Wildlife & Community project, Zuid-Afrika

Wildlife & Community project, Zuid-Afrika

Het project kort samengevat

 • Land: Zuid-Afrika, provincie KwaZulu Natal
 • Accommodatie: gedeelde accommodatie
 • Type project: natuurbehoud- en community project
 • Duur: 2 – 12  weken
 • Leeftijd: minimaal 16 jaar
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: combinatieproject: natuurbehoud- & community project
 • Landeninformatie Zuid-Afrikareisadvies Zuid-Afrika
 • Heb je vragen over dit project? Stuur dan een mail naar info@travelunique.nl of een Whatsapp bericht naar 06 38 22 86 58

Algemene informatie

Bij dit project leer je wat er nodig is om een ​​beschermd gebied te beheren en draag je bij aan een reeks betekenisvolle activiteiten die rechtstreeks ten goede komen aan de biodiversiteit van deze regio. Dit combineer je met werken samen met de lokale gemeenschap.
Dit project bevindt zich in een BIG-5 wildreservaat dat actief betrokken is bij natuurbehoudsprojecten en lopend onderzoek om de bescherming van de Afrikaanse natuur en de duurzaamheid van het gebied op de lange termijn te garanderen. Omdat het een reservaat is dat eigendom is van de gemeenschap, komt je deelname aan dit project ook rechtstreeks ten goede aan de lokale bevolking. 
Een fundamenteel doel van dit project is het bieden van een praktische ervaring die rechtstreeks bijdraagt ​​aan de langetermijndoelstellingen van natuur- en habitatbescherming ten behoeve van toekomstige generaties en de planeet.

Dit is een combinatieproject. Dit betekent dat je een natuurbehoud- en community project combineert. Zo heb je het beste van 2 werelden!

Je rol als vrijwilliger

Hier ontdek je de essentie van Afrika. Naast je praktische vrijwilligerswerk zal je worden blootgesteld aan prachtige landschappen, krijg je de kans om enkele van de meest iconische soorten van Afrika te observeren, slaap je onder een uitgestrekte nachtelijke hemel en ga je naar huis in de wetenschap dat je een directe bijdrage hebt geleverd aan belangrijke natuurbehoudsdoelstellingen.

Taken als vrijwilliger:

Vrijwilligers zullen actief betrokken zijn bij een reeks activiteiten die direct bijdragen aan de instandhoudingsdoelstellingen van het wildreservaat en aan het belang van de lokale communities. Taken zijn:

 • Assisteren bij educatieve groepen en helpen bij het faciliteren van activiteiten
 • Neem deel aan diverse gemeenschapsprojecten, variërend van ondersteuning van het levensonderhoud, schoolrenovaties, bijles, het opzetten van leeshoekjes op scholen en bewustzijn over natuurbehoud
 • Het leren van telemetrie om zo een reeks belangrijke soorten te monitoren voor onderzoeksdoeleinden 
 • Het verwijderen van invasieve uitheemse soorten en het opruimen van struiken 
 • Het verwijderen van valstrikken en het assisteren van de anti-stroperij eenheid 
 • Meehelpen bij het onderhoud en de reparatie van wegen 
 • Verzamelen van gegevens  voor nderzoeksprojecten die de beslissingen van het management ondersteunen 
 • Bijdragen aan een reeks natuurbeschermingsprojecten in het reservaat die op dat moment plaatsvinden 
 • Deelnemen aan het vangen van wild in bepaalde periodes van het jaar 
 • Assisteren bij educatieve activiteiten van groepen en helpen deze activiteiten te faciliteren
 • Deelnemen aan gemeenschapsprojecten als de kansen zich voordoen

Enkele hoogtepunten 

 • Dompel jezelf onder in een Afrikaanse wildernis waar je de kans krijgt om de Big-5 en andere diersoorten te observeren 
 • Neem deel aan monitoring- en onderzoeksprojecten (inclusief bedreigde diersoorten zoals neushoorns en cheeta's) die rechtstreeks bijdragen aan het beheer van het reservaat en draag bij aan de algemene natuurbehoudsdoelstellingen 
 • Word een actief lid van het team en leer wat werken en leven in de wildernis inhoudt 
 • Werk samen met de Zoeloe-gemeenschappen die grenzen aan het reservaat aan diverse community projecten en leer over de lokale cultuur

Vakanties in Zuid-Afrika

Tijdens de schoolvakanties is het niet mogelijk om deel te nemen aan het community gedeelte van het project. Je neemt dan hoofdzakelijk deel aan het natuurbehoud project. 

