Fotografie en Video stage, Zuid-Afrika of Swaziland

Fotografie en Video stage, Zuid-Afrika of Swaziland

DE STAGE KORT SAMENGEVAT

 • Plaats: Houtbay, (Kaapstad), Zuid-Afrika of Eswatini/Swaziland 
 • Accommodatie: gedeelde accommodatie Houtbay Backpackers of de Lidwala Lodge
 • Type project: Fotografie & Video stage
 • Duur: 4 – 12 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Voertaal bij de stage: Engels
 • Het is niet mogelijk om stage te lopen in november & december
 • Heb je vragen over deze stage? Stuur dan een mail naar info@travelunique.nl of een Whatsapp bericht naar 06 38 22 86 58

ALGEMENE INFORMATIE

Deze stage neemt je mee naar het bruisende Kaapstad (Hout Bay) of naar het bergachtige koninkrijk Swaziland. Hier werk je samen met een team aan het maken van foto's en korte video's voor marketing- of fondsenwervingsdoeleinden. 
Of je nu ervaring wilt opdoen om je CV te pimpen, aan universitaire eisen wilt voldoen of gewoon ervaring wilt op doen, dit is allemaal mogelijk. Graag willen we van tevoren weten of je speciale interesses, expertise of doelen hebt die je wilt bereiken tijdens deze stage.

HOUTBAY, Zuid-Afrika of Ezulwini Valley, Swaziland

Houtbay is een voorstad van Kaapstad, gelegen in een vallei aan de Atlantische kust van het Kaapse schiereiland, ongeveer twintig kilometer ten zuiden van het CBD van Kaapstad. Midden in het centrum van Houtbay bevindt zich de sloppenwijk Imizamo Yethu. Hier bevinden zich de lokale partners met wie je samenwerkt. Je kan in het weekend je prima vermaken in Kaapstad en omgeving. Maar ook Houtbay heeft een breed strand, leuke horeca en genoeg winkels om je te vermaken.

Of je kiest voor het majestueuze koninkrijk Eswatini (voorheen bekend als Swaziland). Dit land zit boordevol verrassende en prachtige landschappen. Van de glooiende bergen in het noorden tot de savannes in het zuiden: de Swazi-landschappen zijn ongeëvenaard. Het land biedt de perfecte gelegenheid om een ​​kijkje te nemen in het Afrikaanse plattelandsleven, de cultuur en de natuur, maar ook voor activiteiten zoals zipling voor degenen die op zoek zijn naar een extra spanning! 

De stage

Een stagiair, hoewel onbetaald, verschilt van een vrijwilliger in die zin dat er van hem of haar wordt verwacht dat hij of zij enige kennis en/of ervaring meebrengt op het gebied van fotografie of videografie. Stagiairs zullen op een meer carrièregericht, strategisch niveau werken en tijdens hun stage waardevolle praktijkervaring opdoen. Van stagiaires wordt ook verwacht dat ze meer verantwoordelijkheid op zich nemen, hun eigen doelen stellen en activiteiten zoeken om bij betrokken te zijn of leiding aan te geven. Zij krijgen een mentor toegewezen die hen begeleidt tijdens de stage. 

Bij aankomst zal het lokale team stagiaires helpen om aan de slag te gaan. Stagiaires hebben dan de 
flexibiliteit om samen met hun lokale partners hun eigen planning op te stellen en samen een actieplan op te stellen met de doelen die ze tijdens de samenwerking moeten bereiken. Stagiaires hebben een wereld aan expertise te bieden, maar alle doelen moeten samen met de lokale partner worden opgesteld, zodat de resultaten duurzaam zijn, zelfs nadat de stagiair naar huis terugkeert. Ze verwachten van stagiaires niet dat zij een functie vervullen, maar eerder de rol van adviseur op zich nemen; het bieden van advies, suggesties en hulp bij het creëren van strategieën die impact op de lange termijn zullen hebben.

