Sportcoaching project, Accra, Ghana

Sportcoaching project, Accra, Ghana

HET PROJECT kort samengevat

 • Plaats: Accra, Ghana
 • Accommodatie: vrijwilligershuis
 • Type project: sportcoaching project
 • Duur: 2 –  12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Aantal vrijwilligers: maximaal 30
 • Voertaal bij het project: Engels
 • Kenmerk: project in één van de meest stabiele landen van Afrika
 • Dit project is ook geschikt voor groepen 6 – 25 personen en families
 • Update: in de maanden juni, juli & augustus 2024 krijg je 50 euro korting bij een verblijf van 2 weken en 100 euro korting bij een verblijf van 4 weken

Over vrijwilligerswerk in Ghana

Ghana is al lang één van de meest populaire bestemmingen voor vrijwilligerswerk in Afrika. Het land staat bekend om haar vele tradities en bijzonder mooi landschap. Je vindt hier zeer veel vrijwilligersprojecten.

Gelegen in West-Afrika wordt Ghana vaak aangeduid als de toegangspoort tot Afrika. Het land is een van de meest toegankelijke en stabiele landen op het continent. Voorheen stond het bekend als de ‘Gold Coast’. Ghana werd onafhankelijkheid van Groot-Brittannië in 1957. Goud, cacao en olie waren de motor van de economie. Het land heeft nu ongeveer 25,5 miljoen inwoners.

Ghana is een veilig, gezellig en levendig land met een rijke geschiedenis. Het is snel aan het moderniseren. Onze projectpartner is Akwaaba Volunteers. Akwaaba betekent ‘welkom’ in het Ghanees. Dit is een NGO, een van oorsprong Engelse organisatie. Het team bestaat uit gepassioneerde professionals van zowel Ghanese als Engelse afkomst.

Achtergrond Akwaaba

Akwaaba Volunteers is in 2015 opgericht door Jordan Palmer en King Boateng. Jordan bracht tijd door als vrijwilliger in Accra en werd verliefd op de mensen, de cultuur en het land. King groeide op in Accra voordat hij een carrière als profvoetballer in Egeland nastreefde. Beide oprichters delen een passie voor het creëren van betere kansen voor jonge, kansarme mensen in Ghana via 4 belangrijke gebieden, gezondheid, onderwijs, sport en werken met dieren.

Het doel van Akwaaba Volunteers is om armoede te verlichten en betere kansen te creëren voor kansarme kinderen en achtergestelde gemeenschappen. De projecten zijn gevestigd in Accra en omgeving. Ze werken nauw samen met de lokale gemeenschap. Door middel van de projecten streven ze ernaar om jonge kinderen zich te laten ontwikkelen, armoede te verlichten en levens te veranderen.

Geen vakantie

Dit is een goed georganiseerd project wat een grote invloed heeft op de lokale ‘community’. Je verblijft in een buitenwijk van Accra, de hoofdstad van Ghana. Het is ongeveer 20 minuten buiten het stadscentrum. Dit is een zeer geschikt project voor vrijwilligers die gemotiveerd zijn om zich op het werk te richten. (Oudere) vrijwilligers met een specifieke achtergrond zijn zeer welkom bij dit project (onderwijs, gezondheidszorg, kinderopvang, sport, etc.). Dit project kan niet worden gezien als vakantie.

Algemene informatie over het sportcoaching project, Accra, Ghana

Akwaaba is in 2016 opgericht door Jordan Palmer en King Boateng. King is een oud prof-voetballer die heeft gespeeld in Engeland. Jordan is een Engelse en oud-vrijwilligster in Ghana. Na terugkeer in Ghana hebben ze samen Akwaaba Volunteers opgezet.

Door sport breng je mensen samen! Sporten is belangrijk voor de teamspirit, voor de gezondheid, om te leren communiceren en samen te werken. Vaak wordt sporten ingezet om er voor te zorgen dat kinderen een tijdsbesteding hebben na schooltijd en zo op het rechte pad blijven. Ook is sporten natuurlijk de manier om energie kwijt te raken.

