Recht & Human Rights stage, Tanzania

Recht & Human Rights stage, Tanzania

De stage KORT SAMENGEVAT

 • Plaats: Arusha, Tanzania
 • Accommodatie: gedeelde accommodatie
 • Type stage: stage op het gebied van Human Rights & Recht
 • Duur: 4 - 24 weken
 • Leeftijd: minimaal 18 jaar
 • Kenmerk: unieke ervaring op je vakgebied!
 • Voertaal: Engels
 • Landeninformatie Tanzaniareisadvies Tanzania
 • Meer info? Neem contact met ons op: info@travelunique.nl of 06  38 22 86 58 (een WhatsApp bericht sturen is ook mogelijk)

Advocatenkantoor & Magistrate's Court 

Je maakt kennis met een ander soort omgeving dan thuis. Bereid jezelf mentaal voor om gemotiveerd, enthousiast en open te blijven. Je ondersteunt je lokale collega's in een assisterende rol en leert hoe zij omgaan met een gebrek aan middelen en financiering. Stel hen zoveel mogelijk vragen en neem het initiatief om praktijken/problemen waar je niet bekend mee bent te observeren. Zij zullen je kennis, perspectief en buitenlandse ervaring net zo waarderen als jij die van hen. 

Je wordt geplaatst bij een ervaren, praktiserende advocaat die op zijn kantoor een team van juridische medewerkers heeft die open zaken behandelen. De "Lead Advocate" biedt begeleiding en supervisie terwijl je helpt bij lopende zaken, deelneemt aan klantvergaderingen, ook op het politiebureau, juridisch advies geeft, juridisch onderzoek doet en praktische kennis uitwisselt. Ook vergezel je hem of zijn juridische medewerkers naar de rechtbank terwijl hij zijn cliënten in de rechtbank vertegenwoordigt. 

Je woont zaken bij de Primary Court en de Magistrates Court bij, waar je hoorzittingen bijwoont. Dit is om je inzicht te geven in het rechtssysteem in Tanzania en je te helpen in de juiste context te plaatsen hoe wetten worden toegepast. Dit is een uiterst zeldzame en bevoorrechte kans om rechtszittingen op dit niveau bij te wonen. Houd er rekening mee dat goede kleding belangrijk is en dat professioneel gedrag te allen tijde moet worden nageleefd.

Programma

Dag 1: Aankomst accommodatie in Arusha

Dag 2: Oriëntatiedag en Swahili-les

ORIËNTATIE: Je krijgt een stadsoriëntatie met een lokale gids/coördinator. Eerst wordt je getoond hoe je met het lokale vervoer naar de stageplaats kunt komen en hoe je door de stad kunt reizen. Je krijgt ook plekken te zien om eten te kopen, ontdekt de geldautomaten en goede supermarkten. 

Dag 3: Eerste plaatsingsdag. Je wordt 's ochtends begeleid door de coördinator naar je stageplaats. Per afdeling krijg je een introductie van één van de teamleden die je rondleidt door het gebouw en je voorstelt aan relevante teamleden. Dit zal je eerste dag zijn en de eerste week zul je vertrouwd raken met je omgeving en begrijpen hoe alles werkt.

Jouw stageplaats: Law Office, Arusha 
Werktijden: maandag t/m vrijdag 08:00 - 15:00 uur 
Werkkleding: Nette donkergekleurde kleding: zakelijke/kantoorkleding, overhemd met kraag en dichte schoenen
Uitrusting: laptop/tablet (optioneel); pennen en notitieboekje

Je rol

 • Het produceren van inhoud voor educatief materiaal waarin wordt gepleit voor kansarme mensen
 • Het onderzoeken van mensenrechtenkwesties 
 • Het vergroten van het bewustzijn van mensenrechtenkwesties met betrekking tot etniciteit, geslacht, seksualiteit, immigratie en andere groepen 
 • Het pleiten voor vrouwen, kinderen en kwesties van huiselijk geweld 
 • Helpen cliënten voor te bereiden op een bezoek aan de rechtbank
 • Cliënten helpen bij het begrijpen van complexe juridische kwesties 
 • Helpen bij gemeenschapsgeschillen, zoals erfrechtkwesties over land en familie 
 • Helpen bij het pleiten voor vrouwen die het slachtoffer zijn geworden van huiselijk geweld, eergeweld en aanranding

Mogelijkheden voor professionele ontwikkeling 

 • Produceer teksten om het publiek voor te lichten en de mensenrechten te bevorderen 
 • Loop mee als stagiair naast ervaren mensenrechtenverdedigers 
 • Verkrijg inzicht in de sociaal-economische impact op het verkrijgen van eerlijke vertegenwoordiging 
 • Verwerf kennis over de huidige kwestie van ongelijkheid en de impact die dit heeft op het leven van mensen 
 • Produceer educatieve inhoud om de gemeenschap te onderwijzen en geef mensen de mogelijkheid om met juridische kennis vooruitgang te boeken

Hoogtepunten van het project

 • Ervaar een levensveranderende culturele reis naar Tanzania 
 • Krijg perspectief op hoe gemeenschappen hun culturen en tradities levend houden in een moderne, snel veranderende wereld 
 • Krijg nieuwe passie voor belangenbehartiging en empowerment door kennis 
 • Krijg inzicht en onschatbare kennis van ervaren juridische pleitbezorgers 
 • Profiteer van overvloedige leermogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om zelfstandig studie en onderzoek uit te voeren op dit gebied. 

Deze stage kan worden gecombineerd met weekendwerk bij het project 'Women's Empowerment', waarbij de vrouwen elk weekend ondersteuning, advies of educatieve training krijgen in groepssessies. 

oPleiding Vereisten

Universitaire niveau, minimaal eerste jaar Rechten; Geesteswetenschappen of aanverwante studies. Of minimaal 6 maanden werkervaring in een gerelateerd vakgebied.