1e Term: 15 januari – 20 maart 2024

2e Term: 3 april – 14 juni 2024

3e Term: 9 juli – 20 september 2024

4e Term: 1 oktober - 13 december 2024, hierna is het zomervakantie 

Tussen de schooltermijnen in is is het vakantie. Neem contact met ons op om af te stemmen in welke periode je het beste kan deelnemen aan het project.

Flexibiliteit

Houd er rekening mee dat projecten kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat projecten hierop aangepast worden. Soms wordt de hulp van vrijwilligers overbodig of wordt er een nieuw project opgestart. Ook kan je de ene dag 8 uur werken en de volgende dag slechts 4 uur, wees dus flexibel. Als er een Public Holiday is, ben je die dag vrij. Klik hier voor de Public Holidays in Zuid-Afrika in 2024.

Locatie

Gelegen in de provincie KwaZulu-Natal, op 23.000 hectare nabij de stad Ladysmith. Het reservaat ligt 4,5 uur rijden vanaf Johannesburg en vanaf Durban is dit 3,5 uur. Vóór 2000 was het reservaat een verzameling veeboerderijen, overbegraasd en bedekt met hekwerk. Sindsdien was het voornaamste natuurbehoudsdoel, via een partnerschap tussen lokale gemeenschappen en particuliere investeerders, het gebied terug te brengen naar zijn natuurlijke ecologische staat. 
Het reservaat biedt nu de allure van een Big 5 reservaat. Met meer dan 40 soorten wilde dieren (waaronder iconische soorten zoals leeuwen, olifanten en neushoorns) en een overvloed aan vogels speelt dit wildernisgebied een cruciale rol in de bescherming van de Zuid-Afrikaanse biodiversiteit. 
Een belangrijk voordeel is dat het reservaat zich in een malariavrij gebied bevindt. Bovendien ligt het vlakbij de beroemde slagvelden van KwaZulu-Natal, een belangrijke trekpleister van deze regio.

Eisen

De minimum leeftijd voor dit project is 16 jaar. Je dient goed Engels te spreken en een (redelijk) goede conditie te hebben. Graag ontvangen we voor vertrek een kort Engelstalig CV. Voor ieder project van TravelUnique is een Verklaring Omtrent Gedrag een vereist. Deze VOG mag bij aanvang van het project niet ouder zijn dan 6 maanden. Mocht je minderjarig zijn bij deelname aan dit project, dan dienen je ouders toestemming te geven. Ook moet je voor de douane beschikken over diverse toestemmingspapieren.

Overige informatie

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij bieden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een vrijwilliger maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

Praktische informatie 

Oriëntatie & begeleiding

Je dient aan te komen op het vliegveld OR Tambo in Johannesburg op maandag. Hierna volgt een 2-daagse welkomstoriëntatie: 
Je project begint met een tweedaagse oriëntatie in Johannesburg bij Curiosity Backpackers. 
Arriveer in Joburg of Jozi, zoals het lokaal bekend staat, en laat je rondleiden door mensen die de stad goed kennen. De oriëntatie is een prettige manier voor nieuwe bezoekers om op de lokale manier hun weg te vinden en andere vrijwilligers die deelnemen aan het project te ontmoeten.
Dag 1 
Je wordt opgehaald van het vliegveld en naar het hostel gebracht. Hier krijg je de kans om tot rust te komen voordat je je welkomstpakket ontvangt. Je krijgt een briefing over je vrijwilligersprogramma en ontmoet vervolgens andere reizigers en vrijwilligers tijdens een welkomstdiner. 
Dag 2 
Begin na het ontbijt aan een boeiende verkenning van Johannesburg en Soweto. Ontdek het Maboneng Precinct, een levendig centrum van creativiteit, kunst en cultuur. Verken bezienswaardigheden zoals het Carlton Centre en Ghandi Square en wees getuige van de stadsvernieuwing van Johannesburg. 
In Soweto, de grootste township van Zuid-Afrika, kun je iconische momenten vastleggen in Orlando Towers en Soccer City, de locatie waar de WK-finale plaatsvond. Bezoek het Hector Pietersen Memorial voor inzicht in de jeugdopstanden van de jaren zeventig en wandel langs Vilakazi Street, de thuisbasis van zowel Nelson Mandela als aartsbisschop Desmond Tutu. Geniet van een lunch, ga op zoek naar lokale kunst en ambachten en duik in de rijke geschiedenis van deze dynamische buurten. 
Dag 3 
Dit is een woensdag. Je wordt naar het busstation in Johannesburg vervoerd om de bus te nemen naar het station van Ladysmith (ongeveer 5 uur rijden). Op het station ontmoet je de projectleider en word je  naar je accommodatie gebracht.