Je rol

De rol omvat het rmaken van foto- en videomateriaal voor marketing- en/of fondsenwervingsbehoeften. Je video's en foto's worden gebruikt op de website van All Out Africa, sociale mediapagina's en op ander marketingmateriaal. Enkele van de activiteiten waarbij je betrokken kunt raken, zijn:

 1. ​​Het fotograferen van projecten en stagiaires in actie 
 2. Het maken van video-trailers van de projecten voor de website 
 3. Het maken van video- of fotoblogs over je ervaringen 
 4. Het interviewen van personeel of stagiaires over hun werk

DAG UIT HET LEVEN VAN EEN stagiare

7.00 uur: Word wakker met de zon, spring onder een warme douche en begin de dag met een ontbijt
7.30 uur: Reis naar je stageplaats en maak je klaar om je dag te beginnen
8:00 uur: Stage activiteiten
12:00 uur: Lunch. Tijd om het lunchpakket op te eten dat je die ochtend hebt gemaakt! 
12.30 uur: Begin je middagwerk met een volle maag en enthousiasme! 
15:00 uur: Keer terug naar je accommodatie en deel de avonturen van je dag met andere stagiaires - misschien zelfs een snelle duik in het zwembad of de oceaan!
18:30: Geniet van een heerlijke avondmaaltijd en ontspan

Planning

Dag 1: Vlieg naar Johannesburg, waar je wordt opgewacht door medewerkers van All Out Africa die je over de weg van Johannesburg naar het koninkrijk Eswatini zullen brengen
Dag 2: De tweede dag begint met een informatieve presentatie waarin je alles leert wat je moet weten over de cultuur en het land, en hoe je effectief kunt bijdragen tijdens je stage
Dag 3: Je ontmoet de mensen met wie je gaat werken. All Out Africa begeleidt je naar je stageplaats voor een soepele start van het proces en om je te helpen wennen. Ook de uitkomsten van de stage moeten op deze dag worden besproken en overeengekomen, zodat je je tijdens je stage helder en gefocust voelt
Dag 4: Na de eerste partnerbijeenkomst is het aan jou om je week te plannen. Ontdek welke dagen het beste zijn om je partner te ontmoeten, en welke het beste zijn om op kantoor te werken om wat planning of onderzoek te doen. 
Vanaf dag 5: Stage werkzaamheden

De weekenden zijn om te ontspannen of om meer van het landschap te zien! 

Als je stage in Kaapstad (Hout Bay) is, dan zijn er enkele verschillen: 
Dag 1: Oriëntatie in de middag
Dag 2: Een ochtendtour door de Hangberg gemeenschap en een middagtour naar Seal Island Tour (als het weer het toelaat)
Eerste weekend: Je krijgt een buskaartje voor één dag voor de Hop-on-Hop-off bustour met open dak. Dit is een geweldige manier om Kaapstad te verkennen!

SCHOOLVAKANTIES EN PUBLIC HOLIDAYS 

1e Term: 15 januari – 20 maart 2024

2e Term: 3 april – 14 juni 2024

3e Term: 9 juli – 20 september 2024

4e Term: 1 oktober - 13 december 2024, hierna is het zomervakantie 

De stage ziet er dan anders uit als het vakantie is, er kan niet gefotografeerd worden gop scholen. Het is vakantie tussen de termijnen in. 

PUBLIC HOLIDAYS 2024

Klik hier voor de Public Holidays in Zuid-Afrika in 2024. En hier voor de Public Holidays in Eswatini. Op deze dagen ben je vrij.

FLEXIBILITEIT

Houd er rekening mee dat afspraken kunnen veranderen, dat behoefte van lokale gemeenschappen veranderen en dat stages hierop aangepast worden. Ook kan je de ene dag 8 uur werken en de volgende dag slechts 4 uur, wees dus flexibel

EISEN

De minimum leeftijd om deel te nemen is 18 jaar. Je dient goed Engels te spreken. Graag ontvangen we een kort Engelstalig CV. Je hebt werkervaring of een opleiding in fotografie of videografie, af je bent bezig met deze opleiding. Voor deelname aan iedere stage van TravelUnique is een Verklaring Omtrent Gedrag een vereist. Deze VOG mag bij aanvang van het project niet ouder zijn dan 6 maanden.

