.

Aankomst op het vliegveld van Livingstone is op maandag, vertrek is ook op maandag. Heb je hulp nodig bij het boeken van een ticket, neem dan contact met ons op.

Downloads

Klik hier voor de facebook pagina van dit project.

Fotogalerij

Mocht je foto's willen ontvangen van de accommodatie of van het kerstproject, neem dan contact met ons op.

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie.

Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner African Impact (AI).

Klik hier om te boeken
#TravelUnique   #vrijwilligerswerk   #Afrika
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor het laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media.