In Accra, Ghana vind je veel verschillende mogelijkheden op het gebied van sportcoaching. Er wordt gewerkt met lokale teams, op scholen en op clubs. Dit om de sportieve vaardigheden van met name kinderen te vergroten. De leeftijden varieren; je krijgt te maken met jonge kinderen en met teams waarin zich volwassenen bevinden. Het is ook mogelijk om zelf als speler actief te zijn in een team van volwassenen.

Soms is het mogelijk om met één van de nationale teams te trainingen, een andere keer coach je de kinderen van de lokale gemeenschap.

De volgende sporten zijn beschikbaar:

 • Voetbal. Voetbal is de grootste passie van Ghana. Elk kind groeit op met voetbal waar en wanneer het maar kan. Daarom gebruiken ze voetbal als een hulpmiddel om het leven van kansarme kinderen te verbeteren en betere kansen te creëren in de gemeenschappen waarmee ze werken. Als voetbalvrijwilliger krijg je de kans om met enthousiaste coaches te werken om de volgende generatie te inspireren, nieuwe oefeningen te brengen om vaardigheden en techniek te ontwikkelen, voetbal leuk te maken en een veilige en ondersteunende omgeving voor de kinderen te bieden. De mogelijkheden zijn onder meer:
 1. Een academie van elitespelers van 13-18 jaar in Accra,  van wie sommigen een studiebeurs in het buitenland krijgen
 2. Het “Street to School Soccer Project” van U8 – U15
 3. Voetbaltrainingen gegeven door de gekwalificeerde coaches op vijf scholen in Tema, inclusief Academy-lessen voor mensen met bijzonder talent
 • Hockey, deze sport wordt steeds populairder in Ghana. Het doel is om steeds meer mensen enthousiast te maken voor deze sport. Je houdt je bezig met zowel vrouwen als mannen teams. Mocht je zelf goed kunnen hockeyen, dan is er een mogelijkheid om samen met het Nationale Team te spelen
 • Netbal (volleybal). Netbal is nog steeds een sport in ontwikkeling in Ghana. De introductie van deze sport op scholen, hogescholen en universiteiten heeft geleid tot een enorme toename van de deelname van vrouwen aan deze sport en creëerde een pad voor geïnteresseerde vrijwilligers om impact te maken door hun coachingervaring.Er is hard  gewerkt om coaches in heel Accra op te leiden en Netbal te gebruiken als een hulpmiddel om meisjes te leren over seksuele gezondheidseducatie om veelvoorkomende problemen van tienerzwangerschappen, misbruik en schooluitval te voorkomen.Je werkt samen met lokale coaches om de kwaliteit van de coaching te verbeteren en om een ​​beter begrip te krijgen van alle aspecten van het spel, zodat honderden enthousiaste en gepassioneerde meisjes in de klokale gemeenschap kunnen spelen
 • Basketbal
 • Rugby
 • Boxen
 • Tennis, je traint een aantal veelbelovende jonge spelers bij het National Tennis Court waarbij je natuurlijk je eigen vaardigheden kan laten zien

“Sport has the power to change the world. It speak to youth in a language they understand. Sport can create hope where once there was only despair”

Je zal je bezighouden met:

 • Warming ups
 • Balvaardigheid trainingen
 • Het spelen van wedstrijden
 • Het voorbereiden van trainingen
 • Het geven van trainingen

Combinatie met andere projecten

De verschillende projecten in Accra lopen in elkaar over. Zo zal je regelmatig betrokken worden bij sportactiviteiten en kan je ook betrokken worden bij activiteiten zoals paardrijden. Zo zie je veel van wat er speelt in Accra.

Algemeen

Alle projecten in Accra en omgeving in Ghana zijn er op gericht gezinnen en kinderen in een kwetsbare situatie te ondersteunen. Er wordt nauw samengewerkt met ziekenhuizen, scholen, overheidsdiensten en andere NGO’s. Veel van de projecten in Ghana hebben een overlap met elkaar. Werk je bij een sportproject, dan zal je ook scholen en kinderopvangcentra bezoeken.

Tijdens een Public Holiday ben je vrij. Klik hier voor de data in 2024.

Belangrijk!