OVERIGE INFORMATIE

Aan het werk gaan in Afrika kan een opwindend avontuur zijn maar soms ook een ontmoedigende onderneming. Wij bieden je de kans om werkervaring in Afrika op te doen, de mensen te leren kennen in een project waarbij op je veiligheid wordt gelet. Er is een coördinator aanwezig die je de gehele periode zal begeleiden. Daarnaast is er bij aankomst een uitgebreide oriëntatietraining dit er voor zal zorgen dat je het meest haalt uit deze uitdaging. Aanpassingsvermogen aan het lokale systeem is een vereiste. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke hulpverleners en de lokale politieke systemen om er zorg voor de dragen dat een stagiair maximaal profijt heeft van zijn of haar bijdrage.

PRAKTISCHE INFORMATIE 

ACCOMMODATIE

Je verblijft in een comfortabele budgetaccommodatie in Houtbay genaamd Houtbay Backpackers. De accommodatie heeft zeer vriendelijk personeel. Vanuit de accommodatie worden diverse activiteiten en excursies georganiseerd. Vanuit Houtbay Backpackers kan je een heerlijke duik nemen in zee en zit je op loopafstand van winkels en horeca.

In Swaziland verblijf je in de Lidwala Lodge, een hostel met diverse prijzen op zak en een prachtig zwembad.

MAALTIJDEN

Je ontvangt drie maaltijden per dag. Het ontbijt bestaat meestal uit yoghurt met muesli en brood. De lunch bestaat uit brood en 's avonds ontvang je een warme maaltijd. Er wordt voor je gekookt, maar men verwacht wel  dat je af en toe meehelpt bij het koken van de maaltijden (en bij het opruimen). Laat vooraf weten of je last van allergieën hebt of dat je speciale dieetwensen wensen hebt.

HOE ER TE KOMEN?

Boek een ticket naar Johannesburg of Capetown International. Hier word je opgehaald door een vertegenwoordiger van All Out Africa. Informeer bij ons hoe een zo goed- en goedkoop mogelijk ticket te boeken. Aankomst op de luchthaven in Kaapstad of OR Tambo is op maandag.

PRIJZEN 

4 weken: € 1671

5 weken: € 1926

6 weken: € 2181

7 weken: € 2437

8 weken: € 2519

Bij deelname aan deze stage betaal je geen administratie-, inschrijf- of boekingskosten. Ook betaal je niks extra’s bij vertrek in het hoogseizoen. Het is mogelijk om tot 12 weken deel te nemen aan deze stage. Neem contact met ons op voor de prijzen van 9 tot en met 12 weken.

WAT IS BIJ DE PRIJS INBEGREPEN?

 • Oriëntatie programma
 • Accommodatie
 • Transfer vanaf luchthaven naar de accomodatie in Houtbay of de Elzuwini Valley
 • Drie maaltijden per dag
 • Ondersteuning door een coördinator

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN

 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Lokaal transport naar je stage
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Limonade en alcohol
 • Excursies in de weekenden
 • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

STARTDATA EN AANKOMSTTIJDEN

Verblijf is mogelijk van 4 tot en met 12 weken. De stage start iedere eerste maandag van de maand. Aankomst op het vliegveld van Kaapstad of OR Tambo is op maandag. Vertrek is ook op maandag.

STARTDATA 2024

8 januari, 5 februari, 4 maart, 1 april, 6 mei, 3 juni, 1 juli, 5 augustus, 2 september en 7 oktober 2024.

DOWNLOADS EN LINKS

Klik hier voor de Facebook pagina van deze stage 

DISCLAIMER

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Hoewel bij de samenstelling van deze informatie de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie. Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner All Out Africa (AOA) en Pixabay. 

Klik hier om te boeken
#TravelUnique   #vrijwilligerswerk   #Afrika
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor het laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media.