Surfkamp, Coffee Bay, Zuid-Afrika

Surfkamp, Coffee Bay, Zuid-Afrika

DE PROJECT kort samengevat

 • Plaats: Coffee Bay, Zuid-Afrika
 • Accommodatie: gedeelde accommodatie 
 • Type project: Surf project
 • Duur: 6, 8 of 15 dagen (verlengen is mogelijk)
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal: Engels
 • Kenmerk: project om (beter) te leren surfen
 • Er is ook een Adventure Club project in Kaapstad met de nadruk op surfen. Klik hier voor meer informatie
 • Heb je vragen over dit project? Stuur dan een mail naar info@travelunique.nl of een Whatsapp bericht naar 06 38 22 86 58

Intro

Stel je dit eens voor: de idyllische stranden van Coffee Bay, waar de warme, subtropische wateren van de Indische Oceaan rond een heerlijke 20,5°C schommelen. Het is de perfecte setting voor surflessen, met het grootste deel van het jaar heerlijk water tot aan je middel en het strand vrijwel voor jezelf. 

Het zachte verloop van Coffee Bay maakt het een ideale setting voor nieuwelingen op het gebied van surfen of voor mensen die hun vaardigheden willen verfijnen. Ze hebben eersteklas softboards voor beginners en kunnen je aansluiten op meer gevorderde boards naarmate je meer ervaring hebt. De missie is duidelijk: jou laten surfen als een professional, terwijl je het naar je zin hebt. 

Het op maat maken van surfpakketten is echt hun ding - van dromers die hun eerste golf willen vangen tot surfers die hun spel willen verbeteren. Dit project is een diepe duik in de ontwikkeling van vaardigheden, compleet met persoonlijke aandacht en een ontspannen sfeer. En omdat het bij Coffee Shack allemaal draait om 'FUN', voegen ze culturele dagtochten, het verkennen van attracties en betrokkenheid bij gemeenschap toe om er een veelzijdige, duurzame ervaring van te maken. Het zijn twee weken waarin je van de basis naar geavanceerde technieken gaat, zodat je met stijl en vertrouwen over de golven kunt varen.

leren

Duik in een opwindend 14-daags surfavontuur met een uitgebreide pakket dat is ontworpen om je te voorzien van de essentiële kennis voor surfsucces. Ze beginnen met het bijbrengen van de basisprincipes, je verdiept je in de theorie en zorgen tegelijkertijd voor continue vooruitgang. Zodra er een solide surfbasis is gelegd, richten ze zich op verbetering, of het nu gaat om het beheersen van de kunst van het vangen van de golven of het perfectioneren van bochten. Naarmate je meer tijd op de golven doorbrengt, zullen je vaardigheden op natuurlijke wijze verbeteren, wat leidt tot de verslavende sensatie van surfen. 

Het 14-daagse Leer Surf-pakket bevat alles wat je nodig hebt: accommodatie (met een upgrade-optie), ontbijt en diner, 10 surflessen, 4 surftheorielessen, boardverhuur, 8 verschillende avontuurlijke en culturele ervaringen in de omgeving, shuttleritten naar en van Mthatha. 

Dag 1 - Aankomst

Geniet van een mooie rit naar Coffee Bay met de Coffee Shack-shuttle, die je ophaalt bij je bus of vlucht in Mthatha. 
Inchecken en genieten van een welkomstdrankje, daarna ontspannen of naar het strand wandelen om je te oriënteren. 
Je maakt kennis met de surfinstructeurs; bespreekt het programma voor de komende dagen en eventuele eerdere surfervaring die je hebt (niet nodig). Het avondeten wordt rond 19.00 uur geserveerd. 