Bij de projecten is kennisoverdracht een belangrijk aspect. Er wordt nauw samengewerkt met de lokale bevolking om zo samen te bepalen waar op dat moment behoefte aan is. De projecten vinden in Accra plaats. Projecten veranderen voortdurend, houd hier rekening mee en wees flexibel!

Het is mogelijk om in groepsverband (collega’s, mede-studenten, etc.) deel te nemen aan dit project. Deelname van 6 – 20 personen is in overleg. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en een passend voorstel.

Waarom kiezen voor dit project in Ghana?

Bij de meeste projecten in Ghana verblijf je bij een gastgezin, zonder douche in huis en een degelijk toilet. Dat is bij dit project anders. Een net vrijwilligershuis met binnen toiletten en douches. Een unieke ervaring in Ghana!

Waarom kiezen voor Ghana?

 • Als je voor Ghana kiest, dan kies je voor één van de veiligste en vriendelijkste landen van Afrika
 • Je verblijft  in een tropische omgeving in het centrum van Accra
 • Daarnaast werk je samen met internationale vrijwilligers van diverse leeftijden
 • Verblijf in een lodge met 24 uur security (dit is vrij uitzonderlijk voor vrijwilligerswerk in Ghana)
 • De uitermate vriendelijke bevolking
 • De verblijfplaats is aan zee (leuke restaurants en bars)

Locatie

Bij dit project verblijf je in Osu. Osu is en wijk van Accra, het ligt ongeveer 20 minuten rijden vanaf het vliegveld van Accra, de hoofdstad van Ghana. In de buurt vind je winkels, supermarkten, bars, een apotheek, etc.

Eisen

Het project is geschikt voor vrijwilligers vanaf 18 jaar. Er is geen maximum leeftijd. Wel dien je gezond en fit te zijn voor deelname aan een sportcoaching project.


Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is een vereiste. Deze VOG dienen wij voor aankomst bij het project in ons bezit te hebben en mag niet ouder zijn dan 6 maanden. Motivatie is zeer belangrijk bij dit project, het kan niet al vakantie gezien worden. Een flexibele instelling is ook zeker zeer gewenst. Belangrijk is natuurlijk dat je sportief bent en anderen weet te enthousiasmeren. Ben je goed in een specifieke sport, laat ons dit dan weten. Doorzettingsvermogen is ook een vereiste.

Flexibiliteit

Aan het werk gaan in Afrika als vrijwilliger kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij beiden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een gestructureerd project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een projectcoördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging.

Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat je als vrijwilliger maximaal profijt hebt van je bijdrage, maar wees flexibel!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Accommodatie

Vanaf januari 2022 worden alle vrijwilligers in de Brannic Lodge ontvangen. Het ligt op een fantastische locatie in een rustige buurt van Osu, een van de meest populaire buitenwijken van de stad. Het is op loopafstand van alle voorzieningen, restaurants, apotheken, supermarkten en binnen 20 minuten van alle Akwaaba-projecten.

Goed om te weten:
 • Er is 24 uur per dag een bewaker, maar er zal ’s nachts geen lid van het Akwaaba-personeel in de lodge slapen. Iemand van Akwaaba  is alleen overdag in de lodge aanwezig
 • De kosten van het project zijn niet langer inclusief lunch, het project is inclusief 2 maaltijden per dag – ontbijt en diner. Het Akwaaba team zal beschikbaar zijn om vrijwilligers te helpen bij het vinden van plaatsen om te lunchen of je kan de faciliteiten in de lodge gebruiken om eten voor jezelf en de overige vrijwilligers te  maken
 • Dit is een ideale locatie voor groepen van maximaal 25 personen als er geïnteresseerde groepen zijn die op zoeken naar vrijwilligerswerk
 • Het huis ligt op 20 minuten afstand van het vliegveld

De kamers deel je met andere vrijwilligers van dezelfde sekse. In de kamer bevinden zich stapelbedden en muskietennetten. In de lodge bevinden zich gedeelde toiletten en douches. Er is een ingerichte keuken en een gezamenlijke woonkamer. Ook is er airconditioning in iedere kamer.