Begeleiding

Omdat de aard van het werk varieert, worden vrijwilligers onder toezicht van verschillende medewerkers geplaatst. Ze zullen één lid van het team aanwijzen als “teamleider” om het verblijf in het de tenten te vergemakkelijken en waar nodig begeleiding te bieden.

Accommodatie

Het project biedt accommodatie in 2-persoons safaritenten met comfortabele bedden en beddengoed. Er zijn warme en koude douches en toiletten met spoelsysteem.
Het bushcamp is verbonden door prachtige paden en leidt je van je slaapplek naar de chillzone met uitzicht op een waterpoel! Met comfortabele banken en zitzakken is het de ideale gelegenheid om dieren naar het water te zien komen om te drinken. Omgeven door natuur, vegetatie en vogelgezang is dit de perfecte plek voor verbinding met de natuur. 
In een aparte maaltijdtent komt iedereen samen voor heerlijke huisgemaakte maaltijden en kun je op ieder moment van de dag terecht voor thee of koffie. 
Een zwembad is de perfecte oplossing voor de middaghitte!

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag en je helpt mee het eten klaar te maken. Het ontbijt bestaat uit ontbijtgranen, brood, beleg, fruit - en af ​​en toe een warme maaltijd (eieren). Lunches en diners zijn uitgebreide, huisgemaakte maaltijden. Thee, koffie en fruit zijn de hele dag verkrijgbaar. 
Er is een wekelijkse bezoek aan een plaatselijke stad. Dit bied je de mogelijkheid om snacks en eventuele andere producten die je lekker vindt te kopen. 
Er is een koelkast beschikbaar die je kunt gebruiken voor je eigen eten en drinken. 
Belangrijk! Laat het ons vooraf weten als je speciale behoeften hebt met betrekking tot eten (veganistisch, gluten-vrij, etc.).

Excursie

Wat denk je ervan om je bushavontuur af te sluiten met een driedaagse excursie naar de kust? Dit is een spannende toevoeging waarmee je de gebieden rond Kosi Bay of St. Lucia kunt verkennen. Dit is je kans om te snorkelen in de zee, langs de kust te wandelen, schildpadden te observeren tijdens het seizoen,  krokodillen en nijlpaarden te zien en te genieten van het prachtige Zuid-Afrika.  

Prijzen 

2 weken: € 1495

Voor iedere week extra betaal je € 549 

Je kan 2 tot en met 12 weken deel nemen aan dit project. Bij deelname aan dit project betaal je geen administratie- inschrijf- of boekingskosten.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

 • Transfer van de luchthaven van Johannesburg naar het project (en terug)
 • Certificaat, bewijs van deelname na afloop van het project
 • Alle maaltijden 
 • Accommodatie 
 • 24-uurs ondersteuning van een supervisor 
 • 2-daagse Johannesburg-oriëntatie 
 • Begeleide activiteiten 
 • Game drives 

Niet bij de prijs inbegrepen

 • Verzekeringen
 • Vliegticket naar Johannesburg
 • Email, internet- en telefoonkosten/simkaart
 • Persoonlijke snacks
 • Eventuele inentingen
 • Limonade en alcohol
 • Excursies in de weekenden
 • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Startdata en aankomsttijden

Verblijf mogelijk van 2 tot en met 12 weken bij dit project. Aankomst in Johannesburg is op maandag. Het maakt niet uit hoe laat je aankomt in Johannesburg. Het project start op woensdag en eindigt op woensdag.

Mocht je het boekingsformulier willen gebruiken. Kies dan voor de 1e van de maand waarin je wenst te vertrekken en klik op offerte. Wij nemen dan contact met je op om te overleggen welke aankomst- en vertrekdatum jou het beste uitkomt. Lukt dit niet, neem dan contact met ons op per mail: info@travelunique.nl.

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie. Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner SAVE en Pixabay.

Klik hier om te boeken
#TravelUnique   #vrijwilligerswerk   #Afrika
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor het laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media.