DAG 2 - SURF- & DORPsWANDELING 

Neem een ​​snelle cappuccino voordat je om 7.30 uur 's ochtends aan een groepssurfles van 2 uur begint (er zijn nooit meer dan 5 surfers in de groepen). In deze eerste les leer je de basisprincipes van peddelen, wildwater vangen en opstaan, als je nog nooit eerder hebt gesurft. De instructeur beoordeelt je surfvaardigheden, zodat ze jepakket kunnen aanpassen aan je mogelijkheden en je de juiste uitrusting kunnen toewijzen. Keer terug naar Coffee Shack voor het ontbijt. 

Om 10.30 uur vertrek je voor de Rhini Village Walk, een inleidende ervaring van het hedendaagse landelijke Xhosa-leven. Daarna heb je tijd om te ontspannen, te genieten van de hangmatten, te zwemmen, voordat je eerste theorieles begint, een “Inleiding tot surfuitrusting”. Het avondeten bestaat uit een stevig tweegangenmenu, geserveerd om 19.00 uur. Na het avondeten kun je genieten van het gezelschap van reizigers rond het kampvuur of genieten van een welverdiende nachtrust.

DAG 3 - STRANDDAG

Slaap lekker uit als je wilt, geniet van een ontspannen ontbijt. Om 10.30 uur is het vertrek naar “Beach Day”, dit betekent een dag vol surflessen, zon, beachvolleybal en plezier. Geniet van nog een groepsles op de “Beach Day” en gebruik de hele dag de juiste surfplanken. Voor de lunch worden vers geroosterde broodjes geserveerd. Voor het diner krijg je je tweede surftheorieles en rond 19.00 uur het gebruikelijke heerlijke 2-gangenmenu.

DAG 4 - PRIVÉ SURFLES 

Je eerste privéles is na het ontbijt, waardoor je de kans krijgt om je nieuw geleerde surftheorie in de praktijk te brengen. Die avond heb je je derde surftheorieles, voorafgaand aan het gebruikelijke 2-gangendiner om 19.00 uur. 

DAG 5 - SURFen & MPUZI CLIFFS 

Nog een fijne dag, beginnend met een standaard groepssurfles om 7.30 uur, kom terug en geniet van het ontbijt. Vervolgens ga je op pad om de spannende Mpuzi-kliffen en grotten te verkennen, de lunch is inbegrepen. Geniet die avond van het gebruikelijke tweegangendiner. 

MPUZI KLIPPEN EN GROTTEN 

Als je van avontuur houdt, is dit de dagtocht voor je! Een spectaculaire dag waarin je je een weg baant over paden langs de rand van de Mpuzi-klif. Bekijk de grotten en de Bat Cave, ontdek verborgen paden en geheime poelen en maak adembenemende klifsprongen! Klauter terug de rotsen op en wankel over de "landbrug" terug naar het basiskamp voor de lunch onder de bomen. Laat de adrenaline vervolgens weer op gang komen met een klifsprong in de Mpuzi-rivier voordat je terugkeert naar Coffee Shack. 

DAG 6 - SCB NPO & DORPs DINNER 

Geniet van een ontspannen ontbijt. Na het ontbijt leer je over Sustainable Coffee Bay NPO (Non-Profit Org) en bezoek je de Ikhaya Labantwana Montessori Preschool, waar je meer leert over hoe ze de levens van mensen veranderen en de uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden om kinderen het grootste geschenk in het leven te geven: goed onderwijs, op afgelegen platteland gebieden. De rest van de dag is ter vrije besteding. Sluit je aan bij de dagelijks geplande “dagtocht” om de omgeving te verkennen, gebruik je  gratis “boardhuur” om wat extra te oefenen of ontspan gewoon in de hangmatten. Die avond is het Xhosa Village-diner een avond vol dans, zang en een gelegenheid om te communiceren met je gastheren in het dorp, inclusief een traditionele maaltijd en bier. 

DAG 7 - SURFen & HOLE IN THE WALL 

Nog een spannende dag, beginnend met een standaard groepssurfles om 7.30 uur, kom terug en geniet van het ontbijt. Vertrek om 10.30 uur voor de begeleide wandeling naar de iconische Hole in the Wall, inclusief heerlijke sandwiches die voor de lunch op het vuur worden geroosterd. Geniet die avond van het gebruikelijke tweegangendiner.

