Special Need project, Iringa, Tanzania

Special Need project, Iringa, Tanzania

HET PROJECT KORT SAMENGEVAT

 • Plaats: Iringa, Tanzania
 • Accommodatie: eigen- of gedeelde kamer in een vrijwilligershuis of gastgezin
 • Type project: Women Empowerment project
 • Duur: 4 – 24 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Aantal vrijwilligers: 20 verdeeld over verschillende projecten
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project in het zuiden van Tanzania

ALGEMENE INFORMATIE 

Vrijwilligerswerk doen bij dit  gehandicaptenzorg- en Special Need programma biedt een ongelooflijke kans om een ​​verschil te maken in de levens van kinderen, van wie velen zowel fysieke als mentale handicaps hebben. Vrijwilligers moeten ongelooflijk geduldig en begripvol zijn in de omgang met de kinderen en moeten hen zoveel mogelijk liefde en zorg bieden. Vrijwilligers kunnen verwachten deel te nemen aan activiteiten zoals het helpen van de kinderen met dagelijkse taken en activiteiten, het bieden van emotionele steun en het deelnemen aan educatieve activiteiten. De ervaring kan zowel lonend als uitdagend zijn, maar zal zeker een levensveranderende ervaring zijn voor zowel de vrijwilligers als de kinderen. 

Vrijwilligerswerk doen met kinderen met speciale behoeften kan een zeer lonende ervaring zijn. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat deze kinderen speciale zorg en aandacht nodig hebben. Wanneer je vrijwilligerswerk doet met kinderen met speciale behoeften, moet je hun welzijn altijd voorop stellen. Je moet ernaar streven om ervoor te zorgen dat aan hun behoeften wordt voldaan en dat zij de best mogelijke zorg krijgen. Bovendien moet je voorbereid zijn op eventuele uitdagingen die zich kunnen voordoen als je met deze kinderen werkt. Hoewel het soms moeilijk kan zijn, is het uiteindelijk zeer de moeite waard om een ​​positieve impact te kunnen hebben op de levens van deze bijzondere kinderen.

Kinderen kunnen bezig zijn met spelletjes en activiteiten die hen basislessen leren en hen helpen bij het maken van handwerk en schilderijen. Door deze activiteiten kunnen ze waardevolle lessen leren, zoals probleemoplossing, samenwerking en veerkracht. Bovendien kunnen ze worden aangemoedigd om hun fantasie te gebruiken en hun creatieve kanten te ontdekken. Bovendien kunnen ze mindfulness- en ontspanningstechnieken oefenen, waardoor ze hun emoties en reacties beter kunnen beheersen. Deze spellen en activiteiten kunnen hen ook helpen hun motorische vaardigheden en coördinatie te ontwikkelen en om beurten te leren en met anderen te delen. Door bewuste activiteiten te ondernemen, kunnen kinderen belangrijke vaardigheden en lessen leren.

WAT JE KUNT DOEN

 • Dagelijkse zorg verlenen aan kinderen met een handicap
 • Helpen bij het bereiden en serveren van voedsel  
 • Kinderen levensvaardigheden aanleren, zoals tuinieren, zakelijke vaardigheden, schilderen, bouwen, naaien, etc. 
 • Het leiden van creatieve buitenschoolse activiteiten zoals spelletjes, sport, kunst, muziek, dans, etc. 
 • Het begeleiden van kinderen van en naar school 
 • Het bieden van liefde en aandacht 
 • De gezondheid en welzijn van de kinderen in de gaten houden
 • Maak vrienden voor het leven en deel onvergetelijke herinneringen met de andere vrijwilligers

WAAROM TANZANIA? 

Tanzania is een geweldig land om te bezoeken. Daarom komen hier jaarlijks duizenden reizigers. De hoofdstad Dar es Salaam ligt aan een adembenemende kustlijn, op een uur van het paradijselijke eiland Zanzibar. In het noorden liggen Arusha en Moshi in de schaduw van de grote berg Kilimanjaro en de berg Meru. In het zuiden vind je Iringa. Tanzania herbergt vele beroemde safariparken en wildreservaten waar mensen van over de hele wereld de spectaculaire natuur komen bezoeken. Tanzania is multicultureel en heeft honderden verschillende stammen en etniciteiten, waarvan de meest bekende de nomadische Maasai-stam is. 