Water is in Ghana zeer kostbaar,  snel douchen is dan ook noodzakelijk. Er is geen warm water, dit vanwege de hitte. Voor bedlinnen wordt gezorgd, wel dien je zelf handdoeken mee te nemen en een  slaapzak (voor op excursie). Je was dien je zelf te wassen. Er is WiFi, alleen zeer traag. Bij een internetcafé heb je beter internet. Voor je telefoon is het makkelijk een lokale SIM kaart te kopen De elektriciteit wil nog wel eens uitvallen, een zaklamp wordt aangeraden om die mee te nemen.

Maaltijden

Het ontbijt en avondeten worden voor je verzorgd in de lodge. Het eten is een combinatie van internationaal- en lokaal eten. Voor schoon drinkwater wordt gezorgd! Het eten in Ghana is simpel, vaak scherp en bestaat vaak uit fruit, brood, eieren, groeten, rijst en vlees. Ook vind je overal in Ghana pizza, pasta, sandwiches en chips. Melk en kaas zijn verkrijgbaar, maar is vaak zeer prijzig. Schoon drink water, koffie en thee zijn de hele dag verkrijgbaar. Er kan gevraagd worden mee te helpen bij het avondeten en het opruimen hierna. Er zijn ook leuke restaurants in de omgeving. De lunch die je zelf te verzorgen in de lodge of te halen in een lokale supermarkt of restaurant.

Hoe er te komen?

Je dient een vlucht naar Accra te boeken. Je kan zowel een rechtstreekse vlucht boeken (via KLM) als een vlucht met een overstap. De directe reistijd is 6,5 uur. We helpen je graag met het boeken van een vlucht. Het project ligt op ongeveer 20 minuten rijden vanaf het vliegveld.

Vrije tijd

Je bent aanwezig bij de projecten van maandag tot en met vrijdag. Je bent gemiddeld 5 uur per dag aan het werk. De avonden en weekenden zijn ter vrije besteding. De vrijwilligerscoordinator helpt je graag bij het boeken van excursies.

Schoolvakanties

Tijdens de schoolvakanties kunnen projecten er anders uitzien. Er wordt dan geen les gegeven op de scholen maar zal er een aangepast programma worden gemaakt. Neem contact met ons op voor de juiste data van de schoolvakanties in Ghana in 2023. 

PRIJZEN 

De prijzen van dit project staan vermeld in GBP (Britse ponden). Klik hier voor de juiste koers van de GBP.

2 weken:  £ 800

3 weken:  £ 1150

4 weken:  £ 1450

5 weken:  £ 1800

6  weken: £ 2150

Voor iedere week extra hierna betaal je £ 350. 

Wat is bij de prijs inbegrepen?

 • Transfer bij aankomst
 • Ondersteuning door lokale vertegenwoordigers, 24/7
 • Veilige accommodatie
 • Twee maaltijden per dag, ontbijt en avondeten

Niet bij de prijs inbegrepen

 • Vlucht naar Ghana
 • Verzekeringen
 • Telefoongesprekken / internet kosten
 • Lunch
 • Excursies
 • Vervoer terug naar de luchthaven
 • Dagelijks vervoer naar de projecten
 • Frisdrank, alcoholische dranken en snacks

STARTDATA EN AANKOMSTTIJDEN 

Verblijf bij dit project is mogelijk van 2 tot en met 12 weken. De meeste vrijwilligers blijven 4 – 6 weken bij een project. Startdatum: dit project start op iedere zaterdag. De aankomstdag in Ghana is op zaterdag op Kotoka International Airport (ACC). In overleg is een andere dag als startdag ook mogelijk. Mocht je een dag eerder willen aankomen of een paar dagen langer willen blijven, dan kan dit. De extra kosten per dag bedragen GBP 35.

Mocht je het boekingsformulier willen gebruiken. Kies dan voor de 1e van de maand waarin je wenst te vertrekken en klik op offerte. Wij nemen dan contact met je op om te overleggen welke aankomst- en vertrekdatum jou het beste uitkomt.

Downloads

Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk in Accra, Ghana? Klik dan hier

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

Fotogalerij

 

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie. Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner, Akwaaba Volunteers.

Klik hier om te boeken
#TravelUnique   #vrijwilligerswerk   #Afrika
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor het laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media.