DAG 8 - VRIJE TIJD 

Een dag van rust. Je ontbijt en diner zijn zoals gewoonlijk. 

DAG 9 - PRIVÉ SURFles

Je tweede privésurfles is na het ontbijt, waardoor je de kans krijgt om je surftheorie in de oceaan te oefenen. De middag is ter vrij besteding. Het gebruikelijke 2-gangendiner rond 19.00 uur. 

DAG 10 - OVERNACHTING OP HET STRAND EN DORP 

Slaap lekker uit als je wilt, en geniet van een ontspannen ontbijt. Om 10.30 uur wordt er vertrokken naar “Beach Day” en voor de lunch worden er heerlijke vers geroosterde broodjes geserveerd. Die middag ga je met je gastgezin mee, waar je de nacht doorbrengt. Ervaar het echte landelijke Xhosa-dorpsleven, help met het verzamelen van water of hout of in de velden, wat er die middag ook gebeurt. Een unieke leuke, culturele uitwisseling en kans om een ​​ander leven te ervaren dan het jouwe. Diner en ontbijt zijn inbegrepen.

VILLAGE EXPERIENCE /VILLAGE OVERNIGHT 

“Village Overnight's” zijn een belangrijk onderdeel van de Coffee Shack-ervaring en een authentieke manier om deel te nemen aan het hedendaagse, landelijke Xhosa-leven. Het is een kans om betrokken te raken bij het gezinsleven en de traditionele rollen van mannen en vrouwen in het gezin te leren kennen; water halen, hout verzamelen, modderstenen maken, de dieren verzorgen, samen eten en de Xhosa-taal leren. Dit is een unieke kans om vragen te stellen en veel te leren.

DAG 11 - SURFen & BEAD WORKSHOP 

Na het ontbijt met je gastgezin keer je terug naar Coffee Shack. Je krijgt je derde privésurfles later die ochtend of middag, afhankelijk van de omstandigheden. Leer de traditionele Xhosa-kunst van het kralen maken en maak je eigen kralenarmband, onder begeleiding van een traditionele ambachtsvrouw, en leer meer over het leven van de informele handelaars van Coffee Bay. Het gebruikelijke 2-gangendiner om 19.00 uur. 

DAG 12 - SURFen

Nog een heerlijke dag, beginnend met een groepssurfles om 7.30 uur, kom terug en geniet van het ontbijt. De rest van de dag is ter vrije besteding. Sluit je aan bij de dagelijks geplande “dagtocht” om meer van de omgeving te verkennen, gebruik je gratis “boardhuur” om wat extra te oefenen of ontspan gewoon in de hangmatten. Die avond heb je je vierde (laatste) surftheorieles, voorafgaand aan het gebruikelijke 2-gangendiner om 19.00 uur. 

DAG 13 - STRANDREINIGING 

Je vierde privésurfles is na het ontbijt. Gedurende de dag leer je iets over het intergetijdengebied van de Wild Coast tijdens de discussie "Kustbehoud en Bewustzij",, waar ook een “Beach Clean-up” deel van uitmaakt. Het gebruikelijke 2-gangendiner rond 19.00 uur. 

DAG 14 - BOARDVERHUUR 

De dag is aan jou, gebruik je board- en wetsuithuur voor of na het ontbijt en test je nieuwe surfkennis en -vaardigheden. Of ontspan en geniet in de hangmat, waar je maar zin in hebt. Het gebruikelijke 2-gangendiner rond 19.00 uur.

DAG 15 

Op de dag van vertrek bent je van harte welkom om je verblijf te verlengen, te genieten van het gezelschap van je nieuwe vrienden en je leerreis voort te zetten. Als je dit kleine paradijs helaas moet verlaten, ga dan 's ochtends surfen en ontbijten voordat je vertrekt. Uitchecktijd is 11.00 uur. 