Vereiste documenten

Sollicitatiebrief, Engelstalig CV, bewijs van opleiding, relevante certificeringen, paspoortkopie en strafrechtelijk antecedentenonderzoek (VOG) of twee ondertekende karakterreferenties.

TANZANIA

​Tanzania behoort tot de Oost-Afrikaanse gemeenschap en grenst aan Kenia, Burundi, Oeganda, Rwanda, Democratische Republiek Congo, Malawi en Mozambique. Arusha ligt in het noorden van Tanzania; een zeer unieke en levendige stad aan de voet van de berg Meru, op ongeveer een uur rijden van de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. De stad wordt omringd door natuurlijke schoonheid en ligt in de nabijheid van verschillende nationale parken, waaronder de nationale parken Tarangire, Ngorongoro, Serengeti, Lake Manyara, Olduvai en Arusha.

Ondanks dat het zich in een conservatief en religieus land bevindt, wordt Arusha beschouwd als liberaler en zeer open voor buitenlanders. De stad is echt een smeltkroes, multicultureel en bevolkt door mensen met allerlei verschillende achtergronden. De belangrijkste taal die wordt gesproken is Swahili en je krijgt dan ook een uur per week les in deze taal.

PROCEDURE

Neem contact met ons op als je interesse hebt in deze stage in Arusha, Tanzania. Graag ontvangen we een Engelstalig CV en eventuele kopieen van diploma's. We zorgen dat je alle benodige informatie ontvangt zoals een handboek, visum informatie, vluchtinformatie en info over je accommodatie en maaltijden. Indien gewenst kan je een online meeting boeken met de directeur van het project /stage voor meer informatie.

ACCOMMODATIE EN MAALTIJDEN

Wij bieden een veilige, schone en comfortabele accommodatie, comfortabele bedden, uitstekend ontbijt en avondeten en schoonmaak. Je lunch nuttig je op locatie (niet bij de prijs inbegrepen). Je verblijft in een rustige en vriendelijke buurt op slechts 15 minuten van de drukte van de stad. Je hebt er WiFi, warme douches, 24 uur per dag beveiliging, een huishoudster/kok (die tegen een kleine vergoeding graag je was doet) en een coördinator die ervoor zorgt dat je je snel en comfortabel in je nieuwe stad vestigt. Dit is een gedeeld huis waar je verblijft met andere vrijwilligers, stagiares en gasten van over de hele wereld, dus je staat er nooit alleen voor in je nieuwe omgeving. Het huis is schoon, goed onderhouden, modern en ruim.

VEILIGHEID

Ook al doe je vrijwilligerswerk of ben je stagiair, je bent nog steeds een toerist. Als groep of soloreiziger uit het buitenland trek je de aandacht, maar je ontvangt een uitstekende begeleiding van de lokale coordinatoren. Het is belangrijk om te proberen gewetensvol om te gaan met je nieuwe omgeving en de lokale gewoonten zoveel mogelijk te respecteren en te volgen en jezelf te verzekeren tegen mogelijke risico's. Afrika is een groot continent en elk land verschilt sterk in lokale cultuur, gewoonten, regels en voorschriften. Doe zoveel mogelijk onderzoek naar je bestemming en stel zoveel mogelijk vragen. Het is belangrijk dat je de verantwoordelijkheid neemt voor je reis en je verantwoordelijk gedraagt. 

PRIJZEN 

Om deel de nemen aan een project in Tanzania betaal je een registratie fee van € 200 per persoon onafhankelijk van het aantal weken van deelname. 

2 weken: € 450

4 weken: € 700

6 weken: € 950

8 weken: € 1200

12 weken: € 1700

16 weken: € 2100

20 weken: € 2700

24 weken: € 3200

Staat de prijs voor het aantal weken dat je zou willen verblijven in Tanzania er niet bij? Neem dan contact met ons op.

WAT IS BIJ DE PRIJS INBEGREPEN?

 • Vliegveld transfer
 • Oriëntatie programma + uitgebreide informatie voor vertrek
 • Accommodatie
 • Ondersteuning door een coordinator

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN

 • Verzekeringen
 • Vliegticket
 • Maaltijden
 • Email, internet- en telefoonkosten
 • Lunch, alcohol en limonade
 • Wasservice
 • Kosten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Visum 
 • Excursies

STARTDATA EN AANKOMSTTIJDEN

Verblijf is mogelijk 2 –  52 weken.

Bij voorkeur kom je aan op zondag en start je met de introductie op maandag. In overleg is aankomst op een andere dag ook mogelijk. Tijdens een Public Holiday ben je vrij. Klik hier voor de Public Holidays in Tanzania in 2024.

Mocht je het boekingsformulier willen gebruiken om je deelname te bevestigen, kies dan de 1e van de maand waarin je wilt vertrekken en we nemen contact met je op om de juist aankomst- en vertrekdatum door te spreken.

DISCLAIMER

Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan de inhoud van deze projectinformatie. Bij de samenstelling van deze informatie is de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet meer correct is. Projecten veranderen voortdurend, waarbij ze worden aangepast aan de lokale behoeften op dat moment.

De gegevens op deze pagina zijn bedoeld ter algemene informatie. TravelUnique behoudt zich het recht voor deze gegevens en prijzen zonder nadere aankondiging te wijzigen en is niet aansprakelijk voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de projectinformatie. Foto verantwoording: de foto’s op deze pagina zijn van onze projectpartner in Tanzania

Klik hier om te boeken
#TravelUnique   #vrijwilligerswerk   #Afrika
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor het laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media.