IRINGA

Iringa is een stad in de zuidelijke hooglanden van Tanzania, Oost-Afrika. Het is de administratieve hoofdstad van de Iringa-regio en staat bekend als een van de koelste steden in Tanzania vanwege de grote hoogte en het milde klimaat. De stad wordt omgeven door prachtige bergen en herbergt verschillende nationale parken, waaronder Ruaha National Park en Udzungwa Mountains National Park. Iringa staat bekend om zijn culturele erfgoed, waaronder de Hehe-bevolking die een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van Tanzania. De stad heeft verschillende historische bezienswaardigheden, waaronder de Isimila-steentijdsite, waar oude stenen werktuigen zijn gevonden. Iringa is ook een knooppunt voor de landbouw en heeft een bruisende markt waar verse groenten en fruit worden verkocht.

WAAROM VOOR IRINGA KIEZEN?

 •  Iringa's is een stad met een rijk cultureel erfgoed, met veel verschillende tradities. Zoals hehe, masai, koningen, etc. 
 • Iringa heeft spectaculaire natuurlijke landschappen. Ruaha National Park, het grootste nationale park van Tanzania, voor mensen die op zoek zijn naar avontuur is het de perfecte plek. Voor wandelaars en natuurliefhebbers is er het Udzungwa Mountains National Park
 • Historische betekenis. De stad van Iringa beschikt over een rijke historische erfenis die het ontdekken waard is. Bezoek bijvoorbeeld de Isimila-steentijdsite
 • Je vindt hier authentieke culturele festivals. Jezelf onderdompelen in de bruisende lokale cultuur van Iringa bereikt zijn hoogtepunt wanneer je je bezoek plant rond de culturele festivals en evenementen. Een aanrader om te bezoeken is het Iringa Cultureel festival
 • Het bezoeken van IIringa is een  avontuur buiten de gebaande paden. Een van de grootste aantrekkingskrachten van een bezoek aan Iringa is de mogelijkheid om een ​​bestemming te verkennen die nog relatief onontdekt is door het massatoerisme. Iringa biedt een echte en authentieke ervaring weg van de drukte, waardoor je op een dieper niveau verbinding kunt maken met de lokale gemeenschappen, de natuur en het erfgoed

UITDAGINGEN

Belangrijk om te weten is dat er weinig middelen voorhanden zijn. Mocht je zelf materialen hebben die je kan gebruiken, dan is dit zeer welkom!

De grootste uitdaging bij dit project is het gebrek aan geld, het niet houden aan tijden en een dagschema wat iedere keer verandert. Geduld en respect voor de manier waarop men het lokaal georganiseer heeft is van groot belang. Je bent in een unieke positie om bij te dragen aan de ontwikkeling van deze organisatie.

Je werkt 5 tot 6 uur per dag, 5 dagen per week van maandag tot en met vrijdag. Zaterdag en zondag zijn een vrije dag. Mocht je graag een lang weekend op excursie gaan dan is een dag extra vrij ook zo te regelen. Bij dit project dien je wel flexibel te zijn. Eigen initiatieven zijn van harte welkom, echter wel in overleg met de coördinator van het project. De lokale staf beslist altijd over taken en werkzaamheden. Belangrijk om te weten is dat taken niet altijd volgens een vaste planning worden uitgevoerd. Nogmaals, flexibiliteit is in Tanzania een belangrijke eigenschap!

WAAROM KIEZEN VOOR DIT PROJECT IN TANZANIA?