Korter of langer verblijven bij dit project

Bij dit project is het mogelijk om 6, 8 of 15 dagen deel te nemen. Neem contact met ons op om de brochure van de 6- of 8 daagse optie te ontvangen. Het programma ziet er weer anders uit dan bovenstaand vermeld. Ook is het mogelijk om de 2-weekse optie te verlengen. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden!

Locatie

Coffee Shack Adventure Backpackers Lodge is perfect gelegen aan het strand van Bomvu, op slechts 5 minuten lopen van het belangrijkste surfstrand van Coffee Bay. Het Babalaza Café en Bar is een levendige ontmoetingsplek waar je nieuwe vrienden uit heel Zuid-Afrika en daarbuiten kunt ontmoeten. Het serveert heerlijke huisgemaakte maaltijden, inclusief vegetarische en veganistische opties, samen met uitstekende koffie. 

De surflodge is verdeeld over 2 gebouwen, de 'Main Side' dichter bij de bar en de 'Beach Side' aan de overkant van de getijdenstroom Bomvu. Als je iets meer ruimte en rust zou willen dan raden wij de 'Beach Side' aan, beide accommodaties hebben keuken- en wasfaciliteiten. 
De accommodatie in Coffee Shack bestaat uit meisjesslaapzalen, gemengde slaapzalen en opties voor eenpersoons-, tweepersoons-, driepersoons-, familiekamers en kamers met eigen badkamer. Het pakket omvat 14 nachten in een slaapzaal, je bent van harte welkom om te upgraden.

Eisen 

De minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar. Een VOG is voor elk project verplicht. Je kan goed werken in een team, bent flexibel en enthousiast. Ook ben je zelfstandig, geduldig en positief. Verder belangrijk is dat je sportief bent en beschikt over een goede conditie.

Graag ontvangen we een kort Engelstalig CV van je als je interesse hebt in dit project. Verder dien je te kunnen zwemmen en kun je je goed verstaanbaar maken in het Engels.

Flexibiliteit

De werkzaamheden genoemd in deze omschrijving zijn altijd onder voorbehoud. Werktijden en activiteiten kunnen per dag en per periode verschillen. Wees dus flexibel.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Accommodatie

Vrijwilligers verblijven bij de Coffee Shack Backpackers & Surf School.

Ontdek, ontdek en geniet van de unieke smaak van landelijk Afrika! Coffee Shack, idyllisch gelegen aan het strand, beschikt over een van de beste locaties in Zuid-Afrika, waar je een manier van leven zult ervaren die ver verwijderd is van de westerse cultuur.

Ze bieden accommodatie in traditionele hutten met rieten daken, variërend van privékamers tot slaapzalen, evenals kampeerfaciliteiten in de tuin naast het strand. Als het weer en de oceaan het toelaten, kun je dagelijks genieten van een zonsondergang met een prachtig uitzicht of vóór het diner vers gevangen oesters en mosselen proeven aan de bar. 

De  'Babalaza Bar' beschikt over een volledige vergunning en is 's avonds een feest met een gratis pooltafel en een scala aan drankjes en cocktails. Doe mee aan het Killer Pool-spel of geniet van de relaxte sfeer rond de vuurplaats.  Ze bieden ook een verscheidenheid aan dagtochten, dit  omvat o.a. culturele wandelingen waarin je de lokale Xhosa-cultuur verkent, ontdekkingstochten naar deMapuzi-kliffen en grotten, wandelen naar de legendarische 'Hole in the Wall' of gewoon wandelen door het lokale platteland met een van de lokale gidsen.

Ze zijn geaccrediteerd door Fair Trade Tourism South Africa en zetten zich in voor de verbetering en verheffing van de grotere gemeenschap door middel van verschillende onderwijs- en ondersteuningsprojecten.

We zijn toegewijd om een ​​verschil te maken voor de lokale gemeenschap en zijn daarom voor 30% eigendom van de lokale Tshezi-gemeenschap, die directe financiële voordelen ontvangt door betrokkenheid bij het bedrijf. We streven ernaar om groei en empowermentmogelijkheden voor de lokale gemeenschap aan te moedigen door de ontwikkeling van betekenisvolle partnerschappen.

Coffee Shack rijdt dagelijks een shuttle naar Mthatha om de Baz Bus en andere hoofdbussen te ontmoeten in de Shell Ultra City in Mthatha (Umtata). Ze hebben een goede internetverbinding, veilige parkeergelegenheid en een wasservice. 

Maaltijden

Je krijgt twee maaltijden per dag. Ontbijt staat klaar en kan je pakken. Het ontbijt bestaat meestal uit toast, muesli, koffie en thee. Het avondeten is een verzorgde maaltijd en worden door de lokale medewerker klaargemaakt. De lunch dien je zelf te regelen. Mocht je bepaalde dieetwensen hebben laat dit dan voor vertrek aan ons weten!

Hoe er te komen?

Je kunt vliegen naar Johannesburg of Port Elizabeth en vervolgens een vlucht boeken naar Mthatha.

Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door een lokale vertegenwoordiger van het project die je direct naar de accommodatie brengt. 
Voor reisadvies kun je natuurlijk altijd contact met TravelUnique opnemen.

PRIJZEN 

2 weken: € 975 (*). De kosten zijn gebaseerd op verblijf op een slaapzaal. Het is mogelijk om je accommodatie tegen extra kosten te upgraden.

Iedere week extra kost € 300. Je kan langer dan 12 weken in Zuid-Afrika verblijven. Dan dien je ter plaatse een werkvergunning te regelen.

(*) De prijs van dit project kan wijzigen door fluctuaties in de koers van de ZAR. Dit betekent dat de prijs, zonder melding vooraf, kan worden aangepast. Je betaalt bij deelname aan dit project geen reserveringskosten of administratiekosten.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

 • 13 x Overnachting in een slaapzaal 
 • 14 x Ontbijten 
 • 12 x Diners op het kamp 
 • 1 x Xhosa Village Home verblijf 
 • 1 x Xhosa Village Diner 
 • 4 x Surflessen van 2 uur 
 • 4 x Privé surflessen 
 • 2 x Stranddag 
 • 4 x Surf Theorielessen 
 • 1 x Halve daghuur van surfplanken en wetsuits 
 • 1 x Strandschoonmaak en kustbewustzijnsintroductie 
 • 1 x Inleiding tot Sustainable Coffee Bay NPO (non-profitorganisatie) 
 • 1 x Begeleide wandeling naar Hole in the wall 
 • 1 x Begeleide Xhosa Rhini Village Explorer 
 • 1 x Begeleide Mpuzi Cliffs en grottenwandeling 
 • 1 x Traditionele Xhosa-dinerexcursie 
 • 1 x Xhosa-kralenworkshop 
 • 1 x Coffee Shack t-shirt 
 • Shuttle van en naar Mthatha, om je bus of vlucht op te halen

Niet bij de prijs inbegrepen

 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Limonade en sterke drank
 • Kosten WIFI
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Wasservice

STARTDATA EN AANKOMSTTIJDEN

Aankomst is op zondag. Hoe laat je vlucht landt is niet belangrijk. Mocht je gebruik maken van het boekingsformulier, vul dan de 1e van de maand in dat je zou willen gaan en we nemen dan contact met je op voor de precieze startdatum.

Fotogalerij

Downloads

Klik hier voor de Facebook pagina van dit project

Disclaimer

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze stage informatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Stages veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van deze informatie. Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner Save Volunteering en African Impact.

Klik hier om te boeken
#TravelUnique   #vrijwilligerswerk   #Afrika
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor het laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media.