 • Omdat je wilt bijdragen aan een goede toekomst voor (een aantal) kinderen met een handicap in Tanzania
 • Omdat je zo de mogelijkheid hebt om ideeën, ervaringen en cultuur uit te wisselen
 • Omdat je de meest prachtige plekken in de weekenden kunt gaan bezoeken
 • Je ervan geniet om niet als toerist in Tanzania te zijn, maar mee te draaien met de lokale gewoonten en gebruiken
 • Je nieuwe (internationale) vrienden maakt

EISEN

Het project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 18 jaar. Je dient een achtergrond te hebben in Social Work, de gehandicaptenzorg of overige relevante opleidingen en ervaring. De maximum leeftijd is afhankelijk van de gezondheid van de vrijwilliger. Vrijwilligers dienen ondernemend en enthousiast te zijn, van uitdagingen te houden, een open geest te hebben en zich snel kunnen aanpassen aan nieuwe situaties en culturen. Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is een vereiste voor deelname aan alle projecten.

PRAKTISCHE INFORMATIE

ACCOMMODATIE

Klik hier om de accommodatie op YouTube te bekijken. De link werkt helaas niet. Neem contact met ons op en we sturen het filmpje van de accommodatie naar je door.

MAALTIJDEN

Als ontbijt krijg je een typisch Tanzaniaans ontbijt bestaande uit witbrood en zwarte thee en andere bijgerechten zoals eieren, fruit en mandazi's (Tanzaniaanse bakspecialiteit). In de avond eet je heerlijke lokale gerechten (voor vegetariërs/veganisten worden apart gekookt!). De lunch is niet ingebrepen bij de prijs.

HOE ER TE KOMEN? 

Bij aankomst op Iringa-Nduli Airport staat een medewerker van het project je op je te wachten om je naar het vrijwilligershuis of gastgezin te brengen. De rit van het vliegveld naar de accommodatie is ongeveer 45 minuten.
Op de eerste dag na aankomst ontvangt je een uitgebreide oriëntatie.

ORIENTATIE

Bij aankomst krijg je een uitgebreide oriëntatie met één van de projectmanagers. Dit zal de volgende gebieden bestrijken: 

 • Een inleiding tot de Tanzaniaanse cultuur 
 • Je gezondheid en veiligheid terwijl je in Tanzania bent
 • Transport en geld in Tanzania
 • Ethiek op de werkplek en gedragscode
 • Een kennismakingsrondleiding door de stad Iringa en kennismaking met de omliggende gebieden
 • Een kennismaking met de projectgebieden
 • Een introductie over de activiteiten, doelstellingen en methoden
 • Plaatsen om te bezoeken in je vrije tijd en in het weekend
Belangrijk! dit is geen kind met een handicap.

 PRIJZEN 

4 weken: € 820

6 weken: € 1080

8 weken: € 1340

10 weken: € 1600

12 weken: € 1860

Bovenstaande prijzen zijn exclusief een Registration Fee van € 300 per persoon, ongeacht het aantal weken dat je verblijft bij het project. Bij TravelUnique betaal je niks extra bij deelname in het hoogseizoen.

WAT IS BIJ DE PRIJS INBEGREPEN?

 • Transfer bij aankomst en vertrek
 • Accommodatie in vrijwilligershuis of gastgezin
 • Ondersteuning door lokale vertegenwoordigers, inclusief oriëntatie programma
 • Twee maaltijden per dag van maandag tot en met vrijdag
 • Iringa town tour

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN

 • Verzekeringen
 • Vlucht naar Tanzania
 • Maaltijden in het weekend
 • Visum en inentingen
 • Kosten VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
 • Excursies
 • Lunchkosten

STARTDATA EN AANKOMSTTIJDEN

Deelname aan dit project in Tanzania is mogelijk van 4 weken tot 12 weken. Het project start iedere 1e en 15e van de maand. 

DOWNLOADS EN LINKS

Tijdens een Public Holliday ben je vrij. Klik hier voor de Public Holidays in Tanzania in 2024.

DISCLAIMER

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie.TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie. Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner in Tanzania en African Impact. Belangrijk! de getoonde foto's zijn geen foto's van kinderen met een handicap.

Klik hier om te boeken
#TravelUnique   #vrijwilligerswerk   #Afrika
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor het laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media.